SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tokio25

#111126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

darius_maximus wrote: 31/08/2026 23:54
tokio25 wrote: 31/08/2026 23:39
darius_maximus wrote: 31/08/2026 23:32

Nije dozvoljeno na kršenje zakona reagovati kršenjem zakona, pogotovo ako uključuje povredu ili smrt učesnika, a pogotovo ne za manje nesporazume.
Da te neko napadne nožem, da ti želi oteti auto, da ti prijeti djetetu, tu se ulazi u fizikalije, ali za vožnju u suprotnom smjeru biciklističkom stazom, stvarno?

To bi bilo kao da ja vozim auto Vilsom, vidim biciklistu kako vozi u kontra smjeru kod opštine (kao i svaki put kada prolazim tuda) i trznem ga kao da ću ga udariti, on padne i drmne glavom od asfalt i ja kažem kako sam ga naučio nečemu. Karma, koji je kurac vozio u suprotnom smjeru cestom?

Svaki dan skontam kako postajemo sve gori kao narod, pa čak i ovi što se smatraju "normalnima".
Imamo strašne psihopatske tendencije, samo nam iskra fali.
Koji klinac vozi kontra stranom
Neka je pao i naucio je bar nesto
Nemamo psihicke tendencije nego nam je preko glave bahacenja i pustanja svega i svacega ( bar meni da ne izjednacim ostale sa sobom)
Ako je tebi normalno da se neko bahati i hvali kako nije dobio kaznu onda ti imas psihicki problem jer postajes kao oni
Čuj, neka je pao.
Čovjek nezgodno padne nakon naguravanja i kriv si za smrt iz nehata i nekome si trajno oduzeo život.
Zbog čega, zbog biciklističke staze?

Ako ti je to razlog, onda se trebaš dobro preispitati.
Postoji razlog za termin "prekomjerna upotreba sile", ali džaba vama to pričati.
Dzaba je izgleda tebi pricati da pustanjem bahacenja postaju sve gori
darius_maximus

#111127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

tokio25 wrote: 31/08/2026 23:55
darius_maximus wrote: 31/08/2026 23:54
tokio25 wrote: 31/08/2026 23:39

Koji klinac vozi kontra stranom
Neka je pao i naucio je bar nesto
Nemamo psihicke tendencije nego nam je preko glave bahacenja i pustanja svega i svacega ( bar meni da ne izjednacim ostale sa sobom)
Ako je tebi normalno da se neko bahati i hvali kako nije dobio kaznu onda ti imas psihicki problem jer postajes kao oni
Čuj, neka je pao.
Čovjek nezgodno padne nakon naguravanja i kriv si za smrt iz nehata i nekome si trajno oduzeo život.
Zbog čega, zbog biciklističke staze?

Ako ti je to razlog, onda se trebaš dobro preispitati.
Postoji razlog za termin "prekomjerna upotreba sile", ali džaba vama to pričati.
Dzaba je izgleda tebi pricati da pustanjem bahacenja postaju sve gori
Ne možeš čovjeka ubiti zato što je ukrao žvake.
Ne možeš čovjeku nogu slomiti zato što biciklom ide u suprotnom smjeru.

Ako se neko kreće biciklističkom, staneš, pa se posvađaš, pa dalje šta bude.
Nekoga fizički napasti i uzrokovati povredu, štetu ili smrt zbog manje greške je nevjerovatno.
Mislim, može čovjek nekad poželjeti u sebi sve najgore čovjeku, ali stvarno uzrokovati nečiju smrt bez imalo kajanja jer će inače "postati sve gori"...
klaki

#111128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klaki »

Iskreno, slazem se sa tokiom. Ne nuzno sa ovim primjerom, ali idejom. Ne znam da li zivimo u istom gradu, ali je bahacenje/kurcenje na nikada vecem nivou. Sistem ocito boli briga, a ti ljudi moraju nauciti da u zivotu djela imaju i posljedice :oops:
Naravno ne treba nikog ubijati boze sacuvaj.
Post Reply