Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vojopd wrote: ↑12/03/2022 16:03
Zezam se, naravno.
Iako nemam mid/high end TV, a ni soundbar. Zvuk mi je dosta bolji na HBOMAX, nego na Netflix-u. Neki prvi utisak kada se pusti film/serija. Slika mi je ista kao i ovamo, tj ne vidim neku razliku. Jedino ne vidim HDR, na Netflixu se bas vidi kad je nesto HDR, kad naidje u pretrazi na taj film, meni ekran posvijetli (kada ide preview/trailer, da li je to do tv-a jer je entry model ili sta ne znam). Ima stvarno dobrih filmova i serija za koje nisam ni znao da postoje, a ocijenjeni su sa 7-8+ na IMDB. Za 20-30 km godisnje, jer smo uzeli bih, mislim da je opravdano.
Sadrzajem je kvalitetniji max od netflixa.. Kvalitet slike ubjedljivo na strani netflixa.. Na maxu ono nije vidjelo hdr-a i dv-a.. Na netflixu sve djeluje zivlje, detaljnije i ostrije.. Sto se zvuka tice ja nisam primjetio neku razliku.. Koristim av receiver i neki 5.1 sistem.. Sve u svemu dobra je aplikacija.. Ogroman upgrade u odnosu na hbo go koji je bio totalno nekonkurentan..
Što se kvalitete slike na 4K DV naslovima tiče, slažem se, dosta lošije od netflixa i općenito , iako hbo čak ima malo i jači 4K stream od netflixovog . Slika kao slika je ok , ali na tamnoj (crnoj ) podlozi slika je isprani užas , probao na više naslova , na svima isto , dok na nekim drugim platformama nemam taj problem na istim postavkama Nešto su gadno sfušerili izgleda
Ovo ostalo što ide u fullHD-u je super i nema nikakvih problema i puno bolje od HBO GO-a koji je imao stream od 2.5 Mbps i stereo zvuk ...
typeOnegative wrote: ↑12/03/2022 19:07
Što se kvalitete slike na 4K DV naslovima tiče, slažem se, dosta lošije od netflixa i općenito , iako hbo čak ima malo i jači 4K stream od netflixovog . Slika kao slika je ok , ali na tamnoj (crnoj ) podlozi slika je isprani užas , probao na više naslova , na svima isto , dok na nekim drugim platformama nemam taj problem na istim postavkama Nešto su gadno sfušerili izgleda
Ovo ostalo što ide u fullHD-u je super i nema nikakvih problema i puno bolje od HBO GO-a koji je imao stream od 2.5 Mbps i stereo zvuk ...
"Isprana slika" je pravi opis.. Kao da zahtijeva posebnu kalibraciju..
laik1981 wrote: ↑12/03/2022 17:53
Sadrzajem je kvalitetniji max od netflixa.. Kvalitet slike ubjedljivo na strani netflixa.. Na maxu ono nije vidjelo hdr-a i dv-a.. Na netflixu sve djeluje zivlje, detaljnije i ostrije.. Sto se zvuka tice ja nisam primjetio neku razliku.. Koristim av receiver i neki 5.1 sistem.. Sve u svemu dobra je aplikacija.. Ogroman upgrade u odnosu na hbo go koji je bio totalno nekonkurentan..
typeOnegative wrote: ↑12/03/2022 19:07
"Isprana slika" je pravi opis.. Kao da zahtijeva posebnu kalibraciju..
Da , isto sam pomislio i čak sam i probao malo doraditi sliku , ali mrka kapa . jedina postavka koja možda i pravi neku razliku je smanjenje brightness-a na ispod pola i tad na nešto liči , ali HDR traži max osvjetljenje tako da to nema nekog smisla .... Valjda isprave i to
@REDDEVILS
HBOMAX nema tu mogućnost koliko znam , ja sam te stvari gledao preko developer toola na firesticku , poziva se kombinacijom tipki i izbaci podatke kvalitete streama za bilo koju aplikaciju, nema veze sa max-om , pisao sam o tome na ovoj temi prvi dan kad je izbačena usluga i postavio sliku . To trebaš vidjeti kako provjeriti , ne znam koji uređaj koristiš ? Vj svaki ima neku svoju šemu za to
Zezam se, naravno.
Iako nemam mid/high end TV, a ni soundbar. Zvuk mi je dosta bolji na HBOMAX, nego na Netflix-u. Neki prvi utisak kada se pusti film/serija. Slika mi je ista kao i ovamo, tj ne vidim neku razliku. Jedino ne vidim HDR, na Netflixu se bas vidi kad je nesto HDR, kad naidje u pretrazi na taj film, meni ekran posvijetli (kada ide preview/trailer, da li je to do tv-a jer je entry model ili sta ne znam). Ima stvarno dobrih filmova i serija za koje nisam ni znao da postoje, a ocijenjeni su sa 7-8+ na IMDB. Za 20-30 km godisnje, jer smo uzeli bih, mislim da je opravdano.
REDDEVILS wrote: ↑13/03/2022 11:25
Imaju titlovi na HBOMAX provjereno
Ja dok sam kupovao preko Argentine, jedini titlovi koji su bili dostupni su španski i titlovi izgleda zavise od zemlje za koju se kreira HBOMAX account.
Ja dok sam kupovao preko Argentine, jedini titlovi koji su bili dostupni su španski i titlovi izgleda zavise od zemlje za koju se kreira HBOMAX account.
Vraze, moze li se app HBOMAX instalisati na Samsung H6400?
Ja sam prvi prijavio losiji kvalitet slike, ne znam sta se promjenilo, bitrate nije, ali slika se dramaticno poboljsala, mije vise , kako kazete, isprana slika, ogromna razlika,
Preko Argentine prijavio i imaju naši titlovi. Napravi preko VPN Argentina acaunt tako da 100% imaju tilovi .Vjerojatno tad nije bio lokaliziran max za naše tržište .
Baška to nego meni smeta što na android tv neće da zapamti postavke titlova , ako izaberem neki jezik da tako ostane ,čak kad se pusti da učita sljedeću epizodu nema titlova treba ih naovo povući.
Probao sam malo preko VPN USA max i tamo je veći izbor ali TCM i sesame workshop nema nemaju titlove .
Zezam se, naravno.
Gdje placas toliko?
Sta gdje placam toliko? Kao da je 300 km sunce ti. 4.66 eura uzeo regularno kod nas.
Pa koristio si vjerovatno dok HBOMax nije ni bio dostupan kod nas. Zato nije bilo titlova jer ti je trebao VPN, a titlovi se prikazuju prema regiji iz koje se gleda (u USA nema naših titlova npr.)
fusion_ba wrote: ↑13/03/2022 13:02
Pa koristio si vjerovatno dok HBOMax nije ni bio dostupan kod nas. Zato nije bilo titlova jer ti je trebao VPN, a titlovi se prikazuju prema regiji iz koje se gleda (u USA nema naših titlova npr.)
Vrlo moguće da je to bio problem jer sam imao Argentinski MAX, a koristio ga preko US VPN-a.
Ja sam jucer upogonio jedan Amazon FS 4K Max i namjerno sam stavio amricku adresu radi store. Na njemu se moze direktno skinuti HBOMAX i prijaviti sa nasim nalogom. E sad, kad uporedjujem taj HBOMAX i ovaj sto se kod nas skida ima nekih razlika i samom meniju a i u funkcionalnosti. Recimo ovaj americki nema problem kad mu zadate titlove (CC) je to kod njih, da zapamti i uvijek sam pusti po defaultu odmah to. Ali ima problem sa pozicijom samih titlova, previse se podignuti i ne mogu se nikako spustiti. HBOmax skinut sa naseg store, ima to fino podesavanje pozicije titlova i to radi ali on opet ima problem sa pamcenjem zadanih titlova, moras ih manuelni svaki put pokrenuti. Na forumima ima dosta price o ovim problemima i ovaj problem sa pozicijom je prisutan odavno.
rida1976 wrote: ↑13/03/2022 13:35
Ja sam jucer upogonio jedan Amazon FS 4K Max i namjerno sam stavio amricku adresu radi store. Na njemu se moze direktno skinuti HBOMAX i prijaviti sa nasim nalogom. E sad, kad uporedjujem taj HBOMAX i ovaj sto se kod nas skida ima nekih razlika i samom meniju a i u funkcionalnosti. Recimo ovaj americki nema problem kad mu zadate titlove (CC) je to kod njih, da zapamti i uvijek sam pusti po defaultu odmah to. Ali ima problem sa pozicijom samih titlova, previse se podignuti i ne mogu se nikako spustiti. HBOmax skinut sa naseg store, ima to fino podesavanje pozicije titlova i to radi ali on opet ima problem sa pamcenjem zadanih titlova, moras ih manuelni svaki put pokrenuti. Na forumima ima dosta price o ovim problemima i ovaj problem sa pozicijom je prisutan odavno.
isto sam isprobao i vratio se na android tv aplikaciju jer je pozicija titlova bolja, a i fluidnija je aplikacija, brze radi, prednost hbomax sa amazon storea je sto je odabir titlova trajan i ne mora se pokretati svaki put prilikom pustanja sadrzaja.
fusion_ba wrote: ↑13/03/2022 13:45
Pa tako je otprilike i na Netflixu i Prime Videu, samo dozvoljavau više od 48 sati. Ali ne možeš skinuti sve već imaš ograničenje.
Ima ogranicenje po jednoj seriji tipa 20-30 epizoda a ne znam koje je ogranicenje po broju serija/filmova. Procitah na google da je 100 ali to svejedno tesko mozes nakucati. A broj epizoda po 20-30 po seriji je dovoljan. Na HBOMax sveukupno 30 epizoda samo.
Znaci to sa pozicijom titlova je problem samo na verziji za fs.. Jesu vala previsoko.. Jos malo i na pola ekrana , al mislim da se moze navici.. Ako moze link za android verziju koja radi na fs?