stan od 60 kvadrata visoko prizemlje, ispod stana su garaže, znači niko ne grije odozdo. instalirano 5 konvektora atlantic ukupne snage 5,5 KW. zadnji račun (od 10.12 do 10.01.) bio 280 KM. u ovaj račun uključena je i ovih desetak dana i struja po novom skupljem obračunu ali to je neznatna suma. Znači sve je
na struju apsolutno. Pošto ima djece u stanu konvektori rade konstantno. pored njih veš mašina jako često radi, bojler,sve ostalo...stolarija drvena (nije nešto), nema stiropor fasade, obič
na fasada iz sredine osamdesetih. postigne se veoma ugodna temperatura 22-24 stepena.
obzirom da sam imao iskustva i sa grijanjem
na plin gdje sam za manji stan sličnih karakteristika plaćao slične sume, i gdje je puno puno veća ulazna investicija (bojler, radijatori, projekat, razne saglasnosti..),mislim da je ovaj iznos
na zadnjem računu sasvim ok. pogotovo što se ovih 5 konvektora ugradi za sat vremena, ne trebaju ti nikakve dozvole i papirologija. A ne možemo reći da je bila blaga zima, bilo je minusa žestokih.
još kad se uradi kvalitetnija stolarija i fasada onda će to biti jedna sasvim druga priča, ali o tom potom.
moje mišljenje je da su konvektori ok.