Jako je glupo uopste bilo kakve grijalice, grijna tjela ukljuciti u nekakve produzne kablove pogotovo te Kineske. Ja sam znao otpakovati po 2-3 da bi nasao jedna ispravan kako bi mogao
na iste ukljuciti recimo racunarsku opremu
na kasama u marketu i gotovo mi uvijek bilo zao prikljuciti nesto sto vrijedi 2-3000 KM
na to Kinesko sranje.
A kad cujem da se zapalio produzni, pucketalo i smrdilo pa ljudi sta je sa vama ? To sto samo vidite kao kuciste produznog kabla je samo djelic jedne lose izvedbe. Kljuc svega su same zice koje i nose sav teret (citaj griju se) kad ih opteretis nekom snagom od 1200 KW ili 2500 KW one se jednostavno istope. Gledao sam kablove
na koje su ljudi stali nogom i koji su se spljeskali i napravili kao list a kabel se ponasao isto kao djecij plastelin kad ga zgazite.
Onda ovi sto su pokupovali konvektore zar van onda nije bilo logicnije da konvektore postavljate blizu utucnica kako bi isti uredja mogli prikljuciti direktno u zid cak sam negdje citao da se moraju tako i postavljati.
Ja dok sam se grijao
na ulji radijator isti sam prikljucio tako sto sam napravio produzni sam (stavio odlicno kuciste za utucnicu i debeli licnasti kabal) i kabal spojio direktno u zid (iskoristio sam instalaciju u zidu predvidjenu za TA pec ostalo iz EX Yu

). Radijator je picio cijelu jednu zimu a nikad nisam ni pomislio da ga pregledam jer sam znao da tu ne moze biti greske zena, beba i ja smo spavali sretno.
Slicno sam uradio i sa inverterom i njega sam prikljucio direktno bez utikaca
na instalacije.