ketronsd1 wrote:dado123 wrote:starii wrote:zovni serviser pa nek ti oni to srede,platio si i preskupo da bi sad razmisljao...a mozda ti jednostavno klima ne moze osvojiti taj sav prostor
na minusima...
znal iko gdje ima kakav jeftin wattmetar za kupiti?
evo pogledaj te najavu za zimu
http://www.haber.ba/vijesti/bih/65429-o ... do-25.html
Ma ja bi razumio da ona nemoze ugrijati ostale prostorije, nego ona nemoze u prostoriji u kojoj se nalazi da postigne zadanu temperaturu.
Kolega ja sam sa svojima grijao po 90 i negdje oko 80 kvadrata i islo je
na - 25 i opet su mi mogle dati 22 stepena u prostoru.
Uradi ovako.
Usmjeri da duva
na pod i izmjeri temp dole jedno 30-40 cm od poda.Zadaj joj 25 stepeni.Ona bi ti u tom slucaju trebala dati najmanje stepen vise od zadate.Ako ne daje onda lijepo pozoves ljude koji su ti ugradili to sve pa nek se oni malo bave sa tim.Zasto brate imas garanciju.
Moguce da ti je senzor u kvaru iako stoji
na ispravnom mjestu.Sad kada si otkrio da je sve
na jednom kablu,Pogledaj napon, neka ti i to izmjere.Moguce isto da je gasna cijev izmedju vanjske i unutarnje jedinice negdje presana ili ruzno smotana.
Probat cu i to, a evo sinoc sam zatvorio dnevni boravak (19m2) podesio temperaturu
na 26 stepeni
na brzinu dva i jutros u sedam pokazuje termometar 23,5.
Za devet sati od 22-7 potrosila je 7 kwh znaci samo FH35VEHZ jer ova SF nije radila.
Kad sam jutros ukljucio SF u 7 sati prvi defrost je uradila u 7i45 trajalo pet minuta, a onda ponovo u 8i30 i takodje trajalo oko 5 minuta.Poslije toga vise nije isla u defrost.
Zvao sam maloprije servis i oni kazu da je temperatura pri vrhu sobe 3-4 stepena veca gdje mjeri senzor klime, pa kao radi toga nemoze da postigne
na 1,3 metra vecu temeperaturu.
Rekli su da ce u svakom slucaju doci u ovo par dana da pregledaju plin i dali je dobro vakumirana.