ketronsd1 wrote:Ally71 wrote:Moze li pomoc? Treba mi klima za grijanje i odlucila sam se sa Mitsu, FH model. E sad ne znam da li da uzmem VEHZ ili VE? Razlika je, koliko sam ja shvatila prodavaca, u sljedecem:
- VEHZ moze grijati do vanjskih temp od -25, dok VE ide do -15
- VEHZ vanjska jedinica, kako mi je objasnjeno, pljusne vodu, dok VE curka pomalo, pa o tome treba voditi kod mjesta postavljana klime, sto mi je sad problem..gdje god da pljusne, moze nekog ko prolazi 'dohvatiti' sto nije bas ugodno zimi, jel?
Imate li kakva iskustva sa ovim? Do koliko idu temperature nocu zimi u Sarajevu?
Hvala vam!!!!
E odavno se ne nasmija ovako
Pljusni ti njemu
na glavu jednu kantu da se probudi.
Nije svačije maslo praviti.
Da ne pišem dalje Hajlac je rekao sve.
Pozzzz!
Ma ovo ti je haos/pičvajz s
našim trgovcima i "serviserima" moj nordijac
Jest vam hladno gore al' vapim za normalnim ljudima i Društvom
Kakvih sam ja samo situacija imao lično a i naslušao se od drugih...
Pa meni su zvanični serviseri za Toshibu (MB Frigo) pri skidanju bijele maske
na unutrašnjoj pukli/razvalili plastični nosač koji se natakne
na metalni nosač
na zidu

Morao sam žicom vezati napuknute dijelove plastike kako se klima ne bi odvalila s zida/nosača! Obaška što su očekivali da im ja nabavljam alat za rad (imbus ključ za skidanje ventilatora unutrašenje). Dok sam ja to vidio pa još kod sam slučajno naišao
na svoje slike pri montaži
na kojim se vidi da je plastika bila čitava nakon montaže, prošlo ihihi. Da sam odmah sve to shvatio, tražio bih zamjenu unutrašnje jer je u tom momentu još bila pod garancijom.
Opet drugi "tim" "servisera" (York) nisu pojma imali za šta služe one gume
na rupama tacne od vanjske jedinice Toshibe... Proveli ono crijevo iz tacne očekujući da se usred zime neće lediti voda kad u toku defrosta krene iz tacne kroz plastično crijevo

Trebam li reći da se pri prvom jačem minusu sve to zaledilo i led se počeo nakupljati i preljevati preko tacne...samo još da je do ventilatora došao led - eto belaja.
Šta da ti dalje pričam...