and wrote:Mohamad Sissoko wrote:Da se Srbima prodaje zemlja ne bi bio problem kod ovih sto kukaju.
Da opatice hodaju Sarajevom i popovi u hiljadama, kao turisti ne bi se recimo Jasmin iz Tuzle javio da se pozali kako je Sarajevo zavijeno i puno popova.Sutio bi ko pizda al po muslimanima je cool srat.
Bosanski multietnicari su uglavnom multi kulti prema odredjenim nacijama i narodima a prema drugim su izrazeni fasisti al opet valjda oni odredjuju sta je multikultura a sta ne, imaju licencu za to.
nikad niko nije rekao da je problem što su bošnjaci ogromnu imovinu prodali u rs-u za smiješne pare, što je po meni pogubnije od ove situacije.
Ma nista nije toliko pogubno druze,precjenjuje se zemlja i grunt, nije to faktor toliki koliko se o njemu prica, bitni su ljudi, kako su orgazivani,koliko smo sposobni ko pojedinci i zajednica,vlasnistvo nad zemljom vise manje,et npr u genocidnom isprdku rs bosnjaci imaju dosta zemlje, neki prodaju,neki ne, i isto ti ga dodje skoro, bitno je nema ljudi, a zemlja ko zemlja, nit se moze sama obradjivati,ako se ne obradjuje onda zarasta,niti grunt moze glasati,niti se braniti ako zatreba, niti koji qrac,
Zemlje bosanske ima dovoljno za sve, ako cemo gledati i nacionalna zrnca i tamo gdje zive bosnjaci na tom precentu teritorije ima zemlje neobradjene i nekorisne koliko ti bog hoce, nesto malo je zemlje koja je zaista vrijedna i koju niko i ne prodaje arapima, da bi zemlja bila vrijedna mora to biti kakva takva ravnica,da je u velikom komadu, da ima ko da je obradjuje i da taj neko ima para dobrih za uloziti,jer i u zemlju i poljoprivredu treba treba uloziti dosta para da b n kraju nesto zaradio,i opet gledati u nebo da bude dobro vrijeme,i gledat u jadnu administraciju hocel biti podsticaj, jedino u tom slucaju zemlja je vrijedna,ako i jedan od ovih faktora nemas propo si manje vise,valja dakle imati puno zemlje,para za mehanizaciju,sjemena,pesticide,raditi ko konj,sve naveliko moras proizvoditi,rijetko se kome sve poklopi, i na kraju opet plasman ko najveci problem, davati sve to do dzaba
Druga opcija kad je zemlja vrijedna je da je plodna,al da si i ti na selu ili blizu zemlje te, pa ono na malo raduckati i privrijediti nesto krompira,sljive za rakijicu i tako neke stvari,ako imas zemljice i volje da raduckas moze biti neke koristi, male ali lijepe, dosta je ljudi koji na taj nacin sebi malo popravljaju standard i uglavnom ni oni ne prodaju te parcele
U ostalim slucajevima kkoji ima veliki broj, npr ljudi koji imaju zemlje,al nece ili ne mogu da je obradjuju bilo kako, npr zivis u gradu,preci ti u grad dosli iz nekog sela ko i vecini raje po gradu,tamo u tim selima ti je zemlja,al skuplje ispane gorivo do tamo nego sto imas koristi,onda bosna je brdovita podosta, zemlja neupotrebljiva je tu za nesto ozbiljnije, neko ce i uspjeti recimo s heljdom,malinama isl, al mali je to broj ljudi, principu odlicno je ako se to ima kome prodati, ovo
arapi sto kupuju je neupotrebljivo skoro za bilo sta, i jest samo za vikendica jer imas samo eto lijep pogled, to sto ce imati oni takvih parcela gruntovno nista ne znaci bitno,jer ko sto mogu bitno uticati bosnjaci i hrvati recimo posavski na stvari u rs zato sto imaju grunt, tako ce i
arapi moci na nas i to sa pedeset put manje grunta ne znam koliko da kupuju
Pretjeruj se sa strahovima i nekim sta ja znam ponosu, ostavstine od nasih starijih koji su nas ucili da je zemlja svetinja, nekad i jest bila, vec odavno nije, moramo shvatiti da zivimo u poodmaklom globalistickom kapitalizmu a ne feudalizmu kad su zemlja i posjed bili glavni, sad se drug stvari vise pikaju i mi moramo se u svemu tome snalaziti i opstajati
Arapski kapital ako se ne iskoristi i ako odbijemo ljude svojom arogancijom, tacno smo onda samo za koza