Raigor Stonehoof wrote:Pjeva Alen Mustafic
bila aktuelna prije 15ak godina
tekst ide nesto kao:
"jos si ziva pjesmo moja sirota
putuj sama tragom njenog mirisa
kao tama, ispod moga jorgana
pala zvijezda pa mi put osvijetlila
do njenih svatova"
valjda se dobro sjecam
ne mogu nigdje da je nadjem
Ja se sjećam samo njegove pjesme "Kristina" iz tog vremena (1999.). Ne znam da li su stihovi iz nje. To mu je mislim bila zadnja solistička studijska aktivnost.
neka rock stvar... spot je neko gigantsko animirano oko vezano lancima a ispred njega prasi bend (pozadina je isto animacija)... na kraju spota se oko oslobadja, rusi,...
Raigor Stonehoof wrote:Pjeva Alen Mustafic
bila aktuelna prije 15ak godina
tekst ide nesto kao:
"jos si ziva pjesmo moja sirota
putuj sama tragom njenog mirisa
kao tama, ispod moga jorgana
pala zvijezda pa mi put osvijetlila
do njenih svatova"
valjda se dobro sjecam
ne mogu nigdje da je nadjem
Ja se sjećam samo njegove pjesme "Kristina" iz tog vremena (1999.). Ne znam da li su stihovi iz nje. To mu je mislim bila zadnja solistička studijska aktivnost.
Već neko vrijeme tražim muzički talent show koji je bio 2000-tih na Federalnooj TV.
Show se odvijao u nekom polu-strušenom objektu sjećam se zidova u bekstejdžu,raspadali se
Svaki petak smo dolazili kod komšije na sijelo da gledamo
didgeridoo wrote:neka rock stvar... spot je neko gigantsko animirano oko vezano lancima a ispred njega prasi bend (pozadina je isto animacija)... na kraju spota se oko oslobadja, rusi,...
Da li ima netko da se dobro razumije u soundtrackove? Tačnije, u pitanju je jedan muzički klip, oko 2 minute traje, spada u kategoriju "Epic music". Korišten je prošlo ljeto ili tako nekako na OBN-u, kao najavna špica za filmove na OBN-u. BIlo je tu u tim najavama još soundtrackova koje sam prepoznao ali ovaj koji tražim sam zaboravio i ne mogu nikako da ga nađem ponovo.
Nešto je slično ovome, taktovi su drugačiji ali to je ova epic muzika:
julisiz es grant wrote:
Mene interesuje jedna druga pjesma o Mostaru, ratna. Pjevala se u jeku sukoba sa HVO-om, a pjevao je čovjek za kojeg sam se mogao zakleti da je Ibrica Jusić...identičan glas i stil...sjećam se fragmentarno nekih stihova "tjerat će te Errro (ono Ibričino "r" koje se rola preko jezika) sve do na kraj Bosne, da bi bilo mira, da bi bilo srrrećeee"..."mostovi što živi su ko ljudi, ruše se u vodu, iz dubine ječe...i dok jedna mržnja drugu mržnju budi...mostovi nas nikad rastaviti neće".
Hvala ti
Čovjek je i tada, kao i danas, živio u Hrvatskoj, pa mi je bilo teško povjerovati da pjeva o mostu koji je srušila bar formalno "njegova" strana. Ipak je za to trebalo hrabrosti.
Tek sada kad je ponovo nakon 20 godina slušam, shvatam kako su jaki ti stihovi. Znaš li možda da li je Ibrica autor teksta ili neko drugi (jer je tekst za mnoge njegove pjesme pisan od strane drugih autora, nerijetko velikih pjesnika).
Sjeca li se neko pjesme,vrtila se cesto po tv-u,negdje oko 2001-2002,ne znam ko je izvodi,ali naša djevojka je u pitanju i vozi kao neki motor preko mosta,nesto??
Edit: Nasao sam je
Last edited by moon_walker_90 on 15/11/2014 02:33, edited 3 times in total.
moon_walker_90 wrote:Sjeca li se neko pjesme,vrtila se cesto po tv-u,negdje oko 2001-2002,ne znam ko je izvodi,ali naša djevojka je u pitanju i vozi kao neki motor preko mosta,nesto??
Edit: Nasao sam je
Ražalovana misica
Bila je Miss BiH 1997. ili 1998, ali je odmah izbio skandal i oduzeli su joj krunu (ne sjećam se šta je bio razlog, čini mi se da se slikala negdje ranije gola, a to je valjda protiv pravila).
Kasnije bezuspješno pokušala da gradi muzičku karijeru, ali dalje od ove pjesme (koja, iako se nemilice puštala na TV, nije postala hit) nije otišla.
trambusek88 wrote:E ovako. Zna li neko ime pjevačice i tačan naziv pjesme koja se prije 16-17 godina često vrtila na radio stanicama a refren ide ovako:
sunce tjera
zvijezde s neba
novi dan se sprema
neka prođe ova noć
kada tebe nema
Google ne pomaže
Ja se te pjesme sjećam još iz 1994/95, i siguran sam da je pjevala Sanela Sijerčić. Interesantno, izgleda da je nema na YT.