Saga Noren wrote:wewa wrote:
Ne tvrdis nesto jer i sama kazes da si neupucena, a onda ipak tvrdis jer znas.
Jesu li ugrozeni ili imaju jednaka prava kao i svi?
Ja ni nisam tvrdila da su ugrozeni nego frustrirani. Ti si dodala da su povlasteni. Samo sam trazila primjer te povlastenosti i nisi ga dala.
Organizovanje drzave, odnosno entiteta po nacionalnom kljucu automatski u povoljniji polozaj stavlja manje brojne skupine medju jednakima. Meni je izuzetno zanimljivo kako su hercegovacki Hrvati, koji su najvise profitirali u vrijeme rata i nakon njega, najglasniji u trazenju zagarantovanih im prava. Gdje su Hrvati iz manjeg entiteta? Zasto se njihov glas ne cuje?
Baska mi je zanimljiv interes susjeda za desavanje u BiH i potreba da se stiti Hrvate ovdje, kad RH izdvaja ogromne novce za svoje birace u BiH, kad su zapravo bh Hrvati u boljem polozaju od vas u matici, jer imaju i rezervnu domovinu - kod vas se lijece, ovdje placaju poreze koliko moraju. A vi zabrinuti...
Kakvo je to licemjerje, iskoristit ces sve sta hr daje... Putovnice, zdravstveno a onda ces reci koji glupi hrvati sta pomazu. Kad su glupi, nemoj koristiti putovnicu niti zdravstveno, budi dosljedna.
Ko kaze da koristim?
Btw, jadno je krenuti s licnim opaskama kao posljednjim utocistem u odbrani svojih argumenata.
Hrvati u BiH, ti koji tebe sekiraju, frustrirani su zato sto ih je frustrirao HDZ, a svoju frustriranost vec decenijama izvrsno unovcavaju. Oni istinski ugrozeni ne mogu ni doci u priliku da govore, ili se o njihove rijeci oglusava sistematski - kako je recimo i nazalost sa banjaluckim biskupom Komaricom.
p.s. ne pomažu Hrvati iz Hrvatske zato što tako biraju, nego vaša vlast zloupotrebljava svoje ovlasti i koristi javna sredstva za kupovanje glasova na izborima.