Dešavanja u Srbiji
-
#19951 Re: Dešavanja u Srbiji
nećka se stari jer nema borisa, ne sluša mu se najda, kao i meni.
zna li se, hoće li opet sa dva bubnjara?
zna li se, hoće li opet sa dva bubnjara?
- ultima_palabra
#19952 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa rekli su da će biti i Boris? Nisam upratio za bubnjare...
-
#19953 Re: Dešavanja u Srbiji
Ova gospodja je nasa sanaha.....Muz joj je rodjen i odrastao u nasem malom mistu!radostan dan wrote:Milka Forcan među članovima UO Narodnog pozorišta
Vlada Srbije imenovala je članove Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, koji će se, prema rečima vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića, baviti poslovanjem kuće i sada imati mnogo posla oko sanacije posledica požara.
Milka Forcan
- Posao Upravnog odbora nije da određuje umetničku politiku kuće, za to su zaduženi direktori u Narodnom pozorištu. Upravni odbor treba da se bavi poslovanjem i sada će imati mnogo posla oko sanacije posledica požara. Mislim da je Vlada Srbije to imala na umu kada je imenovala njegove članove - rekao je Savić Tanjugu.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
znam lika sa foruma koji će sledeći odlazak u beograd, umjesto koncerta kleptona, iskoristiti za posjetu narodnom pozorištu, pa makar igralo - žitije svetog save.

-
#19954 Re: Dešavanja u Srbiji
dolazi boris. opa
sa dva bubnjara ti oni piče...

sa dva bubnjara ti oni piče...
#19955 Re: Dešavanja u Srbiji
"Srbi ljuti na Slobu jer je gubio"
Advokat Srđa Popović izjavio je za HRT da je većina Srba ljuta na Slobodana Miloševića jer je izgubio sve ratove, a ne zato što ih je vodio. On smatra da se u Srbiji u poslednjih deset godina ništa bitno nije promenilo, prenosi Tportal.hr.
"Problemi Srbije nisu politički. Imamo društvo koje je zapušteno i obeshrabreno i ta nacionalistička ideologija i danas je osnovna ideologija društva. Dok se to ne promeni, neće biti bolje', rekao je Popović gostujući u emisiji "Nedeljom u 2" na HRT-u.
On naglašava da, za razliku od Nemačke koja je doživela katarzu, u Srbiji za to ne postoje realni uslovi. Komentirajući rad Haškog tribunala, Popović je rekao da taj sud ima pozitivnu ocenu, ali i da je napravio mnogo grešaka. Jedna od grešaka suda u Hagu, prema njemu, je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču.
"Kada imate brionske zapisnike u kojima stoji volja da se Srbi u Krajini proteraju, kad vidite da tome nazoče Markač i Gotovina i time učestvuju u tom planu i kad se na kraju to i dogodi na terenu, a oni su gospodari situacije, onda shvatate da se samo sudskom akrobatikom moglo doći do oslobađajuće presude", ističe Popović.
On se osvrnuo i na reakcije koje je presuda izazvala u Srbiji i Hrvatskoj.
"Reakcije srpske vlasti bile su očekivane, jer podilaze nacionalističkoj javnosti. Presudu je doneo Haški sud, a ljute se na Hrvatsku i Evropsku uniju, to je iracionalno i nelogično. Sad se iskoristila prilika da se ti odnose pokvare. U Hrvatskoj postoji osećaj da se u Oluji ništa nije ni dogodilo. Postupci u Hrvatskoj su se mogli voditi, a nisu", rekao je Popović.
On smatra da u Srbiji postoji "kultura poniženja", osećaj poraza, bankrota i potopa što kod ljudi samo stvara potrebu da se svete i nanesu štetu drugima.
"To ide dotle da vidim kako shvataju uspehe Novaka Đokovića. On je valjda neki osvetnik. Kakve on ima veze sa statusom Srbije?", pita se Popović i dodaje da "i Đoković kao da počinje da veruje da je njegova dužnost da osveti Srbiju za sve nepravde koje su se dogodile".
"Hrvatska je ostvarila sve svoje političke ciljeve i bila je pobednik tih ratova", zaključio je Popović, dodajući da je izjava premijera Srbije Ivice Dačića o gubitku svih ratova razumna.
Advokat Srđa Popović izjavio je za HRT da je većina Srba ljuta na Slobodana Miloševića jer je izgubio sve ratove, a ne zato što ih je vodio. On smatra da se u Srbiji u poslednjih deset godina ništa bitno nije promenilo, prenosi Tportal.hr.
"Problemi Srbije nisu politički. Imamo društvo koje je zapušteno i obeshrabreno i ta nacionalistička ideologija i danas je osnovna ideologija društva. Dok se to ne promeni, neće biti bolje', rekao je Popović gostujući u emisiji "Nedeljom u 2" na HRT-u.
On naglašava da, za razliku od Nemačke koja je doživela katarzu, u Srbiji za to ne postoje realni uslovi. Komentirajući rad Haškog tribunala, Popović je rekao da taj sud ima pozitivnu ocenu, ali i da je napravio mnogo grešaka. Jedna od grešaka suda u Hagu, prema njemu, je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču.
"Kada imate brionske zapisnike u kojima stoji volja da se Srbi u Krajini proteraju, kad vidite da tome nazoče Markač i Gotovina i time učestvuju u tom planu i kad se na kraju to i dogodi na terenu, a oni su gospodari situacije, onda shvatate da se samo sudskom akrobatikom moglo doći do oslobađajuće presude", ističe Popović.
On se osvrnuo i na reakcije koje je presuda izazvala u Srbiji i Hrvatskoj.
"Reakcije srpske vlasti bile su očekivane, jer podilaze nacionalističkoj javnosti. Presudu je doneo Haški sud, a ljute se na Hrvatsku i Evropsku uniju, to je iracionalno i nelogično. Sad se iskoristila prilika da se ti odnose pokvare. U Hrvatskoj postoji osećaj da se u Oluji ništa nije ni dogodilo. Postupci u Hrvatskoj su se mogli voditi, a nisu", rekao je Popović.
On smatra da u Srbiji postoji "kultura poniženja", osećaj poraza, bankrota i potopa što kod ljudi samo stvara potrebu da se svete i nanesu štetu drugima.
"To ide dotle da vidim kako shvataju uspehe Novaka Đokovića. On je valjda neki osvetnik. Kakve on ima veze sa statusom Srbije?", pita se Popović i dodaje da "i Đoković kao da počinje da veruje da je njegova dužnost da osveti Srbiju za sve nepravde koje su se dogodile".
"Hrvatska je ostvarila sve svoje političke ciljeve i bila je pobednik tih ratova", zaključio je Popović, dodajući da je izjava premijera Srbije Ivice Dačića o gubitku svih ratova razumna.
-
#19956 Re: Dešavanja u Srbiji
pa dobro, nije to loša analiza, ne mogu se složiti baš 100 posto, aL što ga za.ra sa đokovićem na kraju...
đoković zoro...
jašta je, taman sam sebe doživljava tako.

đoković zoro...

jašta je, taman sam sebe doživljava tako.

#19957 Re: Dešavanja u Srbiji
Bas sad gledam reprizu.Govori dosta dobrih stvari,ali nekada i lupi,kao ovo sa Novakom.Upravo prica kako je branio Tudjmana na jednom sudskom procesu.
- Bratov brat
#19958 Re: Dešavanja u Srbiji
Vecina onih koje ja znam su ljuti sto ih je na silu slao u ratove i sto im se plata 1993. srozala na 5 maraka,mada kad se setim onih " penzionerskih fanatika" iz 90-tih nije iskljuceno ni ovo sto sam citiraoČitalac wrote:"Srbi ljuti na Slobu jer je gubio"

-
#19959 Re: Dešavanja u Srbiji
šta ba penzioneri druže, nakrkaju pun zamrzivač mlijeka i hljebova, i spavaju i leže po čitav dan, smanjuju kretanje da ne troše puno energije. predveče simo gajin, naveče milijana baletić, kad je uzbuđenje na vrhuncu, za normalan pritisak tu su - srećni ljudi.
neko će po običaju pomisliti da se zezam, a ti potvrdi je li ovo bio recept za penzionere 93.
neko će po običaju pomisliti da se zezam, a ti potvrdi je li ovo bio recept za penzionere 93.
- Bratov brat
#19960 Re: Dešavanja u Srbiji
Naravno da jeste ! Svaka ti je na mestu .radostan dan wrote:šta ba penzioneri druže, nakrkaju pun zamrzivač mlijeka i hljebova, i spavaju i leže po čitav dan, smanjuju kretanje da ne troše puno energije. predveče simo gajin, naveče milijana baletić, kad je uzbuđenje na vrhuncu, za normalan pritisak tu su - srećni ljudi.
Ne ponovilo se !
- Bratov brat
-
#19962 Re: Dešavanja u Srbiji
Bratov brat wrote:Vecina onih koje ja znam su ljuti sto ih je na silu slao u ratove i sto im se plata 1993. srozala na 5 maraka
Ma ja, ne bi oni da nisu morali

- Bratov brat
#19963 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti to mozda hoces da kazes da bolje poznajes ili si poznavao prilike u Srbiji tokom 90-tih od mene ? Nisi zadovoljan ovim sto sam napisao jer smatras da su ovde svi samo cekali da pocne neki rat ? E pa gresis ! Nije to tako,nije ni blizu,Srbiju je 1991. napustilo 100.000 mladih uglavnom fakultetski obrazovanih ,ali ti to ne zelis da znas . A ovo za penzionere nisam ja bez veze napisao ,znam ja odlicno sta pisem,ne nagadjam kao ti. I ne znam sta mi kacis ovo sranje sa Gazimestana ,nije cela Srbija bila dole vec njen manji deo ali nazalost agresivniji i spreman na sve !cindrlimindrli wrote: Ma ja, ne bi oni da nisu morali, sve go pomahnitali penzioner...
-
#19964 Re: Dešavanja u Srbiji
Jasno, jasno, samo dva miliona agresivnih, ostali su otisli na zapad da se skoluju.Bratov brat wrote: I ne znam sta mi kacis ovo sranje sa Gazimestana ,nije cela Srbija bila dole vec njen manji deo ali nazalost agresivniji i spreman na sve !
- Bratov brat
#19965 Re: Dešavanja u Srbiji
Dva miliona bilo na Gazimestanu ?cindrlimindrli wrote:Jasno, jasno, samo dva miliona agresivnih, ostali su otisli na zapad da se skoluju.Bratov brat wrote: I ne znam sta mi kacis ovo sranje sa Gazimestana ,nije cela Srbija bila dole vec njen manji deo ali nazalost agresivniji i spreman na sve !

-
#19966 Re: Dešavanja u Srbiji
Nego?Bratov brat wrote:Dva miliona bilo na Gazimestanu ? hahahahahahhaahahhahahahahaaaaaa
- Bratov brat
#19967 Re: Dešavanja u Srbiji
Jel ti mene zajebavas covece , malo da ti prodje vreme ovo ono ili si ozbiljan ? Znas ti sta je 2 miliona ljudi ? Pazi ne sumnjam ja da si ti cuo negde da ih je bilo toliko,ali to nije istinacindrlimindrli wrote: Nego?

-
#19968 Re: Dešavanja u Srbiji
Napredujes, od supljiranja kako niste bili za rat:Bratov brat wrote:Jel ti mene zajebavas covece , malo da ti prodje vreme ovo ono ili si ozbiljan ? Znas ti sta je 2 miliona ljudi ? Pazi ne sumnjam ja da si ti cuo negde da ih je bilo toliko,ali to nije istina bilo je negde blizu milion ,nista vise od toga . I to je mnogo naravno . Ja samo ne dozvoljavam da ti dobre i plemenite ljude kakvih u Srbiji ima dosta svrstavas u " Gazimestanski korpus" ,kontas? Mnogo je ljudi i u Srbiji propatilo od strane " Gazimestanaca" , ne mnogo,previse.
Dosao si do cifre od milion agresivnih, a njih je opet bilo puno manje od onih plemenitih koji su protestvovaliBratov brat wrote:Vecina onih koje ja znam su ljuti sto ih je na silu slao u ratove i sto im se plata 1993. srozala na 5 maraka,mada kad se setim onih " penzionerskih fanatika" iz 90-tih nije iskljuceno ni ovo sto sam citirao
protiv razaranja Vukovara, Dubrovnika, Sarajeva...sad sto to nije dokumentovano, jbg, CIA pokrala materijal.
Pa evo, i danas smo svjedoci kako ljudi u Srbiji masovno kritikuju svog predsjednika zbog njegovog stava o
genocidu u BiH, njegovih koljackih pohoda po Hrvatskoj itd...drustvo za primjer.
- Bratov brat
#19969 Re: Dešavanja u Srbiji
cindrlimindrli wrote: Napredujes, od supljiranja kako niste bili za rat:

Ovde ne postoji kolektivna svest neka ,ne znam kakva , pa kao svi mi mislimo isto,svi smo mi bili za rat . Satro nesto nije dokumentovano

-
#19970 Re: Dešavanja u Srbiji
Budi drug pa sa nama podijeli dokumente koji govore o masovnim protestima plemenitih ljudi u srbiji protivBratov brat wrote: Satro nesto nije dokumentovano dokumentovano je sve !I onaj ko hoce da zna ,on zna sta se desavalo i kako je bilo , a to sto ti odbijas da znas nesto,to je tvoja stvar
milosevicevog divljanja po Hrvatskoj i BiH. Nije valjda CIA sve pokrala?
#19971 Re: Dešavanja u Srbiji
U vezi ratova, mislim, de nam reci nesto sto ne znamo. Svako zna zasto su Srbi skinuli Slobu. Jer im nije napravio Veliku Srbiju.Čitalac wrote:"Srbi ljuti na Slobu jer je gubio"
Advokat Srđa Popović izjavio je za HRT da je većina Srba ljuta na Slobodana Miloševića jer je izgubio sve ratove, a ne zato što ih je vodio.
Ovo u vezi Djokovica je takodjer 100% tacno. Dovoljno je samo prebrojati sve te silne "tenisere" koji zagade ovaj forum kad Djokovic nesto osvoji, i sve je jasno...
#19972 Re: Dešavanja u Srbiji
Ono kad su BeOgradjani cvijecem posipali tenkove?cindrlimindrli wrote:Budi drug pa sa nama podijeli dokumente koji govore o masovnim protestima plemenitih ljudi u srbiji protivBratov brat wrote: Satro nesto nije dokumentovano dokumentovano je sve !I onaj ko hoce da zna ,on zna sta se desavalo i kako je bilo , a to sto ti odbijas da znas nesto,to je tvoja stvar
-
#19973 Re: Dešavanja u Srbiji
Sezam wrote:Ono kad su BeOgradjani cvijecem posipali tenkove?
Mislis "fanaticni penzioneri"?

#19974 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma fotomontaza brecindrlimindrli wrote:Sezam wrote:Ono kad su BeOgradjani cvijecem posipali tenkove?
Mislis "fanaticni penzioneri"?

- Bratov brat
#19975 Re: Dešavanja u Srbiji
Pokusacu, vidim da nisi cuo za " Rimtutituki" ( ne tebi,nemoj pogresno da me shvatis ,tako se zvala grupa) . Ne znam koliko godina imas ,ovo se pitam iz razloga jer ocigledno da bi po tebi nesto bilo istina to mora da se nalazi na YT , a ja kao i vecina ovih ovde sto piskaraju smo veci deo svog zivota proveli bez interneta . Verujem da da nisi cuo ni za casopis " Srpska rec" ( jedini opozicioni nedeljnik ili mesecnik, ne secam se vise ) u kome je stampano na hiljade anti ratnih tekstova.cindrlimindrli wrote: Budi drug pa sa nama podijeli dokumente koji govore o masovnim protestima plemenitih ljudi u srbiji protiv
http://www.youtube.com/watch?v=ekKRfy3pofw
http://www.youtube.com/watch?v=L7eSTKF4phw
Zao mi je sto na YT ne postoji sve cega mogu da se setim

Inace tenkovi JNA ,svoju prvu intervenciju nisu imali ni u Hrvatskoj ni u Bosni vec u Beogradu http://www.youtube.com/watch?v=mK47D-swfWA