prvo ga je Harop zapalio a onda Bajro jos dva puta.
znas kako kazu bez starog jarca nema udarca.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:22Opet oni vecinom starci kao prošli put u Hadrut.SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:16
Snimak sa armenskog izvidjackog drona, Azeri dovukli tenkove vec u Shusu ide se dalje.
Stigli rezervisti uvezivaci linija u Shushu ljudi vidi se umorni nenaspavani ali moral visok.
![]()
Rusko Ministarstvo odbrane: Ruski helikopter Mi-24 koji je pao u Jermeniji u blizini naselja Jeraš bio je podvrgnut vatri sa zemlje sa MANPADS-a.
Ma ti si moj brat!
Imaju li neku poveznicu azeri s ovih nahčevanom kako se vec kaže?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:36Rusko Ministarstvo odbrane: Ruski helikopter Mi-24 koji je pao u Jermeniji u blizini naselja Jeraš bio je podvrgnut vatri sa zemlje sa MANPADS-a.
Gotovo je, sad su obrali bostan Azerieto Rusa stizu bacuske da Jermenima stvore veliku Jermeniju.
![]()
Jermeni tvrde vec da su ga oborili Azeri iz Nakhchivana...a Rusi salju ekipe da vrse detaljnu istragu . Dva clana posade su poginula a treci ima srednje teske povrede.
Rusija je poslala brigadu padobranaca u Nagorno-Karabah
- Rosdeputat
Airat Gibatdinov, potpredsjednik zakonodavne skupštine regije Uljanovsk, tvrdi da 31. vazduhoplovna jurišna brigada ruskih oružanih snaga odlazi u Nagorno-Karabah.
Da ne bi poletili neki sa zakljucima PUTIN je rekao ulaska Rusa u Azerbejdzan u mejdunarodno priznatim granicama bez dozvole Baku nece biti, ako dolaze u NK dolaze sa dopustenjem Alijeva i vjerovatno da je vec dogovoreno zbog cega jer vec tri dana intenzivno radi diplomatija na liniji Ankara Moskva Baku...Hitna izjava ruskog Ministarstva vanjskih poslova: Rusija se planira aktivnije pridružiti rješavanju sukoba u Nagorno-Karabahu, a neće se miješati u njega.
To je autonomna republika koja je dio drzave Azerbejdzan a koju odvaja od Azerbejdzana jedan dio Armenije.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:43Imaju li neku poveznicu azeri s ovih nahčevanom kako se vec kaže?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:36Rusko Ministarstvo odbrane: Ruski helikopter Mi-24 koji je pao u Jermeniji u blizini naselja Jeraš bio je podvrgnut vatri sa zemlje sa MANPADS-a.
Gotovo je, sad su obrali bostan Azerieto Rusa stizu bacuske da Jermenima stvore veliku Jermeniju.
![]()
Jermeni tvrde vec da su ga oborili Azeri iz Nakhchivana...a Rusi salju ekipe da vrse detaljnu istragu . Dva clana posade su poginula a treci ima srednje teske povrede.
Znaci kao da nije njihovo?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:47To je autonomna republika koja je dio drzave Azerbejdzan a koju odvaja od Azerbejdzana jedan dio Armenije.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:43Imaju li neku poveznicu azeri s ovih nahčevanom kako se vec kaže?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:36
![]()
Pa nemaju direktnu vezu s tom teritorijom a njihova je, tacnije tamo im je citav korpus vojske cije jedinice vec ratuju u NK.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:50Znaci kao da nije njihovo?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:47To je autonomna republika koja je dio drzave Azerbejdzan a koju odvaja od Azerbejdzana jedan dio Armenije.
Glup ti je zaključak. Ali baš.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:50Znaci kao da nije njihovo?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:47To je autonomna republika koja je dio drzave Azerbejdzan a koju odvaja od Azerbejdzana jedan dio Armenije.
Upravo to i rade osiguravaju da niko ne pređe istu.
Putin ponovio vise puta u NK samo sa pozivom vlasti Azerbejdzana mogu doci Rusi i to kao dio mirovne misije a nakon sporazuma...
Oni ustvari granice s turcima?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:53Pa nemaju direktnu vezu s tom teritorijom a njihova je, tacnije tamo im je citav korpus vojske cije jedinice vec ratuju u NK.90minut wrote: ↑09/11/2020 17:50Znaci kao da nije njihovo?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:47
To je autonomna republika koja je dio drzave Azerbejdzan a koju odvaja od Azerbejdzana jedan dio Armenije.
A citava ta autonomna republika se ne mora bojati Armenije uopste jer Turci ulaze odmah da ih brane sa svojom vojskom ne treba im uopste dozvola nikakva jer tek krajem 2021 istice im 100 godisnji ugovor da mogu tamo da vojno djeluju..pisalo se na temi o tome...
Pa oni se manje boje od Azera koji se ne boje uopšteSanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:58Granice sa Turskom i Iranom
Avionima su prebacivali jedinice na ratiste stavljao sam ja slike bas specijalce...
Rusko Ministarstvo odbrane: Ruski Mi-24 oboren je u vazduhu iznad teritorije Jermenije izvan zone borbenih dejstava
a vidi nisam znao da imaju malu kiticu turske koja granici s njima. mislio sam da je 100% iran i armenija.SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:58Granice sa Turskom i Iranom
Avionima su prebacivali jedinice na ratiste stavljao sam ja slike bas specijalce...
Azerbejdzan ima dogovor o vojnoj saradnji vec 3 godine sa Iranom. Preko Irana su avionima i dosli na ratiste specijalci. Inace s tim korpusom u toj autonomnoj republici vojska Turske puno saradjuje i cesto imaju vjezbe i koliko znam vecina oficira je zavrsila akademije u Turskoj.karanana wrote: ↑09/11/2020 18:01a recimo kad im treba kopno za transfer roba i opreme za tesku vojnu pa i civilnu opremu....je li imaju neki koridor gdje iranci pustaju to da prolazi bez pitanja?SanskiBiser wrote: ↑09/11/2020 17:58Granice sa Turskom i Iranom