Challenger__ wrote:sunceKOtepsija wrote:Challenger__ wrote:Show se nastavlja, Tajip Holandiju nazvao "trulom terorističkom državom".

hem teroristi hem banana republika
Erdogan Calls for Sanctions Against 'Banana Republic' Netherlands.
Prejako...

RADUJ SE BOSNJACKI RODE-ODABRANI NAS JE OPET SPOMENUO
jebe erdo ne vadi

a nije zaboravi ni Bosnu ni Bosnjake ni Srebrenicu

danas u gvoru u Afyonkarahisaru-rekao odusevljenim gradanima da je gradonacelniku Istanbula naredio prekid sporazuma o bratimljenju Roterdama i Istanbula iz 2005. godine: "Roterdam i Istanbul su bili gradovi-pobratimi. Juce sam razgovarao sa gradonacelnikom i naredio mu da istog trena raskine sve sporazume s Roterdamom. Mi nemozemo biti braca-pobratimi sa takvim ljudima"
Predsjednik je dalje nastavio te pokazao je kolika ljudska gromada i koliko brine o Bosnia i "bosanksim muslimanima":
"Platili smo veliku cijenu da bi smo stvorili jaku, snaznu Tursku boreci se protiv terorista unutar i van Domovine. A Evropa nase gradane napada na konjima, sa psima...Danas se u Holandiji odrzavaju izbori-a oni koji su naredili napade zavrsice na smetljistu historije.
To su isti oni koji su u Bosni i Hercegovini poklali 8 000 bosanskih muslimana. Mi vrlo dobro znamo koliko su pokvareni..."
Odabrani se jos na kraju prisjetio evropskih genocida i pokolja nad jevrejima, romima i bosnjacima, dodavsi da su u 2. svjetskom ratu pobili 50 miliona ljudi te da oni nemogu drzati lekcije jednoj Turskoj. Rekao je da je Evropa gotova i ide putem samounistenja...
Rekao je da neprijatelji Turske strahuju jer Turska nezaustavljivo ide ka 2023.