Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa po ovom sto vidimo i sto cujemo da oprema jos uvijek stize, vjerovatno nije sve na svom mjestu.
nesto cekaju. a sta znaju oni.
mada i nato odrzava najvecu vojnu vjezbu ikad od 12.06
Ruski okupator, Girkinov suborac, "ljuti domoljub" Aleksandar Žučkovski pozvao je na ubijanje predstavnika ruske vlasti i njihove djece "sprečavajući Rusiju da pobijedi".
Neljudi su već spremni pojesti jedni druge. Ovo je dobro.
Ruski vojni dopisnik Romanov izvještava da je 30 naoružanih Wagnerovih kriminalaca dezertiralo u Bakhmutu, ubilo tri ruska okupatora i dva civila i pobjeglo u ukradenom Kamazu.
Krvava bakanalija koju priređuje Rusija postupno počinje izmicati kontroli. A ovo je tek početak.
Koliko primjetim...svijetu je dodijao ovaj rat,ukrajinci prijete kontraofanzivom ko mi deblokadom Sarajeva i sve mi se čini da će neko reći STOP i primorati Ukrajinu da prihvati stanje na terenu ili će im pipe zavrnut
Irina Sieidkhanova
@omojblog
·
3m
Državna duma RF usvojila je zakon kojim se dozvoljava slanje omladine koja služi vojni rok u Siriju. Za sada po želji. Ali svi znamo kako će biti – „ti i ti, vi ste dobrovoljci“
JoseMujica wrote: ↑25/05/2023 17:30
trenutno, Trećerimljani jedino uspješno ovladavaju ovom temom...neprestanim ponavljanjem jedne te iste glupave mantre
CrveniKuk wrote: ↑25/05/2023 17:44
Interesantno, nisam znao, da robijaši znaju voziti i koristiti tenk, BMP-3? Ranije sam, kometarisao, možda nekad u periodu februar-mart, kada se , na jednom snimku, pojavio tenk T72B3 koji je pripadao Wagneru, da se u toj formaciji, ne nalaze isključivo robijaši. Zato, me nervira, jer samim tim se osporava vrijednost ZSU, da su u i oko Bahmuta bili isključivo angožovani robijaši, dok su Ukrajinci slali svoje najbolje jedinice. Priča za malu djecu! Wagner, je u mnogim aspektima, vrhunska jedinica, koja radi plata koju daje svojim pripadnicima, ima vrhunske vojnike, koji se nekad bili u sastavu ruske vojske. Wagner, pored pješadije, ima svoju artiljeriju, oklopno-mehanizovane jedinice, avijaciju…unutar sam pješadije ima različitih specijalnosti, koje nemogu obavljati robijaši, ipak to mogu činiti samo profesionalni vojnici, podoficiri, ofirciri…
Ruski vojni dopisnik Romanov izvještava da je 30 naoružanih Wagnerovih kriminalaca dezertiralo u Bakhmutu, ubilo tri ruska okupatora i dva civila i pobjeglo u ukradenom Kamazu.
Krvava bakanalija koju priređuje Rusija postupno počinje izmicati kontroli. A ovo je tek početak.
@kazansky2017
da nisu onaj Droljo i Biber sto ih je Prigozin predstavio da ih ostavlja u Bahmutu, ko Pisonja i Zuga u Kamazu...
Last edited by SanskiBiser on 26/05/2023 12:55, edited 1 time in total.
JoseMujica wrote: ↑25/05/2023 17:30
trenutno, Trećerimljani jedino uspješno ovladavaju ovom temom...neprestanim ponavljanjem jedne te iste glupave mantre
Vidjećeš tek šou programa sad za vikend
Mitinguju danas i sutra, jedni pa drugi.
Mozda malo ohanu, a mozda su se i organizovali da je neko na smjeni.
Vidimo da general drzi strazu cijelu heftu.
PM72 wrote: ↑26/05/2023 09:36
Koliko primjetim...svijetu je dodijao ovaj rat,ukrajinci prijete kontraofanzivom ko mi deblokadom Sarajeva i sve mi se čini da će neko reći STOP i primorati Ukrajinu da prihvati stanje na terenu ili će im pipe zavrnut
Ma joooook, kakvi ba. Cijeli svijet se bori za ljudska prava i zeli da ukrajinci ostvare svoja prava i vrate se normalnom zivotu. Da podignu Ukrajinski zid na granici s rusijom da mordor opet ne predje granicu. Zapad ce ako treba i gladovati samo da to uradi.