Razgovarali su vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni, savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, šef Pentagona Lloyd Austin i načelnik Združenog stožera Mark Milley. Kasnije im se pridružio i predsjednik Ukrajine Volodymyr Zelenskyy, objavio je šef predsjedničkog ureda Andriy Yermak.
Razgovorima su prisustvovali i ministar obrane Oleksiy Reznikov, njegov prvi zamjenik Oleksandr Pavliuk, zapovjednik Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Syrsky, zapovjednik operativno-strateške skupine "Tavria" Oleksandr Tarnavsky i zapovjednik Zračnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Mykola Oleshchuk.
"Detaljno smo obavijestili saveznike o trenutnoj situaciji na fronti, borbama u najtežim područjima, kao i hitnim potrebama ukrajinske vojske", napisao je Yermak. Razgovaralo se i o daljnjim isporukama streljiva, opreme i naoružanja Ukrajini. Predsjednik Zelenskyy podijelio je vlastita razmišljanja o oslobađanju ukrajinskog teritorija od ruske okupacije.
Ukrajina
#151676 Re: Ukrajina
Vojni vrh Ukrajine danas na online konferenciji sa kolegama iz SAD.
-
#151677 Re: Ukrajina
Jel ovo madner poceo predvoditi vikendase
-
#151678 Re: Ukrajina
Zanimljivo, Ukrajinac kaže "razjebala", misleći na vizir komandira tenka. Razjebati se isto kaze na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom, gorskom, ukrajinskom i ruskom. Isto kao i riječ pizda. Ruska pizda se isti kaze i na bosanskom i na ukrajinskom.CrveniKuk wrote: ↑18/03/2023 11:11 Tokom služenja vojnog roka, bio sam, pomoćnik nišandžije tenku T-55. Srećom, veoma kratko sam bio na toj poziciji. Sam ulazak u tenk, kao i boravak u njemu, je bio za mene strašan, jer je prostor bio skučen i neugodan. Ne smijem zamisliti, kako je biti u tenku, tokom ratnih sukoba. Za mene, ti su likovi pravi heroji.

#151679 Re: Ukrajina
Nije on kepec samo zbog manjka cm nego zbog ego problema. Sto ne bi bio problem da ne kosta njegove vojnike.
#151680 Re: Ukrajina
Zašto si u neke stvari siguran ti, koji kupiš znanje sa nekih kanala, a ne on sa cijelom obavještajnom i strateškom strukturom.
Kao ti znaš da je on tj oni donose pogrešne odluke. A ti bi to kao drugačije.
Kakav ego ima on koji je cijelo vrijeme na meti rusa i može dobiti metak ili raketu u sobu u svakom trenutku.
Kao ti znaš da je on tj oni donose pogrešne odluke. A ti bi to kao drugačije.
Kakav ego ima on koji je cijelo vrijeme na meti rusa i može dobiti metak ili raketu u sobu u svakom trenutku.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#151681 Re: Ukrajina
пучин пиZда
- Crvene_brigade
#151682 Re: Ukrajina
Samo za @madnera, putinovsko-rusofilskog trola. Himarisana ide, slava Ukrajini...
- jednonogi_Jack
#151683 Re: Ukrajina
Ivan iz neke Orkovstanske pripizdine ubije par ljudi i ode u zatvor. Tu ga pokupi Wagner koji mu omogući da izađe iz zatvora i u Ukrajini nastavi ubijati i silovati koliko mu volja. Tako nešto se ne svidi studentu Juriju u Moskvi koji kaže da to što Ivan radi nije u redu. Jurij dobije za širenje dezinformacija 15 godina zatvora, a Ivan više nije u zatvoru, narodni je heroj i vodaće ga po školama da djeci bude idol. GenijalnoČitalac wrote: ↑18/03/2023 11:19 Putin je potpisao zakon kojim se pooštravaju kazne za „diskreditovanje učesnika specijalne vojne operacije“, uključujući i dobrovoljce, pa se sada građani Rusije suočavaju sa zatvorskom kaznom od 7 godina (do sada 5). Za „širenje dezinformacija“ o vojsci, državnim organima i dobrovoljcima, propisana je kazna od 15 godina zatvora.
-
#151684 Re: Ukrajina
Nop. Ivan će svoj bijedni hod po ovom svijetu zavrsiti u nekoj tranšeji u nekoj pripizdini Donjecka, nakon što ga raznese bomba iz ukrajinskog drona.jednonogi_Jack wrote: ↑18/03/2023 13:00Ivan iz neke Orkovstanske pripizdine ubije par ljudi i ode u zatvor. Tu ga pokupi Wagner koji mu omogući da izađe iz zatvora i u Ukrajini nastavi ubijati i silovati koliko mu volja. Tako nešto se ne svidi studentu Juriju u Moskvi koji kaže da to što Ivan radi nije u redu. Jurij dobije za širenje dezinformacija 15 godina zatvora, a Ivan više nije u zatvoru, narodni je heroj i vodaće ga po školama da djeci bude idol. GenijalnoČitalac wrote: ↑18/03/2023 11:19 Putin je potpisao zakon kojim se pooštravaju kazne za „diskreditovanje učesnika specijalne vojne operacije“, uključujući i dobrovoljce, pa se sada građani Rusije suočavaju sa zatvorskom kaznom od 7 godina (do sada 5). Za „širenje dezinformacija“ o vojsci, državnim organima i dobrovoljcima, propisana je kazna od 15 godina zatvora.
#151685 Re: Ukrajina
Ti iz BiH znaš da neko u Kijevu ima ego problem. I to sve znaš kako, putem nekakvih internet stranica. Priznaj da ti je vokri što nije furnuo iz Ukrajine odmah prvih dana agresije.
#151686 Re: Ukrajina
DebelinJoe wrote: ↑18/03/2023 11:44
Zanimljivo, Ukrajinac kaže "razjebala", misleći na vizir komandira tenka. Razjebati se isto kaze na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom, gorskom, ukrajinskom i ruskom. Isto kao i riječ pizda. Ruska pizda se isti kaze i na bosanskom i na ukrajinskom.

#151687 Re: Ukrajina
Da nije govorila "ne moze". I to se isto kaze msmadelkam wrote: ↑18/03/2023 13:52DebelinJoe wrote: ↑18/03/2023 11:44
Zanimljivo, Ukrajinac kaže "razjebala", misleći na vizir komandira tenka. Razjebati se isto kaze na bosanskom, srpskom, hrvatskom, crnskom, gorskom, ukrajinskom i ruskom. Isto kao i riječ pizda. Ruska pizda se isti kaze i na bosanskom i na ukrajinskom.
I "o Boze" se isto kaze i na ukrajinskom. To sam naucio kada sam bio sam u sobi sa jednom Ukrajinkom i kad smo se igrali cuzamen
![]()

#151688 Re: Ukrajina
To sam sada naucio od tebe, tako da .....ovim sam ti sve rekao

A kasnije se ispostavilo da je potpuno bezkarakterna osoba a ja ispao debil sto sam petljao s takvom. Takve ne znaju reci "ne moze" ako me razumijes sta hocu da kazem. Izgubila negdje mozak...

Usput i debil ima isto znacenje na ukrajinskom.

Last edited by adelkam on 18/03/2023 19:01, edited 2 times in total.
-
#151689 Re: Ukrajina
Sta ti je madnere, ko diro? Nesto te bas trese u zadnje vrijeme, a tvoji postovi sve jadniji i jadniji 

#151690 Re: Ukrajina
I ja pokusavam da skontam i vec vise puta sam pogledao video.
Kretanje je ok, ako miruje onda je laka meta ali na videu se cuje neki jaci kalibar a ne vidim da pucaju sa transportera.
#151691 Re: Ukrajina
BBC na bahmutskom frontu, vojnici 3. brigade objasnjavaju zasto je grad bitan.
#151692 Re: Ukrajina
Romanova ekipa je izgubila saborca na Bahmutu , ali izvlace tijelo u pozadinu, imao je i intervju na CNN-u prije nekoliko dana o paklu Bahmuta. Moral 'kepecove' vojske ne pada.
#151693 Re: Ukrajina
Crvene_brigade wrote: ↑18/03/2023 12:50Samo za @madnera, putinovsko-rusofilskog trola. Himarisana ide, slava Ukrajini...

-
#151694 Re: Ukrajina
Šta je ostalo od ruske ofanzive:
Spoiler
Show
#151695 Re: Ukrajina
Ovo su veće granate što bi značilo da ih nosi veći dron. A on je izgleda najbolji po noći pošto bi danju bio dobra meta.Distortion wrote: ↑18/03/2023 10:27
Za jednu noc unisteno 10 tenkova i 1 BTR, pogledati na ovom klipu kao dokaz.
Ovako je noćni bombarder.
#151696 Re: Ukrajina
Prije 9 godina, Rusi su zauzeli, a kasnije i anketirali Krim. Tada je, Ruska vojska u odnosu na Ukrajinsku, bila u velikoj prednosti. Danas, situacija je sasvim drugačija. Vjerovatno, u sjećanju mnogih Ukrajinaca, ova je epizoda, u istoriji njihove zemlje, ostala je u sjećanju, kao veliko poniženje i sramota. Sigurno, jedan od razloga, odlučnosti u borbi Ukrajinci, crpe iz ovog događaja kada su Rusi okupirali Krim.
Slava herojima!
Slava Ukraini!
Slava herojima!
Slava Ukraini!
- jednonogi_Jack
#151697 Re: Ukrajina
Švedska vlada je u četvrtak, 16. marta, odobrila odluku o prebacivanju osam samohodnih artiljerijskih sistema Archer u Ukrajinu na osnovu procjene oružanih snaga te zemlje. Švedska vlada je zatražila da parlament ove zemlje uključi ovo kao dio dodatnog nacrta budžeta
#151698 Re: Ukrajina
Orks in the ratholes
Spoiler
Show
#151700 Re: Ukrajina
Ruka mu se pozlatila