naravno da se o tome javno mnogo ne govori, jer imamo i previše u državi promoskovitadrug_profi wrote: ↑18/03/2023 02:51 Za one koji sumnjaju da se nismo ukljucili u naoruzavanje Ukrajine:
https://vijesti.ba/clanak/594908/novali ... i-izvoznik
Proizvode protivoklopno oružje, za samo godinu dana uposlili novih 200 radnika
Kako je kazao direktor TRZ-a Ismo Hebibović, prošle godine je u kompleksu radilo 36 osoba, a danas pogon zapošljava 255 ljudi.
Ukrajina
#151651 Re: Ukrajina
#151652 Re: Ukrajina
Naravno da stancamo granate i municiju ukrajincima i to nemilice i to jos od prvog dana.Ukrajinci su vecinom na staroj sovjetskoj opremi koju nasa namjenska moze proizvoditi.E sad kad predju na NATO standard ne znam koliko smo tu jaki al mislim da se moze i da se moralo prilagoditi jer nasa vojska je vec dvadeset godina u NATO programu i obuci.Uglavnom kako god stanca se i to nemilice.Evo od aprila pemzije u pederaciji idu jos 15% gore.Od kojih para, od kondoma i kravljeg mlijeka, ma hajte molim vas.
Oni koji misle da dodik moze to zaustaviti debelo su se zajebali, evo moldova, alzir, bahreini itd kupuju municiju i posrednik to prebaci za ukrajinu.Papiri cisti ko suza, placen porez i carina.
Oni koji misle da dodik moze to zaustaviti debelo su se zajebali, evo moldova, alzir, bahreini itd kupuju municiju i posrednik to prebaci za ukrajinu.Papiri cisti ko suza, placen porez i carina.
#151653 Re: Ukrajina
Dodik to i ne zeli zaustaviti pogotovo ako ima neki mali procenat da suti. Jer naravno zna za to.pici wrote: ↑18/03/2023 08:16 Naravno da stancamo granate i municiju ukrajincima i to nemilice i to jos od prvog dana.Ukrajinci su vecinom na staroj sovjetskoj opremi koju nasa namjenska moze proizvoditi.E sad kad predju na NATO standard ne znam koliko smo tu jaki al mislim da se moze i da se moralo prilagoditi jer nasa vojska je vec dvadeset godina u NATO programu i obuci.Uglavnom kako god stanca se i to nemilice.Evo od aprila pemzije u pederaciji idu jos 15% gore.Od kojih para, od kondoma i kravljeg mlijeka, ma hajte molim vas.
Kao inu Srbiji, nemilice se salje ukrajini municija za grad 122mm kao i haubicka 155. Da ne pricamo o puscanoj 7,62
-
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#151654 Re: Ukrajina
mishic wrote: ↑17/03/2023 11:41 Vrijeđanja i prijetnje, omalovažavanja i generaliziranja koja su sve češća pokazuju da je ovdje jako puno Zahiragića jer su ga neki i nadmašili.
Zahiragić ima svpoje stavove i oni koji ih osporavaju ne bi smjeli to činiti sijući i šireći mržnju opštom generalizacijom kroz koju i naša borba, i identitetske vrijednosti, i islamofobija, i nacifašističke odrednice i kulturno-civilizacijska nipodaštavanja čitavog naroda ne mogu imati nikakvog opravdanja.
Mržnja koja iz dana u dan narasta i širi se ma s koje strane dolazila opasno je zlo a prijetnje poput one "da hoće zapucati" pa da "neki idiot nekoga upuca" zaista su prevršile svaku mjeru i vrijeme je da moderacija to sankcionira. Zahiragić i svaka druga osoba koja koristi neprimjerene izraze ima svoje "Ja" i njima treba odgovarati i napadati ih a ne poopštavati i bez ikakvog obzira vrijeđati i kompletnu boračku populaciju, čitav jedan narod, njegovu kulturu, tradiciju, običaje i sve ostalo što tokom izljeva nečijih frustracija nekome padne na um. I posebno ne na ovoj temi!

#151655 Re: Ukrajina
BiH je u titino vrijeme bila zadnja linija odbrane bivse jugoslavije, zbog specificnosti terena itd.Po planu u slucaju napada rusa i zemalja varsavskog ugovora, srbija, makedonija i dio hrvatske preko slavonije i zagreba je bio otpisan, to su najcrnji scenariji bili.Sva namjenska industrija i GŠ bi bili prebaceni u BiH u tu bi se stvorio otpor.Nesto slicno su ukrajinci uradili i sve namjenske pogone prebacili na zapad, dok je bio SSSR bilo je obrnuto, vecina je bila na istoku zemlje.
Stancamo i stanca cemo za ukrajinu a dusmani mogu puknut.Slava Ukrajini.
Stancamo i stanca cemo za ukrajinu a dusmani mogu puknut.Slava Ukrajini.
#151656 Re: Ukrajina
Naravno da ima procenat, pas koji laje ne ujeda.Gvozdeni1 wrote: ↑18/03/2023 08:23Dodik to i ne zeli zaustaviti pogotovo ako ima neki mali procenat da suti. Jer naravno zna za to.pici wrote: ↑18/03/2023 08:16 Naravno da stancamo granate i municiju ukrajincima i to nemilice i to jos od prvog dana.Ukrajinci su vecinom na staroj sovjetskoj opremi koju nasa namjenska moze proizvoditi.E sad kad predju na NATO standard ne znam koliko smo tu jaki al mislim da se moze i da se moralo prilagoditi jer nasa vojska je vec dvadeset godina u NATO programu i obuci.Uglavnom kako god stanca se i to nemilice.Evo od aprila pemzije u pederaciji idu jos 15% gore.Od kojih para, od kondoma i kravljeg mlijeka, ma hajte molim vas.
Kao inu Srbiji, nemilice se salje ukrajini municija za grad 122mm kao i haubicka 155. Da ne pricamo o puscanoj 7,62
#151657 Re: Ukrajina
Ja sam to pokusao objasniti ljudim ovde.
I za nas i za Srbiju. Ta navodna podrska rusiji je samo sa bi se skupio jos koji poen vise. U stvarnosti oni su svi zapadni ljudi. Sve ostalo su pretstave za narod.
Uostalom, ima li neko toliko glup da misli da se ovde moze pivo otvoriti bez sa amerikanci to ne odobre?
#151658 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑17/03/2023 23:54 Agresor je na papiru mnogobrojni i jaci. No to mu dosadasnjo iskustvo ne daje ulogu fsvoriita naprotiv. Ckepi se pate i tope.brzinom putera na tavi. S obzirom na obzir kako je evropa kurvinjski politicki korektna i kako je politika u americi dihotomna ukri su odlicni, drze crtu barbarima istocnjackim atomskim mongolima. Godinu i vise. Niko nije reko da ce ih ukri pobit sve za mjesec nego da ce borba biti duga i krvava, ono sto hebbe agresorske simpatizere je nasa prognoza i realno ocekivanje da ce ruski nacisti zube slomiti DO KRAJA na Ukrajini . Dugorocna prognoza sloma treceg rima i dusanovog casrtva, a uz njih i pokoje gubernije. I vilajeta. Neka pati kome smeta dusmani ste nam svakako.
Samo lomi do kraja makar se i mi polomili, makar bilo hladno, makar nemali ekonomije i ni za hljeba. A nece biti tako. Slava Ukraini do kraja lomi bagru agresorsku![]()

#151659 Re: Ukrajina
Ma ovo je ukrajinska fotomontaža.
Kod rusa samo ginu zatvorenici i narkomani.
#151660 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑18/03/2023 00:38Ni blizu.Gandalf wrote: ↑18/03/2023 00:33 Ja kako vidim ukrajinci su već sproveli pola svoje buduće ofanzive. Da budem potpuno jasan, samo na području Bakhmuta, umlatili su na hiljade trećerimljana i neutralisali su kompletne brigade njihovog smeća od opreme. Sve to a da nisu ni krenuli ni metar prema rujanima. A kada ukrajinci krenu na rujane, opremljeni zapadnom tehnikom i avionima, od vojske moskovije neće ostati ni dugmići.
Ovo nije ofanzivno djelovanje ni sekunde. Niti priprema
analno na suho do kraja @Gandalf ne zamjeri
- jednonogi_Jack
#151661 Re: Ukrajina
Ovo su najbolji ork vojnici. Sam se zvekne u vušugla.
#151662 Re: Ukrajina
Sto se i moze vidjeti po stalnim sleperima sto izlaze od Pretisa do BNT do Konjica do Gorazda.Gvozdeni1 wrote: ↑18/03/2023 08:23Dodik to i ne zeli zaustaviti pogotovo ako ima neki mali procenat da suti. Jer naravno zna za to.pici wrote: ↑18/03/2023 08:16 Naravno da stancamo granate i municiju ukrajincima i to nemilice i to jos od prvog dana.Ukrajinci su vecinom na staroj sovjetskoj opremi koju nasa namjenska moze proizvoditi.E sad kad predju na NATO standard ne znam koliko smo tu jaki al mislim da se moze i da se moralo prilagoditi jer nasa vojska je vec dvadeset godina u NATO programu i obuci.Uglavnom kako god stanca se i to nemilice.Evo od aprila pemzije u pederaciji idu jos 15% gore.Od kojih para, od kondoma i kravljeg mlijeka, ma hajte molim vas.
I novo novcati minobacaci i municija za istu iz BNT su vec snimljeni u Ukrajini.
Vrlo dobro znaju i Dodik i Vucic da FBIH stanca nemilice oruzanje i municiju za UA.
Sam Vucic je prije par sedmica uhvacen da mu u sred Srbije stancaju uveliko MLRS rakete za UA.
Kod nas se to officially prodaje Amerima, Ameri samo plate i isporuce

A znamo da Amerima ne treba Sovjetska municija...
Ista ta sema je bila za Irak Libiju, Afganistan...
Kad Amerima treba municije za saveznike koji trose Sovjetske kalibre mi smo medju prvima kojima se jave.
A zasto Dodik suti? Jer se i on ugradio garantujem vam 100% dal kroz usluge MZ dal kroz pare, vrlo vjerovatno i da sama RS s ono malo namjenske sto im je ostalo nemilice stanca za Ukrajince.
I nemojte padati na folove kako nema municije, situacija je drasticno drasticno bolja nego u Aprilu prosle godine.
Rjeseni su resursi i za zapadna i za sovjetska oruzanja samo sto nivo jos uvijek nije na nivou gdje mogu rokati bez milosti nego mora se racionilizirati ako misle skupiti mts za ofanzivna dejstva
A predpostavljan da se upravo to desava na frontu,i sve vecu sumnju imam da su Ukrajinci debelo navukli Ruse na Bakhmut. Nevjerovatno koliko su fiksirani na Bakhmut i citava propagandna masinerija Ukrajine je ustelena tako da predstavi da je sve u groznoj situaciju.
Jel moram napomenuti da je Gubitak Bakhmuta kao npr gubitak Kupianska,prosle godine su pali daleko daleko vazniji gradovi i daleko veci, Severodonetsk je imao 100.000 populacije a Bakhmut 30.000.
Iza Bakhmuta se nalazi jos bolji polozaj za odbranu.
Tako da ovo ne pije vode, takodjer se ne bi sekirao za gubitak najboljih ljudi kod Ukrajinaca, sama 93 brigada se zali da ima previse ljudstva za brigadnu strukturu (5000) tako da ne fali ni ljudstva. A s druge strane ni jedna brigada u Bakhmutu nije angazovana u punom sastavu, u najvecem slucaju u pitanju je jedan bataljon od svake brigade.
Sto je jos bitno Ukrajinci su uspjeli ove zime minimizirati gubitke tehnike pravo, u posljednje vrijeme slabo unistene Ukrajiske tehnike, pogotovo tenkova, oklopa i MRAP
U pozadini se nalaze sad vec ogromne kolicine oklopa i tenkova.
Kod Bakhmuta koliko vidim najvise strada logistika (kamioni, pickup, kombiji) i nesto masinerije tipa bagera.
Rusi nisu te srece svaki dan po 1 bataljon oklopa im nestane s lica zemlje. Ali oni napadaju i moraju trositi resurse.
#151663 Re: Ukrajina
Dobar primjer za ostale Rusisticko fasisticke cetnikejednonogi_Jack wrote: ↑18/03/2023 09:13SpoilerShowOvo su najbolji ork vojnici. Sam se zvekne u vušugla.
#151664 Re: Ukrajina
Mehanizovani napad Ukrajinaca M113 s pjesadijom i vjerovatno 1 do 2 tenka za podrsku
Napadaju Ruske polozaje, izuzetno dobro kretanje i dimne zavjese da ih ne pogodi atgm ili rpg
Napadaju Ruske polozaje, izuzetno dobro kretanje i dimne zavjese da ih ne pogodi atgm ili rpg
#151665 Re: Ukrajina
https://cne.news/article/2760-russian-c ... in-ukraine
oće ljudi da civilno služe
oće ljudi da civilno služe
-
#151666 Re: Ukrajina
Ovdje Ukrajinci imaju više mehanizacije i oklopa nego cijeli nas Prvi korpus pred kraj rata.
#151667 Re: Ukrajina
Jos jedan jadnik koji nema nista drugo nego da igra na igraca.kluz franjo wrote: ↑18/03/2023 01:02 Ja se taman nešto malo i uznemirim i zabrinem za situaciju na frontovima u Ukrajini, ali onda se oglasi madner sa svojim analitičkim prognozama i onda me on umiri.
Kao onaj Gonzo. Gdje se madner i njegova "ekspertiza" pojavi, tu ovaj... kako ga on zove "kepec, komičar, ublehaš", a ukrajinska ZSU pobjeđuje.
Slava Ukrajini!
Stovatelj kepeci su svi isti.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#151668 Re: Ukrajina
,,kepec" je karakterna osobina
- trambusek88
#151669 Re: Ukrajina
Zarobljeni "denacifikator"
#151670 Re: Ukrajina
Ubijeđen sam da Zelenski ima više cm od tebe.madner wrote: ↑18/03/2023 09:47Jos jedan jadnik koji nema nista drugo nego da igra na igraca.kluz franjo wrote: ↑18/03/2023 01:02 Ja se taman nešto malo i uznemirim i zabrinem za situaciju na frontovima u Ukrajini, ali onda se oglasi madner sa svojim analitičkim prognozama i onda me on umiri.
Kao onaj Gonzo. Gdje se madner i njegova "ekspertiza" pojavi, tu ovaj... kako ga on zove "kepec, komičar, ublehaš", a ukrajinska ZSU pobjeđuje.
Slava Ukrajini!
Stovatelj kepeci su svi isti.
- Distortion
#151671 Re: Ukrajina
Za jednu noc unisteno 10 tenkova i 1 BTR, pogledati na ovom klipu kao dokaz.

Last edited by Distortion on 18/03/2023 11:13, edited 1 time in total.
#151673 Re: Ukrajina
Tokom služenja vojnog roka, bio sam, pomoćnik nišandžije tenku T-55. Srećom, veoma kratko sam bio na toj poziciji. Sam ulazak u tenk, kao i boravak u njemu, je bio za mene strašan, jer je prostor bio skučen i neugodan. Ne smijem zamisliti, kako je biti u tenku, tokom ratnih sukoba. Za mene, ti su likovi pravi heroji.
#151674 Re: Ukrajina
Putin je potpisao zakon kojim se pooštravaju kazne za „diskreditovanje učesnika specijalne vojne operacije“, uključujući i dobrovoljce, pa se sada građani Rusije suočavaju sa zatvorskom kaznom od 7 godina (do sada 5). Za „širenje dezinformacija“ o vojsci, državnim organima i dobrovoljcima, propisana je kazna od 15 godina zatvora.
#151675 Re: Ukrajina
Ja ne razumijem šta rade ovi transporteri i njihovu liniju kretanja. Može li neko objasniti. Meni izgleda kao da samo idu gore-dole, a ne vidim ni da pucaju.