Ako ikada dođe do detaljnije istrage teško će se ući u tokove novca, pogotov tamo gdje nema nikakvih elektronskih tragova transakcija.drug_profi wrote: ↑25/05/2023 12:55Imali su i u PBS i u Vakufskoj cini mi se fin paket.SmokingMan wrote: ↑25/05/2023 12:27
Mnogi su kupili stan, obnovili fasadu na kući, uveli grijanje, uzeli novo auto, od viškova otišli na putovanja i sl. Zamili kada bračni par proda dionice u vrijednosti od preko 70k. U to vrijeme se mogao uzeti ozbiljan novac od udjela, ali i prilika onima koji su željeli legalizovati milione kupovinom dionica. FDS na čelu sa novim direktorom poslije Loje, je spiskla novac firme na onaj misteriozni hotel u Srebrenici, kupovinu laca trafika, i ko zna čemu sve još Mislim da su imali udio i u Frutiju iz Čelića. Moguće da je neko među njima kupio preko posrednika, uz nečiji novac, tonu tih akcija.
SDA-All about
- SmokingMan
#84726 Re: SDA-All about
- drug_profi
#84727 Re: SDA-All about
Kako god, evo iz nekoliko fusnota koje smo nabrojali, vidjeli smo da FDS vrijedi bar 3x vise od onoga sto je Fadil tvrdio.
I da finansijska forenzika utvrdi stvarno stanje vrijednosti prava i imovine FDS uoči prodaje tog paketa Federacije.
To će biti afera veće nego Hranjen, koji tek treba da se "iskopa" i u bukvalnom i u pravnom smislu.
I da finansijska forenzika utvrdi stvarno stanje vrijednosti prava i imovine FDS uoči prodaje tog paketa Federacije.
To će biti afera veće nego Hranjen, koji tek treba da se "iskopa" i u bukvalnom i u pravnom smislu.
- Roccohljup
#84728 Re: SDA-All about
a gdje su sve pare koje su bile na računu FDS, nekretnine, umjetnička djela kojima je lojo okitio zgradu, itd.
-
#84729 Re: SDA-All about
Uh, optužnica na sve strane. Svaki dan k'o Bajram 

- SmokingMan
#84730 Re: SDA-All about
Kupovali su relativno malo korištene mašine za pakovanje u proizvodnji, mislim da su između ostalog kupili jednu ili dvije nove, koje vrijede nekoliko miliona KM.ova. Radio sam jedno vrijeme preko studenstke, i znam da su dio duhana nabavljali iz Kameruna, sjećam se jedne prilike kako su se žohari izmigoljili kada smo otvorili jednu od velikih kartonskih kutija, došli kao gratis u teretu. 

-
#84731 Re: SDA-All about
I kažu ambasade nas skinule sa vlasti. Pa dobro nisu poslali vojsku da preuzme vlast u državi kolika ste mafija i banda.
- RunnerX
#84732 Re: SDA-All about
To je poenta svega, da očistiš svoju avliju i kreneš naprijed. Nemamo mi ništa od hapšenja u drugom entitetu.drug_profi wrote: ↑25/05/2023 12:59 Upravo bi trebala biti naša prednost da počistimo kantone gdje imamo vlast i da ti kantoni imaju bolje uslove za razvoj, oslobođeni ili sa olakšanjem utega korupcije. I da ti kantoni onda idu brže naprijed, čime bi nama bilo bolje, a možda bi i drugi pokušali da nas kopiraju.
Ova mantra zelenih kako se hapse samo Bošnjaci im je posljednje utočište.
Entiteti i kantoni su dovoljno autonomni da mene ne košta kad Milan krade u Banja Luci, ali kad Avdo, Fadil i Ibrahim kradu, uzimaju mi direktno iz džepa. Neka i oni očiste svoju avliju, ali za to prvo moraju smijeniti baju iz Laktaša, rasteretiti Tužilaštvo, a onda će im trebati novi zatvor.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#84733 Re: SDA-All about
Prvo počisti svoju avliju pa gledaj u tudju.drug_profi wrote: ↑25/05/2023 12:59Upravo bi trebala biti naša prednost da počistimo kantone gdje imamo vlast i da ti kantoni imaju bolje uslove za razvoj, oslobođeni ili sa olakšanjem utega korupcije. I da ti kantoni onda idu brže naprijed, čime bi nama bilo bolje, a možda bi i drugi pokušali da nas kopiraju.DaysleepeR wrote: ↑25/05/2023 12:45 Ovdje vam se nalazi odgovor.
https://www.anticorrupiks.com/
Kanton Sarajevo je prvi koji ima ovaj ured.
Nova vlast planira da ovaj ured uspostavi na federalnom nivou.
Odatle i određena panika iz SDFA krugova.
Jednom kada Čović ne bude apsolutni vladar kantona sa Hr većinom i kada Dodik ne bude Baja u RS, biće i tamo hapšenja.
Ono što je pogrešno je vaša logika da se ne treba raditi ništa dok eto ne krene svugdje.
Pa negdje mora da počne. Najbolje da počne u Sarajevu.
Ja znam da SDFA želi da izjednači Sarajevo sa Banja Lukom i Lišticom, ali nije isto da ga jebeš.
Kad se kriminalci koji su u vlasti ili bliski vlasti pohapse i odvedu pred lice pravde.Tad se mogu ocekivati veca ulaganja, veca zaposlenost, vece plate, penzije, trudnicko, djeciji itd. Uredjena drzava vodi brigu o svojim poreskim obveznicima a ne da ih pljacka i unazadjuje.
Kupovanje diploma, falsifikovanje, tenderisanje, bahacenje, nepotizam, kradje itd. Ne ide to i ne pravi se drzava tako. Mozes uvesti nagrade i dobitak ako si nesto opravdano isposlovao a ne imali mene tude.
sdO je ugasila u KS, za nju glOsaju jedino jos zavarani vjerom i Bošnjastvom tj patriJotizmom, tenderima, korupcijom, itd.
- pici
#84734 Re: SDA-All about
Znam da nemate obraza ni stida al o kakvom dobrovoljnom dolasku vi trabunjate. Lik je optuzen za kriminal, zloupotrebu polozaja, pranje novca, mito, korupciju itd. To su kriminalne teske radnje i kao takav se tretira, ne kao dobrovoljac ambasador, vec kao kriminalac, sto ste vi kao partija vec odavno. Porodicna mafijaska kriminalna organizacija.Iz SDA Centar poručuju da smatraju neprimjerenim i apsolutno nepotrebnim da se ambasador Abdulah Skaka, koji je na poziv tužilaštva slobodnom voljom u Bosnu i Hercegovinu došao iz Katara, dakle s drugog kontinenta, nakon toga u Sarajevu između dvije zgrade udaljenosti svega nekoliko kilometara sprovodi sa lisicama na leđima i okružen specijalcima kao da se radi o opasnom kriminalcu, ubici i osobi koja će pokušati pobjeći ili počiniti nasilje, a ne o ambasadoru države Bosne i Hercegovine.
- Styling
#84735 Re: SDA-All about
Nisu se bunili kad su Ibraga i Memic sprovodjeni na isti nacin. I kao sto ce biti sprovodjeni svi koji budu hapseni i osumnjiceni za kriminal.pici wrote: ↑25/05/2023 14:32Znam da nemate obraza ni stida al o kakvom dobrovoljnom dolasku vi trabunjate. Lik je optuzen za kriminal, zloupotrebu polozaja, pranje novca, mito, korupciju itd. To su kriminalne teske radnje i kao takav se tretira, ne kao dobrovoljac ambasador, vec kao kriminalac, sto ste vi kao partija vec odavno. Porodicna mafijaska kriminalna organizacija.Iz SDA Centar poručuju da smatraju neprimjerenim i apsolutno nepotrebnim da se ambasador Abdulah Skaka, koji je na poziv tužilaštva slobodnom voljom u Bosnu i Hercegovinu došao iz Katara, dakle s drugog kontinenta, nakon toga u Sarajevu između dvije zgrade udaljenosti svega nekoliko kilometara sprovodi sa lisicama na leđima i okružen specijalcima kao da se radi o opasnom kriminalcu, ubici i osobi koja će pokušati pobjeći ili počiniti nasilje, a ne o ambasadoru države Bosne i Hercegovine.
- omega369
#84736 Re: SDA-All about
I znaci Skaka nam dobrovoljno dosao da se preda, e mashallah. Fin neki, da nije vjernik?!
- Truba
#84737 Re: SDA-All about
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/832695/ ... -ambasador
Selektivno je sda i pljackala pa su samo clanovi sda i njihovi jarani imali od toga koristi
Zato je sad i selektivna pravda jer ne znam nijednog deugog clana neke atranke u kantonu sarajevo ko bi mogo praviti vikendice i pljackati narod jer ste od 30 gpdina bili 27 godina u vlasti
Selektivno je sda i pljackala pa su samo clanovi sda i njihovi jarani imali od toga koristi
Zato je sad i selektivna pravda jer ne znam nijednog deugog clana neke atranke u kantonu sarajevo ko bi mogo praviti vikendice i pljackati narod jer ste od 30 gpdina bili 27 godina u vlasti
- Logovan
#84738 Re: SDA-All about
Kažu slobodnom voljompici wrote: ↑25/05/2023 14:32Znam da nemate obraza ni stida al o kakvom dobrovoljnom dolasku vi trabunjate. Lik je optuzen za kriminal, zloupotrebu polozaja, pranje novca, mito, korupciju itd. To su kriminalne teske radnje i kao takav se tretira, ne kao dobrovoljac ambasador, vec kao kriminalac, sto ste vi kao partija vec odavno. Porodicna mafijaska kriminalna organizacija.Iz SDA Centar poručuju da smatraju neprimjerenim i apsolutno nepotrebnim da se ambasador Abdulah Skaka, koji je na poziv tužilaštva slobodnom voljom u Bosnu i Hercegovinu došao iz Katara, dakle s drugog kontinenta, nakon toga u Sarajevu između dvije zgrade udaljenosti svega nekoliko kilometara sprovodi sa lisicama na leđima i okružen specijalcima kao da se radi o opasnom kriminalcu, ubici i osobi koja će pokušati pobjeći ili počiniti nasilje, a ne o ambasadoru države Bosne i Hercegovine.

Pa i jeste kriminalac, samim tim lisice na leđima su neophodne. A budala jebo te.
- Roccohljup
#84739 Re: SDA-All about
pa mogli su oni koji su do ne tako davno bili clanovi SDATruba wrote: ↑25/05/2023 15:09 https://www.avaz.ba/vijesti/bih/832695/ ... -ambasador

- thekupus
#84740 Re: SDA-All about
Zašto se ne hapsi u HNK? To je valjda pitanje za one koji su na vlasti u HNK. Ma šta kažete, tamo je koalicija SDA i HDZ-a. Zar to ne objašnjava sve?
- tovarish
#84741 Re: SDA-All about
Niko od kozojeba ne piše danas na ovoj temi.
- pici
#84742 Re: SDA-All about
Bilo preko 60 miliona na racunima FDS-a plus razni udjeli u drugim oponentima. 2007 god. FDS imala 445KM po dionici. Dionicari na svaku trecu dionicu dobili jednu vise mimo dividende koja je bila dijeljenja itd. Sve su zeleni termiti pokrali i prodali je u bescjenje. fOdilj je prodao mislim da je bilo 60-70KM po dionici a bracni par čausesku otisao na odmor u svicarske alpe kad se je vrsila transakcija i prodaja, sto li? Banda MunafiČka poHlepna gramziva i sad se pozivaju na vjeru i patriJotizam.Sve Hapsi majku im poganu lopovsku MunafiČku.SmokingMan wrote: ↑25/05/2023 12:27
Mnogi su kupili stan, obnovili fasadu na kući, uveli grijanje, uzeli novo auto, od viškova otišli na putovanja i sl. Zamili kada bračni par proda dionice u vrijednosti od preko 70k. U to vrijeme se mogao uzeti ozbiljan novac od udjela, ali i prilika onima koji su željeli legalizovati milione kupovinom dionica. FDS na čelu sa novim direktorom poslije Loje, je spiskla novac firme na onaj misteriozni hotel u Srebrenici, kupovinu laca trafika, i ko zna čemu sve još Mislim da su imali udio i u Frutiju iz Čelića. Moguće da je neko među njima kupio preko posrednika, uz nečiji novac, tonu tih akcija.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#84743 Re: SDA-All about
Ode jos jedan dobri i preposteni bosnjak
- DaysleepeR
#84744 Re: SDA-All about
Na šta pade kuća Izetbegovića, od arogancije do - ako nas već morate privodit' uradite to nježno
-
#84745 Re: SDA-All about
- Roccohljup
#84746 Re: SDA-All about
-
#84747 Re: SDA-All about
Kako istreha Emela na N1 malo prije SDA-ovca Safetu Kešu 

-
#84748 Re: SDA-All about
Sto ce reci da ce skaka povuci sa sobom jos neke. Nisu se dzaba probudili tek kad skaka odsetao doborovoljno iza resetakaStyling wrote: ↑25/05/2023 14:36Nisu se bunili kad su Ibraga i Memic sprovodjeni na isti nacin. I kao sto ce biti sprovodjeni svi koji budu hapseni i osumnjiceni za kriminal.pici wrote: ↑25/05/2023 14:32
Znam da nemate obraza ni stida al o kakvom dobrovoljnom dolasku vi trabunjate. Lik je optuzen za kriminal, zloupotrebu polozaja, pranje novca, mito, korupciju itd. To su kriminalne teske radnje i kao takav se tretira, ne kao dobrovoljac ambasador, vec kao kriminalac, sto ste vi kao partija vec odavno. Porodicna mafijaska kriminalna organizacija.
- Roccohljup
#84749 Re: SDA-All about
Al cuj ono prijeti ljudima da ce nestati.....majku heblo zvaljavu..... 

- pici
#84750 Re: SDA-All about
Propjevat ce ovaj ko Slavuj.OPĆINSKI SUD U SARAJEVU
Nožica: Skaka je pokazao da želi sarađivati, nema potrebe za pritvorom