SDA-All about
- Rockefeller
#84701 Re: SDA-All about
Direktiva!
-
#84702 Re: SDA-All about
Uopšte ne opravdavam IZ ili SDA kriminalce i ološ...niko nije sretniji od mene što ih hapse i pogotovo što su pali s vlasti a nadam se da se nikad neće na vlast ni vratiti.
Moja poenta je da je od nepravde gora selektivna pravda.
Moja poenta je da je od nepravde gora selektivna pravda.
- drug_profi
#84703 Re: SDA-All about
Meni je mati bila teško bolesna 2009. Sve se pokušalo što je medicina mogla, pa i onda narodna medicina, trave, medovi, gljive i sl.
Da je bio Torabi tu tada, možda bi i njega pokušali.
Jer kad više nemaš kud, ostaje ti samo ta neka nada u čudo. Grčevito grebeš zidove i nisi baš potpuno uračunjiv.
Takvi ljudi su lake žrtve prevaranata i ne svojom krivicom.
- Rockefeller
#84704 Re: SDA-All about
Trebalo bi Hrvate i Srbe poslije ovoga po usima, naravno one kriminalce.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#84705 Re: SDA-All about
Kako ce sdO hapsiti svoje. Asima pušČalo zato sto je sudija rekao da je to nelegalno snimano a lik priznao da je namjestio gradonačelnika ko u Kumu. Eno mu Kum sad gleda u zatvosrko okno i da izvuce dupe.Propjevat ces gugane kad tad, mišonja si bio i osto.Škobo Habu wrote: ↑25/05/2023 11:35Imala je SDA za svog mandata dovoljno vremena da hapsi i privodi kriminalce, ali nije.
Bilo bi to krajnje produktivno jer je ta stranka najveća kriminalna organizacija.
Na koncu, što taj reis nije toliko pošten pa ne gleda ko mu sve donira pare za izradnju džamija jer je harama i previše. Neka počne mesti ispred svog ulaza.
- pici
#84706 Re: SDA-All about
Pravda je pravda, nema selektivne pravde.To je izmisljeno da bi se opravdali kriminalci. Neko ce se izvuc a neko bogumi nece i to je pravda, pa kakva god da je.
- jazzer
#84707 Re: SDA-All about
Ako se kriminal bude procesuirao po nacionalnoj osonovi onda srbi i hrvati ima dobro da se nacekaju dok dodju na red.
Ovih nasih ima bar za 50 godina sudskih procesa
.
Ovih nasih ima bar za 50 godina sudskih procesa

-
#84708 Re: SDA-All about
Eno kaže pacijent koji sebi tepa "DIA" da će opet organizovati proteste ako se budu 'apsili samo njegovi.
Koliko li će ih biti?
Zavisi kada će protesti biti, jer ih je na slobodi sve manje.
Možda dođu oni koje (još) nisu uhapsili.
Koliko li će ih biti?
Zavisi kada će protesti biti, jer ih je na slobodi sve manje.
Možda dođu oni koje (još) nisu uhapsili.
- pici
#84709 Re: SDA-All about
Da su najvise krali, jesu. To jesu li Bosnjaci muslimani, to je na sramotu i tom narodu i toj vjeri. Tako je kod svakih naroda i vjera. Znaš da kradu, znaš da varaju i ti opet glasaš za njeg zato sto je tvoj. Ja veceg debilizma nisam vidio pogotovo pravdanje et Bošnjaci muslimani a dze su ostali.
-
#84710 Re: SDA-All about
"Bolje da me krade naš nego anamoon".
To je opravdanje našeg naroda.
To je opravdanje našeg naroda.
- jazzer
#84711 Re: SDA-All about
Ja se nadam da ce jednom na vidjelo izaci detalji prodaje FDS. To bi bilo i dobro pitanje za novu Vladu FBiH,
da izadju sa detaljima te transakcije jer su i oni tada prozivali vladajuce zbog prodaje duhanjare.
da izadju sa detaljima te transakcije jer su i oni tada prozivali vladajuce zbog prodaje duhanjare.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#84712 Re: SDA-All about
pa meni je lično više ukro Skaka nego neki načelnik u Grudama. šta me boli kurac što on troši njihove pare koje će svakako biti raspodijeljene njima.
čuj selektivna pravda. boli me kurac kakva je, samo nek je ima tamo gdje sam ja.
ko misli da će jako drutšvo izgraditi na leđima tajkuna, taj je debil. a reis sasvim sigurno nije debil, nego obični mali licemjer. sram i stid da ih bude one ahmedije koju nose.
umjesto da najviše napadaju "mumine", oni ih brane. a ovamo će mi o skromnosti, poniznosti i šta će Allah oprostiti, a šta neće. stigla ih svaka suza i jauk dabogda.
-
#84713 Re: SDA-All about
Tesko bolesne razumijem. Pokusace sve, pa i ono za sta znaju da nema sanse da upali. Samo sto je 95% onih koji su isli Torabiju zdravo. To sto su teski glupani ih ne cini bolesnima. Jadan ti djavo teglili onu Hilminu vodu u hektolitrimadrug_profi wrote: ↑25/05/2023 11:40Meni je mati bila teško bolesna 2009. Sve se pokušalo što je medicina mogla, pa i onda narodna medicina, trave, medovi, gljive i sl.
Da je bio Torabi tu tada, možda bi i njega pokušali.
Jer kad više nemaš kud, ostaje ti samo ta neka nada u čudo. Grčevito grebeš zidove i nisi baš potpuno uračunjiv.
Takvi ljudi su lake žrtve prevaranata i ne svojom krivicom.

- drug_profi
#84714 Re: SDA-All about
Respiratori su mala maca za prodaju FDS.
I to ih je bas SDP i javnost sprijecila da ga ne dadnu za jos 50% manje para, jer su nanisanili cini mi se 45 po dionici. Na kraju se zavrsi sa 83, tako nesto.
Kaze Fadil u slobodnom padu uhvacen FDS.

I mjesec nakon toga taj isti novi vlasnik kupuje po 200 KM dionice sa slobodnog trzista.
Da ne zaboravimo onu njegovu izjavu da je zadrzana i neraspoređena dobit samo knjigovodstvena stavka.
Jest jarane, samo te pare moraju postojati inace ih je neko ukrao.
Ili ih je ukrao, ili ih je novi vlasnik dobio. Da podsjetimo trebalo je biti desetine miliona zadržane i neraspoređene dobiti.
Dalje, sva imovina koja nije vezana za duhanski biznis je rasprodana od novog vlasnika, tu je bilo dionica fondova, banaka, drugih preduzeca, hotela, zemljista, trgovina...
Dalje, i sama fabrika koja je do skora radila u tri smjene je zatvorena. Prvo joj je akcizna politika vlasti dohakala jer je favorizovala šverc duhanom, a zatim ugušila legalnu proizvodnju.
Da podsjetimo, Vlada je drzavni paket dionica FDS od 39,9% prodala za 42 miliona maraka. Novi vlasnik je vjerovatno nasao isti iznos na racunima, a prodajom neduhanskog sektora je obezbijedio vjerovatno jos toliko i onda na berzi dalje kupuje po 200 maraka.
Time je drzava ostecena najmanje za 70-80 miliona koji cine razliku između prodajne cijene i one koja je bila minimalna realna.
Kantonalno tuzilastvo je pokrenulo istragu po ovom pitanju u martu prosle godine.
https://index.ba/fabrika-duhana-sarajev ... e-dionica/
- Truba
#84715 Re: SDA-All about
jbt neznanje je blagoslov ja mislio svi hapali i nisu radili ko hidrogradnja pa propali
- SmokingMan
#84716 Re: SDA-All about
Eh kada su dionice FDS.a tamo 2005 /06.te bile preko 400. 

- Truba
#84717 Re: SDA-All about
to mi je jaran imao mislim da su bile i 481 km
ako se ne varam
- SmokingMan
#84718 Re: SDA-All about
Mnogi su kupili stan, obnovili fasadu na kući, uveli grijanje, uzeli novo auto, od viškova otišli na putovanja i sl. Zamili kada bračni par proda dionice u vrijednosti od preko 70k. U to vrijeme se mogao uzeti ozbiljan novac od udjela, ali i prilika onima koji su željeli legalizovati milione kupovinom dionica. FDS na čelu sa novim direktorom poslije Loje, je spiskla novac firme na onaj misteriozni hotel u Srebrenici, kupovinu laca trafika, i ko zna čemu sve još Mislim da su imali udio i u Frutiju iz Čelića. Moguće da je neko među njima kupio preko posrednika, uz nečiji novac, tonu tih akcija.
-
#84719 Re: SDA-All about
Koje izvrtanje zdravog mozga.
Pa valjda ti je u cilju da tvoji lopovi prvi budu uhapšeni, umjesto da se poziva sudstvo "daj prvo pohapsi ove moje" i da se svi guraju ciji ce lopovi prvi biti pohapšeni --- ono suprotno.
Pa valjda ti je u cilju da tvoji lopovi prvi budu uhapšeni, umjesto da se poziva sudstvo "daj prvo pohapsi ove moje" i da se svi guraju ciji ce lopovi prvi biti pohapšeni --- ono suprotno.

- omega369
#84720 Re: SDA-All about
A opet je najgora df demagogija koja u svemu trazi manu a nista sama nije u stanju napraviti. Zeljki 4 mandat, drugi sa sda bratijom pa sto on nije sprovodio neselektivnu pravdu
Hurca hgraha...
- Ozimician
#84721 Re: SDA-All about
Pa problem selektivne pravde jeste u tome sto ona stvara nezadovoljstvo kod ljudi, da li je po tebi logicno sto je onaj za 2 metra drva dobio par mjeseci zatvora i da je time pravda zadovoljena? Po tvojoj logici on je kriminalac i pred zakonom jeste takav. Zasto se onda takav slucaj stalno navodi kao primjer "nepravde u BIH" - taj slucaj je upravo primjer "selektivne pravde".
Problem selektivne pravde je u tome sto onog drugog nepravednog stavlja u superiorniji polozaj iako je mozda ucinio vise nepravde od ovog prvog.
Ako ti i ja zajedno krademo, ti ukrades 1000, ja ukradem 2000, ti budes optuzen i osudjen a meni se ne desi nista, da li to i dalje znaci da je pravda zadovoljena (selektivno) ili bi bolje u tom slucaju bilo da smo obojica na slobodi i tako vladala opsta nepravda?
Moj post nema veze sa SDA kriminalcima koji treba da odgovaraju i truhnu za svoja zlodjela, post je odgovor na tvoj post o selektivnoj pravdi.
- DaysleepeR
#84722 Re: SDA-All about
Ovdje vam se nalazi odgovor.
https://www.anticorrupiks.com/
Kanton Sarajevo je prvi koji ima ovaj ured.
Nova vlast planira da ovaj ured uspostavi na federalnom nivou.
Odatle i određena panika iz SDFA krugova.
Jednom kada Čović ne bude apsolutni vladar kantona sa Hr većinom i kada Dodik ne bude Baja u RS, biće i tamo hapšenja.
Ono što je pogrešno je vaša logika da se ne treba raditi ništa dok eto ne krene svugdje.
Pa negdje mora da počne. Najbolje da počne u Sarajevu.
Ja znam da SDFA želi da izjednači Sarajevo sa Banja Lukom i Lišticom, ali nije isto da ga jebeš.
Jednom kada Čović ne bude apsolutni vladar kantona sa Hr većinom i kada Dodik ne bude Baja u RS, biće i tamo hapšenja.
Ono što je pogrešno je vaša logika da se ne treba raditi ništa dok eto ne krene svugdje.
Ja znam da SDFA želi da izjednači Sarajevo sa Banja Lukom i Lišticom, ali nije isto da ga jebeš.
- drug_profi
#84723 Re: SDA-All about
Imali su i u PBS i u Vakufskoj cini mi se fin paket.SmokingMan wrote: ↑25/05/2023 12:27Mnogi su kupili stan, obnovili fasadu na kući, uveli grijanje, uzeli novo auto, od viškova otišli na putovanja i sl. Zamili kada bračni par proda dionice u vrijednosti od preko 70k. U to vrijeme se mogao uzeti ozbiljan novac od udjela, ali i prilika onima koji su željeli legalizovati milione kupovinom dionica. FDS na čelu sa novim direktorom poslije Loje, je spiskla novac firme na onaj misteriozni hotel u Srebrenici, kupovinu laca trafika, i ko zna čemu sve još Mislim da su imali udio i u Frutiju iz Čelića. Moguće da je neko među njima kupio preko posrednika, uz nečiji novac, tonu tih akcija.
- drug_profi
#84724 Re: SDA-All about
Upravo bi trebala biti naša prednost da počistimo kantone gdje imamo vlast i da ti kantoni imaju bolje uslove za razvoj, oslobođeni ili sa olakšanjem utega korupcije. I da ti kantoni onda idu brže naprijed, čime bi nama bilo bolje, a možda bi i drugi pokušali da nas kopiraju.DaysleepeR wrote: ↑25/05/2023 12:45 Ovdje vam se nalazi odgovor.
- Styling
#84725 Re: SDA-All about
Nema nikakve selektivne pravde. Ovo su akcije kantonalnog tuzilastva i MUPa. Potrefilo se da su vecinom osumnjiceni Bosnjaci.
Treba pitati tuzilastava i mup-ove drugih kantona i RS-a rade li oni nesto na borbi protiv organizovanog kriminala i po pitanju SKY aplikacije. Sigurno je da kandidata ima samo je pitanje hoce li se nesto po tom pitanju uraditi.