SDA-All about

User avatar
black
Posts: 15581
Joined: 19/06/2004 16:00
Location: ispod tresnje

#50776 Re: SDA-All about

Post by black » 11/09/2020 11:07

Gostovanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na N1 televiziji, odgovori i stavovi u emisiji Pressing izazvali su različite reakcije u javnosti.

Izetbegovićevo gostovanje analizirao je profesor i sociolog Esad Bajtal, prenosi Patria.
Ima li smo jednu diskutabilnu konstataciju u vezi migranta i željom Izetbegovića da odbrani Selmu Cikotića, migranti, neozbiljnost ili fensi/seksi?

- Krajina najbolje zna kako joj je s migrantskom krizom. S jedne strane je objektivno stanje na terenu, gdje problema imaju i migranti i oni koji to nisu, a s druge strane vidimo da neka briga u Sarajevu, čak i ako postoji od nekih ljudi, ne uzima se u obzir od onih koji bi bili nadležni za rješavanje ove problematike.

To je vrlo iznenađujuće s obzirom da se radi o nivoima i ljudima kojima pripada moć i obaveza da brinu o ljudima i zemlji i načinu rješavanja problema koji duže traju, a tiču se migracija.

Ne vidimo dovoljno odgovornosti koja bi se podrazumijevala, ako je gledamo sa stanovišta državničkih obaveza.
Na konstataciju voditelja da narod loše živi, Izetbegović je odgovorio da daje dio plate. Je li to dovoljno, jer on kao lider najveće bošnjačke i vladajuće stranke treba osigurati podjednake uslove a ne davati dio plate?

Šta znači davati dio plate. Prije toga je trebao reći kolika je ta plata, pa da mi znamo koliki je taj dio. Od hiljadarke pet feninga ne znači dati, to je ništa. To je jedan ego narcistični pristup u kojem sam sebe fali i kaže evo vidite ja od svoje plate dajem. Što ne kaže da je ta plata sto ili hiljadu ili tri puta veća od prosječne plate.

Drugo, da svu platu daje to nije rješenje i to nije pitanje. Nije njegovo niti bilo koga da daje od svoje plate, nego da se plate i primanja u ovoj zemlji uravnoteže na način koji ima smisla u odnosu na rad i doprinose koje neko daje. Društvo koje sebe zove demokratskim, mora ujednačiti neke unutarnje stvari, uspostaviti ravnotežu odnosa, pa i odnosa među platama.

Mora se mijenjati sistem plaćanja, koji će imati smisla i koji će omogućavati "malom" prosječnom čovjeku da živi normalno. Ne da živi bogato, ne da se razbacuje, on o tome ne sanja. Nego da nije gladan, go, bos, da nije sirotinja i bijeda. O tome se radi. To sistem radi. I Bakir Izetbegović mora takav sistem da pravi i da se zalaže za takav sistem. A ne da živi u sistemu koji njemu daje lopatom u džep, pa onda on malo iz tog džepa, a narodne pare su u džepu, uzima malo siće pa baca.

Mora se napraviti sistem koji ima sistem koji će napraviti ravnotežu unutar platnog sistema Bosne i Hercegovine. A ne i dalje ostavljati da stvari teku, narod živi u bijedi, a on diže ruku i govori vidite kako sam dobar, ja dajem od svoje plate.
Izetbegović je sadašnje i bivše kadrove SDA ogrezle u kriminalu branio patriotizmom, ratnom ulogom. Je li to politika SDA koja nas sve vodi u ambis suicidnih ideja da svi koji su ratu pokazali nešto mogu raditi šta hoće?

- Ratne zasluge su ratne zasluge. I svugdje u svijete se zna kako se to rješava. Ima neki modus. Niko od tih ratnih zasluga ne može sebi dozvoliti luksus narušavanja reda, mira i zakona, kršenja ljudskih prava, pravljenja kriminalnim poslom. Prošlost nije ona koja te može zaštititi od loše budućnosti, ako se ne ponašaš u skladu sa zakonom.

Prošlost može imati utjecaja na neku zaslugu. Dobiješ orden i neku privilegiju. Nije on svojom prošlošću ovoj zemlji donio ovo što imamo. Hiljade nas je bilo u rovovima. I svi imamo svoju prošlost. Šta bi danas bilo ako bi mi radili tako kako rade Bakirovi ljudi.

Hoćemo li se svi pozivati na svoju prošlost i zasluge ili ćemo se ponašati u skladu sa zakonom i reći dosta je ovo je granica, jesi zaslužan ali ovo što radiš podrazumijeva sankcije, kaznu i da odstupiš. Ti dalje ne možeš biti dio nas, a niko ti ne može uzeti zasluge iz prošlosti.

To su stvari koje se moraju razgraničiti, a ne vječito igrati na kartu nekakve prošlosti, koja ti daje priliku da gaziš i prošlost i budućnost.
O odnosu Bakira Izetbegovića prema supruzi i njenom djelovanju u zdravstvenom sistemu?

- Pa evo, u tom zdravstvenom sistemu mi smo imali priliku da saznamo kako se sve to ljulja, kako je nepouzdano, u čitavoj seriji afera. COVID nam pokazuje da stvari u zdravstvu ne stoje kako bi mogle stajati. Odnosno, da bi mogle stajati mnogo bolje od onog sada.

Nisu medicinari, nisu medicinske sestre, nije prosječan medicinski radnik kriv za takve stvari. Ne možemo okriviti struku. Moramo okriviti one koji vode društvo i državu i kojima je zadaća da zdravstvu obezbijede najbolje uslove za pružanje najboljih mogućih usluga građanima u periodu krize i izvan krize. Sa koronom i bez korone.

Mi vidimo da stvari ne idu najbolje, da se otvaraju sudski procesi. U takvoj situaciji da neko hvali nekoga, da od njega pravi iznimku, ako samo on valja a ostali ne valjaju, pa ne valja zato što ne valjaju drugi, kakva je to priča? To nije ozbiljna priča, ne može se ozbiljno shvatiti i mora biti odbačeno kao bilo kakva vrsta argumentacije.

Pri tome nikakvi argumenti i činjenice nisu potegnute. To je bila priča o nekome svom, a svoj je uvijek dobar. Svi mi volimo svoje i svako ima pravo da voli svoje. Ali, u takvim situacijama kao što su dužnosti i funkcije imaš i obavezu da prema svome budeš kritičan kao i prema bilo kome drugom. Ta kritičnost je sinoć izostala. Ostalo se samo na hvali. Realnost poriče Bakirovu priču.
Šta mogu očekivati građani i glasači SDA koju vodi ovakav predsjednik, a koja vodi već poznatu politiku?

- Šta znači biti glasač SDA? Imaju oni koji glasaju jer imaju određenu korist, jer su zaposleni ili će biti, ili će zaposliti nekog svog. Imat će neku dobit. To je jedna vrsta glasača. To je vojska koja zna šta treba da radi.

Imate drugu vrstu, to je članstvo koje je daleko od centara, sekretarijata, moćnika, koje čisto navijački, kritički neosviješteno, za njih glasa samo zato što su u pitanju oni, jer im pričaju priče koje im pričaju i obećavaju.

Tu će jedni proći sasvim dobro, dobiti ono što im se obećava, a drugi će još jednom ostati kratkih rukava, s obećanjem da će drugom prilikom biti bolje.

Ostalim građanima, u ime kojih bi oni trebali vladati i za koje bi trebali brinuti, nema šta da se kaže. Oni neće dobiti ništa. Nisu dobili ni proteklih 30 godina. Nemoguće je očekivati da se sada probude te strukture, nepoštene, nepismene, neetičke, nesposobne, nepismene, neobrazovane, pa da nešto promijene.

Na kraju krajeva da se ujutro probude moralno čisti, pa da sami sebi u toj probuđenosti kažu e vala ćemo ovaj put uraditi sve najbolje što znamo, neće moći. Neće moći izaći iz navike vladanja koju koriste već 30 godina. Navika je druga priroda, ne možeš izaći iz svoje prirode. Neće moći da promijene.

Na kraju krajeva oni neće da promijene. Oni vladaju zbog sebe. Da vladaju zbog društva, oni ne bi vladali, nego bi upravljali. Vladati i upravljati nije isto. Vladanje je samovolja koja kaže hoću da uradim tako i tako. A upravljanje je nešto drugo i koristi množinu hajde da pokušamo nešto da učinimo, ne samo za nas koji smo na funkcijama, nego i za one ljude koji su nas izabrali, čija je ovo država, imovina...
Možemo li očekivati kontinuirani pad SDA, s obzirom da je to neka vrsta proteklih nekoliko izbora?

- Po logici stvari, ta inercija bi, s obzirom da se stanje pogoršava, trebala da se nastavi. Hoće li se nastaviti, ne znamo. Zašto ne znamo, zato što oni mogu vještački zaustaviti, falsifikovati izbore, kao što su sa svojim političkim partnerima radili, uvodili izborni inženjering, podizali mrtve na glasanje, bacali po šumama i gorama 400 hiljada glasačkih listića.

Realno trebalo bi da se nastavi taj trend. Šta će se objektivno dogoditi, s obzirom na mogućnosti, mi sada ne znamo. Pitanje je hoćemo li uspjeti saznati i poslije.

Bilo bi dobro da i taj CIK BiH, kada je već došlo do personalnih promjena, uzme na sebe da zadaću i puno ozbiljnije posmatra stvari, uvidi ovo što se i vi uvidjeli o trendovima, pa vidi hoće li se sve odvijati po prirodnim trendovima ili će se odvijati nešto nelogično.

Ako se bude događalo nešto nelogično, onda moraju uzeti sebi zadatak da provjere realnost, objektivnost i poštenost izbora. I ako je nešto sumnjivo, da se u skladu sa tom sumnjom donesu odluke i presude.

Pa dokle će nas više varati i krasti. Je li moguće da smo svi ludi.

Ne može se zloupotrebljavati naše strpljenje.


User avatar
amidzazeher
Posts: 2478
Joined: 14/04/2011 23:41

#50777 Re: SDA-All about

Post by amidzazeher » 11/09/2020 11:12

Sad ce zet i porez morat’ placat’ :izet:

User avatar
muha_sa
Posts: 112895
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#50778 Re: SDA-All about

Post by muha_sa » 11/09/2020 11:39

Što ste ljubomorni :-)

User avatar
dustaban
Posts: 5950
Joined: 10/07/2012 10:55

#50779 Re: SDA-All about

Post by dustaban » 11/09/2020 12:09

Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !

User avatar
Control panel
Posts: 5322
Joined: 10/04/2008 12:12
Location: Sarajevo

#50780 Re: SDA-All about

Post by Control panel » 11/09/2020 12:43

dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !


Kad ce vam vise jednom biti jasno da nama nema zivota dokle god postoje stranke sa prvenstveno nacionalnim predznakom. Koji god bosnjak dodje na celo sda on ce za neprijatelja imati srpski i hrvatski narod. Koji god hrvat dodje umjesto covica bice isto, dodika, sarovica... a svi zajedno vide gradjanske stranke kao najvece neprijatelje, cak vece i od mrskih srba i hrvata, mrskih bosnjaka i srba, mrskih hrvata i bosnjaka...

Ako se stranci sva prica svodi na nekakvu zastitu bosnjaka od izmisljenog neprijatelja a sve dok je taj bosnjak (a i svi ostali) bos, glada i zedan, ne znam o cemu govorimo.
Jesu li srbi krivi sto su bosnjaci goli, bosi, gladni, zedni.
Jesu li?

User avatar
drug_profi
Posts: 24497
Joined: 16/07/2012 16:00

#50781 Re: SDA-All about

Post by drug_profi » 11/09/2020 12:45

Vise pravne drzave, demokratije, ljudskih prava i sloboda je ovdje bilo 1989. nego je danas.
Ko je kriv?
Dodik?
Karadzic?

User avatar
malakh
Posts: 5913
Joined: 05/02/2016 22:11
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#50782 Re: SDA-All about

Post by malakh » 11/09/2020 12:50

drug_profi wrote:
11/09/2020 12:45
Vise pravne drzave, demokratije, ljudskih prava i sloboda je ovdje bilo 1989. nego je danas.
Ko je kriv?
Dodik?
Karadzic?
koga od njih boli patka za to?

pemanapemani
Posts: 4312
Joined: 09/09/2008 15:12

#50783 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani » 11/09/2020 12:51

Ovo isto kao da čekaš kad će se u italijanskoj mafiji pojaviti don koji je moralni empatični filantrop i koji će mafijaše "čekače" povesti u otvaranje javnih kuhinja u centralnoj Africi.

25 godina pljačke i korupcije, a članovi čame čekajući poštenog vođu da nas sve povede u bolje sutra. :-)

Ovo niđe na svijetu nema

User avatar
drug_profi
Posts: 24497
Joined: 16/07/2012 16:00

#50784 Re: SDA-All about

Post by drug_profi » 11/09/2020 12:55

Upravo tako. Oni su cijelo drustvo presetovali na svoj eticki kodeks. Licemjerje umjesto postenja.
Sad ce neko doci i reci hej ne mozes ti biti direktor telekoma, trazicemo sposobnog menadzera da smanji troskove i poveca dobit.
Ili, ne moze berzom gospodariti grupa mafijaša. U komisiji će od sad da sjede nezavisni stručnjaci, a predsjednik komisije ce da bude sa frankfurtske berze.

User avatar
tovarish
Posts: 1354
Joined: 26/05/2008 23:57
Contact:

#50785 Re: SDA-All about

Post by tovarish » 11/09/2020 14:08

DVA I DVA SU ČETIRI 17
Građanski koncept u nacionalnom zagrljaju, ili kako će se spuštati slučaj "Komšić"
I. Čavčić
5h 16m
176
Građanski koncept u nacionalnom zagrljaju, ili kako će se spuštati slučaj "Komšić"
Političkim liderima je multietničnost Bosne i Hercegovine, države čije su etničke podjele ustavno zacementirane Dejtonskim sporazumom, najčešće služila kao ikebana pred međunarodnim zvaničnicima, dok Izetbegović, nemoćan pred udruženim destruktivnim politikama Čovića i Dodika, nije uvidio potencijale "četvrtog stuba".

"Četvrtina građana u Bosni i Hercegovini glasa za stranke koje su građanske i bosanske", kazao je Bakir Izetbegović proljeća 2019. kada se Stranci demokratske akcije u koalicioni zagrljaj bacio lider Demokratske fronte i predstavnik "četvrtog stuba" Željko Komšić.

U "četvrtini građana", koji su zbog konstitutivnog koncepta proteklu četvrtinu vijeka bili institucionalno obespravljeni, odjednom je otkriven potencijal, ali tome nije kumovala nikakva kulminacija njihovog nezadovoljstva, već "ugroženost SDA" i "ugroženost BiH".

"Ako Čović nastavi s prijetnjama, saradnjama s Dodikom, pritiscima na nas, onda će se slučaj Komšić spustiti na druge nivoe. Onda ćemo mi na idućim izborima uraditi sve da se razbiju mehanizmi koji omogućavaju opstrukcije", kazao je Izetbegović u preksinoćnjem intervjuu za N1.

Izetbegović je izračunao da su dva i dva četiri te da mu je potrebna podrška "četvrtog stuba" da bi se mogao suprotstaviti, kako to u SDA običavaju kazati, nasrtajima Čovića i Dodika, zbog čega je nejasno kako je pogriješio u istoj računskoj operaciji vezanoj za izbor četvrtog HDZ-ovog delegata u Dom naroda Parlamenta BiH.

"SDA nema nikakve veze s izborom HDZ-ovih i hrvatskih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH", kazao je Izetbegović u tom intervjuu.

Ubrzo je, u vidu saopćenja, stigla pripomoć kolega iz opozicionog SDP-a: "SDA je glasanjem u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona omogućila četvrtog delegata HDZ-u glasajući za Ivu Tadića, a ne za delegata SDP-a Vedrana Kasera. Četiri plus četiri jeste osam, što je natpolovična većina delegata u Domu naroda."

SDP i druge opozicione stranke iz Sarajeva su, osim toga, poslije izbora 2018. računale da HDZ i SNSD, premda imaju kontrolni paket koji im je omogućio SDA, neće dovesti u pitanje opstojnost države u naredne četiri godine (ili više?), pa su se odlučili za komfor opozicionih klupa i očuvanje povjerenja birača. U minsko polje uletio je DF.

Izetbegović je najavio da će raditi na tome da privuče "ljevičarske, građanske stranke" i "SDA naparavi građanskom", ocijenivši pritom izbor Komšića na poziciju člana Predsjedništva BiH kao "slučaj" koji će se, samo ukoliko se SDA osjeti ugroženom, spustiti na druge nivoe.

"Spuštanje slučaja Komšić" uslijedit će iz istih pragmatičnih razloga iz kojih je, u koaliciji pored SDA, SBB-a, HDZ-a i SNSD-a stvoreno mjesto za DF. Ne zato što SDA vjeruje u građanski koncept ili zato što njen lider sanja o građanskoj državi, već zbog mehanizama HDZ-a i SNSD-a koji ugrožavaju učahurenost SDA u institucijama BiH.

Misterija ostaje koliko nisko "spuštanje slučaja Komšić" može ići i hoće li Izetbegović potkopati taj "četvrti stub".
Čudi me da ovo boldirano niko ne komentariše. Haj da je rekao ako BiH postane ugrožena, pa i nekako.

Znači, ovo je dokaz da mu je stranka bitnija, a ne nOrod i država.

User avatar
escobar__
Posts: 6788
Joined: 07/06/2010 22:48
Location: Tuzla / Sarajevo

#50786 Re: SDA-All about

Post by escobar__ » 11/09/2020 14:30

dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !
Kakav sabur nimeta ti? Koliko to moramo saburat da bi se pojavili kvalitetni pojedinci?

Samo ti saburaj...

User avatar
JThomas
Posts: 67644
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#50787 Re: SDA-All about

Post by JThomas » 11/09/2020 14:47

drug_profi wrote:
11/09/2020 12:55
Upravo tako. Oni su cijelo drustvo presetovali na svoj eticki kodeks. Licemjerje umjesto postenja.
Sad ce neko doci i reci hej ne mozes ti biti direktor telekoma, trazicemo sposobnog menadzera da smanji troskove i poveca dobit.
Ili, ne moze berzom gospodariti grupa mafijaša. U komisiji će od sad da sjede nezavisni stručnjaci, a predsjednik komisije ce da bude sa frankfurtske berze.
:mrgreen: e, ali pošteni dio stranke to jedva čeka... :lol: ovi što valjaju, što nisu za ovo...

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1907
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#50788 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc » 11/09/2020 14:53

Ma govno samo floskule baca glede "ugroženosti" SDA, zna se šta je po njemu ugroženost, kad k'o fol druge dvije strane potegnu pitanje imenovanja nekog podobnog tamo gdje je on nameračio da ga postavi. Vidjelo se koliko mu je stalo do države nebrojeno puta do sada, bitnije je nečije imenovanje od države i on to u svojim nastupima i ne krije nego naprotiv otvoreno govori.

Davno napisah, da su se manje bavili krađom a više izgradnjom države i institucija ako ništa barem bi FBiH bila do sada na zdravim osnovama a vjerujem da bi i zastupljenost "ostalih" u institucijama RS-a bila veća nego sada, pod ovim ostali zna se na šta mislim.

Znači SDA sa svojim djelovanjem kroz decenije ništa drugačija nije od trenutno recimo SNSD-a ili HDZ, radi se o kriminalno-zločinačkim organizacijama kojima je narod i država na zadnjem mjestu nazovi prioriteta.

Ja se još uvijek nadam i vjerujem da se ova govna mogu srušiti u FBiH i nakon čega bi se krenulo u obračun sa njihovim partnerima u istoj jer da su i jedni i drugi odgovarali za počinjeni kriminal na današnjoj političkoj sceni niti bi bilo Bakira Izetbegovića aka žuto-riđe govno i Dragana Čovića i bulumente njihovih podobnih pobočnika. Isti bi ili pobjegli iz zemlje (npr. Jelavić) ili bi bili na dugogodišnjim robijama.

Što se RS-a tiče, obje ove opcije su kradući milijarde a ne milione potpomogle etničko čišćenje istih prostora nakon rata, ono što su mogli su naselili manje-više neuspješno na prostor FBiH a onaj veći dio na bijeg iz Bosne i Hercegovine, bijeg bez misli o povratku.

I evo nakon svega došli smo do tačke u kojoj navedene kriminalne organizacije više ne mogu opstajati tj. krasti u obimu u kojem su krale a bez značajnih upliva para od strane tzv. MZ-e, biračka tijela su im sve manja i manja i generalno prostori na kojima vladaju su sve pustiji i pustiji jer svako normalan a ko nije dio vladajućih kasti gleda kako će pobjeći odavde.

Opšti utisak je da iste zaboli kurac za tim što će ovi prostori postati naseljeni uglavnom starijom populacijom, što neumitno vode u propast jer sistem koji obilato koriste neće moći opstajati zauvijek.

User avatar
jazzer
Posts: 5112
Joined: 20/12/2004 14:44

#50789 Re: SDA-All about

Post by jazzer » 11/09/2020 15:00

tovarish wrote:
11/09/2020 14:08

Čudi me da ovo boldirano niko ne komentariše. Haj da je rekao ako BiH postane ugrožena, pa i nekako.

Znači, ovo je dokaz da mu je stranka bitnija, a ne nOrod i država.
Izetbegović je najavio da će raditi na tome da privuče "ljevičarske, građanske stranke" i "SDA naparavi građanskom", ocijenivši pritom izbor Komšića na poziciju člana Predsjedništva BiH kao "slučaj" koji će se, samo ukoliko se SDA osjeti ugroženom, spustiti na druge nivoe.
Da, dobro si ovo primjetio. Nema veze sto im je SDA dala Dom naroda preko kojeg prolaze samo ono
sto HDZ zeli i sto nas sviju na taj nacin jebu godinama, vazno je da ne uzmu ono sto SDA misli da njima pripada kao stranci, jer ce tada
SDA uzvratiti.

Najvjeci neprijatelj ove drzave nakon cetnika je SDA. Ono sto oni nisu unistili, unistili su Bakir i ekipa.

moke_31
Posts: 1715
Joined: 18/05/2011 14:54

#50790 Re: SDA-All about

Post by moke_31 » 11/09/2020 15:03

dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !
Sve su to pi..... Što se ne organizuju i riješe ga se, ali ne smiju jer oni ili neko njihov zavisi od stranke, poso, komisija itd. Čekaće dok ne umre lik. Jedini Šemso tu ima damu, ali niko ga ne smije pratiti, čak ni njegov ekonomski lobi iz Tešnja. To opet govori kakve polugi moći ima SDA kad je u pitanju uništavanje nečijeg biznisa ili njegovog razvoja.

User avatar
JThomas
Posts: 67644
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#50791 Re: SDA-All about

Post by JThomas » 11/09/2020 15:27

koga i zašto da se rješavaju, pa ovo je zemlja i poredak njihovih snova. malo seka sere, ali ne vrijedi zbog toga rizikovati sve.

jefff
Posts: 3175
Joined: 05/08/2015 11:16

#50792 Re: SDA-All about

Post by jefff » 11/09/2020 15:33

Haris Zahiragić se obratio Amiru Zukiću: Da li je tebe, barem malo, stid?!
Status prenosimo u cjelosti
Haris Zahiragić uputio status Amiru Zukiću/

Član predsjedništva stranke SDA Haris Zahiragić na svom Facebook profilu komentarisao je gostovanje predsjednika stranke SDA Bakira Izetbegovića u sinoćnjoj emisiji Pressing na N1 televiziji.

U objavi je osudio voditelja i glavnog i odgovornog urednika istoimene emisije Amira Zukića za prema njegovom mišljenju “neobjektivan” i “neprofesionalan” pristup ovom intervjuu.

Status prenosimo u cjelosti:

“Sinoć je u emisiji Pressing, kod Amira Zukića, gostovao Predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Ko nije pregledao taj intervju uživo, preporučujem da pregleda. To je primjer kako se jedan novinar, posebno onaj koji je ujedno i direktor filijale jedne od najgledanijih regionalnih TV stanica, koja se trudi stvoriti privid objetkivnosti, ne bi smio ponašati.

Od bajatih pitanja, na koja su odveć dati svi odgovori – na neka i prije više godina, preko oživljavanja svih negativnih tema kojih se uspio sjetiti u pripremi za emisiju, pa sve do drskog ulaska u privatnost, stalnog nekulturnog prekidanja i upadanja, neadekvatnog tona i sugestivnih pitanja/odgovora. Nezapamćeno! Dobro, barem od prošlog intervjua sa istim akterima.

Imati takvog gosta na preko sat vremena u ovako kompleksnim političkim trenucima u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, a svesti tu emisiju na nivo populisitčkog opozicionog djelovanja, zaista je nevjerovatno.

Najveći broj pitanja djelovao mi je kao forumaški komentari koji nastaju u obavještajnim centrima i stranačkim centralama.

Zasmetao mi je, a kako vidim na društvenim mrežama nisam jedini, pokušaj prišivanja nekadašnjih kadrovskih grešaka SDA lično Bakiru Izetbegoviću, grešaka još iz vremena kada su baš ti kadrovi, za koje je Zukić bezuspješno pokušavao optužiti Izetbegovića, pokušavali istog marginalizirati i u samoj SDA.

To Bakir Izetbegović neće reći, jer je evidentno mnogo veći i širi čovjek od tog koji ga pita takva pitanja, ali i od tih za koje pita. Iako neće kazati, to šta on misli o njihovom nekadašnjem političkom angažmanu, najbolje govori činjenjica da su, kada je Izetbegović preuzeo rukovodstvo Stranke, jedan po jedan od “tih” kadrova otpadali – treba to radi pravde reći.

Od svega mi je možda i najviše zasmetalo to što se Amir Zukić pokušao postavio u poziciju osobe koja, tobože eto, brine za politički status i položaj Bošnjaka i iz te pozicije postavlja sugestivna i optužujuća pitanja. Pa eto, kao, on nije zadovoljan brojem bošnjačkih ministara, rasporedom funkcija i tako dalje… Ne znam kako se to može, kada se trude biti objektivan regionalni, a kada je u pitanju sarajevska filijala bosanskohercegovački, medij – pa je u tom svojstvu znao ugostiti čak i ratnog zločinca Momčila Krajišnika i prema njemu biti kudikamo kulturniji nego prema Bakiru Izetbegoviću više puta. Mislim da to ne bi smio raditi jer nije u skladu sa politikom te kuće, ali valjda mu taj “turski greh”, koji s prezirom nose mnogi pripadnici našeg naroda, ne dozvoljava da se izdigne iznad očekivanja autoiskompleksirane i autodestruktivne sarajevske Čaršije u kojoj se nivo novinarstva mjeri nivoom rigidnosti i nekulture u razgovoru sa bošnjačkim političkim liderom.

Sve u svemu, ovaj intervju, kao i onaj prošli, ma kakav nijet samog novinara bio, kod svakoga ko imalo shvata procese i politiku postigao je samo kontraefekat. Bakir Izetbegović je svojom staloženošču, dignitetom i saburom, veoma dobro pokazao razliku između političara i lidera. Dobro je dok to ne shvataju neki.

Uprkos tome, iako to i nije moj stil, ali s obzirom da Amir Zukić smatra da ima za pravo stavljati riječi u usta Izetbegovića koje on nije nikada izgovorio (ovaj put), ali i sugestivno pitati lidera svoga naroda pred regionalnim auditorijem “Da li vas je stid?!” (raniji put kada je gostovao), imam potrebu ovako javno uputiti pitanje Amiru Zukiću:

Da li je tebe, barem malo, stid?!"

Sta ceka ovaj mali? Svi njegovi jarani su kod kifle

User avatar
JThomas
Posts: 67644
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#50793 Re: SDA-All about

Post by JThomas » 11/09/2020 15:41

možda je pogriješio amira zukića, možda je htio da najoštrije u začetku osudi sumnje na kriminal :mrgreen:

User avatar
pici
Posts: 33119
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#50794 Re: SDA-All about

Post by pici » 11/09/2020 17:06

jefff wrote:
11/09/2020 15:33
Haris Zahiragić se obratio Amiru Zukiću: Da li je tebe, barem malo, stid?!
Status prenosimo u cjelosti
Haris Zahiragić uputio status Amiru Zukiću/

Član predsjedništva stranke SDA Haris Zahiragić na svom Facebook profilu komentarisao je gostovanje predsjednika stranke SDA Bakira Izetbegovića u sinoćnjoj emisiji Pressing na N1 televiziji.

U objavi je osudio voditelja i glavnog i odgovornog urednika istoimene emisije Amira Zukića za prema njegovom mišljenju “neobjektivan” i “neprofesionalan” pristup ovom intervjuu.

Status prenosimo u cjelosti:

“Sinoć je u emisiji Pressing, kod Amira Zukića, gostovao Predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Ko nije pregledao taj intervju uživo, preporučujem da pregleda. To je primjer kako se jedan novinar, posebno onaj koji je ujedno i direktor filijale jedne od najgledanijih regionalnih TV stanica, koja se trudi stvoriti privid objetkivnosti, ne bi smio ponašati.

Od bajatih pitanja, na koja su odveć dati svi odgovori – na neka i prije više godina, preko oživljavanja svih negativnih tema kojih se uspio sjetiti u pripremi za emisiju, pa sve do drskog ulaska u privatnost, stalnog nekulturnog prekidanja i upadanja, neadekvatnog tona i sugestivnih pitanja/odgovora. Nezapamćeno! Dobro, barem od prošlog intervjua sa istim akterima.

Imati takvog gosta na preko sat vremena u ovako kompleksnim političkim trenucima u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, a svesti tu emisiju na nivo populisitčkog opozicionog djelovanja, zaista je nevjerovatno.

Najveći broj pitanja djelovao mi je kao forumaški komentari koji nastaju u obavještajnim centrima i stranačkim centralama.

Zasmetao mi je, a kako vidim na društvenim mrežama nisam jedini, pokušaj prišivanja nekadašnjih kadrovskih grešaka SDA lično Bakiru Izetbegoviću, grešaka još iz vremena kada su baš ti kadrovi, za koje je Zukić bezuspješno pokušavao optužiti Izetbegovića, pokušavali istog marginalizirati i u samoj SDA.

To Bakir Izetbegović neće reći, jer je evidentno mnogo veći i širi čovjek od tog koji ga pita takva pitanja, ali i od tih za koje pita. Iako neće kazati, to šta on misli o njihovom nekadašnjem političkom angažmanu, najbolje govori činjenjica da su, kada je Izetbegović preuzeo rukovodstvo Stranke, jedan po jedan od “tih” kadrova otpadali – treba to radi pravde reći.

Od svega mi je možda i najviše zasmetalo to što se Amir Zukić pokušao postavio u poziciju osobe koja, tobože eto, brine za politički status i položaj Bošnjaka i iz te pozicije postavlja sugestivna i optužujuća pitanja. Pa eto, kao, on nije zadovoljan brojem bošnjačkih ministara, rasporedom funkcija i tako dalje… Ne znam kako se to može, kada se trude biti objektivan regionalni, a kada je u pitanju sarajevska filijala bosanskohercegovački, medij – pa je u tom svojstvu znao ugostiti čak i ratnog zločinca Momčila Krajišnika i prema njemu biti kudikamo kulturniji nego prema Bakiru Izetbegoviću više puta. Mislim da to ne bi smio raditi jer nije u skladu sa politikom te kuće, ali valjda mu taj “turski greh”, koji s prezirom nose mnogi pripadnici našeg naroda, ne dozvoljava da se izdigne iznad očekivanja autoiskompleksirane i autodestruktivne sarajevske Čaršije u kojoj se nivo novinarstva mjeri nivoom rigidnosti i nekulture u razgovoru sa bošnjačkim političkim liderom.

Sve u svemu, ovaj intervju, kao i onaj prošli, ma kakav nijet samog novinara bio, kod svakoga ko imalo shvata procese i politiku postigao je samo kontraefekat. Bakir Izetbegović je svojom staloženošču, dignitetom i saburom, veoma dobro pokazao razliku između političara i lidera. Dobro je dok to ne shvataju neki.

Uprkos tome, iako to i nije moj stil, ali s obzirom da Amir Zukić smatra da ima za pravo stavljati riječi u usta Izetbegovića koje on nije nikada izgovorio (ovaj put), ali i sugestivno pitati lidera svoga naroda pred regionalnim auditorijem “Da li vas je stid?!” (raniji put kada je gostovao), imam potrebu ovako javno uputiti pitanje Amiru Zukiću:

Da li je tebe, barem malo, stid?!"

Sta ceka ovaj mali? Svi njegovi jarani su kod kifle
Image


zaHiraga bila plata dvica i po legla, jallah

detroit-mercy
Posts: 11921
Joined: 07/04/2009 16:54
Location: povis jajca

#50795 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy » 11/09/2020 17:10

dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !
Asim, Zahiraga, Necko, Solak, Saja, hadzije Cengici :mrgreen:. Sve lider do lidera :mrgreen:

CikCikCikPogodi
Posts: 2296
Joined: 29/01/2020 08:39

#50796 Re: SDA-All about

Post by CikCikCikPogodi » 11/09/2020 17:14

pici wrote:
11/09/2020 17:06
jefff wrote:
11/09/2020 15:33
Haris Zahiragić se obratio Amiru Zukiću: Da li je tebe, barem malo, stid?!
Status prenosimo u cjelosti
Haris Zahiragić uputio status Amiru Zukiću/

Član predsjedništva stranke SDA Haris Zahiragić na svom Facebook profilu komentarisao je gostovanje predsjednika stranke SDA Bakira Izetbegovića u sinoćnjoj emisiji Pressing na N1 televiziji.

U objavi je osudio voditelja i glavnog i odgovornog urednika istoimene emisije Amira Zukića za prema njegovom mišljenju “neobjektivan” i “neprofesionalan” pristup ovom intervjuu.

Status prenosimo u cjelosti:

“Sinoć je u emisiji Pressing, kod Amira Zukića, gostovao Predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Ko nije pregledao taj intervju uživo, preporučujem da pregleda. To je primjer kako se jedan novinar, posebno onaj koji je ujedno i direktor filijale jedne od najgledanijih regionalnih TV stanica, koja se trudi stvoriti privid objetkivnosti, ne bi smio ponašati.

Od bajatih pitanja, na koja su odveć dati svi odgovori – na neka i prije više godina, preko oživljavanja svih negativnih tema kojih se uspio sjetiti u pripremi za emisiju, pa sve do drskog ulaska u privatnost, stalnog nekulturnog prekidanja i upadanja, neadekvatnog tona i sugestivnih pitanja/odgovora. Nezapamćeno! Dobro, barem od prošlog intervjua sa istim akterima.

Imati takvog gosta na preko sat vremena u ovako kompleksnim političkim trenucima u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, a svesti tu emisiju na nivo populisitčkog opozicionog djelovanja, zaista je nevjerovatno.

Najveći broj pitanja djelovao mi je kao forumaški komentari koji nastaju u obavještajnim centrima i stranačkim centralama.

Zasmetao mi je, a kako vidim na društvenim mrežama nisam jedini, pokušaj prišivanja nekadašnjih kadrovskih grešaka SDA lično Bakiru Izetbegoviću, grešaka još iz vremena kada su baš ti kadrovi, za koje je Zukić bezuspješno pokušavao optužiti Izetbegovića, pokušavali istog marginalizirati i u samoj SDA.

To Bakir Izetbegović neće reći, jer je evidentno mnogo veći i širi čovjek od tog koji ga pita takva pitanja, ali i od tih za koje pita. Iako neće kazati, to šta on misli o njihovom nekadašnjem političkom angažmanu, najbolje govori činjenjica da su, kada je Izetbegović preuzeo rukovodstvo Stranke, jedan po jedan od “tih” kadrova otpadali – treba to radi pravde reći.

Od svega mi je možda i najviše zasmetalo to što se Amir Zukić pokušao postavio u poziciju osobe koja, tobože eto, brine za politički status i položaj Bošnjaka i iz te pozicije postavlja sugestivna i optužujuća pitanja. Pa eto, kao, on nije zadovoljan brojem bošnjačkih ministara, rasporedom funkcija i tako dalje… Ne znam kako se to može, kada se trude biti objektivan regionalni, a kada je u pitanju sarajevska filijala bosanskohercegovački, medij – pa je u tom svojstvu znao ugostiti čak i ratnog zločinca Momčila Krajišnika i prema njemu biti kudikamo kulturniji nego prema Bakiru Izetbegoviću više puta. Mislim da to ne bi smio raditi jer nije u skladu sa politikom te kuće, ali valjda mu taj “turski greh”, koji s prezirom nose mnogi pripadnici našeg naroda, ne dozvoljava da se izdigne iznad očekivanja autoiskompleksirane i autodestruktivne sarajevske Čaršije u kojoj se nivo novinarstva mjeri nivoom rigidnosti i nekulture u razgovoru sa bošnjačkim političkim liderom.

Sve u svemu, ovaj intervju, kao i onaj prošli, ma kakav nijet samog novinara bio, kod svakoga ko imalo shvata procese i politiku postigao je samo kontraefekat. Bakir Izetbegović je svojom staloženošču, dignitetom i saburom, veoma dobro pokazao razliku između političara i lidera. Dobro je dok to ne shvataju neki.

Uprkos tome, iako to i nije moj stil, ali s obzirom da Amir Zukić smatra da ima za pravo stavljati riječi u usta Izetbegovića koje on nije nikada izgovorio (ovaj put), ali i sugestivno pitati lidera svoga naroda pred regionalnim auditorijem “Da li vas je stid?!” (raniji put kada je gostovao), imam potrebu ovako javno uputiti pitanje Amiru Zukiću:

Da li je tebe, barem malo, stid?!"

Sta ceka ovaj mali? Svi njegovi jarani su kod kifle
Image


zaHiraga bila plata dvica i po legla, jallah
Na slici izgleda da se uslikala kobasica na stereoidima koja se ogrnula dekom, da se ne ohladi.

CikCikCikPogodi
Posts: 2296
Joined: 29/01/2020 08:39

#50797 Re: SDA-All about

Post by CikCikCikPogodi » 11/09/2020 17:31

@pici
Image

User avatar
malakh
Posts: 5913
Joined: 05/02/2016 22:11
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#50798 Re: SDA-All about

Post by malakh » 11/09/2020 19:12

detroit-mercy wrote:
11/09/2020 17:10
dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !
Asim, Zahiraga, Necko, Solak, Saja, hadzije Cengici :mrgreen:. Sve lider do lidera :mrgreen:
čengići više ne podržavaju sda, a tu prvenstveno mislim na hasana.

Patton44
Posts: 923
Joined: 26/11/2019 19:14

#50799 Re: SDA-All about

Post by Patton44 » 11/09/2020 19:42

moke_31 wrote:
11/09/2020 15:03
dustaban wrote:
11/09/2020 12:09
Onako iskreno da vam kazem MENI JE ZAO STO SDA NE VODI NEKO KO VALJA!
Ipak je ta stranka "bazna" stranka u Bosnjaka i to dobro znaju i ovi koju su u njoj i trpe ovu budalu. Nije im lako ali mislim da trebaju izdrzat.
Znam jako mnogo KVALITETNIH pojedinaca koji upravo to cekaju - NOVOG LIDERA i nova pravila.

S A B U R !
Sve su to pi..... Što se ne organizuju i riješe ga se, ali ne smiju jer oni ili neko njihov zavisi od stranke, poso, komisija itd. Čekaće dok ne umre lik. Jedini Šemso tu ima damu, ali niko ga ne smije pratiti, čak ni njegov ekonomski lobi iz Tešnja. To opet govori kakve polugi moći ima SDA kad je u pitanju uništavanje nečijeg biznisa ili njegovog razvoja.

Pratili ga Sepic,Sokolovic i Ahmetovic.....sva trojica poginula samo se semso vratio kuci...doduse malo ranjen al ziv.

User avatar
horkesh
Posts: 3034
Joined: 31/03/2008 10:15

#50800 Re: SDA-All about

Post by horkesh » 11/09/2020 19:48

Kad će to više, Zahiraga? Tri mjeseca prođoše, nisu Pale baš toliko daleko...
Zahiragić: Zastava s ljiljanima nije nikakva ratna zastava, već zastava Republike BiH

Povodom učestalog kažnjavanja građana koji su se u proteklom periodu fotografisali sa zastavom Republike BiH na teritoriji entiteta RS, oglasio se i član Predsjedništva SDA Haris Zahiragić.

...

"Lično ću to uraditi, pa pozivam javno organe entiteta RS da mene prekršajno sankcionišu, a kako bih sa zadovoljstvom pred sudom ogolio svu neutemeljenost i nezakonitost navedene prakse", zaključio je.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zahirag ... /200624044
Najjačii komentari :izet:

Image

Image

Post Reply