SDA-All about

User avatar
JThomas
Posts: 68053
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46901 Re: SDA-All about

Post by JThomas » 29/04/2020 14:00

tandmand wrote:
29/04/2020 13:21
"SDA: Istražiti kupovinu respiratora, nabavke moraju biti javne i transparentne"

Image
dismorfobia
Image

stranka ima i dobrih kadrova :thumbup:


User avatar
pici
Posts: 33510
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#46902 Re: SDA-All about

Post by pici » 29/04/2020 14:09

Haris Zahiragić: Ne može to dvoje zajedno, moj Fikrete
http://ba.n1info.com/Vijesti/a429391/Ha ... krete.html

"Relevantne institucije hitno trebaju utvrditi sve činjenice o ovoj nabavci, utvrditi eventualne nepravilnosti i u vezi sa njima i eventalnu odgovornost, te o tome, također, informisati javnost jer za tim, evidentno, postoji veliki interes javnosti. Imao bih puno pisati o 'halki' i o 'ljudima' na koje mi ova nabavka 'smrdi', ali pričekat ću dodatne informacije, onda ću o tome govoriti, prije svega na relevantnim političkim mjestima. Nemojte generalizovati, previše časnih ljudi ima u ovoj stranci, koji neće dozvoliti da svoj obraz gube radi bahatosti i gramzivosti pojedinaca! Neka i oni znaju, neće moći! P. S. Svako ko koristi priliku da ovo poveže sa Fikretovim porijeklom i Srebrenicom ili je jako glup ili jako zlonamjeran. Srebrenica je, kao mjesto Genocida i našeg stradanja, iznad svakog Fikreta i kao takva mora ostati izvan ovog diskursa", naveo je Haris Zahiragić.
Image

User avatar
Haris.ba
Posts: 10840
Joined: 08/09/2005 20:08

#46903 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba » 29/04/2020 14:22

Jesu ovo isti oni što su rekli da čekaju da istražni organi istraže kako je Efendić objavio snimak, da istraže kako je neki doktor nelegalno liječio epidemiologa... :bih:

ovako_onako
Posts: 264
Joined: 21/04/2020 21:51

#46904 Re: SDA-All about

Post by ovako_onako » 29/04/2020 14:29

Normalno ovo se rijetko desava inace su svi posteni u sda........ :izet:


Roccohljup
Posts: 4560
Joined: 19/02/2014 18:04

#46906 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup » 29/04/2020 15:58

O tito mili.... :D :D :D :D :D

MUSTAFA CERIĆ NE DA NA RESPIRATORE IZ MALINJAKA: "Kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo..."
Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom.
Društvo
Prije 43 min Prije 31 min
0
Stojim ovo u objavi dr. Mustafe Cerića, koju prenosimo u nastavku:

Predlažem premijeru Fadilu Novaliću da vrati 100 nabavljenih respiratora. Ili da tih 100 respiratora proda našim susjedima, koji čekaju da ih nabave. Ili svjetskom kupcu, poput Amerike, koja kupuje sve dostupne respiratore u svijetu za svoje građane. I ne pita za cijenu. Nama nisu potrebni respiratori kojima fali procedura, na koju treba čekati duže nego na tražene respiratore dok se u državi ne dogovore oni koji se inače ne mogu dogovoriti osim što im je ćejf da se dogovore, a njihov čejf je jako skup po zdavlje, mir, sigurnost i raspoloženje bosanskih građana.

Da, čudna smo mi nacija: kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo, oni kukaju da nam mobilni respiratori ne trebaju. A da su nabavljeni statični respiratori, onda bi oni, vjerovatno, kukali da nam trebaju mobilni.

U Bosni ponosnoj i prkosnoj od sna nije nikad bilo nedostatak "čuda" i "čudovišta".

Bosna nije nikad bila u oskudici velikih priča o sitnim stvarima i malih pričama o velikim pitanjima.

Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom. Naime, Ahilej se natjecao s kornjačom, pri čemu je nejna startna pozicija jedan stadij ispred njegove. Ahilej je, da kažemo, samo deset puta brži od kornjače. Ali, Ahilej nikada neće stići kornjaču, jer dok Ahilej pređe taj jedan stadij kornjača će preći desetinu stadija, dok Ahilej pređe tu desetinu kornjača će preći stoti dio, dok Ahilej dođe do te pozicije kornjača će se još malo pomaknuti i tako do u beskonačnost. Doista, Ahilej kornjaču nikada neće stići. Pogodi ko je u Bosni Ahilej ko kornjača? Odgovor na ovo pitanje je milijun dolara. To važi i za pitanje oko "respiratora". Ko je tu Ahilej a ko kornjača?

Premijeru Novaliću izađi i reci da sve znaš i da za sve preuzimaš odgovornost, jer u Bosni neko mora biti Ahilej a neko kornjača. Ti budi kornjača, koju Ahilijeva strijela neće nikad stići jer si ti brži dok na svojim leđima nosiš Bosnu, kao što kornjača nosi svoj oklop da se brani od slobodnih strijelaca.

Dragi moji, Ramazan je. Posti ko je naučio postiti makar mu bilo teško. I daje ko je naučio davati makar ne imao. A kuka ko je naučio kukati makar imao. Tako je to oduvjek bilo. Dobar je ko je dobar makar ga zlo gazilo, a loš je ko je loš makar ga dobro dizalo. U muci se poznaju junaci.

Svemogući Allahu, osnaži nam hurmetom Ramazana imunitet na povodljivost za tuđom pameću!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se izliječimo od sebičnosti, učmalosti, ahmakluka i lahkoumnosti!

Allahu Milostivi, omili nam junake koji se bore za opće dobro svih nas, navodi Cerić u svom komentaru.

Roccohljup
Posts: 4560
Joined: 19/02/2014 18:04

#46907 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup » 29/04/2020 16:05

najlakše po njima :D :D
SVI SUMNJIVI POSLOVI SOLAKA I NOVALIĆA: Sada im maske kriju prava lica
Pljušte optužbe protiv Fadila Novalića i Fahrudina Solaka zbog spornih nabavki testova i respiratora, a ove nabavke samo su nastavak njihovih sumnjivih radnji; "Žurnal" podsjeća na neke od njih...
Mini market
Prije 5h Prije 4h
2Fahrudin Solak i Fadil Novalić (Ilustracija: Žurnal)

Piše: Dino Cviko
Brojne su optužbe protiv federalnog premijera Fadila Novalića i direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka zbog spornih nabavki testova i respiratora.
Podsjetimo, pisali smo kako su Vlada Federacije BiH i FUCZ kupili 20.000 testova od firme Cubicus. Ova firma se bavi proizvodnjom namještaja. Njen vlasnik Denis Đulalić u razgovoru za Žurnal potvrdio je da je sredinom marta isporučio testove kupljene u Turskoj.
Fokus je objavio kako je nabavka respiratora koštala 10,5 miliona maraka, a da je posao dobila firma “FH Srebrena malina” iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća. Firma je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.
Nakon pisanja Žurnala i Fokusa, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je pokrenulo istragu o nabavci medicinske opreme.
No, ove nabavke samo su nastavak sumnjivih radnji Novalića i Solaka. U prethodnim godinama objavili smo na desetine tekstova koji govore tome u prilog. Podsjetimo se na neke od njih.
NOVALIĆ - OD KĆERKE „IMAOCA DOKUMENTACIJE“ DO PANDEMIJE
Juli 2018. godine. Neposrednom pogodbom Javno preduzeće BH Pošta želi kupiti zgradu u Vogošći za potrebe Glavnog poštanskog centra. Prethodno je Vlada federalnog premijera Fadila Novalića dala „prethodnu saglasnost“ za ovu „vanplansku investiciju“.
Zgrada, čija je vrijednost procijenjena na 8,5 miliona maraka, trebala je biti kupljena od firme koja je u vlasništvu porodice Novalića. Kao predstavnik „vlasnika i suvlasnika objekta“ pominjala se Ada Novalić, kćerka federalnog premijera.
Novalić se pravdao govoreći kako je njegova kćerka bila samo „imalac dokumentacije“(?!) Kćerka za koju je, spomenimo i to, direktor FIA-e Esad Mahmutović rekao da je „zaposlena bez konkursa, ali prema zakonu“.
Vratimo se na kupovinu zgrade. Precizno rečeno, javno preduzeće koje je u vlasništvu Vlade Federacije namjeravalo je kupiti zgradu čiji su čak i formalni osnivači i suvlasnici – kćerka federalnog premijera, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i šef Kabineta federalnog premijera Samir Iskrić.

Dodajmo i to da su porodične firme Fadila Novalića i njegovog partnera Adema Hanića zgradu UTL-a u Vogošći privatizirale 2013. godine za četiri miliona maraka. Pet godina kasnije, premijer Novalić je dao „prethodnu saglasnost“ da Federacija kupi samo dio te zgrade za pomenutih 8,5 miliona maraka.
Sporna je bila i kupovina zgrade Energoinvesta za potrebe smještaja Vlade Federacije. Vlada FBiH je 19. jula 2018. godine donijela Odluku o kupovini zgrade. Cijena: 54 miliona maraka. Čak četiri službe Vlade Federacije upozorile su federalnog premijera Fadila Novalića da je njegova odluka - nezakonita.
Novalića su na nezakonito postupanje upozorili federalno pravobranilaštvo, Služba za zajedničke poslove FBiH, zatim Agencija za privatizaciju FBiH te Ured za zakonodavstvo FBiH. Nakon što je dobio ova upozorenja, premijer Novalić je čelnicima ove četiri institucije pismeno zaprijetio krivičnim prijavama.
Upozorenja stručnih službi nisu urodila plodom. Recimo samo da je više od 10 hipoteka bilo uknjiženo na zgradu Energoinvesta, ali i da su suvlasnici zgrade bili fondovi koje kontrolišu premijerov poslovni partner Nijaz Hastor i Aleksandar Hrkač.
Idemo dalje. U septembru 2019. godine Žurnal je pisao o tome kako su Fadil Novalić i Nermin Džindić preko zajedničke firme TMR izvukli više od milion maraka iz Pretisa.
Pojednostavljeno, federalna firma Pretis d.d., kojom upravljaju Novalić i Džindić, kupovala je robu od privatne firme TMR, čiji su vlasnici - Novalić i Džindić!
Kasnije, a nakon Žurnalovog teksta o tome kako je njihova firma izrađivala i prsten za projektile 155mm, te da je sav materijal za izradu prstena nabavljao i plaćao Pretis, na adresu Žurnala stigla je prijeteća pošiljka - prsten haubičke granate.
Prisjetimo se i nedavnih dešavanja. Prvo je Novalić u jeku pandemije koronavirusa prisustvovao zabavi u konjičkoj fabrici „Igman“ gdje se nenadano pojavio virus koji se potom proširio. Rezultat – potpuna obustava proizvodnje.
Pokušao je premijer dokazati da ozbiljno shvata situaciju tako što se na konferenciji za medije pojavio sa – maskom! Ubrzo je objavljen snimak na kojem se vidi da Novalić nosi masku samo tokom televizijskih obraćanja. U prilog tome idu i fotografije Novalića koji je bez maske fotografisan na šetalištu, a nedavno se bez maske pojavio na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.
Podsjetimo i na neuspjeli pokušaj rasparčavanja budžetskog novca. Naravno, riječ je o potpuno nelogičnoj raspodjeli 21 milion maraka koje je Federalna vlada namijenila kantonima te gradovima i općinama. Nakon velikog pritiska javnosti, ali i drugih aktera na bh. političkoj sceni, odluka je povučena. Sredstva su se preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa.
SOLAK - SUMNJIVO TROŠENJE JAVNOG NOVCA
Fahrudina Solaka je na mjesto direktora Federalne uprave civilne zaštite imenovala Vlada FBiH s premijerom Nerminom Nikšićem na čelu, a na prijedlog Stranke demokratske akcije. Imenovan je nedugo prije katastrofalnih poplava 2014. godine.

U posljednjih nekoliko godina objavili smo seriju tekstova o Solaku i njegovom upravljanju FUCZ-om. Objavili smo i film „Nedodirljivi“ u kojem smo prikazali kako Fahrudin Solak godinama troši milione maraka na nepostojeće jedinice i samopromociju, kako zloupotrebljava opremu i ljudske resurse FUCZ-a itd.
Fahrudina Solaka je na mjesto direktora Federalne uprave civilne zaštite imenovala Vlada FBiH s premijerom Nerminom Nikšićem na čelu, a na prijedlog Stranke demokratske akcije. Imenovan je nedugo prije katastrofalnih poplava 2014. godine.
U posljednjih nekoliko godina objavili smo seriju tekstova o Solaku i njegovom upravljanju FUCZ-om. Objavili smo i film „Nedodirljivi“ u kojem smo prikazali kako Fahrudin Solak godinama troši milione maraka na nepostojeće jedinice i samopromociju, kako zloupotrebljava opremu i ljudske resurse FUCZ-a itd.

Još 2017. godine pisali smo o nepotrebnoj kupovini preplaćene opreme te nizu spornih Solakovih postupaka. Preplaćeni su panciri s isteklim rokom trajanja, platnene deminerske torbe, plastični trokuti i nosači... Prema izvještaju federalnih revizora o poslovanju FUCZ-a, tokom velikih poplava 2014. godine kupovana je nekvalitetna, a precijenjena oprema.
Objavljen je i video na kojem se vidi kako se Solak na četverotočkašu FUCZ-a rekreativno zabavlja u blatu. “Igračka” Solaka, kupljena novcem građana, koštala je 48.700 KM bez PDV-a.
Pisali smo i o nepotizmu kada su u FUCZ zaposlena djeca zaposlenika. Na tom konkursu, od osam primljenih na radna mjesta, njih čak pet nije ispunjavalo jedan od osnovnih kriterija iz konkursa – nisu se nalazili se u bazi deminera BH MAC-a.
Nije Solak štedio ni kada je riječ o njegovoj promociji. Gostovanje u emisiji „Interview 20“ poreske obveznike koštalo je 4.500 maraka.
Godinama je FUCZ trošila milione maraka iz sredstava posebne naknade za rad jedinica koje zapravo nisu postojale. Tek će naknadno Federalna vlada i Fadil Novalić „Uredbom o organizovanju federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite“ legalizovati nezakonit rad.
Službena vozila, šatori i oprema FUCZ-a koristili su se na privatnim zabavama, za otvaranje džamije, privatne zabave... Objavili smo i kako je FUCZ utrošila 6,8 miliona maraka namijenjenih zaštiti od poplava.
Zahvaljujući prijavama za kriminal, Solak je 2019. godine napredovao do pozicije za šefa Operativnog štaba za pitanje migracije.
Neposredno pred izbijanje pandemije objavili smo kako je FUCZ od 2009. do 2017. godine neovlašteno uništavala otpadna eksplozivna sredstva za kompaniju UNIS „Ginex“. Nedugo zatim, pisali smo o tome da, kada je već bilo jasno da će koronavirus ući u BiH, FUCZ nije planirala niti jednu marku u svrhu zaštite. Dva miliona i sto hiljada maraka planirana su za specijalističku opremu, dronove, obuke, idejne i glavne projekte...
Prezentovali smo i na koji način je FUCZ na čelu s Fahrudinom Solakom poslovala s firmom „Aquabalkan“. Toj firmi je FUCZ krajem 2019. godine platila skoro 84 hiljade maraka sredstva i opremu za SRK „Neretva“ Konjic. Predsjednik SRK „Neretva“ Konjic je Eldin Gakić, koji je ujedno i suvlasnik firme „Aquabalkan“.
Nakon desetina objavljenih tekstova u kojima smo dokumentovali brojne sumnjive radnje Fadila Novalića i Fahrudina Solaka, ovaj dvojac ni na koji način nije sankcionisan ili kažnjen. Zašto bismo vjerovali da će ovoga puta biti drugačije?

User avatar
Banksy
Posts: 28618
Joined: 18/07/2008 09:33

#46908 Re: SDA-All about

Post by Banksy » 29/04/2020 17:16


User avatar
muha_sa
Posts: 114398
Joined: 12/11/2004 23:33
Location: rajvosa

#46909 Re: SDA-All about

Post by muha_sa » 29/04/2020 17:19

Konakovic na N1

DonieBrasco
Posts: 6019
Joined: 31/08/2016 16:09

#46910 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco » 29/04/2020 17:27

Uzalodno sve kad pravda nikad nece zavladati, mislim na pravni sistem i tuzilastvo koje drze iste ove osobe. Od zavrsetka rata do dan danas, toliko afera i stotine, milijarde nestalog novca ili pitanje gde i na sta su utroseni i opet nikome nsita.

A onaj jadnik sto je oborio dva stabla da se ne smrzne ili da proda da ima da jede ode u zatvor,

zippoo87
Posts: 8265
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#46911 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 » 29/04/2020 17:31

i sta kaze FadiLJ sinoc u dnevniku...nema on pojma o tome nista,nije on nista u to ukljucen :D

a za Solaka kaze,nece o njemu,on nije u poziciji trenutno da se brani valjda :D

o ma**u li vam svima u SDA...pucati u vas je malo,sta ste do sada uradili i sta radite od ove drzave i ljudi ovdje
pa najradikalnije stvari da vam se rade,i to je malo...30 godina vi ubijate ovaj narod ali malo po malo,na kasicicu...kao sto su u logorima davali sve manje i manje hrane ,pa da sami umrete,tako i SDA radi...narodu sve manje i manje ,pa neka najslabiji pocrkaju a njima koliko god milijardi od MMFa da se uzme,malo je i kradu jos i jos i jos i izgleda da nema granice

User avatar
dr_arsla
Posts: 719
Joined: 23/11/2019 13:13
Location: Nisam ginekolog, ali mogu pogledati

#46912 Re: SDA-All about

Post by dr_arsla » 29/04/2020 17:33

:sax:
Last edited by dr_arsla on 29/04/2020 17:50, edited 1 time in total.

User avatar
sime_cipol
Posts: 5763
Joined: 20/12/2018 15:06
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.

#46913 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol » 29/04/2020 17:49

...

Tempo
Posts: 3094
Joined: 07/12/2003 00:00

#46914 Re: SDA-All about

Post by Tempo » 29/04/2020 17:50

HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.

User avatar
Filter
Posts: 6588
Joined: 31/12/2010 11:42
Location: no country for old men

#46915 Re: SDA-All about

Post by Filter » 29/04/2020 18:14

Tempo wrote:
29/04/2020 17:50
HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.
mescini da su tacno to i kupili

zippoo87
Posts: 8265
Joined: 13/05/2009 19:04
Location: TK

#46916 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 » 29/04/2020 18:15

Tempo wrote:
29/04/2020 17:50
HC VE003

pod ovom oznakom na netu ima vibratora, a nema respiratora.
isto je to...vibrator,rAspirator,ventilator,registrator,respirator...'ta malinar zna sta je sta :D

User avatar
cyprus
Posts: 38246
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#46917 Re: SDA-All about

Post by cyprus » 29/04/2020 18:16

Jel bilo ovo?

Image

User avatar
ultima_palabra
Posts: 49104
Joined: 15/12/2008 16:53

#46918 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra » 29/04/2020 18:23

Roccohljup wrote:
29/04/2020 15:58
O tito mili.... :D :D :D :D :D

MUSTAFA CERIĆ NE DA NA RESPIRATORE IZ MALINJAKA: "Kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo..."
Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom.
Društvo
Prije 43 min Prije 31 min
0
Stojim ovo u objavi dr. Mustafe Cerića, koju prenosimo u nastavku:

Predlažem premijeru Fadilu Novaliću da vrati 100 nabavljenih respiratora. Ili da tih 100 respiratora proda našim susjedima, koji čekaju da ih nabave. Ili svjetskom kupcu, poput Amerike, koja kupuje sve dostupne respiratore u svijetu za svoje građane. I ne pita za cijenu. Nama nisu potrebni respiratori kojima fali procedura, na koju treba čekati duže nego na tražene respiratore dok se u državi ne dogovore oni koji se inače ne mogu dogovoriti osim što im je ćejf da se dogovore, a njihov čejf je jako skup po zdavlje, mir, sigurnost i raspoloženje bosanskih građana.

Da, čudna smo mi nacija: kad nismo imali respiratore, kukali su što ih nemamo, a sad kad ih imamo, oni kukaju da nam mobilni respiratori ne trebaju. A da su nabavljeni statični respiratori, onda bi oni, vjerovatno, kukali da nam trebaju mobilni.

U Bosni ponosnoj i prkosnoj od sna nije nikad bilo nedostatak "čuda" i "čudovišta".

Bosna nije nikad bila u oskudici velikih priča o sitnim stvarima i malih pričama o velikim pitanjima.

Nikad u Bosni nije bolo manjka paradoksa, čak ih ima više nego što ih je stoik Zenon u svoje vrijeme mogao nabrojati. Ustvari, i sam Zenon bi Bosni pozavidio na paradoksima njene stvarnosti, posebno na onaj s Ahilejem i kornjačom. Naime, Ahilej se natjecao s kornjačom, pri čemu je nejna startna pozicija jedan stadij ispred njegove. Ahilej je, da kažemo, samo deset puta brži od kornjače. Ali, Ahilej nikada neće stići kornjaču, jer dok Ahilej pređe taj jedan stadij kornjača će preći desetinu stadija, dok Ahilej pređe tu desetinu kornjača će preći stoti dio, dok Ahilej dođe do te pozicije kornjača će se još malo pomaknuti i tako do u beskonačnost. Doista, Ahilej kornjaču nikada neće stići. Pogodi ko je u Bosni Ahilej ko kornjača? Odgovor na ovo pitanje je milijun dolara. To važi i za pitanje oko "respiratora". Ko je tu Ahilej a ko kornjača?

Premijeru Novaliću izađi i reci da sve znaš i da za sve preuzimaš odgovornost, jer u Bosni neko mora biti Ahilej a neko kornjača. Ti budi kornjača, koju Ahilijeva strijela neće nikad stići jer si ti brži dok na svojim leđima nosiš Bosnu, kao što kornjača nosi svoj oklop da se brani od slobodnih strijelaca.

Dragi moji, Ramazan je. Posti ko je naučio postiti makar mu bilo teško. I daje ko je naučio davati makar ne imao. A kuka ko je naučio kukati makar imao. Tako je to oduvjek bilo. Dobar je ko je dobar makar ga zlo gazilo, a loš je ko je loš makar ga dobro dizalo. U muci se poznaju junaci.

Svemogući Allahu, osnaži nam hurmetom Ramazana imunitet na povodljivost za tuđom pameću!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se izliječimo od sebičnosti, učmalosti, ahmakluka i lahkoumnosti!

Allahu Milostivi, omili nam junake koji se bore za opće dobro svih nas, navodi Cerić u svom komentaru.
Pukovnik Ceric :mrgreen:

Tempo
Posts: 3094
Joined: 07/12/2003 00:00

#46919 Re: SDA-All about

Post by Tempo » 29/04/2020 18:26

-....
Last edited by Tempo on 29/04/2020 18:28, edited 1 time in total.

User avatar
Banksy
Posts: 28618
Joined: 18/07/2008 09:33

#46920 Re: SDA-All about

Post by Banksy » 29/04/2020 18:27

cyprus wrote:
29/04/2020 18:16
Jel bilo ovo?

Image
Da, Registrator je bivša SDA direktorica Nahoreva.

User avatar
JThomas
Posts: 68053
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#46921 Re: SDA-All about

Post by JThomas » 29/04/2020 18:29

kadrovi koji ne znaju funkcionalno pričati jer su računali da ih niko nikad ništa neće pitati...

DonieBrasco
Posts: 6019
Joined: 31/08/2016 16:09

#46922 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco » 29/04/2020 18:40

Jedne te iste osobe sa funkcije na funkciju, dotori nauka, strucnjaci za sve moguce oblasti.

User avatar
RunnerX
Posts: 2112
Joined: 13/03/2014 17:38
Contact:

#46923 Re: SDA-All about

Post by RunnerX » 29/04/2020 18:46

Na kutiji u kojoj se nalaze respiratori nalazi se adresa crkve u Irskoj

Uz sve druge nejasnoće oko nabavke 100 respiratora, koje je obavilo poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena maila", javnost je tokom dana zaintrigirala i naljepnica na dnu kutije u kojoj su dostavljeni respiratori - nedovoljno vidljiva na fotografijama sa aerodroma od subote.

N1 ekskluzivno objavljuje fotografiju na kojoj se jasno vidi oznaka na pošiljci respiratora koja je trenutno na carini na aerodromu u Sarajevu.

A na njoj stoji: "Add: The Black Church, St.Mary's Place, Dublin 7, Ireland; WWW.well-kang.com."

Posjetom na web stranicu čiji link je nalijepljen na kutiju, nećete saznati mnogo. Ipak, jednostavna internetska pretraga ove adrese, uz naziv kompanije sa web stranice "WELL KANG LIMITED" vodi nas do informacije da je kompanija registrovana na adresi gdje se nalazi crkva u Dublinu, da ima jednog zaposlenog i da je direktor kompanije u Irskoj izvjesni Edvard Wang.

Kakve veze ima kompanija registrovana na adresi crkve u Irskoj sa respiratorima iz Kine koji su stigli u Sarajevo, kako se ova naljepnica našla na pošiljci - nastavak je na brojna pitanja na koje oni koji su nabavku sproveli još ne odgovaraju.

Image

User avatar
Banksy
Posts: 28618
Joined: 18/07/2008 09:33

#46924 Re: SDA-All about

Post by Banksy » 29/04/2020 18:50

Da, poluidioti, zastrašujuće.

Roccohljup
Posts: 4560
Joined: 19/02/2014 18:04

#46925 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup » 29/04/2020 19:25

General pukovnik.....malo je reci :mrgreen:

Post Reply