Lincoln-Burrows wrote:Hafis wrote:
Da to mi sve sumiramo u jednu rečenicu: Strategija - pošto-poto ih nekako prejebati i uvaliti im svog čovjeka.
To je u suprotnosti sa rezolucijom iz EU pa su odma donijeli rezuluciju protiv te rezolucije.
A gdje u rezoluciji stoji ovo sto HDZ trazi? Mislim, konkretno?
Ja znam da se zagovara federalizam, kao uopsteno nacelo - tu smo pokriveni, osim ako neko nije naumio federalizirati RS, a u tom slucaju sretno s tim. Ako neko misli da EP od nas trazi da BPK ili PK podijelimo na jos par kantona, bojim se da grijesi.
Zagovara se legitimno predstavljanje, opet nacelno - sto je malo siri pojam od legitimnog predstavljanja HDZ-a.
Evo recimo, iz mog grada u protekle 23 godine nema ni premijera, ni dopremijera, ni clana predsjenistva, pa ni kantonalnog premijera. S obzirom da se radi o drugom najvecem gradu u FBiH, smatram da nismo dovoljno zastupljeni na ostalim nivoima vlasti i osporavam legitimitet vlasti za koju moj grad nikad nije glasao (konkretno, SDA i HDZ).
Jesu li Hrvati Posavine legitimno predstavljeni u organima RS i drzave? Nisu. Jesu li Srbi iz Drvara legitimno predstavljeni u organima FBiH i drzave? Nisu. Manjinama je uskraceno pasivno biracko pravo, kao i konstitutivnim narodima koji zive na pogresnom mjestu, dakle ni oni nemaju potpuni demokratski kapacitet, pa je o legitimnom predstavljanju bespredmetno raspravljati, jer se ne mogu niti kandidovati za masu pozicija, kamoli sta drugo.
Nego, nemoj da fakat Svedski stol preimenujemo u Hrvatski sto. Sta kaze rezolucija za "common core" kurikulum i segregaciju u skolama?