Abacija wrote:
E i ti ga uprska sa SDA.

Sorry što ti kasnim s odgovorom, krečilo se malo...
Pazi, opet kažem: hvala Bogu pa postoje otvorene liste pa bujrum! Npr, da sam u Sarajevu i da glasujem u toj izbornoj jedinici možda bih i ja zaokružio Peđu K. i slične ljude iako ne bih glasao za NS kao takvu.
Jednako tako mogu glasovati za ljude iz bilo koje stranke pa tako i iz SDA. Imam četiri nivoa vlasti i ja ću svoj glas rasporediti prema svojim iskustvima, očekivanja i savjesti. I zašto ne i SDA na jednom od tih nivoa? Unutar SDA postoji struja ljudi koja trenutno radi sa političkog aspekta možda najzeznutiji, najteži i "najkaljaviji" posao. Neusporedivo je teži i opasniji taj posao nego formiranje nove stranke i sigurno je da po one kriminalne i kriminogene segmente SDA daleko veću opasnost predstavljaju ovi novi "europski narodnjaci" iz stranke same nego li NS, LDS, pa i SDP.
Prema tome, ako znam da u SDA postoji osoba koja čestito radi svoj posao, sa čijim se stavovima i načinima djelovanja mogu identificirati, kojeg/koju i privatno poznajem i imam zaokruženu sliku o toj osobi kroz njegov/njen odnos prema svojim korijenima, porodici, prijateljima, zemljacima, stranačkim kolegama, političkim suparnicima, konobaru u kafani... i ako je ta slika u svim aspektima nepodijeljeno pozitivna ja ne mogu ignorirati ime te osobe na listiću bez obzira u kojoj stranci bila iako za SDA kao SDA nikad ne bih glasao.
I na kraju krajeva, sve i da zanemarimo sve navedeno i sa ljudskog stvari premjestimo na stranački nivo, sa SDA ili SDP bar znaš na čem si - bar te neće negativno iznenaditi kao Naša stranka...