Ma tesko mene neko moze vrbovati za nesto svoje, ako se ja s tim istim ne slazem. Za to se niko ne treba brinuti jer jos uvijek imam dovoljno vlastitog i funkcionalnog mozga
S druge strane, ja bas i ne bih rekao da je Real Khan nesto nacionalisticki obojen...ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje i tumacenje. A, da ne bi ispalo da ga branim...
Ostaje jos samo da nam se svima ovdje ponude odgovori na gornja pitanja. A mislim da ce to ici tesko jer je ocito da PK bas i nema neke precizne i pragmaticne odgovore, a ni dostupni dokumenti NS ne pokazuju nista od ovoga sto sam pitao.
Cak sta vise, dokumenti sa stranice (statut, deklaracije i manifest) govore i sugerisu jedno, dok se ovdje moze vidjeti nesto poprilicno drugacije. Pored nerazumijevanja kategorija na koje sam ja poodavno skrenuo paznju, a RK na prethodnoj stranici ponovio (nacije-narodi-religije, gdje nesto jeste, a nesto nije ustavna kategorija, sto znaci da mnogi, pa i PK, pricaju protivustavne stvari), ima tu i ogromnih rupa u samoj strategiji postizanja ciljeva. Tacnije, ja tu strategiju ne mogu ni namirisati, a kamoli jasno sagledati...
Najiskrenije, sva ova prica se slusa vec 20 godina, sa manje ili vise slicnim ili razlicitim detaljima, ali kao sto to sada ne radi NS, tu neku strategiju, odnosno nacin uvodjenja promjena nisu nudili ni SDA, HDZ, SDS, i sl. Jedino je SNSD jasno i glasno najavljivao sta ce i kako ce raditi. Druga stvar je sta je od svega i uradio ili nije uradio, tako da se preko 80% i te price moze pustiti niz vodu, a ni to ne valja. Populizam je cudo...
Opet kazem, svima - bez jasno definisanih nacina postizanja ciljeva, ti ciljevi se jednostavno ne mogu postici. Divno je imati viziju tipa: "Mi zelimo drzavu ravnopravnih gradjana, bez diskriminacije po bilo kom osnovu i bez obzira na narodnost, nacionalnost i/ili vjerska opredjeljenja, drzavu sa visokim standardnom, jakom ekonomijom, kvalitetnim obrazovnim sistemom, itd. itd."
Ono sto uvijek i obavezno ide iza vizije jeste - strategija, tj. nacin na koji ce se ostvariti ta vizija. Ako je neko na ovih 130 stranica uspio dokuciti tu strategiju NS...dajte podijelite to sa mnom. Moze i na priv, ali samo je podijelite....