Milorad Dodik ALL ABOUT

User avatar
felipe kajetano
Posts: 4080
Joined: 21/09/2009 19:32
Location: Nachtwerk

#8776 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano » 20/02/2010 01:53

Hame_ wrote:
Hypo-Alpe-Adria wrote:Samo što jest, jest. Jeben igrač, turbo.
Jest jeben, para nema, sile nema a obećava rušenje države. Jeben nema govora.

Toliko je "jeben igrač" da se šprdamo s njim :-)
E moj jarane tanko je to..valja jos pure pojesti da te veliki shaman @d primi medju svoje @svjedoke :-D Znas ti koliko je trebalo nekim @svjedocima da dobiju guRuovo povjerenje..zna @miki kako je...a tek do pola puta se doslo :twisted: Molimo se svaki dan samo da Dodo Krang ne padne..

Omiljeni dio iz serijala "Operacija Trijumf"...Ne odustaj Ado radi Zivinica :P ...tako i ja kazem ne odustaj hame i zbog Zivinica i ostalih naseljenih mjesta domovine nam BiH :bih: :bih: :bih: :sax:
Last edited by felipe kajetano on 20/02/2010 10:54, edited 1 time in total.


User avatar
macan prvi
Posts: 3328
Joined: 24/08/2008 23:24

#8777 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by macan prvi » 20/02/2010 02:11

dallton wrote:kakav veto, boze sacuvaj, nista ne diraj pusti dodu da ispuni predizborna obecanja da vidimo taj strasni referendum i da mu obezbjedimo jos cetri godine vladavine...ne daj se dodo :thumbup:
O cemu je ono rijec u tom referendumu? :? :mrgreen: Ja zaboravio. :roll: :D

User avatar
pici
Posts: 33112
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#8778 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici » 20/02/2010 10:17

felipe kajetano wrote:
Hame_ wrote:
Hypo-Alpe-Adria wrote:Samo što jest, jest. Jeben igrač, turbo.
Jest jeben, para nema, sile nema a obećava rušenje države. Jeben nema govora.

Toliko je "jeben igrač" da se šprdamo s njim :-)
E moj jarane tanko je to..valja jos pure pojesti da te veliki shaman primi medju svoje @svjedoke :-D Znas ti koliko je trebalo nekim @svjedocima da dobiju guRuovo povjerenje..zna @miki kako je...a tek do pola puta se doslo :twisted: Molimo se svaki dan samo da Dodo Krang ne padne..

Omiljeni dio iz serijala "Operacija Trijumf"...Ne odustaj Ado radi Zivinica :P ...tako i ja kazem ne odustaj hame i zbog Zivinica i ostalih naseljenih mjesta domovine nam BiH :bih: :bih: :bih: :sax:

felipete ciaon mai kan ti san ticio ni mio ti mi :mrgreen: :sax:


dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8779 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 20/02/2010 21:20

Vasić: Dogovor opozicije iz Srpske i Bošnjačkih partija?
Ispis E-mail
20.02.2010. 15:07
Image
SNSD raspolaže informacijama sa terena da su opozicione stranke iz Republike Srpske /RS/ dogovorile sa bošnjačkim partijama da Bošnjaci daju glasove zajedničkim kandidatima opozicije za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS, rekao je danas izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

"Taj dogovor se već utvrđuje u pojedinim opštinskim sjedištima", rekao je Vasić Srni.

Lideri opozicionih stranaka iz RS najavljivali su ranije da bi udružena opozicija mogla da ima zajedničke kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS.
vidi vasketa sto laze, a dobro zna da ce sve "bosnjacke" partije podrzati dodu svim silama da ostane na vlasti...ne daj se dodo, svi smo uz tebe :thumbup:

hercegovac_pravi
Posts: 6672
Joined: 14/03/2009 22:59
Location: Klinika za maDŽorizaciju

#8780 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi » 20/02/2010 21:24

zoom66 wrote:
Bosnolog wrote:Nek je veselo pa makar bila utopija,.......
Suluda Dodikova ideja: U Trebinju prave aerodrom, a grad nema ni autobusku stanicu!


Bosna i Hercegovina je jedina država u regiji koja ima svega tridesetak kilometara autoputa, a ostali drumovi su joj u katastrofalnom stanju. Ali ta činjenica ne zabrinjava postojeću vlast. Umjesto da grade puteve, oni se zalažu za izgradnju aerodroma. Posljednji primjer je najava predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika da će u Trebinju, koji ima oko 20.000 stanovnika, graditi aerodrom. Dodikova projekcija je utopijska - da će trebinjski aerodrom u prvoj godini imati 250.000, u drugoj 500.000, a u trećoj čak milion putnika. :-) :-) :-) :lol: :lol:

Delegat u Domu naroda državnog Parlamenta Slobodan Šaraba, inače Trebinjac, Dodikovu ideju smatra suludom:

"Niti bi imao putnika, niti bi imao aviona. Putnika ne bi imali zato što se u ovim teškim vremenima ljudi jako teško odlučuju da putuju avionom i išli bi najradije autobusom, ali išli bi autobusom iz Trebinja da ima autobuske stanice. Žalost je što neko u gradu na jugu Hercegovine želi da pravi aerodrom, a Trebinje nema ni autobusku stanicu".
Dodi je odavno poceo da laze vasionski! :mrgreen:
imalo je trebinje jako lijepu i funkcionalnu autobusku stanicu sagradjenu pochetkom osamdesetih :-) bash me interesira gdje nestade ta stanica na koju bi drug slobo :D bacio pogled kad god bi izashao na balkon da udahne svjez zrak :D
... preselili je u Novi Sad...

User avatar
BHCluster
Posts: 17247
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#8781 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster » 20/02/2010 21:58

A i industriska proizvodnja pod Dodikovim vodstvom cvijeta
Industrijska proizvodnja ostvarena u januaru 2010. u Republici Srpskoj u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju u 2009. manja je za 8,9 posto, pokazuju podaci entitetskog Zavoda za statistiku.

Smanjenje je zabilježeno u odnosu na decembar prošle godine i to za 13,7 posto, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine industrijska proizvodnja u RS-u veća za 11 posto.

Posmatrano po ekonomskoj namjeni industrijskih proizvoda u januaru 2010. godine u odnosu na isti mjesec prošle godine ostvaren je rast proizvodnje energije za 7,1 i netrajnih proizvoda za 0,7, dok je proizvodnja trajnih proizvoda manja za 17,6 i kapitalnih proizvoda za 37,9 posto, navode statističari.

User avatar
BHCluster
Posts: 17247
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#8782 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster » 21/02/2010 13:34

A vidim i penzioni sistem im je malo rastereceni...
U posljednje dvije godine smrtnost penzionera u Srpskoj veća je čak za 30 posto nego u prvim posljeratnim godinama. Glavni uzrok je - siromaštvo!

Ovaj poražavajući podatak u udruženjima penzionera objašnjavaju prostom računicom - kad podmire sve mjesečne dažbine prema državi jedva im ostaje za hljeb i mlijeko dnevno, rijetko kad za lijekove koji ih održavaju u životu.

"Prosječna penzija je oko 320 KM, a mnogo penzionera prima najmanju penziju - oko 160 KM. Sa ovim primanjima čovjek ne može normalno i redovno da se hrani, a kamoli da sebi omogući adekvatnu zdravstvenu njegu! Hronično smo nezadovoljni visinom penzija", istakao je za "Novosti" Velislav Mitrović, predsjednik Udruženja penzionera MZ Centar 1 u Banjaluci. On dodaje da je neophodno da se penzionerima ove godine omogući pomoć u vidu subvencija za električnu energiju, grijanje, ali i druge komunalije, koje im prazne novčanike već na početku mjeseca.

"Ako ne platimo dažbine koje su još i poskupjele, isključiće nam struju i vodu! Zato prvo sve izmirimo prema državi, pa šta nam ostane! Većina penzionera se hrani u javnim kuhinjama, kojih opet nema dovoljno", kaže Mitrović.

On dodaje da penzionere muči i bolest i samoća. Samo u njegovom naselju ima više od 200 penzionera koji ne mogu sami da odu do prodavnice po hljeb, a u Banjaluci ima oko 35.000 penzionera.

"Trenutno nema dovoljno humanitarnih programa za brigu i njegu o starim licima", kaže Mitrović, i dodaje da bi vlasti više pažnje trebalo da posvete ovom problemu, jer "svi će jednom ostariti i biće im potrebna pomoć drugoga".

User avatar
Toto
Posts: 7527
Joined: 21/04/2009 11:09

#8783 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toto » 21/02/2010 13:52

dallton wrote:cuj ovo prosjek 17 putnika po letu? :shock: jesul bar stuardese cemu, kakva je hrana?
masala masala
nije vako ni na Sutjesci bilo
17 na jednu

Frankyee
Posts: 1515
Joined: 02/04/2006 21:49
Location: Krajina u srcu

#8784 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee » 22/02/2010 01:03

Izetbegović: Dodik vodi politiku bahato, ali realno
alt


Redovna sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 danas je bila posvećena budućnosti Bosne i Hercegovine. Uvodničar o temi "Bosna i Hercegovina - kako dalje" bio je Bakir Izetbegović,predsjednik Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, javlja Fena.

Istaknuo je da je Dayton spasio život pacijentu, ali nakon njega je potrebno napraviti niz operacija kako bi se pacijent izliječio. Osvrnuo se i na neke izgubljene šanse poput 'ustavog paketa' i reforme policije koji bi vjerovatno ubrzali proces koji sporo teče.

Kad je riječ o onome što se može učiniti u ovom preizbornom periodu Izetbegović smatra da se za sedam mjeseci ne može uraditi puno, a da će se nakon izbora vidjeti šta će se desiti.

Kako ističe potrebna je BiH koja bi bila funkcionalna država i koja bi mogla funkcionirati i bez visokog predstavika, ali ovakva kakva je sada, smatra on, definitivno ne može bez visokog predstavnika.Put BiH, smatra današnji uvodničar, je put europskih integracija, BiH koja će usuglasiti svoje zakone sa pravnim stečevinama Europe.

Izetbegović je govorio i o borbi protiv kriminala i korupcije. Kako je rekao, uz veliku korupciju, provukla se i kapilarna korupcija koja vlada na fakultetima, u općinama, zdravstvu....

On je takođe govorio o nesrazmjernom odnosu zaposlenih u proizvodnji i administraciji, o potrebi vraćanja ovlasti policiji, o ekonomiji, potrebi da se iskoriste resursi koje imamo, o stabilizaciji države - "jer samo stabilna država može privući investitore".

Kao jedan od problema Izetbegović vidi i migraciju stanovništva sa sela u grad. Ističući da gradovi ne mogu živjeti bez sela on je rekao da je povratak, ali osmišljen povratak, rješenje kako za gospodarstvo, za proces povrataka, tako i za natalitet. Jer, kako je kazao, na asfaltu ništa ne raste osim krize.

Ipak, osnovno pitanje kada je riječ o budućnosti države BiH Izetbegović vidu u stavu njenih građana prema njoj.

-Nenormalno je stanje da čovjek koji je rođen u BiH ne voli svoju zemlju-, smatra Izetbegović.

Izetbegović je, među ostalim, kazao da Milorad Dodik ima svoj način vođenja politike, koji je bahat, ali i realan. Mišljenja je kako je Dodiku stalo da Republika Srpska sačuva što više ovlasti, ali je svjestan da bi radikalnim potezima on gubio.

Na pitanje može li se nekako stati u kraj Dodikovim prijetnjama, Izetbegović je odgovorio da je on prije za opciju dogovora nego za svađu.

Kad je riječ o razjedinjenosti unutar bošnjačkog naroda, točnije stranaka, kazao je kako na tome treba poraditi te se ponadao da će razum nadvladati.

Kad je riječ o dešavanjima u Maoči, on je rekao da trenutačno u javnosti postoji samo islamski terorizam, a da nema ni Ravnogorskog pokreta, ni zločinaca koji slobodno šetaju gradovima.Evo jedan od prvaka SDA ponovo velica Dodika, .... a podebljano je sustina poruke, " Necemo uraditi nista prije izbora, a poslije izbora jos manje "

astonebimoglo
Posts: 10
Joined: 21/02/2010 01:04
Location: nebo

#8785 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by astonebimoglo » 22/02/2010 01:17

realno nego sta, Dodik sampion :bih:

Orbini
Posts: 1100
Joined: 26/07/2003 00:00

#8786 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini » 22/02/2010 08:24

Frankyee wrote:Izetbegović: Dodik vodi politiku bahato, ali realno,...
Interesantno je kako se Dodik razvio u idola svih desnicara na nasim prostorima. Ironicno - sa socijaldemokratskim iskustvom, na celu stranke koja nema tipicno desnicarsko ime,.... Dodik je postao primjer balkanskog desnicara.

Srpski desnicari ga vole i postuju, hrvatski desnicari ga obozavaju sto se vidi na zmijskom portalu, a bosnjacki desnicari ga ne vole ali postuju i ceznu "da je nama vaki jedan".
Postoje dva tipa politicara na nasim prostorima. Jedan je moderan i u skladu sa svjetskim kriterijima politicara - druga stvar je sto neko to stvarno jeste a neko se takvim pokusava predstaviti. Drugi je primitivni Balkanac, raspojasan, glasan, i seljacina, ali i simpatican kroz balkanske kriterije u ruralnim sredinama.

Tip politicara kao sto je Dodik - nigdje u svijetu nebi imao prolaz, osim na Balkanu i to kod desnicara. Zato me i ne cudi sto svi desnicari, mahalski nacionalisti, seoski fasisti i polupismeni lopovi vide u Dodiku dobrog i "realnog" politicara.

Izetbegovic, Radoncic, Covic,.. i ostali koji ga hvale ustvari ceznu da imaju vlast ko Dodik - a to je kontrola medija, svih resursa, diktatorske ovlasti, imunitet i nedodirljivost, bogacenje i laganje koje se prasta,.. ne hvale oni njega da njemu pomognu - vec da svom narodu sugerisu da je potrebno imati takvog u svojim redovima i sa takvim ovlastima.

User avatar
pici
Posts: 33112
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#8787 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici » 22/02/2010 09:21

Orbini wrote:
Frankyee wrote:Izetbegović: Dodik vodi politiku bahato, ali realno,...
Interesantno je kako se Dodik razvio u idola svih desnicara na nasim prostorima. Ironicno - sa socijaldemokratskim iskustvom, na celu stranke koja nema tipicno desnicarsko ime,.... Dodik je postao primjer balkanskog desnicara.

Srpski desnicari ga vole i postuju, hrvatski desnicari ga obozavaju sto se vidi na zmijskom portalu, a bosnjacki desnicari ga ne vole ali postuju i ceznu "da je nama vaki jedan".
Postoje dva tipa politicara na nasim prostorima. Jedan je moderan i u skladu sa svjetskim kriterijima politicara - druga stvar je sto neko to stvarno jeste a neko se takvim pokusava predstaviti. Drugi je primitivni Balkanac, raspojasan, glasan, i seljacina, ali i simpatican kroz balkanske kriterije u ruralnim sredinama.

Tip politicara kao sto je Dodik - nigdje u svijetu nebi imao prolaz, osim na Balkanu i to kod desnicara. Zato me i ne cudi sto svi desnicari, mahalski nacionalisti, seoski fasisti i polupismeni lopovi vide u Dodiku dobrog i "realnog" politicara.

Izetbegovic, Radoncic, Covic,.. i ostali koji ga hvale ustvari ceznu da imaju vlast ko Dodik - a to je kontrola medija, svih resursa, diktatorske ovlasti, imunitet i nedodirljivost, bogacenje i laganje koje se prasta,.. ne hvale oni njega da njemu pomognu - vec da svom narodu sugerisu da je potrebno imati takvog u svojim redovima i sa takvim ovlastima.
:thumbup:

User avatar
draganbl
Posts: 1994
Joined: 21/06/2009 00:59

#8788 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl » 22/02/2010 09:50

Orbini wrote:
Frankyee wrote:Izetbegović: Dodik vodi politiku bahato, ali realno,...
Interesantno je kako se Dodik razvio u idola svih desnicara na nasim prostorima. Ironicno - sa socijaldemokratskim iskustvom, na celu stranke koja nema tipicno desnicarsko ime,.... Dodik je postao primjer balkanskog desnicara.

Srpski desnicari ga vole i postuju, hrvatski desnicari ga obozavaju sto se vidi na zmijskom portalu, a bosnjacki desnicari ga ne vole ali postuju i ceznu "da je nama vaki jedan".
Postoje dva tipa politicara na nasim prostorima. Jedan je moderan i u skladu sa svjetskim kriterijima politicara - druga stvar je sto neko to stvarno jeste a neko se takvim pokusava predstaviti. Drugi je primitivni Balkanac, raspojasan, glasan, i seljacina, ali i simpatican kroz balkanske kriterije u ruralnim sredinama.

Tip politicara kao sto je Dodik - nigdje u svijetu nebi imao prolaz, osim na Balkanu i to kod desnicara. Zato me i ne cudi sto svi desnicari, mahalski nacionalisti, seoski fasisti i polupismeni lopovi vide u Dodiku dobrog i "realnog" politicara.

Izetbegovic, Radoncic, Covic,.. i ostali koji ga hvale ustvari ceznu da imaju vlast ko Dodik - a to je kontrola medija, svih resursa, diktatorske ovlasti, imunitet i nedodirljivost, bogacenje i laganje koje se prasta,.. ne hvale oni njega da njemu pomognu - vec da svom narodu sugerisu da je potrebno imati takvog u svojim redovima i sa takvim ovlastima.
Odličan post.
Još kad se u obzir uzme šta se građanima nudi kao alternativa, oktobarske izbore je bolje i ne održavati.

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8789 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 10:37

pici wrote:
Orbini wrote:
Frankyee wrote:Izetbegović: Dodik vodi politiku bahato, ali realno,...
Interesantno je kako se Dodik razvio u idola svih desnicara na nasim prostorima. Ironicno - sa socijaldemokratskim iskustvom, na celu stranke koja nema tipicno desnicarsko ime,.... Dodik je postao primjer balkanskog desnicara.

Srpski desnicari ga vole i postuju, hrvatski desnicari ga obozavaju sto se vidi na zmijskom portalu, a bosnjacki desnicari ga ne vole ali postuju i ceznu "da je nama vaki jedan".
Postoje dva tipa politicara na nasim prostorima. Jedan je moderan i u skladu sa svjetskim kriterijima politicara - druga stvar je sto neko to stvarno jeste a neko se takvim pokusava predstaviti. Drugi je primitivni Balkanac, raspojasan, glasan, i seljacina, ali i simpatican kroz balkanske kriterije u ruralnim sredinama.

Tip politicara kao sto je Dodik - nigdje u svijetu nebi imao prolaz, osim na Balkanu i to kod desnicara. Zato me i ne cudi sto svi desnicari, mahalski nacionalisti, seoski fasisti i polupismeni lopovi vide u Dodiku dobrog i "realnog" politicara.

Izetbegovic, Radoncic, Covic,.. i ostali koji ga hvale ustvari ceznu da imaju vlast ko Dodik - a to je kontrola medija, svih resursa, diktatorske ovlasti, imunitet i nedodirljivost, bogacenje i laganje koje se prasta,.. ne hvale oni njega da njemu pomognu - vec da svom narodu sugerisu da je potrebno imati takvog u svojim redovima i sa takvim ovlastima.
:thumbup:
zbog toga sto je dodik takav, i treba ga ocuvati na vlasti , a ovi ala izetbegovic su vec historija samo sto jos nisu obavjesteni...sdp i jos neka koalicija ce uzeti u vlast u fbih u oktobru i jedino je to bitno, nakon toga druga stvar koja je najbitnija je da dodo ostane na vlasti i da se slucajno ne progura kakva lazna opozicija

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8790 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 10:54

evo pozitivne vijesti
BiH je izgubila priključak sa ostalim državama zapadnog Balkana koje nastoje da postanu članice EU - tvrdi visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. On smatra da su predstojeći opšti izbori u oktobru od velike važnosti za evropski put BiH. "U naredne četiri ...
... godine, koje će, dugoročno gledano, biti od presudne važnosti za put BiH ka EU, BiH su potrebni lideri koji će interese svih građana BiH staviti ispred svojih ličnih interesa i imati dovoljno hrabrosti da donose teške odluke i postignu kompromisna rješenja", rekao je Incko za sarajevsko "Oslobođenje".

Visoki predstavnik nije optimista da će uskoro doći do napretka u ispunjavanju pet ciljeva i dva uslova koje je postavio Upravni odbor Savjeta za provođenje mira u BiH.

"Proteklih dana sam imao sastanke sa svim lčiderima i nisam od njih čuo nikakve pozitivne prijedloge, niti sam primijetio da su se njihovi stavovi približili", pojasnio je Incko.

On je poručio da nametanja rješenja u vezi sa državnom imovinom neće biti.

"Dogovor moraju da postignu Savjet ministara BiH, vlade oba entiteta, te Brčko distrikta. To je sada njihov posao", istakao je Incko.
e sad cemo se dogovarati do besvijesti, kakva eu kakvi bakraci...ovaj incko je fakat jadan, s njim se moze zahebavati ko hoce :D

User avatar
vee-jay
Posts: 7158
Joined: 22/06/2004 20:50
Location: virtual reality

#8791 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay » 22/02/2010 10:57

draganbl wrote: Odličan post.
Još kad se u obzir uzme šta se građanima nudi kao alternativa, oktobarske izbore je bolje i ne održavati.
a sta kazes na to da mi prvo glasamo za tu alternativu, pa da vidimo da li mogu bolje. nekako je nelogicno unaprijed ocjenjivati rad ljudi koji se jos uvijek nije desio...

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8792 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 11:02

postoje alternative, svaka u skladu sa identitetom naroda i entiteta , tj. alternative u pederaciji su sdp, nasa stranka, nhi i ostali naspram sda, hdz, sbih itd...u pcu alternative su jos vece: dodo i nacionalsocijaldemokrati naspram sds, karadzica, radikala...svako u skladu sa svojim identitetom stvara alternative, ja sam za to da u pcu pobjedi alternativni dodo

User avatar
vee-jay
Posts: 7158
Joined: 22/06/2004 20:50
Location: virtual reality

#8793 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay » 22/02/2010 11:28

dallton wrote:postoje alternative, svaka u skladu sa identitetom naroda i entiteta , tj. alternative u pederaciji su sdp, nasa stranka, nhi i ostali naspram sda, hdz, sbih itd...u pcu alternative su jos vece: dodo i nacionalsocijaldemokrati naspram sds, karadzica, radikala...svako u skladu sa svojim identitetom stvara alternative
ma za pedodu nema frke, ostaje on tu gdje jeste... njega izbori nece kostati fotelje...

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8794 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 11:29

vee-jay wrote:
dallton wrote:postoje alternative, svaka u skladu sa identitetom naroda i entiteta , tj. alternative u pederaciji su sdp, nasa stranka, nhi i ostali naspram sda, hdz, sbih itd...u pcu alternative su jos vece: dodo i nacionalsocijaldemokrati naspram sds, karadzica, radikala...svako u skladu sa svojim identitetom stvara alternative
ma za pedodu nema frke, ostaje on tu gdje jeste... njega izbori nece kostati fotelje...
hvala bogu sto je tako, mora neko nastaviti razvijati ekonomiju i odrzati ovaj tempo povecanja penzija u pcu

User avatar
draganbl
Posts: 1994
Joined: 21/06/2009 00:59

#8795 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl » 22/02/2010 11:31

vee-jay wrote:
draganbl wrote: Odličan post.
Još kad se u obzir uzme šta se građanima nudi kao alternativa, oktobarske izbore je bolje i ne održavati.
a sta kazes na to da mi prvo glasamo za tu alternativu, pa da vidimo da li mogu bolje. nekako je nelogicno unaprijed ocjenjivati rad ljudi koji se jos uvijek nije desio...
U svakom slučaju, bolje je glasati za tu alternativu nego za nacionaliste i tu se slažem.
Međutim, moja je procjena da će ta alternativa na izborima doživjeti fijasko gori nego na prethodnim. Meni je ustvari krivo i žao što je opozicija tako loša. Ne napadam ja SDP zato što lično mrzim Lagumdžiju ili Komšića, već zato što od njih očekujem ono što znam da od nacionalista ne mogu dobiti, pa ni očekivati.
Očekujem konstruktivne prijedloge, planove za prevazilaženje krize, zajedničke projekte na nivou BiH, planove uključivanje institucija iz Banjaluke u zajedničkom planiranju, projekat ujedinjenja zdravstvenih fondova, rješenje za ratne vojne invalide iz Republike Srpske, sistem unapređenja obrazovanja, šta je sa univerzitetima... Ima tu milion stvari. Gdje su ti planovi? Na koji način SDP vrši kampanju u Banjaluci? Ko su mu predstavnici? Da li imaju boljeg od onog Popovića, koji ne zna ni da piše kako treba, a kamoli da nešto radi? Koje dobre prakse iz KS SDP planira da implementira u drugim područjima? Nudi li se koalicija ili saradnja sa opozicionim strankama u RS-u?
Nema toga, samo jeftina demagogija i sistem, hajde da nešto pričamo da ljudi čuju da postojimo. Tako se ne privlače glasovi protivnika sadašnjeg režima.

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8796 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 11:33

evo sda saradjuje s dodom u najboljem interesu svih zainteresiranih, mora se jacati ekonomija i utvrditi evropski put pc-a :D

User avatar
kiky
Posts: 4725
Joined: 13/02/2008 13:20

#8797 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky » 22/02/2010 11:36

dragane od bl ...
koja politička opcija je, po tebi, trenutno najbolja tj. za šta bi ti predložio da se glasa ...
:-)

User avatar
Prpa.ba
Posts: 5805
Joined: 15/08/2006 21:34
Location: Republika Sarajevo

#8798 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Prpa.ba » 22/02/2010 11:40

draganbl wrote:Očekujem konstruktivne prijedloge, planove za prevazilaženje krize, zajedničke projekte na nivou BiH, planove uključivanje institucija iz Banjaluke u zajedničkom planiranju, projekat ujedinjenja zdravstvenih fondova, rješenje za ratne vojne invalide iz Republike Srpske, sistem unapređenja obrazovanja, šta je sa univerzitetima... Ima tu milion stvari. Gdje su ti planovi?
Zasto bi iko pametan htio ujedinjavati zdravstvene, penzione i ostale fondove? :-? Hvala Bogu, izborili smo se da sve to bude odvojeno, i ekonomski prostor, i fondovi, i redarstvo, i obrazovanje, i pod hitno treba zaustaviti procese prebacivanja preostalih nadleznosti sa entiteta na drzavu. Svako ima svoje i neka se bavi svojim entitetom. Na drzavnom nivou samo najnuznija suradnja vezana za zamazivanje ociju europi :thumbup:

dallton
Posts: 7739
Joined: 31/07/2008 08:49

#8799 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton » 22/02/2010 11:43

Prpa.ba wrote:
draganbl wrote:Očekujem konstruktivne prijedloge, planove za prevazilaženje krize, zajedničke projekte na nivou BiH, planove uključivanje institucija iz Banjaluke u zajedničkom planiranju, projekat ujedinjenja zdravstvenih fondova, rješenje za ratne vojne invalide iz Republike Srpske, sistem unapređenja obrazovanja, šta je sa univerzitetima... Ima tu milion stvari. Gdje su ti planovi?
Zasto bi iko pametan htio ujedinjavati zdravstvene, penzione i ostale fondove? :-? Hvala Bogu, izborili smo se da sve to bude odvojeno, i ekonomski prostor, i fondovi, i redarstvo, i obrazovanje, i pod hitno treba zaustaviti procese prebacivanja preostalih nadleznosti sa entiteta na drzavu. Svako ima svoje i neka se bavi svojim entitetom. Na drzavnom nivou samo najnuznija suradnja vezana za zamazivanje ociju europi :thumbup:
upravo tako, da neces mozda placati penzije onima sto su ispaljivali granate na sarajevo?
doduse, suplju demagogiju moramo bacati do besvijesti tipa "zalaganje za evropski put" a iza ledja nesto drugo

User avatar
vee-jay
Posts: 7158
Joined: 22/06/2004 20:50
Location: virtual reality

#8800 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay » 22/02/2010 11:50

draganbl wrote:
vee-jay wrote:
draganbl wrote: Odličan post.
Još kad se u obzir uzme šta se građanima nudi kao alternativa, oktobarske izbore je bolje i ne održavati.
a sta kazes na to da mi prvo glasamo za tu alternativu, pa da vidimo da li mogu bolje. nekako je nelogicno unaprijed ocjenjivati rad ljudi koji se jos uvijek nije desio...
U svakom slučaju, bolje je glasati za tu alternativu nego za nacionaliste i tu se slažem.
Međutim, moja je procjena da će ta alternativa na izborima doživjeti fijasko gori nego na prethodnim. Meni je ustvari krivo i žao što je opozicija tako loša. Ne napadam ja SDP zato što lično mrzim Lagumdžiju ili Komšića, već zato što od njih očekujem ono što znam da od nacionalista ne mogu dobiti, pa ni očekivati.
Očekujem konstruktivne prijedloge, planove za prevazilaženje krize, zajedničke projekte na nivou BiH, planove uključivanje institucija iz Banjaluke u zajedničkom planiranju, projekat ujedinjenja zdravstvenih fondova, rješenje za ratne vojne invalide iz Republike Srpske, sistem unapređenja obrazovanja, šta je sa univerzitetima... Ima tu milion stvari. Gdje su ti planovi? Na koji način SDP vrši kampanju u Banjaluci? Ko su mu predstavnici? Da li imaju boljeg od onog Popovića, koji ne zna ni da piše kako treba, a kamoli da nešto radi? Koje dobre prakse iz KS SDP planira da implementira u drugim područjima? Nudi li se koalicija ili saradnja sa opozicionim strankama u RS-u?
Nema toga, samo jeftina demagogija i sistem, hajde da nešto pričamo da ljudi čuju da postojimo. Tako se ne privlače glasovi protivnika sadašnjeg režima.
pa ne glasaj za SDP, glasaj za NS ili NSP.

nema SDP nikakve sanse u RSu i samim time ni planova u BL. neka se bori tamo gdje postoje realne sanse da dobije izbore, u federaciji. a nakon toga neka se pocnu baviti problemima koje si gore naveo i paralelno pocnu traziti poziciju alternative SNSDu u RSu.

btw. sta si mislio sa "KS"?

Post Reply