Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

djes_ba
Posts: 657
Joined: 25/08/2009 17:22

#3226 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by djes_ba » 25/06/2010 23:48

Zelenas wrote:Sad mi drug rece... Fahro pobjedjuje, svi revizori za njega glasaju!
Kazu obecao reve i u taxijima :D
hahahhahhah
ima drzavjanstvo
al u ..............
ko visoko leti lupi ledjima o tlo
al neka neka sve ce to narod pozlatiti
ne zna dvije progovoriti kako treba al :? :?


Max Bunker
Posts: 2402
Joined: 19/03/2010 00:16

#3227 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Max Bunker » 26/06/2010 00:14

Po nekoj logici stvari, Fahro ili neko iz njegove stranke, mogao bi da postupi kao Bozo Ljubic na proslim izborima. Kandiduje se za predsjednika, izgubi izbore i onda zauzme fotelju u VM. Uz podrsku HDZ-a i SNSD-a moze doci do ministra saobracaja ili energetike i tako poklopiti jednu od dvije oblasti koje zeli. Gradnja brana i izgradnja saobracajnica, naravno uz finansijsku pomoc Miskovica ili nekih drugih njegovih kompanjona.

User avatar
Bosnolog
Posts: 8060
Joined: 07/09/2009 00:23
Location: Pod Suncem i Zvijezdama

#3228 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog » 26/06/2010 02:03

zlatiborka wrote:Ako Fahro osvoji imalo uticajniji dio vlasti (a nameracio se svim sredstvima jer ima najuticajniji medij),

pozdravimo se svi sa BiH, jer ce je on podijeliti dok si rek'o keks na 3 dijela. :x

Bosnjacki dio na kojeg on pikira dace Bakiru junioru i ef. Cericu na upravljanje politicki i vjerski, dok ce on sprovoditi pravo na ekonomsko upravljanje i raspolaganje nacionalnim bogatstvom na 1/3 BiH.

Ostale 2/3 BiH ce nadgledati Dodik i Covic. Po meni i Tihic tu igra ogromnu ulogu, jer previse popusta u pregovorima, to ga je naucio bas Alija Izetbegovic (u jutro mislim jedno - navecer nesto drugo).

Ustvari vise nece biti BiH, nego 3 drzavice-isprdaka ove trojice idiota koji jurisaju na vlast.

Crni scenario koji je veoma moguc, zato se dozovimo u pameti i glasajmo za bilo koga drugog, osim za ove idiote!
Koalicija porpasti po BIH o kojoj sam davno pisao se ostvarije, odavno se moglo naslutiti da ce se udruziti nesposobni babin sin Junior i Miskovicev graditelj tornjeva a i sam princ je to rekao i najavio jos prosle godine,ovaj sef glavnog bosnajckog kriminalnog podzemlja kriminalizirane anti BH stranke SDA je sve uradio u dogovoru sa Radoncicem i Cericem nakon sto nije zasijo na celo tabora iste na poslednjem kongresu u maju prosle godine.Ovim cinom ljigavi Tihic zrtvuje maladeg i podlog princa jer zna da Tihic nema sanse protiv Silajdzica a njegov poraz ce iskoristit da ga dodatno degradira,a princ mladi ocito nema vizije koliko je nisko pala SDA,sto ce najbolje saznati i uvjeriti se u Oktobru,Svaki uspjeh ovog dvojca je opasnost po BiH, njenu buducnbost i opstanak,....

Nadam se da ces i ti i tvoja stranka zauvijek otici na smetljiste BH historije....Najbolja stvar za BiH ce biti poraz ovih parazita i nesposobnjakovica,.....


User avatar
zlatiborka
Posts: 1822
Joined: 12/12/2006 09:51
Location: Sarajevo

#3229 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka » 26/06/2010 10:37

Samir Sestan ga je fino izanalizirao......
SAMIR ŠESTAN: Čovjekov strah od Bolje budućnosti

Kao tek uzgredno, više za one dokone, postavlja se pitanje mogu li postojati dva Kraljevića Marka istovremeno, odnosno, može li King Kong, od Dodikovog Šarca, čiji mu je „Dnevni urlik“ služio kao federalni megafon, uznapredovati u ravnopravnog partnera mu? Ili će to, ipak, biti odnos u kome se zna ko pije a kome se daje?

King Kongu su svi ljudi majmuni. Pa, plemenit, suosjećajan, milosrdan, druželjubiv, on, iako potpuno realiziran, povremeno silazi s vrha svog tornja i uveseljava narodne mase svojim stand-up komičarskim nastupima. Izvrsno posljednje pojavljivanje, na jednoj ovdašnjoj televiziji, nije mu uspio pokvariti ni voditelj koji je iskoristio priliku za vlastiti show – mađioničarsku tačku „Sad me vidiš cijelog, a sad mi samo noge vire“. King Kong, naime, ima razumijevanje, kako za mlade, tako i za one u poznim godinama, koji imaju hrabrosti da se bave ekstremnim sportovima, kao što je rektalni alpinizam. Dobro se sjećajući da je i sam tako započeo uspon ka zvijezdama. „Per Vođin rectum ad vrh tornja“, rekli bi Stari Latini. A nema te više Alija.

POSLOVNE TAJNE NA KOJIMA JE IZGRAĐENA IMPERIJA

Očekivano, najveći dio nastupa King Kong je posvetio svom „Dnevnom urliku“, proglašavajući tu medijsku bejzbol palicu za lomljenje kostiju Gazdinim protivnicima „velikim nacionalnim sistemom“ i „neemotivnim društvenim higijeničarem“ (sreća da sam snimao intervju, jer sam narednih 15 minuta propustio, ne mogavši doći sebi od smijeha). Dakle, upravo onako kako su sebe doživljavali njemački nacisti, dok su istrebljivali „društvenu prljavštinu“ 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća.

„99% medija u BiH nije neovisno“, nije nam veliki performer ostavljao puno vremena da se oporavimo, nastavljajući sa novim vicevima, te, glumeći istovremeno i Muju i Sulju, sam sebi postavio pitanje (koje je u sebi nosilo urnebesno smiješnu konstataciju): „Zašto je „Dnevni urlik“ neovisan“, odgovarajući: „Mi podržavamo one koji pobijede na izborima“.

I dok su suze frktale, a atrofirani stomačni mišići počinjali da signaliziraju neizdrživu bol, Veliki je nastavljao, prijeteći da dâ sasvim novo, bukvalno značenje, izrazu „umrijeću od smijeha“.

U Montipajtonovskom stilu, neke šale nije ni završavao do kraja, pa ćemo to mi pokušati: „Nije nikakva tajna da vi možete, za 5-10.000 KM naručiti najmonstruoznije tekstove u nakim malim novinama, protiv bilo koga.“ A koliko koštaju u Avazu? To je poslovna tajna.

Ili ona: „Ja sam sve napravio od nule.“ Nisam imao ništa, a onda mi je Predsjednik dao kofer pun para i stranačku infrastrukturu na raspolaganje. I vidi me gdje sam sad.

A ima i druga verzija: „Ja sam sve napravio od nule.“ Jer, znate, ja sam nula od čovjeka.

A onda su, prirodno, na red došle šale iz oblasti ekonomije i zoologije: „Mi (u njegovoj stranci – op.a.) želimo da od privrede BiH, da od ekonomskog razvoja BiH, jednostavno, napravimo - konja.“ Hm... taj mu i nije bio naročito smiješan. Pomalo bajat, zar ne? Država nam je odavno krava muzara, građani ovce, kandidati za njihovog pastira majmuni (od malih i simpatičnih, do King size i opasnih), pa zašto privreda ne bi bila konj? Uostalom, svima onima koji, umjesto da traže štelu za kakvo mjesto na budžetu, pokušavaju da se bave kakvom proizvodnom djelatnošću, odavno govore – konju jedan!

KONJ NA POJILU

Uživljavajući se u odgovor na pitanje, iz rubrike „Klub poznatih“ njegovog „Urlika“, „Da imate 15 minuta vlasti, šta bi ste uradili?“, King Kong je tipovao na izgradnju, ali i skromno poručio da ne bi izmišljao toplu vodu, jer je nju već izmislio - Milorad Dodik. A koncept je jednostavan i kombinuje apsolutnu vlast, nedodirivost za pravosudne organe, kontrolu para od privatizacije i Marka Kraljevića, tj. njegov čuveni običaj da „pola pije, pola Šarcu daje“. Preciznije: od para iz privatizacije, ne dozvoljavajući nikome uvid u stanje na računu, napraviš zgrade koje nikom ne trebaju i puteve kojim niko prolaziti ne može, pola para daš za stvarne troškove i „namirivanje“ učesnika u „obnovi i izgradnji zemlje“, odnosno „institucija od nacionalnog značaja“, a pola strpaš u svoj džep.

Da ne bi bilo nikakvih nedoumica, King Kong je čitavu koncept potvrdio i kroz kritiku bošnjačkih političara: „Uopšte nije problem od BiH napraviti najveće gradilište. Problem je da nam koalicioni talovi kakve sad imamo na vlasti, između SDA i Stranke za BiH, ne mogu da se dogovore ko će bolje reketirati izvođača.“ A on će se bez problema dogovoriti. Ko će koga reketirati. Pa će, na sveopšte zadovoljstvo, najveće (g)radilište moći biti otvoreno.

A dogovoriće se i sa Dodikom („Među Bošnjacima se mora pojaviti politička snaga, faktor ili ličnost ko će znati da pregovara s Dodikom“). A ako treba King Kong će, kao dokaz, priložiti i potvrdu iz policije. Onu u kojoj stoji da se na prostoru bivše zajedničke nam zemlje jedino mafija bez problema dogovara i sarađuje.

(Kao tek uzgredno, više za one dokone, postavlja se pitanje mogu li postojati dva Kraljevića Marka istovremeno, odnosno, može li King Kong, od Dodikovog Šarca, čiji mu je „Dnevni urlik“ služio kao federalni megafon, uznapredovati u ravnopravnog partnera mu? Ili će to, ipak, nastaviti biti odnos u kome se zna ko pije a kome se daje? Odnosno, koga se jaše.)

I kad smo već kod mafije, vrijedi spomenuti i King Kongov izlet u crni humor i duhovitu, mada ne baš svakom smiješnu, minijaturu: „Ne postoji mafija koja je pobijedila državu“. Da, da. „A kakve je Pešta nekad kupleraje imala.“

SARAJEVO LJUBAVI MOJA

Možda najzanimljiviji dio nastupa je onaj u kome se King Kong oprobao u komičarskoj disciplini po kojoj su ovi prostori inače najpoznatiji u svijetu – u pravljenju budale od sebe. Svakako najdrastičnije je teško vrijeđanje pravosudnog sistema (optužbom da ga Sulejman Tihić, trenutna omiljena žrtva King Kongovog iživljavanja, koristi kao sredstvo za „podmetanje drugim političarima, krivičnih prijava, optužnica i tako“), te, teorijski doprinos razrađivanju i proširivanju Dodikove teze „Nama u Republici Srpskoj je neprihvatljivo da nam sude sudije muslimani“. „Ne možemo mi u Sarajevu, kao političke stranke, kao mediji harangirati na legitimno izabrane vođe srpskog i hrvatskog naroda“, prosvjetljuje nas Utamanitelj, „Pa mi imamo situaciju da gospodin Čović pola godine u Sarajevu provede pred sudijama na optuženičkoj klupi. Kako mi možemo očekivati da gospodin Čović voli Sarajevo ako ga u ljudskom, moralnom smislu stalno iritiramo.“

Koristeći arhaični nacionalistički jezik s početka devedesetih („vođe hrvatskog i srpskog naroda“, „pali za svoju naciju, vjeru i vjersku zajednicu“, „njegovi (Dodikovi – op.a.) Srbi“, zamjenicu „mi“ kao sinonim za čitav narod, itsl.) King Kong nas i duhovno, intelektualno i emocionalno nastoji vratiti u to vrijeme. Sve s ciljem da (ponovo) u javni diskurs uvede i normalnom (zakonski neregulisano ali u praksi podrazumijevajuće) učini ideju o pravnoj nedodirivosti, amnestiji za sva počinjena kriminalna djela, „nacionalnih lidera“, odnosno, kriminalizovanih političkih moćnika na sve tri strane. A tu se i razotkriva stvarni motiv ulaska King Konga u politiku i njegovog proglašavanja samog sebe vlasnikom bolje budućnosti (prisvojna zamjenica u prvom licu jednine je, iz sredine naziva stranke, izbačena kao nepotrebna, samopodrazumijevajuća). Ili, kako to On sam, zavijajući to u brigu za pripadnike drugih naroda (E, to je zaista urnebesno smiješno, zar ne?) kaže: „Hoće li se nama Hrvat osjećet sigurnim, ako neko iz Sarajeva – baš me briga da li iza njega stoji Rafi Gregorijan ili ne stoji – u svakom trenutku može da izvede jednog lidera pred sud?“ (Odgovor na ovo kingkongovsko pitanje je, naravno – Da! Jer to i jeste osnov pravne države – da smo svi jednaki pred zakonom. I činjenica da sudovi sude i „liderima“ govori o pokušaju pravne države da se izvuče iz živog blata političkih uticaja i počne funkcionisati neovisno. Što je garant sigurnosti građana jedne zemlje. Ali i osnov straha i nervoznih reakcija mafije).

Čitav slučaj je posebno zabavan i bezgranično duhovit u kontekstu King Kongovog zaklinjanja u borbu protiv kriminala i korupcije. Valjda misli da hvata klince koji pljačkaju kioske i sirotinju koja ljekarima donosi jaja, sir, kajmak i čokolade? A prilično jasno ocrtava i viđenje politike kao dogovora kumova tri mafijaška klana, koji će se oko svega lako dogovoriti, samo kad ih pravosuđe ostavi na miru.

KINGKONGASS

Postoje razne vrste humora. I, mada se o ukusima ne raspravlja, lično ne razumijem one MTV „Jackass“ fazone, niti bi mi bilo smiješno da mi se neko posere pred vratima, npr. A na ovo posljednje mi je ličio finalni dio nastupa King Konga, ovaj put uživljenog u ulugu Vlasnika Bolje Budućnosti.

U slučaju da ne uđe u vlast (pogotovo ako ga druge „sarajevske“ stranke, zgrožene njegovom beskrupuloznošću i brutalnošću u obračunima sa njima i krajnom desničarskom orijentacijom koju ispoljava, te, nasilništvom koje je sklon izazivati, odbiju prihvatiti kao partnera) King Kong je zaprijetio destabilizacijom zemlje. Pošto nije glup, dok ne sprovede u djelo svoju ideju o uspostavljanju pravne nedodirivosti „lidera“, izražava se sofisticirano (bar onoliko koliko jedan... King Kong može biti sofisticiran): „Ako SDA i SDP recimo naprave tu vlast, hoće li građani imati strpljenja da čekaju još neke 2 nove godine da se nešto u ovoj zemlji pozitivno desi, ili ćemo već na proljeće imati velike demonstracije? Građanima je potrebna alternativa i novo lice i nova energija koja će imati taj autoritet u narodu da zamoli ove građane da budu strpljivi godinu dana dok ne pokrenemo razvoj i zapošljavanje...“

Elem, King Kong zna šta to treba građanima BiH, pa i ako oni na izborima pokažu da to ne shvataju, on će im to svejedno dati. Svojevremena „Noć kratkih pantola“ (vehabijsko fašističko divljanje ulicama glavnog grada, u organizaciji „Dnevnog urlika“) i friško „Paljenje Reichstaga“ bile su samo pokazne vježbe. I znakovita gradacija.

King Kong očito više ne želi da glumi majmuna. Dok se odlučuje kakva će životinja sad postati, u međuvremenu igra u remakeu Čaplinovog Velikog Diktatora. Smijite se, dok se žanr nije promijenio – u dokumentarnu dramu ili tragediju. Odnosno, dok se On nije počeo smijati.

I završimo s (duhovitim, naravno) riječima onog koji nam nudi svoju bolju budućnost: „Nisam ja čovjek koji voli da prijeti“. (Ali, eto, mora se?)

http://www.zurnal.info

User avatar
Fair Life
Posts: 14231
Joined: 02/03/2004 00:00

#3230 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Fair Life » 26/06/2010 17:08

O cemu on ovo zbori...

Image

User avatar
shibonja
Posts: 1726
Joined: 29/05/2006 08:37
Location: Cogito, ergo sum

#3231 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by shibonja » 27/06/2010 07:12

Ako Fahro dobije izbore, zemlja ce nam se zvat UAE ili ti Ujedinjeni Avazovi Emirati :D

sonor
Posts: 117
Joined: 21/06/2010 20:10

#3232 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor » 27/06/2010 12:01

shibonja wrote:Ako Fahro dobije izbore, zemlja ce nam se zvat UAE ili ti Ujedinjeni Avazovi Emirati :D

haha a bice i Covicevi i Dodikovi emirati :)

User avatar
wickerman
Posts: 1595
Joined: 23/05/2010 21:57
Location: Dobrinja

#3233 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by wickerman » 05/07/2010 12:37

Last edited by wickerman on 05/07/2010 12:49, edited 1 time in total.

joeaziz
Posts: 472
Joined: 30/08/2008 20:46

#3234 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz » 05/07/2010 12:43

zlatiborka wrote:Danas je odluceno u SDA da Bakir I. bude kandidat za bosnjackog clana predsjednistva ispred te stranke.

Posto Fahro nema koga da predlozi kao kandidata na tu funkciju (a valjda nije toliko pomahnitao da sam sebe predlozi), predvidjam da ce Fahro i njegova SBB podrzati Bakira i pozvati svoje pristalice da glasaju za Juniora.

Ha, bice ludo i nezaboravno u OKTOBRU....... :D :x
demantovo te fahro...

User avatar
silent_BoB
Posts: 553
Joined: 20/03/2010 13:58

#3235 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB » 05/07/2010 12:49

:run:
Last edited by silent_BoB on 05/07/2010 16:15, edited 1 time in total.

zonbirile
Posts: 11870
Joined: 09/10/2008 12:06

#3236 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile » 05/07/2010 13:11

Fahrt˛&comp. za novi robovski sistem.

User avatar
zlatiborka
Posts: 1822
Joined: 12/12/2006 09:51
Location: Sarajevo

#3237 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka » 05/07/2010 13:37

joeaziz wrote:
zlatiborka wrote:Danas je odluceno u SDA da Bakir I. bude kandidat za bosnjackog clana predsjednistva ispred te stranke.

Posto Fahro nema koga da predlozi kao kandidata na tu funkciju (a valjda nije toliko pomahnitao da sam sebe predlozi), predvidjam da ce Fahro i njegova SBB podrzati Bakira i pozvati svoje pristalice da glasaju za Juniora.

Ha, bice ludo i nezaboravno u OKTOBRU....... :D :x
demantovo te fahro...
Vidim, bas sam iznenadjena!

Zakuhalo se, ne moze bolje, evo nam tri "giganta" na izbornom megdanu iz reda bosnjaka:
Hare, Bakir JR i Fahro.....

Nesto mislim da ce Fahro igrati vrlo prljavo do izbora, ucinice sve da pobijedi pri cemu ce se sluziti svim dozvoljenim i dostupnim sredstvima (AVAZ, kampanja, pljuvanje protukandidata i slicno) i nedozvoljenim (rezirani nasilni neredi, provokatorske demonstracije i poneka bomba tu i tamo kad i ako zatreba....) sredstvima..... :x

Ako izgubi, ne pise mu se dobro.....

Izgleda da je procijenio da je pravo vrijeme da uleti u VISOKU politiku, ni manje ni vise vec kao kandidat za clana predsjednistva. Iako ta funkcija nema neku stvarnu politicku moc, psiholoska dimenzija je znacajna. Osigurao je i podrsku reisa Cerica, sto nije ni malo beznacajno!

Hej, pa kad dodje red na bosnjackog clana da bude predsjedavajuci, a ono ce svi mediji 8 mjeseci (x 2) trubiti:

Fahrudin Radoncic, predsjedavajuci predsjednistva BiH, je bio, sastao se, izjavio, primio..... :lol:

Njegov EGO nadvisice i visoki uvrnuti toranj.....ahhhh, ko ce mu biti ravan..... :evil:

User avatar
sylar
Posts: 104
Joined: 03/06/2010 10:03

#3238 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sylar » 05/07/2010 16:11

Nakon što je predao liste sa imenima kandidata SBBiH za sve nivoe vlasti i kratko porazgovarao sa predsjednicom CIK-a Irenom Hadžiabdić, Radončić je u kratkoj izjavi novinarima ponovio ranije data obećanja kako će od BiH napraviti "najveće gradilište i obračunati se sa kriminalom i korupcijom."
Evo ga jos jedan koji nam obecava kule i gradove :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jos rece da ce se i obracunat sa kriminalom i korupcijom :mrgreen: :mrgreen: Pa i kada bi izostavili cinjenicu da je i on sam duboko zagrizao u kriminal, pa zar jos iko u ovoj zemlji vjeruje da jedan od Predsjednika sa svojim ovlastima i pozicijom moze rijesiti problem kriminala i korupcije?!
Pa ova njegova obecanja zvuce otrcanije nego kada se bira MISS svijeta pa ona kaze: Ja zelim mir u svijetu. Zelim da nestane gladi i siromastva. Zelim da se svi ratovi zaustave!

edinbug
Posts: 737
Joined: 04/02/2006 21:49
Location: Bugojno

#3239 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by edinbug » 05/07/2010 16:13

U nekoliko navrata sam procitao veoma intertesantne komentare, da ce Radoncic uoci samih izbora odustati od kandidature u korist Siljadzica ili Izetbegovica, i naravno traziti usluge za taj cin, a ta usluga bi mogla biti ulazak u vlast, novac ...???

joeaziz
Posts: 472
Joined: 30/08/2008 20:46

#3240 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz » 05/07/2010 16:20

edinbug wrote:U nekoliko navrata sam procitao veoma intertesantne komentare, da ce Radoncic uoci samih izbora odustati od kandidature u korist Siljadzica ili Izetbegovica, i naravno traziti usluge za taj cin, a ta usluga bi mogla biti ulazak u vlast, novac ...???
nemojte se zavaravati da su radoncic i izetbegovic neprijatelji ili politicki suparnici, a zna se i hijerarhija. znaci radoncic se uraditi ono sto mu bakir kate da uradi.

User avatar
zlatiborka
Posts: 1822
Joined: 12/12/2006 09:51
Location: Sarajevo

#3241 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka » 05/07/2010 16:22

edinbug wrote:U nekoliko navrata sam procitao veoma intertesantne komentare, da ce Radoncic uoci samih izbora odustati od kandidature u korist Siljadzica ili Izetbegovica, i naravno traziti usluge za taj cin, a ta usluga bi mogla biti ulazak u vlast, novac ...???

Moze biti vrlo lako. Nisam se nadala da ce se sam ON kandidovati, ja sam predvidjala da ce podrzati Bakira JR-a. I preporuciti svojim glasacima da glasaju za Malog princa.....

Na kraju, mozda se sve okrene na to sto si ti naveo. Fahrin izbor je Bakir mali princ, posto stalno naglasava da mnogo uvazava i cijeni Aliju, Bakirovog babu.

:roll:

StupskaBitanga
Posts: 15590
Joined: 20/12/2006 16:59

#3242 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga » 05/07/2010 16:40

zlatiborka wrote:
edinbug wrote:U nekoliko navrata sam procitao veoma intertesantne komentare, da ce Radoncic uoci samih izbora odustati od kandidature u korist Siljadzica ili Izetbegovica, i naravno traziti usluge za taj cin, a ta usluga bi mogla biti ulazak u vlast, novac ...???

Moze biti vrlo lako. Nisam se nadala da ce se sam ON kandidovati, ja sam predvidjala da ce podrzati Bakira JR-a. I preporuciti svojim glasacima da glasaju za Malog princa.....

Na kraju, mozda se sve okrene na to sto si ti naveo. Fahrin izbor je Bakir mali princ, posto stalno naglasava da mnogo uvazava i cijeni Aliju, Bakirovog babu.

:roll:

dada i ja se slazem sa ovim
jer Fahro ako izadje na izbore 200% gubi

User avatar
Think Happy Thoughts
Posts: 3
Joined: 05/07/2010 16:11

#3243 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Think Happy Thoughts » 05/07/2010 16:52

Ako se Fahro bude pitao predani smo Beogradu u kolicima za bebe...

User avatar
Corto Maltese
Posts: 7180
Joined: 15/11/2005 08:47
Location: Sarajevo
Contact:

#3244 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Corto Maltese » 05/07/2010 17:00

Greška u predračunu. Čak ni Reis ne smije udariti na malog u Alije.

User avatar
zlatiborka
Posts: 1822
Joined: 12/12/2006 09:51
Location: Sarajevo

#3245 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka » 05/07/2010 20:21

Corto Maltese wrote:Greška u predračunu. Čak ni Reis ne smije udariti na malog u Alije.
Imas pravo, no reis Ceric mnogo ljubi novac!

Fahro je, cini mi se, dao najvise para za reisove dvore na Kovacima, obecao je jos dati!

Koliko je suski Cericu priletio mali u Alije, zna li neko?

User avatar
Bosnolog
Posts: 8060
Joined: 07/09/2009 00:23
Location: Pod Suncem i Zvijezdama

#3246 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog » 05/07/2010 21:44

zlatiborka wrote:
Corto Maltese wrote:Greška u predračunu. Čak ni Reis ne smije udariti na malog u Alije.
Imas pravo, no reis Ceric mnogo ljubi novac!

Fahro je, cini mi se, dao najvise para za reisove dvore na Kovacima, obecao je jos dati!

Koliko je suski Cericu priletio mali u Alije, zna li neko?
Ceric ljubi pare pa makar bile i od Dobojskog gradonacelnika,inace nekadasnjeg Karadzicevog prvog zlikovca policije Doboja koja mu je Bosnjake ubijala i progonila sve godine da bi danas iz njegovih krvavih ruku uzimao petnaest hiljada krvavih maraka i tim cinom zlikovc kupi necovjeka,kakva neljudska efendija bez karaktera i ljudske savjesti dok taj isti Karadzicev zlikovac sada otima bosnjacku zemlju u gradu kojem su njegovi Bosnjaci gradani treceg reda a sada uz ahmedisjki oprost kupljen za petnaest hiljada ljigavih zlikovackih maraka,......

Ceric rece da je dobro Bosnjacima u genocidnom Karadizcevom brlogu.Fuj Reise dvonog ljigava gnjido,kako te nije sramota da gazis po zivim ljudima bez imalo morala i kraktera,..Ne zaboravimo da je to nistavilo bilo kod Dodika u Banjaluci prije izricanaja presude u tuzbi BiH protiv Srbije,.....Ceric je udbasko mafijaska ahmedija koja je sve godine gurala izdajnicku SDA a sada gura Radoncica kojeg je ista stranka stvorila da dovsi velikosrpsko Miskovicevu privatizaciju BiH.Danas Radoncic nastavlja istu SDA ideologiju u drugom stranackom dresu zbog opranog novca u saveza sa Babinim sinom s kojim ce Radoncic na kraju sklopiti politicki tal,....Babin sin Junior je kralj bosnjacke mafije i podzemlja iz sjene ,a koliko je ukradenih pra dao Cericu za njegove dvore to samo oni zanju i niko vise,.......

Onaj koga Ceric podrzi taj ce biti najvjerovatnije izabran,ovdje nesto zestoko smrdi jer nema nikakve logike da se kandiduje babin sin i Radoncic za istu funkciju koji su sve godine nerazdvojni haveri,.....Neko ce se od njih dvojice povuci i savjetovati glasacima da daju glasove onom ko ostane,....Ovo je savez Bakirove SDA protiv izdajnika Tihica to jest ono sto od nje ostane i Radoncica protiv Silajdzica uz aminovanje Reis ahmedije koja u Sarajevu gradi svoje dvore uzimajuci cetnicke krvave pare zaradene na krvavoj velikosrpskoj agresiji i otimacini te iste stavlja u svoje dvore,......

Image

User avatar
Chisum
Posts: 4483
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#3247 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chisum » 05/07/2010 21:56

Voli kesh, jebo sve svoje. Sto jest - jest.

Ne bi me cudilo da se naredne sezone pojavi na Farmi ili nekom drugom debilnom reality show-u - ne bi li i tu spotak'o koji dinar.

User avatar
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji
Posts: 35877
Joined: 05/06/2008 03:41
Location: i vukove stid reći odakle sam...

#3248 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo » 05/07/2010 21:58

Chisum wrote:Voli kesh, jebo sve svoje. Sto jest - jest.

Ne bi me cudilo da se naredne sezone pojavi na Farmi ili nekom drugom debilnom reality show-u - ne bi li i tu spotak'o koji dinar.
mijenjam ženu :mrgreen:

User avatar
Chisum
Posts: 4483
Joined: 12/02/2009 13:25
Location: SARAJEVO

#3249 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chisum » 05/07/2010 22:09

Chmoljo wrote:
Chisum wrote:Voli kesh, jebo sve svoje. Sto jest - jest.

Ne bi me cudilo da se naredne sezone pojavi na Farmi ili nekom drugom debilnom reality show-u - ne bi li i tu spotak'o koji dinar.
mijenjam ženu :mrgreen:
Ma jok... taj mu je naporan... jos zamisli da mu dopadne kakva sirotica, pa da zavrsi na pashtetama...


... nego, ovaj bi on reality show poder'o... ko papak Oslobodjenje.

http://www.nydailynews.com/news/world/2 ... xt_to.html

poostar
Posts: 1008
Joined: 22/01/2008 13:15
Location: Picin Han

#3250 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by poostar » 06/07/2010 00:40

Chisum wrote: Ma jok... taj mu je naporan... jos zamisli da mu dopadne kakva sirotica, pa da zavrsi na pashtetama...


... nego, ovaj bi on reality show poder'o... ko papak Oslobodjenje.

http://www.nydailynews.com/news/world/2 ... xt_to.html
On Malaysia's religious reality show 'Imam Muda', 10 young men compete to be next top Muslim leader
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:

Post Reply