Jedna pametna...feral.tribune
Posts: 864
Joined: 29/01/2008 17:23
Location: u uvali moga djetinjstva

#27 Re: Jedna pametna...

Post by feral.tribune » 08/01/2010 12:41

Fair Life wrote:Esref je i u najtezim momentima bio "o sebi pri sebi"...

Danas pogotovo...

:lol: :lol: :lol: Mudri i dalekovidni Esref kaze da RS nikada nece biti ukinuta , ona se ne moze ukinuti ( Kako pametni i mudri Esref to zna ) ili mu na uho sapce Sveti Savo ili Bog dragi ili pak Milorad Dodik -- s obzirom da Bog daleko da Savo cvrsto spava bice da je treca persona u pitanju . Dalje nas pametni Esref kaze da u Bosni na centralnoj razini ne moze biti jedan covjek jedan glas jer je na toj matrici Milosevic razbio Jugoslaviju . :lol: :lol: Da puknes od smijeha kakve gluposti izrod i nistarija antibosanska moze napisati . Valjda treba uvesti novi arijevski zakon da jedan covjek ( naravno Srbin ) vrijedi tri ili 4 glasa da bi Bosanci bili preglasani .
U cijelom svijetu vrijedi pravilo jedan covjek glas ....i u Srbiji i u Hrvatskoj i u USA ali ne u Biosni . Da su Srbi vecinski narod u bosni tada bi sigurno vrijedilo _ Jedan covjek jedan glas . Dirljivo zaista - Takodje da se primjetiti da Esref podrzava izdajnika Tihica koji Dodikove prijedloge gura kroz Prud ( vidio sam taj papir u Lagumdzijinim rukama ) - Takodje Esrefa po ramenu tapsu u najmanju ruku sumnjivi forumasi . Esrefu treba oduzeti bosanski pasos i zabraniti ulazak u bosansku zemlju . Covjek koji voli Bosnu i koji zeli dobro bosni mora se zalagati za unitarnu Bosnu sta god to znacilo . Mora se zalagati za cjelovitu Bosnu bez entiteta i potiranje onoga sto je nastalo na genocidu . Za Bosnu koja pripada Bosancima i gdje vazi pravilo JEDAN COVJEK JEDAN GLAS - sve drugo je fasizam koji ima za cilj unistenje Bosne i onih koji je vole .

feral.tribune
Posts: 864
Joined: 29/01/2008 17:23
Location: u uvali moga djetinjstva

#28 Re: Jedna pametna...

Post by feral.tribune » 08/01/2010 13:04

Nacionalizam je otrov ali i dalje djeluje i nažalost neće skoro nestati. Sada je kod nas najviše izražen u Bosni i Hercegovini i pitanje je dali će ona, kao takva, zbog toga preživjeti. Slovenija je i prije bila, Hrvatska je sada skoro jednonacionalna. Princip jednonacionalnih zemalja u Evropi se već decenijama (od Prvog svjetskog rata) propagira i realizuje.

Nije nacionalizam problem samo Balkana. Bio sam skoro u Barceloni na sastanku sa kolegama iz moje firme. Tamo nema natpisa „Španija“. Sve je samo „Katalonija“. Kad smo obilazili veleljepnu katedralu „Sagrada familija“ (Sveta obitelj) arhitektonskog genija Gaudija, vodič nam je sa ponosom pričao kako je španski kralj na početku prošlog vijeka htio sresti tog velikog umjetnika, ali je on navodno rekao: “Možemo se sresti, ali samo sa prevodiocem, ja ne govorim španski, samo katalonski.“ O problemima u Španiji sa Baskijom da i ne govorim.
U toj istoj Barceloni kolega iz Belgije nam priča o problemima među Valoncima i Flamancima, među sjeverom i jugom Belgije. Kao u Bosni, ako ne i gore. Jednostavno ide na raspad države. A tamo je sjedište Evropske Unije.

Kako će nama Evropa posavjetovati šta da radimo? napisao E Z.
-----------------------------------------------------------------

Feral T. napisao

Da bi bio neprijatelj Bosne nije se nuzno zvati Radovan ili Milorad , mozes se zvati i Esref . Da bi volio Bosnu nisi morao ici u logor po tu ljubav .

User avatar
1gorstak
Posts: 4549
Joined: 27/01/2008 22:00

#29 Re: Jedna pametna...

Post by 1gorstak » 08/01/2010 13:23

feral.tribune wrote:Dalje nas pametni Esref kaze da u Bosni na centralnoj razini ne moze biti jedan covjek jedan glas jer je na toj matrici Milosevic razbio Jugoslaviju . :lol: :lol: Da puknes od smijeha kakve gluposti izrod i nistarija antibosanska moze napisati . Valjda treba uvesti novi arijevski zakon da jedan covjek ( naravno Srbin ) vrijedi tri ili 4 glasa da bi Bosanci bili preglasani .
U cijelom svijetu vrijedi pravilo jedan covjek glas ....i u Srbiji i u Hrvatskoj i u USA ali ne u Biosni . Da su Srbi vecinski narod u bosni tada bi sigurno vrijedilo _ Jedan covjek jedan glas .
U BiH imamo tri konstitutivna naroda, to ne podrazumjeva pravo na entitet za svaki od ta tri naroda, to ne podrazumjeva pravo na samoopredjeljenje i komadanje BiH, ali podrazumjeva ulogu u vodjenju drzave. Svaki pokusaj ukidanja konstitutivnosti bilo kojeg od nasa tri naroda je sovinizam i nece proci.
Covjek koji voli Bosnu i koji zeli dobro bosni mora se zalagati za unitarnu Bosnu sta god to znacilo . Mora se zalagati za cjelovitu Bosnu bez entiteta i potiranje onoga sto je nastalo na genocidu . Za Bosnu koja pripada Bosancima i gdje vazi pravilo JEDAN COVJEK JEDAN GLAS - sve drugo je fasizam koji ima za cilj unistenje Bosne i onih koji je vole .
Netacno. Bosnjaci danas cine natpolovicnu vecinu u BiH i ako se to preslika kroz izbore, Bosnjaci bi mogli suvereno vladati citavom BiH. Zato su neophodni nekakvi mehanizmi koji bi obezbjedili da i druga dva naroda jednako ucestvuju u vodjenju drzave. Entitetsko glasanje je moglo biti primjer zastite, ali ako se nastave zloupotrebe to ce rjesenje morati biti prevazidjeno. Za dogovor je potrebna dobra volja, velikosrpski faktor na to nije spreman i ne preostaje nam nista osim mrcvarenja i sljedecu deceniju, dvije.

Zaimbegovic lupa, BiH ce opstati, ali ti svojim stavovima o BiH koju vodi najbrojniji narod ides u drugu krajnost.

Post Reply