sta ce oni mi im zene na moru prcili prije rata

o kojoj ti lokalnoj infrastrukturi pricas? u sarajevu vode nemas iza ponoci, vecina ulica ima prvobitni asfalt, a govorimo o glavnom gradu. da vidis tek lokalne infrastrukture po manjim gradovima ili mjestima gdje je bog rekao laku noc.prog321 wrote:za tebe je svaka ekonomija za BiH ekonomiju ista Njemacka![]()
naravno sa oko 20 milliona stanovnika Rumuni imaju puno veci array izbora.
medjutim lokalna infrastruktura je losija nego u BiH i standard zivota je nizi.
stanovnistvo im curi na Zapad kao kod nas.
ako hocete rado cu vam pokazati grafovima?
Nikad na moru (predpostavljam da mislis na Hr) rumuna nisam susreo, a prije rata sam svake godine bio, nekad i 2x u godini.....Rekoh nikad nisam susreo rumune, a ni rumunke. Kako si ti uspio...svaka cast. Usput ispricaj detalje....piciju bi bilo drago cuti.KB9 wrote:doso vakat da bosnjo ismijava rumuniju opet
kralju ti fakat imas problem shvatanja napisanog svega sto nije bukvalno i doslovno, de popusti malo ziv bioGeeTnT wrote:Nikad na moru (predpostavljam da mislis na Hr) rumuna nisam susreo, a prije rata sam svake godine bio, nekad i 2x u godini.....Rekoh nikad nisam susreo rumune, a ni rumunke. Kako si ti uspio...svaka cast. Usput ispricaj detalje....piciju bi bilo drago cuti.KB9 wrote:doso vakat da bosnjo ismijava rumuniju opet
vidim to svakodnevno....na semaforu ne mozes da stanes a da te ne "okupira" dva-tri IT strucnjaka....vivaldi wrote:zovu je cesto tigrom zbog najvise stope rasta u eu, mada naravnao imaju nisku osnovicu. ali nevezano za to ne ide im lose. it sector im je explodiro zadnjih godinabh.tornjak wrote:ko je tako naziva.....????Ajatolah_ wrote:Rumuniju znaju nazivati evropskim tigrom, s obzirom na tempo napretka...
ja koliko znam da Rumuniju pored Bugarske nazivaju najvecom greskom EU.
a kod nas sva sela izgledaju kao sa wiehlerovih goblena?? u UK sam vidio sela kojima su lokalni putevi makadam pa hajd reci "jebo njih, 'ta ce englezi, mi im zene guzili".prog321 wrote:u Rumuniji bukvalno imas sela bez asfalta i vodenih cijevi. kod njih nema šta pucati.
ali se ubrzano popravljaju.
poslije 2007 se zadužuju izgradnjom infrastrukture slično kao Hrvatska i Poljska prije 10 godina.
znači rast im je poguran ogromnim rastom duga. i to je u biti to.
nema nikakvih wonder poteza.
prog321 wrote:jesi li ti ozbiljan ili se zajebavas ?
nasa sela su za rumunska nekoliko nivoa iznad.
ja ne znam o kojoj infrastrukturi ti pricas kada su sela u pitanja koja su udaljena od magistralnih cesta. ako nisu imali tu srecu da magistrala prodje bukvalno kroz selo, ti nisu vidjeli ni rasvjete, ni vodovoda, ni kanalizacije, ni kontejnera za smece, a cesto ni asfalta. a kako izgledaju to je prica za sebe.prog321 wrote:po izgledu, infrastrukturi, cistoci.
po svemu.
[emoji1] [emoji1] [emoji1]bh.tornjak wrote:vidim to svakodnevno....na semaforu ne mozes da stanes a da te ne "okupira" dva-tri IT strucnjaka....vivaldi wrote:zovu je cesto tigrom zbog najvise stope rasta u eu, mada naravnao imaju nisku osnovicu. ali nevezano za to ne ide im lose. it sector im je explodiro zadnjih godinabh.tornjak wrote: ko je tako naziva.....????
ja koliko znam da Rumuniju pored Bugarske nazivaju najvecom greskom EU.
valjda da dadnu savjete...
Ali jesu na pecalbu - radili po poljima u Vojvodini, al' sad skontali fintu da se bolje nakaciti na socijalu Engleskoj ili Njemackoj.muzicar_iz_parka wrote:Čisto sumnjam da su ikad Rumuni dolazili na Jadran, imaju svoje more, druga priča su Česi, Slovaci, itd.
ako se zajebavas onda ok, ali ako si ozbiljan onda ti je poznavanje ekonomije skromno.bh.tornjak wrote:vidim to svakodnevno....na semaforu ne mozes da stanes a da te ne "okupira" dva-tri IT strucnjaka....valjda da dadnu savjete...
prog321 wrote:sad nagadjas nonsense.
u BiH tesko da ima selo bez rasvjete, kanalizacije i asfalta.