zgembo_sa wrote:shuriken wrote:jel se iko od njih stotina i hiljada distancirao od nedavnih incidenata?
ne da ih je osudio, nego da kaze, nismo mi svi isti, ne slazemo se da cetvorica muskaraca smiju tuci jednu zenu, bilo sta?
jel ti znas da li ih ima takvih? puno novinara prati ovaj forum, ako znas za takve, sigurno ce neko otici da uzme izjavu od njih, neka se odupru nepostenoj generalizaciji, neces ih ti uspjet obraniti, moraju oni sami
Ko neko? Bradate spodobe? Iz udruzenja bradatih spodoba? Sta lupas? Jel se neko od lopova izvinio u ime svih lopova sto nas pljackaju? Bilo sta? Boga mi je u ovoj zemlji jos uvijek krivica individualna, pa za ono sto radis odgovaras samo ti licno, a ne oni koji izgledom ili oblacenjem podsjecaju na tebe. To ti je ista ona prica kao sto se mi muslimani ne izvinemo za 11. septembar. Nemamo se sta izvinjavat kad mi to nismo uradili. Otpuzuj i osudjuj one koji ucine krivicno djelo, a te kvazidemokratske metode prodaji u rs-u i zapadnim islamofobicnim medijima.
ja sam govorio o tome kakvima javnost smatra vehabije, selafije, u narodu poznate kao bradonje, a ne o necijoj krivicnoj odgovornosti za nesto sto je pocinio neko drugi.
dok se braca ne ograde od onoga sto su neka braca ucinila pred kamerama i o cemu je slika otisla u cijeli svijet
trebali bi se brinuti o svom ugledu u javnosti, to stvara netrpeljivost prema njima i njihovim obiteljima, i opet se vracamo na fasizam u koji se nasa javnost svako malo oklizne
jel se njihova djeca trebaju osjecati izopceno u skoli samo zato sto neki ljudi koje njihovi roditelji vjerojatno ni ne poznaju ne mogu kontrolirati svoje ponasanje? to bi isto bio fasizam cisti
nisam spomenuo ni odgovornost ni izvinjavanje, samo da neko kaze da ne podrzavaju svi vehabije ili selafije cetvericu muskaraca koji tuku zenu. u protivnom se stjece dojam da su svi jedinstveni u tome.
jel i to previse za njihove osjecaje?
kad je onaj lik zaklao Tea Van Goga, sve islamske organizacije u Holandiji su to osudile.
mislis li da su to uradile zato sto su morale ili zato sto je to bilo dobro za njih?
nije se reis Ceric nikome izvinuo za 9/11
niti je iko to od njega trazio
ali je i odmah nakon 9/11
i puno puta kasnije u javnim istupima osudio svaku pomisao na terorizam
osudu za ovaj slucaj jos cekamo