Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

nikad_izvini
Posts: 1828
Joined: 16/01/2008 02:44
Location: ma nije ni narod glup...vidi narod sve to

#1 Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by nikad_izvini » 01/09/2008 22:42

Iz zadnjih brojeva Dana, veliki moralista Senad Pećanin dijeli lekcije :skoljka:


MinusMinusMinus 60 minuta
Ako je suditi po prvoj novosezonskoj epizodi, gledatelji FTV-a bit će osuđeni na višesatno ispiranje lika i (ne)djela Zlatka Lagumdžije u 60 minuta. Ekipa Hadžiomerovićevog političkog magazina se, tako, prošlog ponedjeljka zadala da rasvijetli sve nedoumice oko Alžirske grupe i izručenja šestorke u zatvor Guantanamo, upkros svim važećim zakonima BiH. Servirana otkrića su, valja priznati, uistinu šokantna: sve ono što se osam godina doimalo kao zakon - uključujući i presudu Vrhovnog suda i odluke Doma za ljudska prava - nije zakon, već maestralna "francuska zavjera"; vjerovali ili ne, lično se George W. Bush zabrinuo za stanje u BiH i, bez obzira na pouzdane informacije State Departmenta da je Lagumdžija bio protiv njegova izbora na čelo SAD-a, u ime svjetske sigurnosti i zarad svijetle budućnosti BiH, zatražio od druga Zlatka da šestorku izruči na sigurni otok. Osim ekipe 60 minuta i samog lidera SDP-a, koji nema potrebe objašnjavati svoje postupke bilo kome a kamoli tričavim domaćim sudovima, u Lagumdžiju vjeruju - slikom i riječju - i zakonite supruge. Svjesne važnosti i značaja srdačnih odnosa između Amerike i druga Zlatka, spremne su mu sve oprostiti, samo da konačno vide muževe. Kako 60 minuta nedvosmisleno proziva krivce, prstom su prokazali izjavu Nađe Dizdarević da je ona samo nevjenčana supruga, pa je samim tim njezina borba za bilo čija ljudska prava vrlo, vrlo upitna. Nastavak slijedi...

_______________________________________________________________________________________________________

Piše: Senad Pećanin

Nije Komšić "jedina budala"

Kako se vladajući političari odnose prema državi vidljivo je na svakom koraku. No, tragedija Bosne i Hercegovine nije samo to već i činjenica da se lideri Socijaldemokratske partije, koji se godinama kite lagodnim opozicionim perjem, u suštini ne razlikuju od ovih na vlasti. Odnos i jednih i drugih prema bosanskohercegovačkoj diplomaciji jedan je od mnogobrojnih pokazatelja porazne neodgovornosti.

O skandaloznoj praksi imenovanja ambasadora i popunjavanja diplomatskih misija Bosne i Hercegovine u vrijeme vladavine utemeljitelja Stranke demokratske akcije odavno se već sve zna. Nesnalaženje zalutalog Izetbegovićevog ambasadora u Beču Hadže Efendića godinama je predstavljalo nepresušan izvor skandala koji je zabavljao diplomatsku zajednicu u austrijskoj prijestolnici - urnebesne (ne)zgode ambasadora Efendića bile bi smiješne i nama, samo da nisu služile za podsmijeh državi koju predstavlja. Jadranko Prlić i drugi hrvatski lideri te Momčilo Krajišnik i njegovi nasljednici, sve do Milorada Dodika, prema izboru diplomatskih kadrova odnosili su se kao i prema državi Bosni i Hercegovini. Dolazak SDP-a na vlast u periodu Alijanse otkrio je, nažalost, da suštinske razlike između Zlatka Lagumdžije i njegovih prethodnika nema: lider SDP-a je kao vrhunski kriterij odabira ambasadora uspostavio servilnost prema njemu. Tako je na jednu od ključnih ambasadorskih pozicija, onu u Londonu, postavio dotadašnju šeficu računovodstva u novinskoj agenciji. (Iz njenog mandata ostala je upamćena službena depeša upućena MIP-u BiH u kojoj izvještava da je "hranila konja šefa kraljicine garde".) Aktuelni bošnjački član Predsjedništva BiH shvatio je da "njegova" kvota ambasadorskih mjesta može odlično poslužiti uhljebljenju njegovih dugogodišnjih prijatelja i stranačkih potrčkala. Nakon što je u Kuvajt vratio Jasina Ravašdea, Haris Silajdžić je u Kopenhagen poslao izvjesnog Muhameda Hajdarevića. Lik je godinama poslije rata nosio dugu bradu i skraćene nogavice na pantalonama; a onda je hajr našao u skraćivanju brade i produženju nogavica te se istakao vrijednim radom na faksiranju saopćenja Stranke za BiH tokom posljednje predizborne kampanje.

U takvoj situaciji i aktuelni hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić je shvatio da nije njegovo da bude "jedina budala". Ako nekadašnji pijačni inspektor iz Čapljine Tomislav Limov može biti bh. ambasador u Berlinu, onda i njegov savjetnik za vanjsku politiku može na račun poreskih obveznika letjeti u Ameriku business klasom (cijena - prava sitnica: svega tridesetak penzija federalnih penzionera). I ne samo to: 33-godišnji Ivan Barbalić ima da bude ambasador Bosne i Hercegovine - ni manje ni više - nego u Ujedinjenim nacijama.

Čini se da ovo imenovanje, ipak, zaslužuje osvrt. Naime, višedecenijska praksa ukazuje da sve zemlje za ambasadore u svjetsku organizaciju šalju ili svoje najizraslije karijerne diplomate ili ličnosti s međunarodnom reputacijom ili stručnjake koji iza sebe obično imaju više profesionalnog iskustva nego ambasador Barbalić godina života. Svejedno je da li Komšić ovo zna: ako ne zna, to govori o njegovom državničkom formatu; ako zna, utoliko gore po njega, ali, nažalost, i po Bosnu i Hercegovinu. Teško je vjerovati da međunarodna zajednica prema Bosni i Hercegovini ima razloga odnositi se drugačije nego što se član Predsjedništva Komšić odnosi prema Ujedinjenim nacijama.

No, da ne bi bilo zabune: ja ne vjerujem da će Ivan Barbalić biti imalo lošiji od dosadašnjeg prosjeka bh. ambasadora, dapače. Znam čovjeka i sreća je da se tolika spremnost da se sav utopi u vazelin zarad bilo kakve sinekure zadovoljila ambasadorskim mjestom u New Yorku. Bio sam impresioniran kako je ostao predsjednikom organizacije koja broji pedesetak magistara ljudskih prava i nakon što je prije dvije godine spriječio objavljivanje izdanja stručnog časopisa Novi pogledi zbog "neprikladne" naslovne strane, uz objašnjenje da bi "mogao izgubiti donatore". Nakon ambasadorskog imenovanja, tvrdi da je već 10 godina član SDP-a; a prije nekoliko mjeseci vršio je žestoki pritisak na osnivače Naše stranke da ga imenuju za predsjednika, nudeći zauzvrat, onako vlasnički, kolektivno učlanjenje u Našu stranku svih pedesetak magistara iz ACIPS-a.

Izbor Ivana Barbalića pokazuje da i mladi ljudi imaju šansu u ovakvoj državi, uz uvjet da posjeduju sintezu osobina nekadašnjih naprednih omladinaca Brane Miljuša i Mladena Bajagića ili, da budem aktuelniji, predstavljaju neku vrstu Mirze Hajrića. Stoga je i cinizam Komšićevog objašnjenja svog izbora ("Pružimo mu šansu da pokaže šta zna!") potpuno u skladu sa samom odlukom.

P.S. Neka ostane zapisano: nijedna ovdašnja vlast i nijedan ovdašnji političar nije se sjetio da u interesu države iskoristi jedinog Bosanca u historiji koji je napravio zavidnu diplomatsku karijeru u Ujedinjenim nacijama i koji uživa ogromnu međunarodnu reputaciju. Njegovo ime je Kemal Kurspahić.
________________________________________________________________________________________________________

MinusMinusMinus SDP
Da Zlatko Lagumdžija nije svojim saopćenjima odlučio da spašava međunarodni ugled Sjedinjenih Američkih Država, ko zna šta bi bilo s međunarodnom reputacijom najveće svjetske sile. Istovremeno, priliku da se još jednom preporuči Bushovoj administraciji lider SDP-a je pronašao u razvaljivanju Harisa Silajdžića povodom njegovih komentara tvrdnje Radovana Karadžića o postojanju tajnog sporazuma s Richardom Holbrookeom, po kojem zločinac neće biti isporučen Tribunalu u Haagu. Kako se samo Silajdžić usuđuje, pita se SDP, posumnjati u Holbrookeove tvrdnje kad je poznato koliki je Amerika prijatelj Bosni i Hercegovini. Da pojača utisak o nepobitnom američkom prijateljstvu, SDP je uduplao i broj vojnika koje su SAD poslale u BiH, pa tako u svom saopćenju govori o "60.000 američkih vojnika u BiH". S ovako jeftinim pokušajem političke denuncijacije može se mjeriti još samo hronična ljigavost Lagumdžijinog uvjerenja da će podilaženjem zločinačkoj Bushovoj administraciji popraviti svoj vlastiti politički rejting. Jadnik ne shvata da ga je betonirao još prije nekoliko godina, kada je servilno, kršeći sve, i božanske i državne, zakone, deportacijom "alžirske grupe" popunjavao kapacitete logora u Guantanamu, kojeg će se još decenijama stidjeti svaki pošteni Amerikanac.
_______________________________________________________________________________________________________

Ličnost u fokusu
Sulejman Tihić


Neizliječena frustracija izazvana izbornim porazom od Harisa Silajdžića stvorila je kod Sulejmana Tihića ozbiljan kompleks, zahvaljujući kojem postaje sve bizarniji lik na bh. političkoj sceni. Kao član Predsjedništva BiH Tihić se odlikovao racionalnošću i tolerantnošću, često i na vlastitu štetu; kao ozlojeđeni politički gubitnik, te kao takav idealni partner Zlatku Lagumdžiji, postao je muljator i petljanac koji se sve teže snalazi u labirintima vlastitih neistina, pri čemu najveću štetu trpi Bosna i Hercegovina.

Posljednji primjer je Tihićevo pravdanje blokiranja više od sedam milijardi maraka stranih investicija u elektroenergetski sektor Federacije BiH. Šta bi te investicije, najviše u historiji BiH, danas značile ne treba objašnjavati valjda ni prosječno informiranim građanima. No, pošto se radi o projektu vladinog ministarstva na čijem čelu je Vahid Hećo, kadar Silajdžićeve Stranke za BiH, to ga je Tihić uspio blokirati i dovesti u pitanje. U pokušajima pravdanja svojih nerazumnih poteza Tihić se sve češće koristi neistinama. Tako i u razgovoru koji objavljujemo u ovom broju našeg magazina Tihić ne govori istinu. Na našu opasku da je predložio da se sklopi ugovor sa samo jednim od tri odabrana strateška partnera za investiranje u elektroenergetski sektor, iako je tvrdio da nije ispoštovana procedura po kojima su sva tri partnera odabrana, Tihić kaže da je to učinio prije nego što je sarajevski kantonalni tužilac otvorio istragu povodom provedene procedure. Nažalost po Tihićevu vjerodostojnost, on je spomenuti prijedlog iznio, a Predsjedništvo SDA ga prihvatilo više od mjesec dana nakon što je tužitelj Šljivar objavio da je otvorio istragu.

Očito, Tihić uporno slijedi instrukcije svog novog političkog mentora Lagumdžije. Njih dvojicu spojila je sada već patološka mržnja gubitnika prema Silajdžiću, zbog koje su spremni minirati i investicione projekte od ogromnog značaja za BiH. Simbioza dvojice lidera postala je već toliko karikaturalna da SDP u svom prošlonedjeljnom saopćenju otvoreno brani Tihića - od stranke na čijem je Tihić čelu?! Šteta je što građani BiH prisustvuju ruiniranju Tihićevog ugleda. Jasno je da mu nije lako: valja durati s kancerom na debelom crijevu i Lagumdžijom na vratu. No, koliko god prvi teški teret izazivao sućut, drugi je stvar Tihićevog izbora. I zato mu korištenje laži u branjenju neodbranjivog neće olakšati situaciju u kojoj se nalazi. (S. Pećanin)

______________________________________________________________________________________________________

Ovo su bljuvotine iz zadnjih brojeva Dana.Mnogo manje udaraju po ZgraBiH.Da se ne lažemo, Haris je dobio kritiku :skoljka: :skoljka:
SDP je kriv zbog alžirske grupe(nema veze što advokati iste grupe potvrđuju da je Lagumdžija JEDINI koji je ponudio pomoć), kao, bili su sami u vlasti, nije bilo još osam stranaka sa njima u vlasti.Kao, trebali su odyebati amere i njihov ULTIMATUM.Onda bi srao, "vidi šta uradiše, šta rekoše svjetskoj sili, zbog njih nas mrze" :skoljka:
Ni Komšić mu nije drag......Tihić također..........
Da se razumijemo, nisam glasač SDA ali mi se Tihić čini kao realan političar.Eh, kad bi to još neko platio, ups, objasnio Senadu Pećaninu.......
Mislim, ovaj potvrđuje onu priču "svi su oni isti", demorališe narod, poredi obarače Ustava i one koji kradu dnevnice.Nije to isto.....ne bi trebalo da bude.Za Senada jeste, zašto........valjda, da mu ne bi nestalo.Ratne traume.
Ako nam je ovo "opozicioni medij" :run: Jadni smo, a jesmo :run:


LAIBACH KUNST
Posts: 310
Joined: 06/10/2007 12:32
Location: SARAJEVO

#2 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by LAIBACH KUNST » 01/09/2008 22:51

Komšić odskače od ovdašnje političke "elite".Lično sam ga slušao pred izbore 2006 kada je na upit zašto vjeruje da će biti izabran za člana predsjedništva,kao iz topa odgovorio:"Zbog toga što od svih predloženih kandidata,jedini ja znam kakav je okus "ikar" konzerve!!! Moram priznati da je bio debelo upravu.Jedino što se sad može očekivati jeste žestoka i orkestrirana kampanja protiv Komšića,jer on uistinu debelo smeta raznoraznim centrima moći u FBiH (a boga mi i šire).Dakle,vrlo brzo možemo očekivati medijske natpise tipa:Željko Komšić pijan lupao komšiji na vrata,Željko Komšić pije vino od 1000 u+eura po boci dok narod nema da jede,Željko Komšić nije ni bio u ratu u BiH,već je to bio neko drugi ko jako liči na njega,Žena od Željke Komšića se kurva po pijaci,Željko Komšić navodio agresorske granate na Markale... Živi bili pa vidjeli... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

LAIBACH KUNST
Posts: 310
Joined: 06/10/2007 12:32
Location: SARAJEVO

#3 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by LAIBACH KUNST » 01/09/2008 22:54

Uh,zaboravio sam dodati i mogući natpis (vjerovatno pred izbore) :Željko Komšić,pijan,psovao nani Fati mater balijsku... "ma biće tu svega... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

User avatar
Vozdra raja :-)
Posts: 1379
Joined: 28/02/2008 02:57
Location: Istok
Contact:

#4 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Vozdra raja :-) » 01/09/2008 23:01

Do juce je Pecanin nazivao Bakira herojem i falio ga iz broja u broj. A sada...
Ovdje se vise nezna ko kome lize guzove.

Ali je stvarno postalo komicno vidjeti kako i koliko Bakir ispjere Zlatka, pa to je za nepovjerovati...!

User avatar
Air Ramiz
Posts: 1235
Joined: 16/03/2008 12:46
Location: Glavni grad

#5 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Air Ramiz » 01/09/2008 23:01

Pećanin je apsolutno u pravu sto se tice 60 minuta, pa ona prva emisija je dno ispod dna. Sama najava o prilogu je tipa Lagumdzija je imao izbor ili da bude prijatelj Amerike u vrijeme najzescih teroristickih napada ili da isporuci ljude sa (Bakir je to jasno i GLASNO napomenuo) nelegalnim dokumentima, iako logor nije kazna za neadekvatnu dokumentaciju osim u Tecem Rajhu. Naravno Lagumdzija je izabrao "borbu protiv terora", ma sta to znacilo. Pa onda se ta dilema i "tezina" odluke Z. L. provlaci kroz citavu emisiju da bi se na kraju Alija Izetbegovic okrivio za dolazak mudzahedina :-) kao da Alija 1993 nije imao milijardu dilema, a ne dvije lagumdzijine. Dakle, Alija 1993, napadnut od Hrvatske, Srbije, suocen sa secesijom Fikreta Abdica, i embargom na naoruzanje, i potencijalnom pobunom kriminalaca u Sarajevu se predstavlja kao SUPERMEN bez problema (znaci Alija je trebao hapsit sve arpske humanitarce koji su preko Hrvatske prosli sve kontrole, pa preko Herceg Bosne i dosli u BiH, i na taj nacin ukinut i podrsku islamskih zemalja prema BiH, ili kad su se vec ukljucili u borbu trebao ih je pobit i otvorit sebi jos jedan front), a Lagumdzija u miru je suocen sa Smakom svijeta. Fakat, 60 minuta je postala presmijesna emisija :run:

User avatar
Air Ramiz
Posts: 1235
Joined: 16/03/2008 12:46
Location: Glavni grad

#6 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Air Ramiz » 01/09/2008 23:07

Ah da, FTV je prva objavila vijest advokata kako je Lagumdzija spreman pruziti pomoc advokatima, kao da je sad to Mont Everest :-) Koji to medij objavljuje pisma advokata u dnevniku o tome da je jedan politicar spreman pomoci u nekoj parnici? I kome to on pomaze? Teroristima? Ili tako radi zbog odluke Doma za ljudska prava?

mostarac
Posts: 8426
Joined: 03/03/2005 13:47

#7 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by mostarac » 01/09/2008 23:14

ako se zna ko je vlasnik 50% dionica BH Dana onda Pecaninov zaokret nije nikakvo iznenadjenje

Judge_Dread
Posts: 1062
Joined: 08/02/2008 20:38

#8 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Judge_Dread » 01/09/2008 23:21

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:35, edited 1 time in total.

User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19660
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by KatarinaKosaca » 01/09/2008 23:35

Komšič je osvježenje u BIH politici i da je Bog dao više takvih i pored svih njegovih greški. 60 minuta je pojam novinarskog neprofesionalizma, odnosno emisija koja od naših poreza vrši neprestanu propagandu samo jednom čovjeku. Sve ne valja samo jedno valja i samo ON valja. A ne može dobiti izbore ni sa takvom pomoći.

User avatar
ja.neron
Posts: 3272
Joined: 15/10/2007 14:58
Location: haj-nehaj

#10 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by ja.neron » 01/09/2008 23:43

ASOCIJACIJA ............."VIDIMO SE POSLIJE IZBORA"..................

P.S NIJE REKLAMA OZBILJNO

sarlo
Posts: 1164
Joined: 31/07/2006 21:57

#11 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by sarlo » 02/09/2008 00:13

Sto se tice Zeljke Komsica, on jeste veliko osvjezenje u BH politici. No, Bosna vapi za velikim politicarem, velikim Liderom. A Komsic je sad-zasad bio politicar malih poteza, vecina stvari sto je uradio jeste pozitivno ali sustinski nista nije promjenio. Ima jos dvije godine za neki velike potez. Kao obicni covjek je bio fin i izuzetan. Ko ga poznaje pa makar i povrsno, zna da je to vrijeme davno proslo. On je sada politicar od formata, i nije ni potrebno da bude fini decko, ali zato treba da uradi nesto bitno sto ce biti boljitak za zajednicu.
Sto se tice Tihica i Silajdzica, Bosnjaci su u jako bitnom momentu dobili fatalnu situaciju. Jedan je dobio izbore, drugi neprikosnovenu vlast u najjacoj stranci u drzavi.
Kazu treba casno podnijeti poraz. Sta to znaci? Valjda otici u Tursku i u samoci se jesti od muke, a ne govoriti ja sam bio u pravu i sabotirajuci sve zivo dovoditi zajednicu pred unistenje. Za sabotazu izdvajanja Srebrenice iz pc-ija Tihic ce nekad morati odgovarati. To je zlocin.
Mene kad djevojka sutne, izbrisem njen broj, slusam glasnu muziku i u sebi psujem kurvu. Ne spletkarim naokolo, jer od "nameta nema selameta".
Glede Dana, citam ih dvadeset godine i planiram da prestanem. Neka ih hrane sponzori.
Glede sezdeset minuta. Neozbiljno su poceli ozbiljnu predizbornu kampanju.

User avatar
-LIBERO-
Čiča Gliša
Posts: 15604
Joined: 11/02/2008 01:27
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by -LIBERO- » 02/09/2008 00:27

Pecanin se i javno stavio na stranu "Nase stranke"

Napadi i podmetanje pred izbore SDP-u ,je vjerovatno neka njegova "procjena" :-) :D da se glasacko tijelo SDP-a i "Nase stranke"u najvecoj mjeri preplicu i podudaraju,tako da vjerovatno misli ovim napadima navuci par postotaka.

Odavno je kretenska praksa medjusobnog napada opozicionih stranaka,jer takvi odnosi izmedju opizicije su ,u nasem slucaju,samo kontraproduktivni.

Sto se tice "60 minuta" i vise nego ocigledno da Bakir podrzava SDP i Tihica,sto meni licno i odgovara :D bas takva kombinacija i sto se tice stranke i sto se tice samog Tihica,ok mi je Sule :D ,ali malo do umjereno ofirno sve to radi,sto moze biti samo kontraproduktivno za te opcije koje kao podrzava.

Ma mi i nase novinarstvo....tragikomicno.

:skoljka:

nikad_izvini
Posts: 1828
Joined: 16/01/2008 02:44
Location: ma nije ni narod glup...vidi narod sve to

#13 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by nikad_izvini » 02/09/2008 01:39

nikad_izvini wrote: Mislim, ovaj potvrđuje onu priču "svi su oni isti", demorališe narod, poredi obarače Ustava i one koji kradu dnevnice.Nije to isto.....ne bi trebalo da bude.Za Senada jeste, zašto........valjda, da mu ne bi nestalo.Ratne traume.
Judge_Dread wrote: Nisu isti samo su vrlo slicni.
Znam za moralistu Pećanina, al eto, ponekad se začudim.Dane čitam čisto da se "informišem".Al mi se gade sve više i više.Vidjećemo dokle će mi želudac podnijeti.

Ali moram da reagujem na ovo "vrlo slični".Nisu isti i nisu ni slični.Ne kažem da je SDP idealan, kao što nije i kao što je daleko od toga.Ali, logika stvari je birati manje zlo.Manje zlo tipa: SDP-a, BPS-a, Naše Stranke, GDS-a, LDP-a, Lijanovića, stranke penzionera, etc........

Svi su oni isti ima vrlo dalekosežne posljedice:

Ako su svi isti, koji ću qurac onda da glasam :skoljka:
Ako su svi isti, bolje da glasam za one koji su me "odbranili" :skoljka:
Ako su svi isti, ovi su se barem nakrali, možda bude bolje :skoljka:
Ako su svi isti, bolje da glasam za "svoje" :skoljka:
Ako su svi isti, daj da i ja budem "isti", jebiga :skoljka:

Lopovski smo narod.Takvi, yebiga.Ali porediti bijednike koji su pokrali i kradu milijarde sa ovim što su pokrali dnevnice i par miliona je blago rečeno čudno.Možda bi i ovi to isto uradili, al možda i ne bi.Ovi već jesu i nemaju namjeru da prestanu.Barem dok ne prodaju telekome i elektro-energetske potencijale.Tada smo već donji.Mada ni sada nismo u pretjerano boljoj poziciji.
Doduše, dok naš narod to skonta :skoljka: :run:

xy2000
Posts: 21
Joined: 25/08/2008 21:21

#14 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by xy2000 » 02/09/2008 08:41

Meni nije jasno zbog čega ljudi pričaju o članu Predsjedništva, ulaganjima od milijardu, Ustavnim reformama, elektroenergetskom sektoru, Alžirskoj grupi i sličnim problemima u predizbornoj kampanji za lokalne izbore. Budžeti općina su svega nekoliko miliona maraka, u Sarajevu 20 ili 30 miliona i zašto ljudi pričaju o stvarima koje sa općinom kao jedinicom lokalne samouprave nemaju nikakve veze i za koje ona nije nadležna? 60 minuta je na strani SDP-a i to se vidi iz aviona, avaz nateže za bošnjačke stranke, hrvatska i srpska štampa za HDZ odnosno SNSD, i svi oni rade i pišu sve što je potrebno ako im se plati! Mi smo u blatu do grla, iza svih većih stranaka stoje uhodane mašinerije koje se žele dokopati novca iz svih mogućih budžeta, pa makar bio i najmanje bogat-općinski! Čovjeka i građanina nema nigdje-postoji samo njihov interes i interes njihove rodbine i poslovnih partnera!!! Mi smo svi pijuni u njihovoj priči i gade mi se svi pomalo. Ipak, koliko god jaka bila kampanja, ja mislim da imam mozga da ne nasjednim njihovim pričama-moj izbor su mali, obični, nepoznati ljudi, samo oni mogu pokrenuti ovu zemlju, bez obzira šta naši novinari pisali i govorili!

za_sada_bez_dobrog_nicka
Posts: 1138
Joined: 28/09/2007 23:31
Location: 塞拉耶佛, サラエボ, سراييفو

#15 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka » 02/09/2008 08:45

Gledao sam prvi dio "60 minuta" (oko Alžiraca) i ono je fakat bilo bezuspješno spiranje ljigave-sluzave mase sa šefa Lagumdžije.

User avatar
vedderedi
Posts: 1002
Joined: 20/09/2004 12:50

#16 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by vedderedi » 02/09/2008 11:05

Cini mi se da je odmah nakon osnivanja Nase stranke uslijedio broj Dana u kojem je na gotovo svakoj stranici napadan SDP. To dovoljno govori o kalibru Pecanina koji je sve te informacije i ranije imao ali ih nije objavljivao, vrlo profesionalno od jednog novinara, nema sta.
Izgleda da Pecanin doprinosi nezavisnom novinarstvu isto kao i Lagumdzija razvoju socijaldemokratije u BiH. Vidjecemo da li ce pisati o malverzacijama svog stranackog kolege Fadila Sere uskoro, ili ce sacekati osnivanje neke nove stranke pa da mu onda u cjelosti 'posveti' jedan broj Dana. :roll:

Judge_Dread
Posts: 1062
Joined: 08/02/2008 20:38

#17 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Judge_Dread » 02/09/2008 11:20

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:36, edited 1 time in total.

Judge_Dread
Posts: 1062
Joined: 08/02/2008 20:38

#18 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Judge_Dread » 02/09/2008 11:25

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:36, edited 1 time in total.

BENT
Posts: 22
Joined: 22/06/2008 05:02

#19 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by BENT » 02/09/2008 14:23

Judge_Dread wrote:Nisu isti i nisu ni slični.Ne kažem da je SDP idealan, kao što nije i kao što je daleko od toga.Ali, logika stvari je birati manje zlo.Manje zlo tipa: SDP-a, BPS-a, Naše Stranke, GDS-a, LDP-a, Lijanovića, stranke penzionera, etc........
Bez obzira što sam citirao pasus gdje se navode samo stranke sa nekim gradjanskim vidjenjem problema u ovoj zemlji može im se komotno pridodati i današnja SDA koja se profilirala iz pkreta u stranku sa osječajem za socijalnu situaciju koja je kao što znamo vrlo loša u svim segmentima života.
Pečanin se svrstao uz one koji dolaze i na koje eventualno može računati u buduče jer su mnogi napisali da Dane neče više čitati, i ja sam bio stalni čitalac ali više nisam.
Sad redovno gledam 60 minuta i mogu reči bez obzira na pretjerivanja u nekim emisijama bilo da se nekoga napada ili brani mišljenja sam da je jedina emisija koja zaslužuje pozitivnu ocjenu.
Da tužilaštvo provjeri navode novinara i urednika 60 minuta bile bi optužnice ili za one koji se prozivaju ili za one koji iznose lažne tvrnje.
Mislim da i SDP ima slična stajališta vezano za pljačke i kriminal pa zbog toga mnogi povezuju i stavljaju znak jednakosti između SDP-a i emisije 60 minuta,neka se i ostali uključe u razotkrivanje pljačkaša stolječa jer pljačkaju i ono sto pripada svima A NE SAMO NJIMA.

Judge_Dread
Posts: 1062
Joined: 08/02/2008 20:38

#20 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Judge_Dread » 02/09/2008 17:19

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:33, edited 1 time in total.

Kralj Tvrtko XXVIII
Posts: 562
Joined: 11/02/2007 16:03

#21 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Kralj Tvrtko XXVIII » 02/09/2008 17:34

Lagumdzija nece sigurno dati ostavku poslije gubitka ovih izbora.

User avatar
KatarinaKosaca
Posts: 19660
Joined: 30/08/2008 17:28
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#22 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by KatarinaKosaca » 08/09/2008 21:28

Ma, ponudice covjek. Uvijek ponudi, pa siroke narodne mase ne prihvate :D

User avatar
Better Man
Posts: 14396
Joined: 01/10/2006 20:10

#23 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Better Man » 09/09/2008 09:07

Senad Pećanin napada Zlatka Lagumdžiju samo iz jednog razloga, a to je što ga ovaj nije u vrijeme Alijanse za promjene imenovao za ambasadora u nekoj zemlji. Mislio je Pećanin kad je Alijansa došla na vlast da će ga Zlatko imenovati za ambasadora, ali nije i zato ga je poćeo napadati. I ove sad što podržava, podržava ih jer očekuje da ako nekad dođu na vlast njega imenuju za ambasadora u nekoj zemlji. Da je uvijek simpatsao i podržavao SBiH to se vidi iz aviona, bez obzira na kritike koje im zna uputiti. Evo i sad napadi na Tihića samo zato što Tihić ne želi podržati kriminalne radnje Vahida Heće, odnosno nezakonito i bez tendera dodjela poslova oko izgradnje hidrocentrala. A Tihić samo traži da se prvo raspiše tender, pa nek se prijave i Hećini favoriti i ako budu najbolji i najpovoljniji nek oni grade, a ako ne onda nek se da onom ko jeste najbolji i najpovoljniji. U kojoj to zemlji može ministar sam i bez tendera da bira ko će dobiti određene poslove važne za državu. Naravno da češ podržavati Heću kad te Safa plaća i kad ima 50% udjela u Danima. Što se tiće Avazovih napada na Heću, to je isključivo zato što Hećo nije Radončića uključio u poslove oko hidrocentrala i struje, a ne zato što Avaz ko biva želi zaštititi građane. Nikad Avaz ni slova ružnog ne bi napisao o Heći da je ovaj uključio Radončića u navedene poslove.

User avatar
Adriatic
Posts: 3278
Joined: 03/07/2008 12:32
Location: Šeher

#24 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by Adriatic » 09/09/2008 11:00

Stvarno, da nema Lagumdžije, trebalo bi ga izmisliti. Jer šta bi vi nacionalisti i ostali kvazi-građani radili?
Šta povezuje Senada Pećanina, Senada Hadžifejzovića i Fahrudina Radončića? Pa naravno, alžirska grupa.
Jel neko skonto?

User avatar
pici
Posts: 33123
Joined: 19/07/2007 23:17
Location: zbrinut u kupleraju...

#25 Re: Pećanin vs Tihić, SDP, 60 minuta..........

Post by pici » 09/09/2008 11:02

Adriatic wrote:Stvarno, da nema Lagumdžije, trebalo bi ga izmisliti. Jer šta bi vi nacionalisti i ostali kvazi-građani radili?
Šta povezuje Senada Pećanina, Senada Hadžifejzovića i Fahrudina Radončića? Pa naravno, alžirska grupa.
Jel neko skonto?
Nisam,haj ponovi :D

Post Reply