Križ iznad Sarajeva kao spomenik srpskim žrtvama u BiH
U Sarajevu treba podici drugi krst i posvetiti Srbima koji su nastradali od granata i snajpera zlocinacke organizacije, poznatije pod imenom VRSAlfons Kauders wrote:nije problem u krstu, vec u onim koji ga dizu, uz pricu da je u sa bilo 500 logora i da je ubijeno 10000 srba...simi5 wrote:Hajde ovako, Srbi da ne dižu krstove, a muslimani da ne dižu mlad mesec na svakih 28 dana.![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumem razlog za ovakvu reakciju. Manje bi se potresli da je nuklearni reaktor.
i iznad tuzle, na ulazu u grad, kraj magistrale, stoji kriz, visok desetak metara... a pored se vijori hrvatska zastava... sve u cast borcima hvo-a koji su branili svoj grad... nikad nisam cuo da se ikad iko zalio radi toga...
ako gospoda iz rs hoce da dignu krst neka ga usput posvete i srbima koje je pobila vrs u sarajevu... njih je puno vise od zrtava kojekakvih caca i cela... sto se mene tice, neka ga dignu, a da se mene pita sarajevo bi trebalo podici duplo veci u cast srba koji su ostali u sarajevu za vrijeme rata...
motiv je bitan, a motiv je ocito provokacija i cementiranje lazi kojim truju svoj narod vec decenijama...

-
joj nek mi samo još neko kaće da ne voli mimumima wrote:A zasto se nervirate? Neka stave kriz...........Jebo me svak.......oprostite sto psujem........ali mislim da bih sama otisla da ga maknem........
p.s.
bold
mimo uz tebe sam ako treba pomoći
-
još samo da se karanana javipici wrote:mima wrote:A zasto se nervirate? Neka stave kriz...........Jebo me svak.......oprostite sto psujem........ali mislim da bih sama otisla da ga maknem........
oho se meni
Krst na teritoriji Istocno Sarajevo. Il bolje receno na teritoriji RS. I sta sad vi iz federacije se bunite. Neko je za tu RS stavio potpis. zar ne?
I sad NACI majmuni mugu ciniti sto hoce, svako u svom toru podizu ovakve i slicne projekte koji su od visokog NACI znacaja. (hebes skole,obdanista,bolnice) Ovaj projekt tek nekih 120 tisuca eura. Sitnica koja ce se izdvojit iz narodne kase/dzepa.
BIH treba dobro potopit solnom kiselinom i ostaviti je jedno 100 godina da dodje sebi.
I sad NACI majmuni mugu ciniti sto hoce, svako u svom toru podizu ovakve i slicne projekte koji su od visokog NACI znacaja. (hebes skole,obdanista,bolnice) Ovaj projekt tek nekih 120 tisuca eura. Sitnica koja ce se izdvojit iz narodne kase/dzepa.
BIH treba dobro potopit solnom kiselinom i ostaviti je jedno 100 godina da dodje sebi.
ovo je još samo jedan način da srbi pokažu i federaciji i r epublici bih da im ne mogu ništa, ništa drugo. na kraju kad se bošnjački političari i javnost uvjere da neće moći zabraniti gradnju križe, počet će tražiti pomoć u zabrani od međunarodne zajednice, čime će tek pokazati svoju nemoć, to je cilj srba.
-
Pa sta ce moraju nekako provocirati.. a nisu svjesni posljedica.. mozda im je to i cilj.. da opet pocnu price kako su oni ugrozeni..Po Hercegovini kad se vozis.. na svakom brdu kriz/krst.. ja mislim Vatikan i Jerusalem nemaju onoliko koliko su oni postavili dole.. smijesno.. ali isto tako i zalosno.. Opet je to neki inat zasto i kome.. ko li ce ga znati.. debili retardirani..
prestaneć obraćati pažnju na to i prestat će ti to smetati i nećeš to smatrati inatom.Mobile_Disco wrote:Pa sta ce moraju nekako provocirati.. a nisu svjesni posljedica.. mozda im je to i cilj.. da opet pocnu price kako su oni ugrozeni..Po Hercegovini kad se vozis.. na svakom brdu kriz/krst.. ja mislim Vatikan i Jerusalem nemaju onoliko koliko su oni postavili dole.. smijesno.. ali isto tako i zalosno.. Opet je to neki inat zasto i kome.. ko li ce ga znati.. debili retardirani..
-
Sta trebam gledat u pod kad vozim?osa wrote:prestaneć obraćati pažnju na to i prestat će ti to smetati i nećeš to smatrati inatom.Mobile_Disco wrote:Pa sta ce moraju nekako provocirati.. a nisu svjesni posljedica.. mozda im je to i cilj.. da opet pocnu price kako su oni ugrozeni..Po Hercegovini kad se vozis.. na svakom brdu kriz/krst.. ja mislim Vatikan i Jerusalem nemaju onoliko koliko su oni postavili dole.. smijesno.. ali isto tako i zalosno.. Opet je to neki inat zasto i kome.. ko li ce ga znati.. debili retardirani..

-
Imas dobar osjecajphoto wrote:imam osjecaj da taj krst nece dugo stajati.

ne, zaboga samo svoju svijest dovedi u stanje da ti ne smeta križ, ako možeš, naravno.Mobile_Disco wrote:Sta trebam gledat u pod kad vozim?osa wrote:prestaneć obraćati pažnju na to i prestat će ti to smetati i nećeš to smatrati inatom.Mobile_Disco wrote:Pa sta ce moraju nekako provocirati.. a nisu svjesni posljedica.. mozda im je to i cilj.. da opet pocnu price kako su oni ugrozeni..Po Hercegovini kad se vozis.. na svakom brdu kriz/krst.. ja mislim Vatikan i Jerusalem nemaju onoliko koliko su oni postavili dole.. smijesno.. ali isto tako i zalosno.. Opet je to neki inat zasto i kome.. ko li ce ga znati.. debili retardirani..
- uvjek dobar gost
Ja ne mogu..., a i neću.....

-
Gdje si ti procitao da meni smeta kriz? Apsolutno ne.. Ali mi smetaju ovi "inat krizevi" jer to nije zbog vjerski razloga.. Nego samo u inat Bosnjacima..osa wrote:ne, zaboga samo svoju svijest dovedi u stanje da ti ne smeta križ, ako možeš, naravno.Mobile_Disco wrote:Sta trebam gledat u pod kad vozim?osa wrote: prestaneć obraćati pažnju na to i prestat će ti to smetati i nećeš to smatrati inatom.
Osa, malo kakis. nikome ne smetaju krstovi na crkvama i na grobljima (ne racunam idiote koji ih ruse), niti po vratu momka ili djevojke koji setaju gradom. ali ovaj krst na zlatistu mi i tekako smeta.osa wrote:ne, zaboga samo svoju svijest dovedi u stanje da ti ne smeta križ, ako možeš, naravno.Mobile_Disco wrote:Sta trebam gledat u pod kad vozim?osa wrote: prestaneć obraćati pažnju na to i prestat će ti to smetati i nećeš to smatrati inatom.
hajde, majke ti, da se dogovorimo da na brdu hum iznad mostara, pored kriza, postavimo i krst, polumjesec i zvijezdu i davidovu zvijezdu. isto to da uradimo na zlatistu i isto to da uradimo u banja luci, na nekom njihovom brdu. tek onda mi ne bi smetao. ovako, dok stoji sam, smeta mi. i te kako.
kako sam se nasmijao kad sam shvatio da sam u slovo pogodio tvoj odgovor, i srbi grade krstove samo u inat bošnjacima, bošnjaci grade džamije u inat svim kršćanima, u bih sve po starom ništa novo. svi sve rade u inat. hajde u inat napravite recimo koridor 5c, možda uspije jer bez inata trajaće 50 godina.Mobile_Disco wrote:Gdje si ti procitao da meni smeta kriz? Apsolutno ne.. Ali mi smetaju ovi "inat krizevi" jer to nije zbog vjerski razloga.. Nego samo u inat Bosnjacima..osa wrote:ne, zaboga samo svoju svijest dovedi u stanje da ti ne smeta križ, ako možeš, naravno.Mobile_Disco wrote: Sta trebam gledat u pod kad vozim?
Ja glasam za... DA.
Neka podignu taj krst sto metera visok.Neka na tom krstu pude ispisano.
Zahvaljujemo se majcici Srbiji sto nas je naoruzala i sto nam je isprala mozak.Zahvaljujemo se Srbima sto su nas ubjedili da Bosna nije nasa zemlja.
Zahvaljujemo se SRBIJI STO SMO NAPALI i unistili SOPSTVENI IDENTITET,I POGINULI BRANECI MILOSEVICA.
Neka podignu taj krst sto metera visok.Neka na tom krstu pude ispisano.
Zahvaljujemo se majcici Srbiji sto nas je naoruzala i sto nam je isprala mozak.Zahvaljujemo se Srbima sto su nas ubjedili da Bosna nije nasa zemlja.
Zahvaljujemo se SRBIJI STO SMO NAPALI i unistili SOPSTVENI IDENTITET,I POGINULI BRANECI MILOSEVICA.
-
Edin H. wrote:U Sarajevu treba podici drugi krst i posvetiti Srbima koji su nastradali od granata i snajpera zlocinacke organizacije, poznatije pod imenom VRSAlfons Kauders wrote:nije problem u krstu, vec u onim koji ga dizu, uz pricu da je u sa bilo 500 logora i da je ubijeno 10000 srba...simi5 wrote:Hajde ovako, Srbi da ne dižu krstove, a muslimani da ne dižu mlad mesec na svakih 28 dana.![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumem razlog za ovakvu reakciju. Manje bi se potresli da je nuklearni reaktor.
i iznad tuzle, na ulazu u grad, kraj magistrale, stoji kriz, visok desetak metara... a pored se vijori hrvatska zastava... sve u cast borcima hvo-a koji su branili svoj grad... nikad nisam cuo da se ikad iko zalio radi toga...
ako gospoda iz rs hoce da dignu krst neka ga usput posvete i srbima koje je pobila vrs u sarajevu... njih je puno vise od zrtava kojekakvih caca i cela... sto se mene tice, neka ga dignu, a da se mene pita sarajevo bi trebalo podici duplo veci u cast srba koji su ostali u sarajevu za vrijeme rata...
motiv je bitan, a motiv je ocito provokacija i cementiranje lazi kojim truju svoj narod vec decenijama...
Koliko ja znam, spomenik za zrtve agresije na Sarajevo od strane VRS-a vec postoji...zasto bi Srbi imali neki posebni spomenik ?