propao ko engleska za vrijeme Viktorije, Margaret Tačer i Spajs Girls

Pa ne znam da je bas ukidanje IRS rjesenje, ipak porezi se koriste i za druge stvari sem ratovanja. Bolje smanjiti budzet za odbranu, pocistiti DC od raznoraznih savjetnika i rasipnika, i smanjiti poreze. Al koji to demokrata smije reci da ce smanjiti porezfixer wrote:sto se tice amerike i njihovih izbora u samom pocetku sam bio za obamu. no on me s vremenom poceo nervirat jer covjek samo prica we can, we will. sve je to fino, al da sam americki gradjanin vishe bi em interesovao program. u zadnje vrijeme ron paul mi je odlican. imao sam neku dozu sumnje protiv republikanaca tako da od samog pocetka nisam ni mislio da tamo ima netko vrijedan slusanja. prevario sam se. ronu jedino sto nedostaje su emocije. covjek prica samo o cinjenicama americkog drustva, ekonomije, politike... pitanje je koliko amerikanaca zeli to cuti. pola njih i dalje zeli da zivi u svijetu gdje je amerika najbolja zemlja, najbogatija....
luud je malo sto zeli da ukine irs al kad covjek skonta ima pravo. americki porezni obveznik mora da da pola svoje zarade da bi amerika vodila ratove koje se , ako cemo iskreno jednog amerikanca ne bi trebali ticati. kad bi smanjili ucesce u ratovima americi bi neki porezi postali nepotrebni. ron paul for president
Even today, individual income taxes account for only approximately one-third of federal revenue. Eliminating one-third of the proposed 2007 budget would still leave federal spending at roughly $1.8 trillion – a sum greater than the budget just 6 years ago in 2000! Does anyone seriously believe we could not find ways to cut spending back to 2000 levels?
ma paul je libertarian -- they always sound goodpitt wrote:Pa ne znam da je bas ukidanje IRS rjesenje, ipak porezi se koriste i za druge stvari sem ratovanja. Bolje smanjiti budzet za odbranu, pocistiti DC od raznoraznih savjetnika i rasipnika, i smanjiti poreze. Al koji to demokrata smije reci da ce smanjiti porezfixer wrote:sto se tice amerike i njihovih izbora u samom pocetku sam bio za obamu. no on me s vremenom poceo nervirat jer covjek samo prica we can, we will. sve je to fino, al da sam americki gradjanin vishe bi em interesovao program. u zadnje vrijeme ron paul mi je odlican. imao sam neku dozu sumnje protiv republikanaca tako da od samog pocetka nisam ni mislio da tamo ima netko vrijedan slusanja. prevario sam se. ronu jedino sto nedostaje su emocije. covjek prica samo o cinjenicama americkog drustva, ekonomije, politike... pitanje je koliko amerikanaca zeli to cuti. pola njih i dalje zeli da zivi u svijetu gdje je amerika najbolja zemlja, najbogatija....
luud je malo sto zeli da ukine irs al kad covjek skonta ima pravo. americki porezni obveznik mora da da pola svoje zarade da bi amerika vodila ratove koje se , ako cemo iskreno jednog amerikanca ne bi trebali ticati. kad bi smanjili ucesce u ratovima americi bi neki porezi postali nepotrebni. ron paul for president:D:D:D:D
povlacenjem iz ratova bi se moglo razmisljati o ukidanju ili drasticnom smanjivanju poreza.... zasto nedanas wrote:ma paul je libertarian -- they always sound goodpitt wrote:Pa ne znam da je bas ukidanje IRS rjesenje, ipak porezi se koriste i za druge stvari sem ratovanja. Bolje smanjiti budzet za odbranu, pocistiti DC od raznoraznih savjetnika i rasipnika, i smanjiti poreze. Al koji to demokrata smije reci da ce smanjiti porezfixer wrote:sto se tice amerike i njihovih izbora u samom pocetku sam bio za obamu. no on me s vremenom poceo nervirat jer covjek samo prica we can, we will. sve je to fino, al da sam americki gradjanin vishe bi em interesovao program. u zadnje vrijeme ron paul mi je odlican. imao sam neku dozu sumnje protiv republikanaca tako da od samog pocetka nisam ni mislio da tamo ima netko vrijedan slusanja. prevario sam se. ronu jedino sto nedostaje su emocije. covjek prica samo o cinjenicama americkog drustva, ekonomije, politike... pitanje je koliko amerikanaca zeli to cuti. pola njih i dalje zeli da zivi u svijetu gdje je amerika najbolja zemlja, najbogatija....
luud je malo sto zeli da ukine irs al kad covjek skonta ima pravo. americki porezni obveznik mora da da pola svoje zarade da bi amerika vodila ratove koje se , ako cemo iskreno jednog amerikanca ne bi trebali ticati. kad bi smanjili ucesce u ratovima americi bi neki porezi postali nepotrebni. ron paul for president:D:D:D:D
![]()
iako i sama imam taj streak, jedno je masta a drugo realnost
nema sanse da bude izabran, a cak i da bude -- kako ce to majke ti ukinut porez
![]()
![]()
![]()
Novac od poreza se koristi da se plate kamate na novac koji centralna banka "posudjuje" drzavi da funkcionise - znaci za profit nekoliko VLASNIKA te banke.pitt wrote:Pa ne znam da je bas ukidanje IRS rjesenje, ipak porezi se koriste i za druge stvari sem ratovanja. Bolje smanjiti budzet za odbranu, pocistiti DC od raznoraznih savjetnika i rasipnika, i smanjiti poreze. Al koji to demokrata smije reci da ce smanjiti porezfixer wrote:sto se tice amerike i njihovih izbora u samom pocetku sam bio za obamu. no on me s vremenom poceo nervirat jer covjek samo prica we can, we will. sve je to fino, al da sam americki gradjanin vishe bi em interesovao program. u zadnje vrijeme ron paul mi je odlican. imao sam neku dozu sumnje protiv republikanaca tako da od samog pocetka nisam ni mislio da tamo ima netko vrijedan slusanja. prevario sam se. ronu jedino sto nedostaje su emocije. covjek prica samo o cinjenicama americkog drustva, ekonomije, politike... pitanje je koliko amerikanaca zeli to cuti. pola njih i dalje zeli da zivi u svijetu gdje je amerika najbolja zemlja, najbogatija....
nema sanse, moze ga mozda smanjiti za par postotaka ili dati neke olaksice (recimo za djecu ili skolovanje) ali moderna drzava ne moze funkcionisati bez poreskog sistemafixer wrote:povlacenjem iz ratova bi se moglo razmisljati o ukidanju ili drasticnom smanjivanju poreza.... zasto nedanas wrote:ma paul je libertarian -- they always sound goodpitt wrote: Pa ne znam da je bas ukidanje IRS rjesenje, ipak porezi se koriste i za druge stvari sem ratovanja. Bolje smanjiti budzet za odbranu, pocistiti DC od raznoraznih savjetnika i rasipnika, i smanjiti poreze. Al koji to demokrata smije reci da ce smanjiti porez:D:D:D:D
![]()
![]()
![]()
![]()
komi wrote:propao je narod koji ima ženu za vođu
propao ko engleska za vrijeme Viktorije, Margaret Tačer i Spajs Girls
pa ako je istina za to da putem irsa samo jedu trecinu para dobijaju u budzetu onda to znaci da ukidanjem irsa ne ukida se porez. ukidaju jedan vid poreza. i dalje ostaju drugi porezi drugi.danas wrote:nema sanse, moze ga mozda smanjiti za par postotaka ili dati neke olaksice (recimo za djecu ili skolovanje) ali moderna drzava ne moze funkcionisati bez poreskog sistemafixer wrote:povlacenjem iz ratova bi se moglo razmisljati o ukidanju ili drasticnom smanjivanju poreza.... zasto nedanas wrote: ma paul je libertarian -- they always sound good![]()
![]()
![]()
![]()
ne -- IRS je poreska sluzba... jedna trecina federal revenue dolazi iz licnog poreza, a ostatak od poreza koji placaju biznisi, poreza na prodaju, poreza na nekretnine, i slicno... ukidanjem IRS-a bi se ukinuo citav poreski sistem tj. poreska administracija, sto je nesto sasvim drugo od ukidanja poreza na licni dohodak...fixer wrote:pa ako je istina za to da putem irsa samo jedu trecinu para dobijaju u budzetu onda to znaci da ukidanjem irsa ne ukida se porez. ukidaju jedan vid poreza. i dalje ostaju drugi porezi drugi.danas wrote:nema sanse, moze ga mozda smanjiti za par postotaka ili dati neke olaksice (recimo za djecu ili skolovanje) ali moderna drzava ne moze funkcionisati bez poreskog sistemafixer wrote: povlacenjem iz ratova bi se moglo razmisljati o ukidanju ili drasticnom smanjivanju poreza.... zasto ne
razumijem ja sve to.. znam za irs sluzbu i tako. samo mi bilo mrsko detaljno pisat. ono sto paul tvrdi da taj porez koji nije licni je sasvim dovoljan za ameriku. zbog toga on zeli poreze licne ukinuti. i to smatram opravdanim.danas svi ti porezi idu za americke ratove. povlacenjem amerckih vojnika iz 700 baza u svijetu bi se oslobodile pare za nesto drugodanas wrote:ne -- IRS je poreska sluzba... jedna trecina federal revenue dolazi iz licnog poreza, a ostatak od poreza koji placaju biznisi, poreza na prodaju, poreza na nekretnine, i slicno... ukidanjem IRS-a bi se ukinuo citav poreski sistem tj. poreska administracija, sto je nesto sasvim drugo od ukidanja poreza na licni dohodak...fixer wrote:pa ako je istina za to da putem irsa samo jedu trecinu para dobijaju u budzetu onda to znaci da ukidanjem irsa ne ukida se porez. ukidaju jedan vid poreza. i dalje ostaju drugi porezi drugi.danas wrote: nema sanse, moze ga mozda smanjiti za par postotaka ili dati neke olaksice (recimo za djecu ili skolovanje) ali moderna drzava ne moze funkcionisati bez poreskog sistema