bravo Ameriko!!!!

signature
Posts: 623
Joined: 31/08/2007 16:43

#1 bravo Ameriko!!!!

Post by signature » 26/10/2007 21:32

Инглиш позвао руководство РС да прихвати одлуке високог представника
Чарлс Инглиш

САРАЈЕВО, 26. ОКТОБРА (СРНА) - Амбасадор САД у БиХ Чарлс Инглиш позвао је предсједника Владе Републике Српске (РС) Милорада Додика и руководство РС да прихвате одлуке високог представника Мирослава Лајчака онаквим какве јесу, јер је сукоб са високим представником сукоб и са САД.

Амбасадор Инглиш је у интервјуу Срни, Фени и Онаси, рекао да је интерес САД безбједност и стабилност БиХ и да су то спремне да бране.

Он је истакао да ће, уколико се настави ићи путем сукоба, реакција САД бити брза и снажна.

"Очекујемо од премијера Додика и руководства РС да правилно изаберу у наредним данима. Њихова је обавеза да поштују легитимна овлаштења високог представника и да одустану од сукоба који се може избјећи. Одлуку о напуштању државних институција сматраћемо непотребном провокацијом", нагласио је Инглиш.

Према његовим ријечима, САД су озбиљно узнемирене политичарима из РС који "намјерно погрешно представљају мјере високог представника".

"Они БиХ скрећу са пута евроатлантских интеграција и изводе је на пут изолације и нестабилности. Ово је потпуно неприхватљиво и изазваће посљедице" - додао је Инглиш.

Амбасадор Инглиш је поручио да политичари не би требало да смирен приступ САД овој ситуацији тумаче као недостатак одлучности или воље.

Он је истакао да очекује да ће се одлуке високог представника, којима је основни циљ већа стабилност и функционисање државе, провести у потпуности.

"То је суштина Дајтонског споразума. Ове мјере су у потпуности у складу са Дејтоном. Овим одлукама тражи се само да званичници власти раде посао за који су изабрани", рекао је Инглиш.

Амбасадор САД је напоменуо да одлуке високог представнике нису усмјерене против било којег конститутивног народа, нити укидају уставне механизме заштите конститутивних народа или ентитета.

"Тврдити другачије није само неодговорно него и неискрено. САД и међународна заједница уложили су изузетно много у мир и стабилност у БиХ и немамо намјеру одрећи се напретка који је овдје постигнут. Наша је обавеза да осигурамо да будућност грађана БиХ буде заштићена" - рекао је Инглиш.

Он је поручио да је будућност РС једино сигурна унутар стабилне и функционалне БиХ, те нагласио да САД неће прихватити покушаје пријетњи територијалном интегритету БиХ, без обзира долазе ли они из земље или изван ње.

Инглиш у овом тренутку није био спреман да каже какве ће конкретне посљедице бити уколико се представници РС оглуше и не проведу одлуку високог представника, напомињући само да ће их сигурно бити.

"Ово је директан напад на структуру Дејтонског мировног споразума и на институцију високог представника. То не можемо дозволити да се дешава", рекао је он.

Одговарајући на питање да ли може доћи до блокаде рада институција БиХ, Инглиш је истакао да је "сигурно да се она може избјећи тако да они који пријете блокадом рада, те пријетње повуку".

"Мислим да је то право рјешење којим би изашли из садашње кризе", додао је Инглиш.

Коментаришући изјаву премијера Републике Србије Војислава Коштунице да су посљедње Лајчакове одлуке усмјерене против РС и повлачење паралела између рјешавања статуса Косова и РС, Инглиш је рекао да се та изјава заснива на погрешним основама и да је провокативна.

"Та изјава се заснива на двије ствари које су погрешне. Прва погрешна чињеница је да су мјере високог представника против Срба и РС, што је погрешна претпоставка", рекао је Инглиш.

Он је поновио да је једина сврха одлука високог представника да БиХ настави свој пут ка евроатлантским интеграцијама и да држава постане функционална.

"Његова друга претпоставка да је такође погрешна и провокативна. Погрешно је да се може повући паралела између ситуације на Косову и у БиХ, посебно РС", појаснио је амерички амбасадор, напомињући да је територијални интегритет БиХ ријешено питање.

Он је подсјетио да је, с друге стране, питање Косова остало отворено у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН.

"Том резулуцијом УН предвиђа се процес за одређивање статуса. Тај процес се тренутно одвија и на његовом крају ћемо знати какав је статус Косова. Већ 12 година знамо какав је статус територијалног интегритета БиХ", истакао је Инглиш.

Говорећи о иницијативи да се укину бонска овлаштења високог представника, амбасадор Ингиш је рекао да дијели жељу грађана да БиХ постане функционална држава у којој неће бити потребна бонска овлаштења и високи представник.

"Мој претходници и други званичници међународне заједнице су претходних година учинили све што је у њиховој моћи да би осигурали ситуацију у којој ће БиХ сама доносити одлуке које би је водиле на путу ка евроатлантским интеграцијама", рекао је амерички амбасадор.

Инглиш је додао да је жалосно да та настојања нису дала резултате, напомињући да ће наставити са напорима да БиХ изађе на самоодржив пут ка евроатлантстким интеграцијама.

"Још увијек нисмо у тренутку када треба разговарати о укидању канцеларије високог представника или бонских овлаштења, све док БиХ не покаже да је способна сама ићи путем ка евроатлантским интеграцијама" - рекао је Инглиш.

Одговарајући на питање шта очекује од најављеног састанка лидера парламентарних странака БиХ са високим представником у недјељу, 28. октобра, у Мостару, амбасадор Инглиш је изразио увјерење да ће Лајчак на том сусрету сигурно заступати ставове грађана БиХ.

Он је изразио наду да ће лидери на том састанку наћи начин да се БиХ врати на пут европских интеграција, те да би рјешавање садашње кризе био прави корак у том смјеру.

"Високи представник је позван да буде учесник на том састанку и он је прави представник међународне заједнице. Нисам позван да учествујем, а мислим да није ниједан други представник дипломатског кора позван на тај сусрет", рекао је амбасадор САД.

Одговарајући на питање о тренутном статусу реформе полиције, амбасадор Инглиш је истакао да је високи представник већ означио да је дошло до неуспјеха у преговорима, што је жалостан исход.

"Постоје неколико приједлога који су још на столу и уколико би били договорени то би представљало корак напријед у смислу полицијске реформе", рекао је Инглиш.

Према његовим ријечима, уколико би се лидери шест владајућих политичких странака у БиХ договорили да прихвате Лајчаков приједлог или компромисни приједлог који је накнадно представљен, БиХ би поново изашла на пут успјеха кад је ријеч о полицијској реформи.

Он је нагласио да међународна заједница није спремна да организује нову рудну разговора о реформи полиције, те да се од лидера шест владајућих политичких партија очекује да изађу са приједлогом.


Pataren Ponthus
Posts: 75
Joined: 27/09/2007 20:38
Location: DOMUS PATARENORUM

#2

Post by Pataren Ponthus » 26/10/2007 22:05

Bravo za Ameriku.Konacno!!!!

signature
Posts: 623
Joined: 31/08/2007 16:43

#3

Post by signature » 26/10/2007 23:04

Ekonomist: Ako se situacija pogorša, Lajčak će smijeniti Dodika
Nataša Tešić 26.10.2007 21:28

LONDON - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak rekao je da će, ukoliko se stvari u BiH pogoršaju, iskoristiti svoja pravna ovlaštenja da smijeni premijera RS Milorada Dodika.

Britanski "Ekonomist" piše da je Dodik "pobjesnio" nakon što je Lajčak donio mjere kojima bi deblokirao rad državnih institucija.

"Dodik je rekao da to znači da Hrvati i Bošnjaci mogu preglasati Srbe i kao osvetu zaprijetio je da će povući sve Srbe iz državnih institucija. Ako bi se ovo desilo, to bi vodilo ka haosu", piše "Ekonomist".

List navodi da je 22. oktobra održan sastanak između Lajčaka i Dodika na kojem su smirene tenzije, ali da je nakon toga Dodik otišao na sastanak u Beograd sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom i Vladimirom Titovim, zamjenikom ministra spoljnih poslova Rusije, nakon čega su ponovo počele prijetnje o političkom haosu u BiH.

"Ovo previranje blisko je povezano sa Kosovom koje će, ako uskoro dobije nezavisnost, ojačati one koji su kao Dodik koji se protivi centralizaciji bosanske države i ponekad prijeti nezavisnošću RS", navodi "Ekonomist".

List piše da su se zbog toga lideri iz Srbije, kao i Rusi koji su ranije u Bosni dobro sarađivali sa Zapadom, uključili u osudu Lajčaka.

"Sada izgleda jasno da oni otvaraju novu liniju konfrontacija sa Zapadom, koja se proteže preko Kosova do nesuglasica sa predloženim američkim protivraketnim štitom", dodaje "Ekonomist" u tekstu pod naslovom "Uz podršku Rusije, bosanski Srbi ponovo uzrokuju probleme".

Lajčak za ovaj ugledni britanski list kaže da bi "trebali ili prestati s ovim ili otkriti njihove stvarne namjere".

List navodi da će u novembru ruski sporazum u Savjetu bezbjednosti zahtijevati da se obnovi mandat preostalih 2.500 pripadnika mirovnih trupa EU u Bosni.

"Borba bi mogla biti na vidiku. I čak ako se Rusija složi o obnovi mandata, širi izgledi za region nisu optimistični", navodi "Ekonomist".
EU perspektiva za region umire

Džudi Bat iz Instituta za bezbjednosne studije Evropske unije, koja radi sa Lajčakom, kaže da "politika u Bosni i Srbiji sada znači da perspektiva EU za cijeli region umire".

jefferson
Posts: 14985
Joined: 28/08/2007 05:31
Location: U.S.A

#4

Post by jefferson » 26/10/2007 23:08

Cekaj samo dok sestra Hilari pobjedi :D

signature
Posts: 623
Joined: 31/08/2007 16:43

#5

Post by signature » 26/10/2007 23:11

jefferson wrote:Cekaj samo dok sestra Hilari pobjedi :D
nikad ona nece pobijediti.

Dado dijasporitus
Posts: 2484
Joined: 06/05/2005 23:08

#6

Post by Dado dijasporitus » 26/10/2007 23:59

Evo i Dode u stilu "bring it on bitch!!!" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dodik optužio Englisha za "bezočne prijetnje koje se do sada nisu vidjele"
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je, reagirajući na izjavu američkog ambasadora u BiH Charlesa Englisha, da ne može prihvatiti kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te da zato neće odustati od svojih stavova.

Dodik tvrdi da nije urađeno ništa što je izvan demokratske prakse, te da RS nije izazvala nikakav sukob.

Naveo je da već nekoliko dana ima intenzivne razgovore s američkim ambasadorom, te da ne može da vjeruje da on na takav način pokazuje svoj odnos prema svim tim sastancima.

„Ovdje ne stanuje grupa poslušnika i klimoglavaca međunarodne zajednice, pa bili oni i Amerikanci“, kazao je Dodik večeras u izjavi za Radio-televiziju RS, dodajući da narod u RS-u mora znati da je u RS-u generacija političara koja želi da vodi odgovornu politiku i zbog toga ne može da prihvati kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

„Posebno ne treba prihvatiti tako drske prijetnje koje dolaze od američkog ambasadora, bez obzira što je on američki ambasador“, kazao je predsjednik Vlade RS-a.

Istaknuo je da je spreman na svaku vrstu ličnih sankcija prema njemu, ali da svi moraju znati da nema povlačenja i neće odustupiti od svojih stavova.

„U ovih sedam dana smo pokušali da vodimo dijalog, da ih uvjerimo da nije sve tako, ali se oni bave insinuacijama. Prave priču o nekim zavjerama koje uopšte ne postoje. Ne dozvoljavaju nam da mislimo svojim glavama“, rekao je Dodik i dodao da "oni misle da se pritiskom mogu riješiti neka pitanja, pa i ovo".

Dodik je naveo da SNSD ima pravo na izbor, a on se zove opoziciono djelovanje, te da će njegova partija nakon zasjedanja Parlamenta RS-a i Vijeća za implementaciju mira pokušati dobiti razumijevanje za svoje stavove.

„Ako toga ne bude, može se računati da smo mi opozicija i da će predstavnici SNSD-a, poštujući to da smo opozicija vratiti svoje mandate, što je demokratsko pravo svih“, rekao je entitetski premijer.

Naveo je i da on poštuje američkog ambasadora, ali se ne slaže sa „tako bezočnom prijetnjom“ koja se nije vidjela u BiH zadnjih 10 godina.....................

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#7

Post by cyklona » 27/10/2007 00:16

Dado dijasporitus wrote:Evo i Dode u stilu "bring it on bitch!!!" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dodik optužio Englisha za "bezočne prijetnje koje se do sada nisu vidjele"
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je, reagirajući na izjavu američkog ambasadora u BiH Charlesa Englisha, da ne može prihvatiti kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te da zato neće odustati od svojih stavova.

Dodik tvrdi da nije urađeno ništa što je izvan demokratske prakse, te da RS nije izazvala nikakav sukob.

Naveo je da već nekoliko dana ima intenzivne razgovore s američkim ambasadorom, te da ne može da vjeruje da on na takav način pokazuje svoj odnos prema svim tim sastancima.

„Ovdje ne stanuje grupa poslušnika i klimoglavaca međunarodne zajednice, pa bili oni i Amerikanci“, kazao je Dodik večeras u izjavi za Radio-televiziju RS, dodajući da narod u RS-u mora znati da je u RS-u generacija političara koja želi da vodi odgovornu politiku i zbog toga ne može da prihvati kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

„Posebno ne treba prihvatiti tako drske prijetnje koje dolaze od američkog ambasadora, bez obzira što je on američki ambasador“, kazao je predsjednik Vlade RS-a.

Istaknuo je da je spreman na svaku vrstu ličnih sankcija prema njemu, ali da svi moraju znati da nema povlačenja i neće odustupiti od svojih stavova.

„U ovih sedam dana smo pokušali da vodimo dijalog, da ih uvjerimo da nije sve tako, ali se oni bave insinuacijama. Prave priču o nekim zavjerama koje uopšte ne postoje. Ne dozvoljavaju nam da mislimo svojim glavama“, rekao je Dodik i dodao da "oni misle da se pritiskom mogu riješiti neka pitanja, pa i ovo".

Dodik je naveo da SNSD ima pravo na izbor, a on se zove opoziciono djelovanje, te da će njegova partija nakon zasjedanja Parlamenta RS-a i Vijeća za implementaciju mira pokušati dobiti razumijevanje za svoje stavove.

„Ako toga ne bude, može se računati da smo mi opozicija i da će predstavnici SNSD-a, poštujući to da smo opozicija vratiti svoje mandate, što je demokratsko pravo svih“, rekao je entitetski premijer.

Naveo je i da on poštuje američkog ambasadora, ali se ne slaže sa „tako bezočnom prijetnjom“ koja se nije vidjela u BiH zadnjih 10 godina.....................
:)...потпис.....сви смо ми Додик! 8)....и сви смо ми воћка чудновата 8).....Српска ће истрајати 8) а ови сви напади само могу помоћи независности Српске 8)

User avatar
seln
Posts: 21854
Joined: 06/02/2007 13:57
Location: FORGET? HELL!

#8

Post by seln » 27/10/2007 00:21

cyklona wrote:
Dado dijasporitus wrote:Evo i Dode u stilu "bring it on bitch!!!" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dodik optužio Englisha za "bezočne prijetnje koje se do sada nisu vidjele"
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je, reagirajući na izjavu američkog ambasadora u BiH Charlesa Englisha, da ne može prihvatiti kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te da zato neće odustati od svojih stavova.

Dodik tvrdi da nije urađeno ništa što je izvan demokratske prakse, te da RS nije izazvala nikakav sukob.

Naveo je da već nekoliko dana ima intenzivne razgovore s američkim ambasadorom, te da ne može da vjeruje da on na takav način pokazuje svoj odnos prema svim tim sastancima.

�Ovdje ne stanuje grupa poslušnika i klimoglavaca međunarodne zajednice, pa bili oni i Amerikanci�, kazao je Dodik večeras u izjavi za Radio-televiziju RS, dodajući da narod u RS-u mora znati da je u RS-u generacija političara koja želi da vodi odgovornu politiku i zbog toga ne može da prihvati kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

�Posebno ne treba prihvatiti tako drske prijetnje koje dolaze od američkog ambasadora, bez obzira što je on američki ambasador�, kazao je predsjednik Vlade RS-a.

Istaknuo je da je spreman na svaku vrstu ličnih sankcija prema njemu, ali da svi moraju znati da nema povlačenja i neće odustupiti od svojih stavova.

�U ovih sedam dana smo pokušali da vodimo dijalog, da ih uvjerimo da nije sve tako, ali se oni bave insinuacijama. Prave priču o nekim zavjerama koje uopšte ne postoje. Ne dozvoljavaju nam da mislimo svojim glavama�, rekao je Dodik i dodao da "oni misle da se pritiskom mogu riješiti neka pitanja, pa i ovo".

Dodik je naveo da SNSD ima pravo na izbor, a on se zove opoziciono djelovanje, te da će njegova partija nakon zasjedanja Parlamenta RS-a i Vijeća za implementaciju mira pokušati dobiti razumijevanje za svoje stavove.

�Ako toga ne bude, može se računati da smo mi opozicija i da će predstavnici SNSD-a, poštujući to da smo opozicija vratiti svoje mandate, što je demokratsko pravo svih�, rekao je entitetski premijer.

Naveo je i da on poštuje američkog ambasadora, ali se ne slaže sa �tako bezočnom prijetnjom� koja se nije vidjela u BiH zadnjih 10 godina.....................
:)...потпис.....сви смо ми Додик! 8)....и сви смо ми воћка чудновата 8).....Српска ће истрајати 8) а ови сви напади само могу помоћи независности Српске 8)
Drugim rijecima...svi ste krkani.
Sta ima, sfsn?

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#9

Post by cyklona » 27/10/2007 00:24

...кркани? .... не...не....воћке чудновате 8)...пеницилин за зубе 8)

naprijed_bl
Posts: 13
Joined: 11/09/2007 03:33

#10

Post by naprijed_bl » 27/10/2007 00:28

Ma vi ste iz cudne piicke.

User avatar
Mahalac
Posts: 2754
Joined: 19/11/2002 00:00
Location: Anarhija all over...

#11

Post by Mahalac » 27/10/2007 00:31

cyklona, ako u ova doba dolazis na ovaj web i kontas da ces mozda nesto saznati o svojoj buducnosti onda postuj, suti i citaj...poslacemo te u cosak :D

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#12

Post by cyklona » 27/10/2007 00:33

хехехе, овде се само може сазнати о изопачености ове заједнице и лицемјерности комшија 8)....овде долазим само да ми се то потврди 8)....а сазнање је овде мисаона именица 8)...но, бар национал-шовинизма има у изобиљу 8)....

signature
Posts: 623
Joined: 31/08/2007 16:43

#13

Post by signature » 27/10/2007 00:35

cyklona wrote:
Dado dijasporitus wrote:Evo i Dode u stilu "bring it on bitch!!!" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dodik optužio Englisha za "bezočne prijetnje koje se do sada nisu vidjele"
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je, reagirajući na izjavu američkog ambasadora u BiH Charlesa Englisha, da ne može prihvatiti kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te da zato neće odustati od svojih stavova.

Dodik tvrdi da nije urađeno ništa što je izvan demokratske prakse, te da RS nije izazvala nikakav sukob.

Naveo je da već nekoliko dana ima intenzivne razgovore s američkim ambasadorom, te da ne može da vjeruje da on na takav način pokazuje svoj odnos prema svim tim sastancima.

�Ovdje ne stanuje grupa poslušnika i klimoglavaca međunarodne zajednice, pa bili oni i Amerikanci�, kazao je Dodik večeras u izjavi za Radio-televiziju RS, dodajući da narod u RS-u mora znati da je u RS-u generacija političara koja želi da vodi odgovornu politiku i zbog toga ne može da prihvati kršenje Ustava i Dejtonskog sporazuma.

�Posebno ne treba prihvatiti tako drske prijetnje koje dolaze od američkog ambasadora, bez obzira što je on američki ambasador�, kazao je predsjednik Vlade RS-a.

Istaknuo je da je spreman na svaku vrstu ličnih sankcija prema njemu, ali da svi moraju znati da nema povlačenja i neće odustupiti od svojih stavova.

�U ovih sedam dana smo pokušali da vodimo dijalog, da ih uvjerimo da nije sve tako, ali se oni bave insinuacijama. Prave priču o nekim zavjerama koje uopšte ne postoje. Ne dozvoljavaju nam da mislimo svojim glavama�, rekao je Dodik i dodao da "oni misle da se pritiskom mogu riješiti neka pitanja, pa i ovo".

Dodik je naveo da SNSD ima pravo na izbor, a on se zove opoziciono djelovanje, te da će njegova partija nakon zasjedanja Parlamenta RS-a i Vijeća za implementaciju mira pokušati dobiti razumijevanje za svoje stavove.

�Ako toga ne bude, može se računati da smo mi opozicija i da će predstavnici SNSD-a, poštujući to da smo opozicija vratiti svoje mandate, što je demokratsko pravo svih�, rekao je entitetski premijer.

Naveo je i da on poštuje američkog ambasadora, ali se ne slaže sa �tako bezočnom prijetnjom� koja se nije vidjela u BiH zadnjih 10 godina.....................
:)...потпис.....сви смо ми Додик! 8)....и сви смо ми воћка чудновата 8).....Српска ће истрајати 8) а ови сви напади само могу помоћи независности Српске 8)
------------------------------------------------------
isto su tako pisali i govorili stanovnici bivse republike srpske krajine.
danas joj se nezna ni za temelj.

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#14

Post by cyklona » 27/10/2007 00:38

....мислиш? .... зар је Додик био тамо популаран? 8)

User avatar
Maraschino
Posts: 18839
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#15

Post by Maraschino » 27/10/2007 00:39

cyklona,

ako bude kakvog vjetra, javi nam se sa pavlovica cuprije :D

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#16

Post by cyklona » 27/10/2007 00:50

...или с Игмана ....видјећемо да ли ће нас пустити овај пут 8)

jefferson
Posts: 14985
Joined: 28/08/2007 05:31
Location: U.S.A

#17

Post by jefferson » 27/10/2007 01:03

cyklona wrote:...или с Игмана ....видјећемо да ли ће нас пустити овај пут 8)
hahahahahahahahahahaha
koji si ti idiot!

akka
Posts: 7
Joined: 06/06/2007 23:29
Location: SARAJEVO

#18

Post by akka » 27/10/2007 01:05

cyklona wrote:...или с Игмана ....видјећемо да ли ће нас пустити овај пут 8)

kako bi mi jedva cekali da ovaj put krenete kako treba sa igmana i iz ostalih vukojebina okolo naseg glavnog grada da vam pokazemo sta je teheran i kako je sad mnogo vise spremniji nego 92. :lol:

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#19

Post by cyklona » 27/10/2007 01:29

akka wrote:
cyklona wrote:...или с Игмана ....видјећемо да ли ће нас пустити овај пут 8)

kako bi mi jedva cekali da ovaj put krenete kako treba sa igmana i iz ostalih vukojebina okolo naseg glavnog grada da vam pokazemo sta je teheran i kako je sad mnogo vise spremniji nego 92. :lol:
...залетите се .... као 1992. у Сијековцу и на Башчаршији и на Купресу....8)....неспремни не нападају први, пријатељу 8)....тако ми напада Њемачке на Пољску 8)

User avatar
Hantraga
Posts: 3244
Joined: 19/10/2006 18:13
Location: Sent Lujis

#20

Post by Hantraga » 27/10/2007 01:42

cyklona wrote:
akka wrote:
cyklona wrote:...или с Игмана ....видјећемо да ли ће нас пустити овај пут 8)

kako bi mi jedva cekali da ovaj put krenete kako treba sa igmana i iz ostalih vukojebina okolo naseg glavnog grada da vam pokazemo sta je teheran i kako je sad mnogo vise spremniji nego 92. :lol:
...залетите се .... као 1992. у Сијековцу и на Башчаршији и на Купресу....8)....неспремни не нападају први, пријатељу 8)....тако ми напада Њемачке на Пољску 8)
Sa Vojom Kostunicom na celu i njegovim kalasnjikovom u rukama... :D

User avatar
Hantraga
Posts: 3244
Joined: 19/10/2006 18:13
Location: Sent Lujis

#21

Post by Hantraga » 27/10/2007 01:46

Stvarno me interesuje cemu tolku frku dize Dodik, kao da je neko ukino RS....

Zasto namjerno izvrce tumacenje novih mjera visokog predstavnika...

Srbi nikad nece biti preglasani ako budu dolazili na sjednice...

Dakle ove mjere samo tjeraju da se poslanici ili ministri pocnu pojavljivati na sastancima...

A ne da dobijaju platu tako sto ne idu na sastanke i samim tim blokiraju rad drzavnih tjela...

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#22

Post by cyklona » 27/10/2007 01:59

Hantraga wrote: Dakle ove mjere samo tjeraju da se poslanici ili ministri pocnu pojavljivati na sastancima...
....кад се задњи пут десило да нешто није одржано због недоласка посланика, а поготово због недоласка српских посланика? ....знаш ли?....8)

cyklona
Posts: 49
Joined: 17/10/2007 21:51
Location: CPIICKA

#23

Post by cyklona » 27/10/2007 02:00

Hantraga wrote:
cyklona wrote:
akka wrote:
kako bi mi jedva cekali da ovaj put krenete kako treba sa igmana i iz ostalih vukojebina okolo naseg glavnog grada da vam pokazemo sta je teheran i kako je sad mnogo vise spremniji nego 92. :lol:
...залетите се .... као 1992. у Сијековцу и на Башчаршији и на Купресу....8)....неспремни не нападају први, пријатељу 8)....тако ми напада Њемачке на Пољску 8)
Sa Vojom Kostunicom na celu i njegovim kalasnjikovom u rukama... :D
може и комшић и његово љиљанче 8)....

Celicna_saka
Posts: 902
Joined: 15/07/2005 21:47

#24

Post by Celicna_saka » 27/10/2007 09:17

cyklona wrote:хехехе, овде се само може сазнати о изопачености ове заједнице и лицемјерности комшија 8)....овде долазим само да ми се то потврди 8)....а сазнање је овде мисаона именица 8)...но, бар национал-шовинизма има у изобиљу 8)....

Sta ima u Nevesinju, obnoviste li dzamiju? I kad ce kod vas 20 vijek?

User avatar
Spliff.Master
Posts: 243
Joined: 29/02/2004 00:00

#25

Post by Spliff.Master » 27/10/2007 10:18

Za vas engleze, evo ga u orginalu!

Bosnian politics
Cracking up

Oct 25th 2007 | BANJA LUKA AND SARAJEVO
From The Economist print edition

Spurred by Russia, the Bosnian Serbs are making trouble again

ON THE face of it, Bosnia is doing fine. The economy is forecast to grow by a healthy 6% this year. When politics is not at issue, Serbs, Bosniaks and Croats get on better now than at any time since the end of the war. But politics keeps rearing its head. The past week has seen battle joined in a power-struggle that will determine where real authority lies in Bosnia and even if, in the long run, it will survive.

At the end of the Bosnian war in 1995 the country was divided into two parts, a federation of Croats and Bosniaks (Muslims) and the Serbian Republika Srpska (RS). Croats and Serbs were unenthusiastic about being forced to remain in a Bosnian state, but accepted that this was the result of the war. To keep this complex show running, the peace agreement provided for an international governor-general to arbitrate between the Bosnians and intervene when necessary.

The last high representative, as he is known, believed it was time for Bosnians to run their own show, so he stepped back from political life. After all, he argued, the office was due to be closed in June 2007. The result was political gridlock and stagnation, so the office stayed open. An agreement with the EU, widely regarded as the first step towards membership, has been ready since 2006. But Bosnia's leaders have not been able to agree on a number of political reforms that are required first, especially of the police.

Enter Miroslav Lajcak, a highly regarded Slovak diplomat who took over as high representative in July. He tried to break the deadlock over police reform, and warned Bosnia's leaders that unless they agreed to it they would lose another opportunity to move forward on the EU track. They failed, and so on October 19th he unveiled the first of what he says is a series of proposals for big changes.

Mr Lajcak is demanding that the Bosnian parliament and government can no longer be blocked simply because their members refuse to show up, which is often the case now. Bosnia's Serbian leader, Milorad Dodik, erupted in fury. This, he said, meant that Croats and Bosniaks could outvote Serbs; and, in revenge, he threatened to withdraw all Serbs from state institutions. If this happened, it would lead to chaos. Bosnians still remember how the RS was formed on the eve of war in 1992, when the Serbs left Bosnia's institutions.

On October 22nd a meeting between Mr Lajcak and Mr Dodik appeared to calm tensions. Immediately afterwards Mr Dodik left for a meeting in Belgrade with Serbia's prime minister, Vojislav Kostunica, and Vladimir Titov, Russia's deputy foreign minister. The threats to bring political chaos to Bosnia then started again. “They should either stop this or reveal their real intentions,” says Mr Lajcak. Asked whether, if things got worse, he would use his legal power to sack Mr Dodik, he replied with a firm “Yes”.

The looming struggle is closely connected to Kosovo. Technically it is a part of Serbia. If it gains independence soon, it will strengthen the hands of those, such as Mr Dodik, who oppose the centralising of the Bosnian state and sometimes threaten RS independence. This week Serbia's leaders have weighed in with denunciations of Mr Lajcak, as have the Russians, who have previously co-operated well in Bosnia with their Western counterparts. Now it seems clear that they are opening a new line of confrontation with the West, which stretches via Kosovo to the dispute over America's proposed missile shield.

Western diplomats have shelved the idea of closing down Mr Lajcak's post. Russia has not, and in November Russia's agreement in the Security Council will be required to renew the mandate for the remaining 2,500 EU peacekeeping troops in Bosnia. A fight may be in the offing. And even if Russia agrees to the renewal of the mandate, the broader outlook for the region is not hopeful. Judy Batt of the EU's Institute for Security Studies, who is working with Mr Lajcak, says that “politics in Bosnia and Serbia now mean that the EU perspective for the whole region is dying.”

http://economist.com/world/europe/displ ... N=86418590

TO MIROSLAVE!!!

A sad, spektakl! ZNACAJNE REFORME!

Post Reply