Page 1 of 1

#1 BORBA ZA VLASTITI NESTANAK

Posted: 11/12/2006 17:30
by hukagrad
[i]Ono što bitno određuje položaj Bošnjaka u Hrvatskoj je činjenica da oni ne predstavljaju nacionalnu manjinu (1997. g. su isključeni iz ustavnog popisa manjina (prema Ustavu Republike Hrvatske), dok Srbi po Ustavu imaju status nacionalne manjine. Takav položaj Bošnjaka u društvu određen je na osnovi postotka pripadnika tog naroda u ukupnom broju stanovnika na teritoriju Republike Hrvatske.[/i]
U posljednjem ratu za krofašističku republiku, na osnovi odnosa postotaka Bošnjaka i Hrvata na teritoriji te republike, sudjelovali su više Bošnjaci nego Hrvati. Međutim, krofašisti su dosljedni: u Bosni manipuliraju poviješću, a u Hrvatskoj postotkom.
U Crnoj Gori, leglu "srpskog" zla (okupljenom oko Njegoševih Srba, po prilici sljedbenika neizlječivo pljačkaškog plemena protjeranog u srednjem vijeku iz doline Neretve u dukljanske vrleti, odakle su se za prilikama vratili u Bosnu), Bošnjaci su ;stali uz Crnogorce. Međutim, u stanju su izraziti svoje postojanje tek u predizbornim i predreferendumskim prokrustovkama.
Njegoševi Srbi, sa Slobodanom M. u pročelju, leglo su srbonacizma. Osmanlije su Novopazarski sandžak prodale Srbiji, a Bošnjaci na ostatku teritorije srbonacističke republike svakako su, poput Mustafe I., historijska nedonoščad.
[i]Moglo bi se ustvrditi da je milijun ljudi u središtu Jugoslavije jedna od brojnih nacija islamske vjere u svijetu, ali jedina "muslimanska nacija;, (...) ujedinjeni vjerom, historijskom i kulturnom tradicijom, tvore kompaktnu zajednicu, što se ne može ustvrditi ni za narod Pakistana [/i](Hugh Seton-Waston, 1979).
Četvrt stoljeća kasnije, gdje je ta nacija i ko su Bošnjaci? U situaciji u kojoj je na najbrutalniji način promijenjeno ime naroda dok se on borio za dostojanstvo ljudskog roda, Muslimani su Bošnjaci samo zato da osiguraju klerofašistima osmanske provenijencije novu priliku da sataniziraju Bosnu. Izmjenom M u m i poistovjećivanjem bošnjaštva sa muslimanstvom, klerofašisti Alije I., skupa sa srbonacistima Slobodana M. i krofašistima Franje T., potpomognuti bjelosvjetskim kulturno-historijskim (vjerovatno i biološkim) nedonoščadima, imaju samo jedan cilj: razviti moć košmara.
Pristajanjem onih koji smatraju demokratama, u krajnjem: ljudskim bićima - na metastaze bosanskog, i globalnog, košmara nije ništa drugo nego borba za vlastiti nestanak.

#2

Posted: 12/12/2006 00:37
by MuaDib
Idi se liječi. :D

#3

Posted: 12/12/2006 06:53
by Maksim
prezvakana tema

#4

Posted: 12/12/2006 09:34
by kon-tiki
Za "hukagrada" niti ima lijeka, niti ikakve druge nade. Asicare da je njega u mejtefu, neki hodza-iblis, dusmanski tukao po glavi.

(I necu da cujem nikakve komentare u smislu: trebalo bi ga trajno iskljuciti iz sredine. Pa ljudi, nije on gubavac. On je zapravo bezopasan, jer se njemu i mejtefska djeca kidaju od smijeha). :lol:

#5

Posted: 12/12/2006 09:58
by mIRCerka
koliko dugo je samo smisljao ovaj text....

hukagrad preporucujem ti slijedecu temu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=31444

:-)

#6

Posted: 12/12/2006 10:15
by stickitout
Klobuk, klobuk, klobuk :D