bek vokale ce odraditi aktivni islamski omladinci, dok ce napretkov hor intonirati drzavnu himnu 9bez texta naravno). Sumska djeca zbog nedolicnih dekoracija ce biti udaljena

harisu nije 30freak_with_a_laptop wrote:Kako da ne vodis? Jesi svijestan koji su osnovni principi demokratskog sistema?Vozdra_123 wrote:
varas se
za nas "balavce" ispod 30 jeste to pravo dobro zivotno iskustvo
ali nas niko ne pita da vodimo drzavu, a bogami i ne vidim neko interesovanje da vodimo drzavu
vecina svijeta jos uvijek zivi u bosni, koja je podijeljena vise nego ikad prije
TI si drzava, JA takodjer, MI smo Bosna i Hercegovina.
Haris nije sa neba pao, nit je ovo njegova avlija, cemu taj fatalizam? MI smo ga birali, vecina jeste, zato i sjedi u toj fotelji. NAS je poslanik i ima da radi u nasem interesu.
Moramo se napokon primiti te odgovornsti. Rijesili smo se komunjara, komunisticke diktature, sad je u nasim rukama, kojim pravcem idemo.
Gledam na rezultat ankete i hoce mi zlo.
Orhanowski, ipak puno bolji pregled od (uglavnom) dubokoumnog bulaznjenja u So sprach Zarathustra, i prije nego sto te to baci u nicim zasluzenu depresiju:Orhanowski wrote:Nietzsche: Tako je govorio Zaratustra
" - Nego, covek je kao i drvo. Sto bi on vise u vasionu i u svetlost, tim jace naginju njegove zile k zemlji, na nize, u pomrcinu, u dubinu, - u zlo."
Hoces reci da su u proteklom ratu radnici uzeli oruzje da brane svoju samoupravnu imovinu, ali ebi ga, nije islo kao sto su planirali, imovina prvo nacionalizovana, potom privatizovana/rasprodana, te sad radnicka klasa nema inspiracije za nova ratovanja...MuaDib wrote:Ova tema je zaista tako glupa, jer vise nikom ne pada na pamet da uzme oruzje da brani bogastvo nacionalistickih oligarha, koji su rat i poveli da radnicku imovinu prevedu u drzavnu i da je sutraj prodaju budi Bog zasto. A usput su ostvarivali velikodrzavne projekte, uključujuci zlocine genocida i etnickog ciscenja.![]()
![]()
Izvini, s ovim gore se ne slazem. Ne kontrolisu, ipak, zapadne sile lokalne ratove nekakvim prekidacima ukljuci/iskljuci, mada ih obicno okrenu u svoju korist.zavrzlama wrote:Novi rat u BIH je moguc jedino ako zapadne sile radi sopstvenih geo-politickih ciljeva budu trebale isti...
Domaci ratnohuskaci nemogu niti imaju cime vise voditi rat.....gradanski rat u Srbiji je jedino moguc kao zavrsnica Balkanskih ratova zadnjih 16 godina i postavljanja stvari na svoje mjesto..i opet ako zapad bude htio..
Sherlok, koliko god mi to tesko pada, ipak, Zavrzlamina opcija o presudnom uticaju ponasanja krscanskog zapada prema miru Bosni je bliza istini, a ista me kao uvjerenje muci vec godinama.SherlockHolmes wrote:Izvini, s ovim gore se ne slazem. Ne kontrolisu, ipak, zapadne sile lokalne ratove nekakvim prekidacima ukljuci/iskljuci, mada ih obicno okrenu u svoju korist.zavrzlama wrote:Novi rat u BIH je moguc jedino ako zapadne sile radi sopstvenih geo-politickih ciljeva budu trebale isti...
Domaci ratnohuskaci nemogu niti imaju cime vise voditi rat.....gradanski rat u Srbiji je jedino moguc kao zavrsnica Balkanskih ratova zadnjih 16 godina i postavljanja stvari na svoje mjesto..i opet ako zapad bude htio..
Volio bih i da si u pravu kaza kazes da ratnohuskaci nemaju cime, ali sam i tu skeptican, iz slicnih razloga kao i 92.
potpuno se slazem sa tobom...belgija, svajcarska, holandija su slozenije od bosne pa zive u miru...zavrzlama wrote:Novi rat u BIH je moguc jedino ako zapadne sile radi sopstvenih geo-politickih ciljeva budu trebale isti...
slazem se sa covjekom jer poznajem situaciju u gore navedenim zemljama...SherlockHolmes wrote:salko, ti se samo slazes
Da Sherlock! Upravo to mislim. Oni su, to su vojni eksperti vec toliko puta ponovili, mogli na vrijeme osujetiti Miloseviceve radove na V. Srbiji. Ili u najgorem slucaju, kad je vec pocelo, mogli su to ograniciti na reducirane ratne aktivnosti od samo nekoliko nedjelja. Mogli su, ali nisu. Jer im "nije bilo jasno sta se to dolje desava". Jer nisu sebi smjeli dozvoliti nikakvo zalijetanje i preuranjenu akciju, jer, hej, dolje su neki muslimani u igri. Jebem li im vazda majku! (Da mi oprosti cijenjeni forumski publikum)SherlockHolmes wrote:@kon-tiki
Nisam siguran na koje opcije mislis, pa da priupitam: mislis da ukoliko otpocne nekakva eskalacija sukoba koja bi vodila u rat, a to zapadu, recimo, trenutno ne odgovara, oni bi to efikasno i brzo sprijecili?