mostarac wrote:Kao clanu SDP-a mi apsolutno ne pada napamet da raspravljam o unutrasnjim stvarima partije na jednom javnom forumu.
Slagao se neki clan SDP-a sa Zlatkom Lagumdzijom ili se ne slagao sa njim, njegova duznost i partijska obaveza je ako je vec clan da tog istog Zlatka Lagumdziju i cjelokupnu partiju u javnosti brani, a ne da je blati. A ako kao clan SDP-a imam nesto protiv Zlatka Lagumdzije postoje institucije SDP-a kroz koje se moze iskazati svoj stav. Forum sigurno nije mjesto na kome ce clanovi SDP-a raspravljati o dobrim i losim stranama naseg predsjednika. Svidjao se meni Zlatko Lagumdzija ili ne, ako sam clan SDP-a, a to se postaje je li dobrovoljno, onda ni u kom slucaju ne smijem blatiti svog predsjednika u javnosti, jer on je izabran vecinom glasova clanova partije ciji sam ja clan DOBROVOLJNO.
SDP-ovog predsjednika ne smjenjuju i ne biraju SDP-ovi biraci, nego SDP-ovi clanovi. SDP, kao i svaka druga politicka partija je kompanija, ciji akcionari su njeni clanovi, i koji biraju svog predsjednika akcionara koji ima zadatak da ponudi proizvode kompanije trzistu, sto u ovom slucaju predstavlja biracko tijelo. U skladu sa dogovorenim ciljevima na skupstini akcionara (kongresu partije) nakon odredjenog vremenskog perioda ili odredjenog datuma (izbori), akcionari se sastaju da vide kakva je bila prodaja proizvoda i ocjene da li je moglo bolje i gdje su eventualne greske i ko je odgovoran. Nakon razmatranja izvjestaja akcionari odlucuju sta i kako dalje. Tako funkcionisu kompanije, a politicka partija je kompanija koja na trzistu nudi svoj proizvod (program), a predsjednika kompanije zbog loseg proizvoda nikada ne smjenjuju potrosaci, nego akcionari.Nadam se da je nekima sada malo jasnije. Ako neko ima nesto protiv Zlatka Lagumdzije vrata institucija SDP-a kao clanu partije su mu sirom otvorena pa samo naprijed.
Nama predsjednika sigurno nece smjenjivati ili birati ulica, nego clanstvo, a niko od vas koji ste van SDP-a apsolutno nema pojma sta neko od nas koji smo iz SDP-a misli o Zlatku Lagumdziji. To znaci da smo slozna i disciplinovana ekipa, a slozna braca kucu grade 
Pa ne mogu da vjerujem sta citam. Pa ovo je toliko ograniceno da mi sada postaje kristalno jasno sto su svi oni ljudi otjerani ili otisli iz SDP-a. Jednostavno drugacije mislili, a ko ima hrabrosti da pomisli drugacije od "vozda" taj leti.
JBT mi je ostao u sjecanju po tome da me je u coporu sa ostalim "sdp-ovcima" napadao kada sam pisao drugacije od onog kako oni misle, a sada kada covjek pokusa kritikovati "vozda" umalo bez glave da ostane. Samo sto ga ne optuzise da je spijun, kvisling, ubaceni element, unutrasnji neprijatelj... Pa kao da smo u Rusiji, jebo vas demokratija...
Mostarac, konkurentske stranke vam mogu samo pozeljeti da imate Lagumdziju za predsjednika dok ne umre. Time su sebi osigurale slabiju konkurenciju.
A kad vec spominjes akcionare, nema tog dionicarskog drustva u kojem ce vlasnici dionica i dalje drzati na vrhu covjeka zbog kojeg imaju pad prodaje i pad vrijednosti dionica. Osim naravno u totalitarnim komunistickim rezimima i u drzavnim firmama...
U svakom slucaju ti i ovi ostali "sdp-ovci" koji su ovako napali JBT-a ste samo odraz stanja u kakvom se SDP trenutno nalazi. Zalosno i jadno... A pravo na kritiku ima svako a ne samo clanstvo, jer politika koja se vodi u SDP-u ne utice samo na zivot njegovih clanova vec i svih ostalih. A iznevjerenim se posebno mogu osjecati simpatizeri i glasaci...