Koliko znam, gospodja Aksamija je direktorica Pete gimnazije, a time se krsi zakon o sukobu interesa407 - ZASTUPNIČKI/PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE - IZBORNA JEDINICA 7
1 AKŠAMIJA NEZAHETA
2 AJANOVIĆ IRFAN
3 PLEH FEHIM
4 MEMIĆ SENAID
Sukob Interesa
-
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Sukob Interesa
-
pa mnogim drugim ljudima su na proslim iyborima stiyala upoyorenja, javno su proyivani, a bili su na mnogo niyim funkcijama od direktora skole, a nisam do veceras ni ynala da se Kcerka kanadidovala...slucajno skuyim plakat, sad isla na http://www.sda.ba i nadjem je...The Man wrote:Ma ko nas pita...
-
Pa i ovaj sedmi na listi za parlament FBiH je danas direktor NArodne i univerzitetske biblioteke BiH. Jel i ovo sukob interesa?
SDP BiHIzborna jedinica 11:
BEHMEN ALIJA
MARTINOVIĆ DANIJELA
POJSKIĆ SABRIJA
ŠUĆUR SLAVIŠA
MUMINAGIĆ SUADA
MESIHOVIĆ RUSMIR
OVČINA ISMET
ADEMI LIRIJA
BAJRAMOVIĆ BEĆIR
BEHMEN ALIJA
MARTINOVIĆ DANIJELA
POJSKIĆ SABRIJA
ŠUĆUR SLAVIŠA
MUMINAGIĆ SUADA
MESIHOVIĆ RUSMIR
OVČINA ISMET
ADEMI LIRIJA
BAJRAMOVIĆ BEĆIR
-
hm, ako je narodna biblioteka JAVNA USTANOVA , tj registrovana tako, onda jeste...branimir_s wrote:Pa i ovaj sedmi na listi za parlament FBiH je danas direktor NArodne i univerzitetske biblioteke BiH. Jel i ovo sukob interesa?
BEHMEN ALIJA
MARTINOVIĆ DANIJELA
POJSKIĆ SABRIJA
ŠUĆUR SLAVIŠA
MUMINAGIĆ SUADA
MESIHOVIĆ RUSMIR
OVČINA ISMET
ADEMI LIRIJA
BAJRAMOVIĆ BEĆIR
Svi djelatnici i funkcioneri javnih ustanova se mogu kandidovati za bilo koju od funkcija na izborima, ali pri eventualnom izboru na tu poziciju moraju podnijeti ostavku na prethodnu funkciju u javnoj ustanovi jer bi u suprotnom to predstavljalo sukob interesa.
#8 Re: Sukob Interesa
E ja bi samo radi dobrobiti Pete gimnazije glasao za nju da NAPOKON smakne sa te funkcije! Ona i direktorstvo nebo i zemlja!mIRCerka wrote:Koliko znam, gospodja Aksamija je direktorica Pete gimnazije, a time se krsi zakon o sukobu interesa407 - ZASTUPNIČKI/PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE - IZBORNA JEDINICA 7
1 AKŠAMIJA NEZAHETA
2 AJANOVIĆ IRFAN
3 PLEH FEHIM
4 MEMIĆ SENAID

-
na proslim izborima je bilo prozivanja po novinama i pozivanja na neke zakone da se ne smijes ni kandidovati ako si na poziciji, vec fino das otkaz pa se onda kandidujes...aldi wrote:Svi djelatnici i funkcioneri javnih ustanova se mogu kandidovati za bilo koju od funkcija na izborima, ali pri eventualnom izboru na tu poziciju moraju podnijeti ostavku na prethodnu funkciju u javnoj ustanovi jer bi u suprotnom to predstavljalo sukob interesa.
meni se cini da se kod nas izborni zakon i pravila mijenjaju ne od izbora do izbora, vec od stranke do stranke...
-
#10 Re: Sukob Interesa
Ako je izaberu na kandidiranu poziciju, onda ona bira šta hoće: ili direktorica ili parlamentarac.mIRCerka wrote:Koliko znam, gospodja Aksamija je direktorica Pete gimnazije, a time se krsi zakon o sukobu interesa407 - ZASTUPNIČKI/PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE - IZBORNA JEDINICA 7
1 AKŠAMIJA NEZAHETA
2 AJANOVIĆ IRFAN
3 PLEH FEHIM
4 MEMIĆ SENAID
Ista stvar sa bivšom direktoricom II gimnazije.
-
#11 Re: Sukob Interesa
koja je to glupost..deset_u_pola wrote: Ako je izaberu na kandidiranu poziciju, onda ona bira šta hoće: ili direktorica ili parlamentarac.
Ista stvar sa bivšom direktoricom II gimnazije.
i onda ona kaze DIREKTORICA i onda su ljudi dzaba glasali...

Nisam bas najbolje upoznat sa ovim pravilima oko sukoba interesa, ali vjerujem da bi neko reagovao. Stranci za BiH i drugim konkurentima SDA to ne bi promaklo, da je tu sta mimo pravila 
Hvala Mircerki na informaciji. Nisam znao da je ova zenska direktorica Bosnjacke gimnazije i Kcerka. Mada sam pretpostavio da je Kcerka, zbog prezimena....
Pa ljudi sta fali sto zenska kandidovala, ipak je dobila Sestoaprilsku nagradu (tj. gimnazija, ali to je nebitan detalj)

Hvala Mircerki na informaciji. Nisam znao da je ova zenska direktorica Bosnjacke gimnazije i Kcerka. Mada sam pretpostavio da je Kcerka, zbog prezimena....
Pa ljudi sta fali sto zenska kandidovala, ipak je dobila Sestoaprilsku nagradu (tj. gimnazija, ali to je nebitan detalj)

ne bošnjačke,nego pete...Dezze wrote:Nisam bas najbolje upoznat sa ovim pravilima oko sukoba interesa, ali vjerujem da bi neko reagovao. Stranci za BiH i drugim konkurentima SDA to ne bi promaklo, da je tu sta mimo pravila
mala-i wrote:ne bošnjačke,nego pete...Dezze wrote:Nisam bas najbolje upoznat sa ovim pravilima oko sukoba interesa, ali vjerujem da bi neko reagovao. Stranci za BiH i drugim konkurentima SDA to ne bi promaklo, da je tu sta mimo pravila

-
Lejla je direktorica Bosnjacke....Dezze wrote:mala-i wrote:ne bošnjačke,nego pete...Dezze wrote:Nisam bas najbolje upoznat sa ovim pravilima oko sukoba interesa, ali vjerujem da bi neko reagovao. Stranci za BiH i drugim konkurentima SDA to ne bi promaklo, da je tu sta mimo pravila
Pa ljudi sta fali sto zenska kandidovala, ipak je dobila Sestoaprilsku nagradu (tj. gimnazija, ali to je nebitan detalj)![]()
Hvala
(Ali zar Kcerka nije direktorica Bosnjacke gimnazije?!)
e ja ti ne mogu upratiti ko je kome sta familijarno vise

a za gdju. NEzahetu znam da je direktorica pete...
OK. Kako god. Ionako moj glas nece dobiti, taman da je neka direktorica na Harvardu. (A ne bi me cudilo da je Stranka i do tamo dogurala).mIRCerka wrote:Lejla je direktorica Bosnjacke....Dezze wrote:mala-i wrote: ne bošnjačke,nego pete...![]()
Hvala
e ja ti ne mogu upratiti ko je kome sta familijarno visesvi lice

znas nesto konkretno o ljudima koje spominjes ili samo bezze laprdas?Dezze wrote:OK. Kako god. Ionako moj glas nece dobiti, taman da je neka direktorica na Harvardu. (A ne bi me cudilo da je Stranka i do tamo dogurala).mIRCerka wrote:Lejla je direktorica Bosnjacke....Dezze wrote:![]()
Hvala
Uuuuuh, jel' to povrijedjeni SDA-ovac?? Znam da je u SDA. A to je u mojim ocima vec diskreditujejusuff wrote:znas nesto konkretno o ljudima koje spominjes ili samo bezze laprdas?Dezze wrote:OK. Kako god. Ionako moj glas nece dobiti, taman da je neka direktorica na Harvardu. (A ne bi me cudilo da je Stranka i do tamo dogurala).mIRCerka wrote: Lejla je direktorica Bosnjacke....

#20 Re: Sukob Interesa
Da li neko možda zna da li je osoboa u sukobu interesa (ili kako se već zove) ako je u upravnom odboru 2 različite javne ustanove. Hvala