Moguć referendum za odcjepljenje Republike Srpske

zzzzz
Posts: 2054
Joined: 27/05/2004 22:30

#51

Post by zzzzz » 23/05/2006 13:14

novel wrote:
Albanci nisu nikad potpisali nikakav "Dejton" u kojem su pristali da budu dio te Srbije.
nisu potpisali Deyton ali po Ustavu SFRJ oni, htjeli ili ne su pokrajina (srbija)....ne moze se tek tako jedan dio drzave odcijepiti? :?
E ovo je kljucno "htjeli ili ne"..................u to kolonijalno vrijeme drugi su odlucivali o njima.

Karadzicevi su svojom rukom potpisali Dejton


Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#52

Post by Prenj » 23/05/2006 13:20

branimir_s wrote:IMA TU SAMO JEDAN PROBLEM I TOGA SU ONI GORE JAKO DOBRO SVJESNI A TO JE:
NA TOM REFERENDUMU BI MORALO GLASATI CJELOKUPNO BIRAČKO TIJELO BIH.
Da smo kojim slucajem potpisali Ustavne promjene e onda bi to moglo nekako i proči. Zato je tzv. srpski blok onako zdušno podržavao promjenu Dejtonskog sporazuma.Na žalost u tu igru su se uplele i neke naše fukare ali srećom ne prođe.
Ukratko, bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci, neovisno od nasih zelja.

Nije mi zaista jasno kakve veze imaju zadnje ustavne promjene sa statusom RS-a, koja je u ovakvom obliku, legalizovana iskljucivo Daytonskim potpisima?

Bosna_E
Posts: 356
Joined: 22/05/2005 13:47

#53

Post by Bosna_E » 23/05/2006 13:24

novel wrote:ok fino raspisati referendum u srbiji i na kosovu za nezavisnost kosova :D .....tako isto i u Bosni.......
Sto se tice Kosova eto ti MZ raspravljaj s njom i raspisuj na nivou Europe ako te volja ne interesuje me, iako sam znas da je skoro 90% stanovnistva na Kosuvu ne-srpsko. Uvjek je bilo. Nemoj mi sad prica o procetima u Entitetu "RS" jer je dole izvrsen genocid i etnicko ciscenje. A to "isto tako i u Bosni", moze na nivou drzave sa popisom iz -91 i prava glasa za sve one s tog popisa minus domorodci sto dodzose na traktorima iz Knina, Slavonije itd . Referendum jeste li za nezavisnost entiteta il njihovo ukidanje?
Bosna_E wrote: Kosovo je i onda imalo neki poseban status.
novel wrote: a, RS DANAS nema? :D
Ima, status Entiteta u Suverenoj i Nedjeljivoj drzavi.
Treba bit iskren i reci da RS moze samo da POKUSA da se odvoji SILOM.
Tu bi sve i ostalo... samo na pokusaju. Nije ovo 92-ga, nema JNA, ni Slobe...
Prenj wrote:Nije mi zaista jasno kakve veze imaju zadnje ustavne promjene sa statusom RS-a, koja je u ovakvom obliku, legalizovana iskljucivo Daytonskim potpisima?
Imaju. Vecina zakona se ustavno prebacuje sa drzavnog na entitetski nivo i time se dodatno jacaju entiteti a jos vise slabi drzava.
Ovog puta to bi bilo finalno.

The Man
Posts: 240
Joined: 20/05/2006 14:01

#54

Post by The Man » 23/05/2006 13:27

Nešto pratim ove diskusije zadnjih par dana....oko CG i tako dalje....i onda prebacim na discovery i gledam emisiju o gradnji aerodroma u Hong-Kongu....i počnem se smijat sam sebi i kažem: gdje ja živim jebote! :-) ....mi se ložimo na referendum u jednoj bivšoj republici koja 3x veći divlji zapad od ovog našeg ovdje, još plus neki likuju kao u tom smislu "jesu zajebali Srbiju" a ovi im uslugu učinili....mislim da bi se trebali okrenut sebi..

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

#55

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/05/2006 13:34

The Man wrote:Nešto pratim ove diskusije zadnjih par dana....oko CG i tako dalje....i onda prebacim na discovery i gledam emisiju o gradnji aerodroma u Hong-Kongu....i počnem se smijat sam sebi i kažem: gdje ja živim jebote! :-) ....mi se ložimo na referendum u jednoj bivšoj republici koja 3x veći divlji zapad od ovog našeg ovdje, još plus neki likuju kao u tom smislu "jesu zajebali Srbiju" a ovi im uslugu učinili....mislim da bi se trebali okrenut sebi..
Haj' ti to reci onom pokretu u R.S-u sto zagovara referendum... :roll:

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

#56

Post by novel » 23/05/2006 13:34

Karadzicevi su svojom rukom potpisali Dejton
Cekaj, tko je u ime srba pregovarao u Dejtonu :D i ko je potpisao? :oops: .....vjerovatno je neko u ime "siptara" potpisao autonomiju???? :D slazem se sa "Prenjom" "bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" ali ovo ne razumijem "RS-a, koja je u ovakvom obliku, legalizovana iskljucivo Daytonskim potpisima?" MZ tako htjela MI kako potpisali sta si drugo mogao....kakve opcije imao?

User avatar
hrasno38
Posts: 26345
Joined: 21/11/2004 23:42

#57 Re: Moguć referendum za odcjepljenje Republike Srpske

Post by hrasno38 » 23/05/2006 13:36

SiSaJuMe wrote:Moguć referendum za odcjepljenje Republike SrpskeSrpski pokret nevladinih asocijacija "Spona" najavljuje da će zatražiti od međunarodne zajednice da se u RS održi referendum o izdvajanju RS iz BiH, izjavio je predsjedavajući te nevladine organizacije Branislav Dukić.BANJA LUKA - Nakon crnogorskog referenduma na kojem se većina građana opredijelila za nezavisnost Crne Gore, u Republici Srpskoj redove zbijaju struje koje se zalažu da se isto pravo pruži i tome bh entitetu.

Srpski pokret nevladinih asocijacija "Spona", prema pisanju Večernjeg lista, najavljuje da će zatražiti od međunarodne zajednice da se u RS održi referendum o izdvajanju RS iz BiH, izjavio je predsjedavajući te nevladine organizacije Branislav Dukić. On je poručio da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica Srbima u RS prizna pravo na referendum, jer je to pravo jedino njima uskraćeno u odnosu na sve druge narode u bivšoj Jugoslaviji.

Mislim da je EU davanjem CG pravo na referendum napravila presedan čiji će rezultati imati nesagledive posljedice u regiji, koje se u prvom redu odnose na mogućnost odcjepljenja Kosmeta od Srbije, u kojem su Šiptari nacionalna manjina, za razliku od Srba u BiH, koji su konstitutivan narod istaknuo je Dukić.

On smatra da su potpuno opravdani u posljednje vrijeme sve učestaliji zahtjevi za održavanje referenduma u RS. Član Izvršnog odbora Srpske stranke RS Nenad Stevandić smatra da je "moguće da se u RS održi isti referendum kao u Crnoj Gori, jer su polazne pozicije Crne Gore za referendum identične u RS". On je naveo da u BiH, kao i u SCG, postoje dva entiteta s posebnim parlamentima, zajedničkim državnim parlamentom i jedinstvenom vojskom. Predsjednik vlade RS Milorad Dodik izjavio je da kao legalist prihvaća rezultate referenduma u Crnoj Gori.

Vrlo je važno nastaviti politiku stabilizacije odnosa CG i Srbije, ali i drugih zemalja u okruženju, a prvenstveno BiH, pa samim time i RS zaključio je Dodik. Predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica ocjenjuje da su referendum u Crnoj Gori i njegovi rezultati "najgora rješenja koja su se mogla dogoditi za tu republiku".

U CG građani su podijeljeni na one koji su za nezavisnost i one koji su za zajedničku državu istaknuo je Mihajlica. On vjeruje da će "šiptarski separatisti vrlo brzo tražiti svoj dio CG". Najbolje bi bilo da je na referendumu osigurana podrška za zajedničku državu SiCG i mislim da će se ta ideja obnoviti rekao je Mihajlica.

23.5.2006.
Pincom.info

Sto ti je BRZINA kad je Idiotizam u pitanju.
hahaha ne ovo se covjek moze samo grohotom nasmijati. Po kojem ce popisu napraviti referendum ?????? Jedino mogu po genocidnom popisu ali im se taj ne priznaje kao vazeci. Ima ona jedna pjesma "Sanjati, ne mogu im to uskratiti......". Moze se samo Srbija pripojiti nama pa da bude VELIKA BOSNA I HERCEGOVINA.

Bosna_E
Posts: 356
Joined: 22/05/2005 13:47

#58

Post by Bosna_E » 23/05/2006 13:38

novel wrote:sta si drugo mogao....kakve opcije imao?
Nikakve. Al podsjecanja radi kad je pocela "oluja" i "sana95" Nikola Koljevic je PLAKAO na CNN i molio za pomoc te tvrdio da ukoliko se nesto ne poduzme "srbi ce za 36 sati postat proslost u Bosni"
Last edited by Bosna_E on 23/05/2006 13:39, edited 1 time in total.

zzzzz
Posts: 2054
Joined: 27/05/2004 22:30

#59

Post by zzzzz » 23/05/2006 13:39

desperadosi, jednostavno toliko boli sve ovo da ne znaju sta ce od sebe

Bosna_E
Posts: 356
Joined: 22/05/2005 13:47

#60

Post by Bosna_E » 23/05/2006 13:41

zzzzz wrote:desperadosi, jednostavno toliko boli sve ovo da ne znaju sta ce od sebe
Prvi moj komentar na ovu temu je bio "hvata se davljenik za slamku..."

car-x
Posts: 3483
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#61

Post by car-x » 23/05/2006 13:42

Fair Life wrote:"Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati (misli na SDS). Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga", rekao je Izetbegovic Richardu Holbrookeu.

fair life, ti si povremeno pravi licemjer..
bez namjere i potrebe da branim lik i djelo AI, moram primijetiti da se u tvojim postovima stalno provlaci nevidjena mrznje prema gore-pomenutom.. u ovom postu konkretno je tebi sto put vec zlo da je AI ovo reko, nego sama cinjenica da su ovi iz SDS-a nacisti..

idi bolan, popusti malo..

Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#62

Post by Prenj » 23/05/2006 13:51

novel wrote:
Karadzicevi su svojom rukom potpisali Dejton
Cekaj, tko je u ime srba pregovarao u Dejtonu :D i ko je potpisao? :oops: .....vjerovatno je neko u ime "siptara" potpisao autonomiju???? :D slazem se sa "Prenjom" "bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" ali ovo ne razumijem "RS-a, koja je u ovakvom obliku, legalizovana iskljucivo Daytonskim potpisima?" MZ tako htjela MI kako potpisali sta si drugo
mogao....kakve opcije imao?
Jos od pobjede nacionalnih stranaka 1991. sve je upucivalo da ce se nekakva nacionalna podjela BiH na kraju desiti, milom ili silom i Daytonski mirovni sporazum je bio tek na kraju tog procesa koji je trajao cetiri godine, ukljucujuci i krvavi rat. Daytonski mirovni sporazum, kao i svaki drugi, je podrazumijevao odredjene kompromise i kompromisi, i to iskljucivo teritorijalni, su se u Daytonu i desili.
O nazivu RS-a, skoro da uopste nije bilo rasprave, i to ne zbog medjunarodne zajednice, vec zbog nedostatka volje kod nasih pregovaraca da se tome energicnije odupru.
Dayton je umalo propao i rat umalo bio nastavljen, ne zbog RS-a, ili ustava, ili nekog drugog principijelnog pitanja, vec zbog 1 virtuelnog procenta teritorije, suma, livada i mocvara (Holbrooke: To End a War)

Ali nakon Daytona, nikakvi dodatni potpisi nisu vise potrebni za dalju legalizaciju RS-a.

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

#63

Post by novel » 23/05/2006 13:59

Referendum jeste li za nezavisnost entiteta il njihovo ukidanje?
Ako Kosovo postane nezavisno ne vidim razlog zasto ne bi Baskija, Katalonija, Galicija, Sandzk, Vojvodina,Kurdistan, Cecenija, igusetija, Dagestan,Tajvan, RS.......... :D :D imali pravo na nezavisnost :?

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

#64

Post by novel » 23/05/2006 14:01

..

zzzzz
Posts: 2054
Joined: 27/05/2004 22:30

#65

Post by zzzzz » 23/05/2006 14:07

novel wrote:
Karadzicevi su svojom rukom potpisali Dejton
Cekaj, tko je u ime srba pregovarao u Dejtonu :D i ko je potpisao? :oops: .....vjerovatno je neko u ime "siptara" potpisao autonomiju???? :D slazem se sa "Prenjom" "bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" ali ovo ne razumijem "RS-a, koja je u ovakvom obliku, legalizovana iskljucivo Daytonskim potpisima?" MZ tako htjela MI kako potpisali sta si drugo mogao....kakve opcije imao?
Iako nisu pregovarali u Dejtonu, "vlasi" su potpis verifikovali naknadno.

novel
Posts: 1071
Joined: 21/03/2006 10:24
Location: PM
Contact:

#66

Post by novel » 23/05/2006 14:17

Ali nakon Daytona, nikakvi dodatni potpisi nisu vise potrebni za dalju legalizaciju RS-a.
Procitaj Ustav Republike BiH i vidi sta tamo pise.."niko nema pravo..." :wink:
milom ili silom i Daytonski mirovni sporazum je bio tek na kraju tog procesa koji je trajao cetiri godine, ukljucujuci i krvavi rat


nego sto si u Deyton poslao Sacira i Aliju :D trebao si ti ici da sa Holbrukom "end the war"....."bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" zar nije Holbruk odlucio da se pola Republike Bosne i Hercegovine zove SRPSKIM imenom? Aljo kljimo glavom i vikao yes, yes :D

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

#67

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/05/2006 14:26

novel wrote:
nego sto si u Deyton poslao Sacira i Aliju :D trebao si ti ici da sa Holbrukom "end the war"....."bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" zar nije Holbruk odlucio da se pola Republike Bosne i Hercegovine zove SRPSKIM imenom? Aljo kljimo glavom i vikao yes, yes :D
Ne, teritorij koji se sada zove R.S se do kraja 1992 zvao "Srpska Republika Bosna i Hercegovina", naknadno je krsten u Republika Srpska. U Dejtonu je priznato stanje na terenu sa odredjenim korekcijama. Dakle nije Holbruk ili Alija odlucio da se taj teritorij tako zove vec je jednostavno prihvacen "ratni" naziv.

Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#68

Post by Prenj » 23/05/2006 14:30

novel wrote:
Ali nakon Daytona, nikakvi dodatni potpisi nisu vise potrebni za dalju legalizaciju RS-a.
Procitaj Ustav Republike BiH i vidi sta tamo pise.."niko nema pravo..." :wink:
milom ili silom i Daytonski mirovni sporazum je bio tek na kraju tog procesa koji je trajao cetiri godine, ukljucujuci i krvavi rat


nego sto si u Deyton poslao Sacira i Aliju :D trebao si ti ici da sa Holbrukom "end the war"....."bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" zar nije Holbruk odlucio da se pola Republike Bosne i Hercegovine zove SRPSKIM imenom? Aljo kljimo glavom i vikao yes, yes :D
Mi onome sto obicno zovemo "medjunarodna zajednica" previse cesto pripisujemo nadnaravna svojstva. Americki interes 1995. je bio da zavrsi rat u BiH i ona je to ucinila, ali detalji toga su bili ostavljeni konkretnim ljudima od krvi i mesa, od kojih je najznacajniji bio Holbrooke, koji je bio mirovni posrednik u procesu koji je na kraju zavrsio Daytonskim sporazumom.
Nije Holbrooke dao naziv RS-u, vec je njemu srpska strana komunicirala takvo ime, kao nesto sto je za njih ko bitno, dok je duznost nasih pregovaraca bila da takvo ime odbace ili da se barem pokusaju energicno suprostaviti, ako je za nasu stranu to bilo neprihvatljivo, kao sto su mnogo puta ranije znali odbacivati neka druga neprihvatljiva rjesenja.
To se, nazalost, nije desilo.
Aljo nije klimo uvijek i govorio yes, yes, jer Dayton je umalo propao zbog 1 (jednog) procenta teritorije!

Hadzi-Murat
Posts: 261
Joined: 25/04/2006 11:44

#69

Post by Hadzi-Murat » 23/05/2006 14:41

Prenj wrote:
novel wrote:
Ali nakon Daytona, nikakvi dodatni potpisi nisu vise potrebni za dalju legalizaciju RS-a.
Procitaj Ustav Republike BiH i vidi sta tamo pise.."niko nema pravo..." :wink:
milom ili silom i Daytonski mirovni sporazum je bio tek na kraju tog procesa koji je trajao cetiri godine, ukljucujuci i krvavi rat


nego sto si u Deyton poslao Sacira i Aliju :D trebao si ti ici da sa Holbrukom "end the war"....."bit ce sve onako kako medjunarodna zajednica odluci" zar nije Holbruk odlucio da se pola Republike Bosne i Hercegovine zove SRPSKIM imenom? Aljo kljimo glavom i vikao yes, yes :D
Mi onome sto obicno zovemo "medjunarodna zajednica" previse cesto pripisujemo nadnaravna svojstva. Americki interes 1995. je bio da zavrsi rat u BiH i ona je to ucinila, ali detalji toga su bili ostavljeni konkretnim ljudima od krvi i mesa, od kojih je najznacajniji bio Holbrooke, koji je bio mirovni posrednik u procesu koji je na kraju zavrsio Daytonskim sporazumom.
Nije Holbrooke dao naziv RS-u, vec je njemu srpska strana komunicirala takvo ime, kao nesto sto je za njih ko bitno, dok je duznost nasih pregovaraca bila da takvo ime odbace ili da se barem pokusaju energicno suprostaviti, ako je za nasu stranu to bilo neprihvatljivo, kao sto su mnogo puta ranije znali odbacivati neka druga neprihvatljiva rjesenja.
To se, nazalost, nije desilo.
Aljo nije klimo uvijek i govorio yes, yes, jer Dayton je umalo propao zbog 1 (jednog) procenta teritorije!
Meni nije jasno zasto se "generali poslije bitke" ne bune kada Zlatko i Sulejman sa cetnicima i ustasama potpisuju podjelu zemlje u miru, 10 godina nakon rata, u situaciji kada nisu zakljucani u jednoj vojnoj bazi i kada na teritoriji BiH ne hara 200.000 vojnika...

...Medjutim to nema veze ni s drzavom ni s domovinom...to ima veze s politickom opcijom, oni koji su naprimjer za SDP, slijede Zlaju slijepo, i kad treba da se pljuje po pregovaracima u Dejtonu i kad treba da se zemlja deli bez pregovaraca u Dejtonu... :-)

Al-aqsa
Posts: 264
Joined: 11/03/2006 20:12
Location: Tuzla

#70

Post by Al-aqsa » 23/05/2006 14:44

Bosna_E wrote:
Fair Life wrote:"Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati (misli na SDS). Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga", rekao je Izetbegovic Richardu Holbrookeu.
Ovo je tacno, medzutim Alija i jeste taj koji je potpisao i fakticki stvorio RS. Nemoj mi sad prodavat suplju da je morao jer u to ne vjerujem. E pa sad nema Alije da im pomogne u referendumu i da udari nove temelje toj fasistickoj tvorevini!
Fair, Alija je sam rekao da su nacisti, ali i ja sam protiv zabrane. Neka se srbske budale udave u svoim jadima, lazima i zlocinima!

Bosna_E, koi si ti supljoglavac. Ala bi tebe neki srbin lahko izjeo svojom demagogijom i lazima, a vidim da si vec na to i nasjeo. RS nije stvorio Alija, RS je nastao zahvaljujuci Slobi, Karadzicu i Mladicu humanistima! I hvala Aliji pa je potpisao Dejton, jer je spasio mnoge zivte i dalja stradanja!

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

#71

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/05/2006 14:51

Al-aqsa wrote: I hvala Aliji pa je potpisao Dejton, jer je spasio mnoge zivte i dalja stradanja!
Treb'o je sacekati samo 20 dana sa potpisivanjem...eh... :roll:

The Man
Posts: 240
Joined: 20/05/2006 14:01

#72

Post by The Man » 23/05/2006 14:53

Pa sad ovako....ako idemo po tom ključu, da na Kosovu imajo pravo Albanci na odcjepljenje onda imaju to i srpski i hrvatski narod u BiH...niko im ne može zabraniti da to traže, ako i Kosovo u bližoj budučnost dobije nezavisnost...

Mislim da če se to u nekoj budučnosti desiti...da če se odcijepiti...a preostali dio če pripojiti Hrvatskoj...ko da se sprema neka takva zvečka :?

Ja slušam The Cure 8-)

Pa mi nekako lakše bude....da ne povračam od svega

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

#73

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/05/2006 14:56

The Man wrote:Pa sad ovako....ako idemo po tom ključu, da na Kosovu imajo pravo Albanci na odcjepljenje onda imaju to i srpski i hrvatski narod u BiH...niko im ne može zabraniti da to traže, ako i Kosovo u bližoj budučnost dobije nezavisnost...i
Pogresno, nigdje u Dejtunu i ustavu BiH ne stoji da narodi ili entiteti imaju pravo na odvajanje od BiH. Ako ipak insistiras da Srbi i Hrvati imaju pravo na
odcjepljenje, pitas li se imaju li Bosnajci pravo da se izjasne u kakvoj drzavi zele da zive? Opet u visenacionalnoj drzavi ne mozes odlucivati prostom vecinom jer ce uvijek ona manjina smatrati da je zakinuta.

Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

#74

Post by Pearl » 23/05/2006 14:59

ma igrat cemo mi kako zapad kaze i jos poskakivati i vikati: jos! jos!...
:(

ko da nas neko nesto pita.... a i kad nas pita, sami sebe u govna u kojima smo vec zacementiramo ... da hoce ti izbori vise, za penzionere cu glasati, oni nemaju potrebe da kradu - nece dugo moci trositi :roll:

Prenj
Posts: 7014
Joined: 20/07/2004 08:59

#75

Post by Prenj » 23/05/2006 14:59

Hadzi-Murat wrote: Meni nije jasno zasto se "generali poslije bitke" ne bune kada Zlatko i Sulejman sa cetnicima i ustasama potpisuju podjelu zemlje u miru, 10 godina nakon rata, u situaciji kada nisu zakljucani u jednoj vojnoj bazi i kada na teritoriji BiH ne hara 200.000 vojnika...

...Medjutim to nema veze ni s drzavom ni s domovinom...to ima veze s politickom opcijom, oni koji su naprimjer za SDP, slijede Zlaju slijepo, i kad treba da se pljuje po pregovaracima u Dejtonu i kad treba da se zemlja deli bez pregovaraca u Dejtonu... :-)
Ako bi mi mogao objasniti logiku po kojoj je RS u ovom trenutku nepostojeci i nelegalan?

Post Reply