Jesi li se, možda, nekad zapitao zašto nema više povratnika u svim gradovima iz kojih su protjerani? Zašto, recimo, u Nevesinju ne živi ni jedan musliman Bošnjak?Patton44 wrote: ↑18/11/2020 10:17Tacno je da su cetnici sve cinili kako ne bi bilo obiljezavanja stradanja bosnjaka,al nisu uspjeli.ABH017 wrote: ↑17/11/2020 21:13Mi, vi, oni. Ja nisam član ni jedne stranke. Niti me to zanima. Samo pišem na forumu ono što je istina. Argumentovano. Kako se obilježava stradanje Bošnjaka u Višegradu? Uvijek se sjetim bašluka na mezarju na kojem je izbrušena riječ GENOCID.
Jel se to četnici ne postrojavaju svake godine u Višegradu?
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com ... a-47848050
Svake godine prezivjeli sa cuprije bacaju cvijece u Drinu. Polazu cvijece ispred obnovljene kuce u Pionirskoj ulici, gdje su
zivi spaljeni Visegradski muslimani.
Na zalost cetnici se postrojavaju,ali to sad povratnici nemogu sprijeciti.
Izvinjavam se što editujem. Ono što želim reći je to da je SDA imala ogromnu podršku Bošnjačkog glasačkog tijela od prvih višestranačkih izbora, pa i po okončanju ratnih dejstava. Čitavo vrijeme je sve probleme, naroda kojeg su željeli da predstavljaju, i svoju nesposobnost da se izbori sa tim problemima, prebacivala na nekog drugog. Uvijek su problem bili Srbi, Hrvati, međunarodna zajednica itd.
Zašto po okončanju rata, nisu iskoristili mnoge donacije, ogromna finansijska sredstva, koje su dobijali što kroz donacije, što kroz mnoge fondove, da u svaki grad vrate barem po 50 porodica, naprave im fabriku ili ih osnaže kako bi se bavili poljoprivredom, voćarstvom, stočarstvom itd. Lahko su mogli da ih stimulišu i za veći natalitet?
U tom slučaju imali bismo po 7-8 vijećnika u Zvorniku, Bratuncu, Nevesinju, Prijedoru, Bijeljini.... Pa bi se moglo nametati neko svoje mišljenje, pa i zaustaviti divljanje bradatih spodoba. Mada mislim da je za dopuštanje okupljanja četnika najveća odgovornost direktno na Bakiru Izetbegoviću. Pa njegov lični prijatelj i zaštitnik je direktor OSA-e sa srednjom školom (i to mi je upitno).
Pravi problem je uhljebljavanje svojih nesposobnih kadrova i njihovih familija u svojoj bližoj sredini, kako bi ojačali svoju glasačku mašineriju. Problem je nekažnjavanje kriminala, nepotizma i nesposobnosti svojih kadrova. To je narod trpio i trpio. Veliki dio naroda koji je glasao za SDA je izumro, ovi mlađi nemaju strpljenja i ne žele da gledaju Halida Genjca još 40 godina u skupštinskim klupama. Zar je moguće da niko iz SDA ne zna zaraditi pare poštenim radom. Svi bi u politiku iz samo jednog razloga. Uhljebljenje.
Tako da, bez ikakve uvrede zaista, za ovakav debakl SDA u Kantonu Sarajevo, vi koji ste još uvijek zaljubljeni u tu stranku, možete da krivite isključivo svog predsjednika, koji je sve ovo dopustio i podržavao.
Mi ostali, kao što vidite, više ne želimo da nam takvi nesposobnjakovići vode državu. Ne želimo da nam Fikret Prevljak, Bakir Izetbegović, Sebija Izetbegović, Asim Sarajlić, Nedžad Branković, Edhem Bičakčić, Osman Mehmedagić, Halid Genjac, Šefik Džaferović.... upravljaju životima nas i naše djece. Ne želimo da nam neobrazovani tv voditelj show programa i poljoprivrednik nabavlja sofisticiranu medicinsku opremu (neispravnu), po desetostruko većoj cijeni. Tako ne želimo ni da nas takvi nesposobnjakovići predstavljaju u sredinama poput Višegrada ili Novog Travnika. Bolje da ih nema nikako, nego da su tu.
"Mi" smo odlučili da damo priliku nekom drugom, pa taman sutra da nestanemo skroz kao narod. Sa SDA nestajemo neminovno, i mi kao narod i Bosna i Hercegovina kao država. Ovako nada postoji.