Mislim da treba odati priznanje i ljudima na terenu, aktivistima, mjesnim odborima, koji su neumorno sa ljudima radili na terenu.ABH017 wrote: ↑16/11/2020 02:47Iskreno, moje mišljenje je da je upravo Dino Konaković izgurao najveći dio ove večerašnje pobjede. On lično, bez ikakve želje da umanjim zasluge mnogih drugih ljudi iz svih stranaka. Njegova retorika i čvrst stav, spremnost da uđe u klinč sa bilo kim, bez straha, bez kalkulacija, je mnogo pomogla svim ovim kandidatima. Stvorila se neka posebna atmosfera. Na ruku im je išlo i postojeće stanje, neriješene afere vladajućih, bahatost i osionost prema novinarima i prema običnom narodu.refffko wrote: ↑16/11/2020 02:26Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37
Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to sve
Sjećam se kad je baš kod Senada najavio "jakog" kandidata, kojeg će suprotstaviti Efendiću, kad su SDA, DF i SBB rušili vladu šestorke. Mogao je koalirati sa SDA i prije i poslije i biti premijer Kantona, mogao je da dobije šta hoće. Nije htio i ostao je dosljedan svojoj viziji i ideji. Mislim da mlaki ljevičari ne bi uspjeli izgurati ovu priču ni blizu.
Narod i Pravda (Konakovic)
#9201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- bingov buraz
#9203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo da se pribiljezim na ovu temu i pozdravim kolege forumase sa posebnim postovanjem. 

#9204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je Dini sljedeci logican potez kandidatura za bosnjackog clana Predsjednistva 2022 ispred Cetvorke. Ne zato sto je bitna funkcija, vec sto ce time "povuci" svoje kandidate na nizim nivoima.
- drug_profi
#9205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da se mora vratiti demokratska praksa da se sefovi stranaka kandiduju za najvise funkcije, bilo to predsjednistvo, ili pozicija premijera.
#9206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreno Dino je potpuni dobitnik izbora u KS. Napravio je strasan skok, privukao veliki broj glasaca SDA, SBB, DF. Iskrene cestitke lik je trenutno najprespektivniji politicar u BiH.
- Blixen
- Location: Skupština je izabrala predsjednika Cerića koji će u klub uložiti vizije
#9207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bravo za Dinu
osim sto je potukao SDA, prakticno je "ugasio" DF i donekle SBB u KS
osim sto je potukao SDA, prakticno je "ugasio" DF i donekle SBB u KS
#9208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo će Dinina ekipa se morati malo pokazati, medijski mislim. On, bukvalno, sam vodi cijelu priču, treba još glasnih ljudi poput njega.
#9211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa dobro, sad su dobili priliku i ostali, sačekajmo.
- konektovan
#9213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaju ljudi govorit i znaju radit, do je dokazano, ali niko nije šokantan ko Dino... Ali i ne mora biti da bi radio kvalitetne stvari.konektovan wrote: ↑16/11/2020 12:43Ne zna niko progovoriti, nazalost, ostace i dalje sam u svemu tome.
-
#9214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Predsjedavajuci vijeca ministara ce od 2022. dino biti. A ministarstvo finansija ce NS voditi
-
#9215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jok.
Lik je prije za premijera drzave ne predsjednika, gdje imas ovlasti u kuci ko kod svoje zene...
#9216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nece. Sad je Tegeltija, prije toga je bio Zvizdic i poslije njega mora biti neki Hrvat.izvrsni direktor wrote: ↑16/11/2020 12:58Predsjedavajuci vijeca ministara ce od 2022. dino biti. A ministarstvo finansija ce NS voditi
- Porodice Foht
#9217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vjerovatno ce Muzur sada dobiti vise prilike a Campara bi bio najbolji transfer jer je dobar u medijskim istupima te hrabar i tvrdoglav, kao i Kifla.
- studiorum_tuzlaensis
#9218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bevanda ili Krišto. Tipujem na još jedan mandatić bevande, dok mu udovi ne struhnu.pinkman wrote: ↑16/11/2020 13:19Nece. Sad je Tegeltija, prije toga je bio Zvizdic i poslije njega mora biti neki Hrvat.izvrsni direktor wrote: ↑16/11/2020 12:58Predsjedavajuci vijeca ministara ce od 2022. dino biti. A ministarstvo finansija ce NS voditi
Dino će biti ministar izbjeglica i borackih pitanja

-
#9219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja nemam problem s tim što je Dino prevrtljivo govno ako će raditi u interesu građana. A mislim da je dovoljno pametan da shvati da on nije postao nikakav nezamjenjiv faktor na političkoj sceni i da ima dovoljno primjera u ljudima koji su izdali povjerenje naroda. SDA stranci koja je bila duboko ukorijenjena trebalo je 30 godina da padne, njemu bi trebale samo dvije godine loše vlasti. Ako ne bude radio transparentno i pošteno, ne da mu nema ništa od većih nivoa vlasti, nego će izgubiti sve ovo što sad ima.
#9220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Daj Bože da saulise ego pa ovo shvati.Blackjack21 wrote: ↑16/11/2020 13:41Ja nemam problem s tim što je Dino prevrtljivo govno ako će raditi u interesu građana. A mislim da je dovoljno pametan da shvati da on nije postao nikakav nezamjenjiv faktor na političkoj sceni i da ima dovoljno primjera u ljudima koji su izdali povjerenje naroda. SDA stranci koja je bila duboko ukorijenjena trebalo je 30 godina da padne, njemu bi trebale samo dvije godine loše vlasti. Ako ne bude radio transparentno i pošteno, ne da mu nema ništa od većih nivoa vlasti, nego će izgubiti sve ovo što sad ima.
#9221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino vrlo uspjesno drzi i vodi ovu pricu.Blackjack21 wrote: ↑16/11/2020 13:41Ja nemam problem s tim što je Dino prevrtljivo govno ako će raditi u interesu građana. A mislim da je dovoljno pametan da shvati da on nije postao nikakav nezamjenjiv faktor na političkoj sceni i da ima dovoljno primjera u ljudima koji su izdali povjerenje naroda. SDA stranci koja je bila duboko ukorijenjena trebalo je 30 godina da padne, njemu bi trebale samo dvije godine loše vlasti. Ako ne bude radio transparentno i pošteno, ne da mu nema ništa od većih nivoa vlasti, nego će izgubiti sve ovo što sad ima.
Pokazao je da je iskren i odlucan, a najvise je pokazao da zna poso i da je hrabar i vrijedan.
Problem cetvorke ce bit naravno realizovati projekte ali i sujeta nekih 'velikih' politicara posebno iz SDPa. Uz to naravno tu i tamo ce se javljati ideoloski problemi koje ce forsirati nerazumni 'filozofi' pripadnici FGR koji bi eto na silu da Dino postane p'eder i slicne gluposti.
Dino je dokazao da je najodlucniji i najspremniji i nema u njega tolko sumnjati.
#9222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I meni je baš ovo palo na pamet kad su postali jasni rezultati lokalnih izbora. Koliko god možda funkcija sama po sebi možda ne nosi ovlasti, to bi bila jako velika stvar za vidljivost njegove stranke na nivou BiH.
#9223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Posto se ocekuje da se Bakir kandiduje za istu funkciju, bila bi interesantna predizborna kampanja.

#9224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tipujem na okrsaj Sebija i Ismet G. 2020 za clana predsjednistva. 

-
#9225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to bi bilo lose po nas..nravno interesantno bi bilo lesinarimademagog wrote: ↑16/11/2020 15:12Posto se ocekuje da se Bakir kandiduje za istu funkciju, bila bi interesantna predizborna kampanja.
![]()