refffko wrote: ↑16/11/2020 02:26
sadie_forever wrote: ↑15/11/2020 21:37
drug_profi wrote: ↑15/11/2020 21:36
Velika je odgovornost sada i na Dini i na NiP-u. Mora im biti jasno da su pridobili i liberalne i lijeve glasace samo radi obecanja i vjere u ta obecanja.
Nema sad kilavo, i nema sad kalkualcija.
Necemo se svadjat oko vjerskih stvari i licnih sloboda, seksualnih i drugih. To je po redu prioriteta na zadnjem mjestu kod normalnih ljudi.
Prvo je ono od cega se zivi i o tome da nam djeca ne odu vani.
jer ako odu, ona vise nisu bosanska. zauvijek ih gubimo.
E to su prioriteti i najvazniji problem.
Dino je SDA ideoloski,ne mozes od njeg ocekivat da suti na to sve
Mislim da njega idoloski zaboli neka stvar za to. Malo "desnije" prica, samo da bi se dodvorio tom glasackom tijelu, a sam on nema veze sa tim i nista nije manje liberalan od bilo koga od nas.
Iskreno, moje mišljenje je da je upravo Dino Konaković izgurao najveći dio ove večerašnje pobjede. On lično, bez ikakve želje da umanjim zasluge mnogih drugih ljudi iz svih stranaka. Njegova retorika i čvrst stav, spremnost da uđe u klinč sa bilo kim, bez straha, bez kalkulacija, je mnogo pomogla svim ovim kandidatima. Stvorila se neka posebna atmosfera. Na ruku im je išlo i postojeće stanje, neriješene afere vladajućih, bahatost i osionost prema novinarima i prema običnom narodu.
Sjećam se kad je baš kod Senada najavio "jakog" kandidata, kojeg će suprotstaviti Efendiću, kad su SDA, DF i SBB rušili vladu šestorke. Mogao je koalirati sa SDA i prije i poslije i biti premijer Kantona, mogao je da dobije šta hoće. Nije htio i ostao je dosljedan svojoj viziji i ideji. Mislim da mlaki ljevičari ne bi uspjeli izgurati ovu priču ni blizu.