izić obviouslyKENJAC wrote:Sta je suprotno od unic ? Iznic !?

izić obviouslyKENJAC wrote:Sta je suprotno od unic ? Iznic !?
Nista od toga nije tacno, pusti dokumentarce. Bas sam bio u Bakau prije par mjeseci, jeste siromasniji u odnosu na ostatak Rumunije i ima najviše tih relikata iz komunističke ere ali je i dalje jako lijep grad i ugodan za zivot. Recimo nesto poput B. Luke. O ostalim dijelovima Rumunije, koju sam obisao uzduž i poprijeko, necu ni komentarisati.KENJAC wrote:A sad malo ozbiljno . Rumunija (osim centra Bukuresta) je na nivou Ljubinja !
Gledam neki dokumentarac i prikazuju pedijatriju u gradu Bakau ! Duseci na kojima leze djeca su kupljeni za vrijeme Causeskua. Usli u EU da zajebu Ruse. Kako su usli tako su svi iselili. Oni koji su ostali zive od para iz dijaspore. Italijanska firma napravila fabriku tamo i sef smjene ima 315 eura platu. Sa tom platom zivi cetvoroclana porodica.
nisam nikad pomislio da cu ovo reci ali moram " Lijepa nasa Bosna i Hercegovina "
'ebo Rumuniju. Nego nestalo vode skoro u 11. Ni juce po dana je nije bilo, noc se podrazumijeva. Jbg, al sef smjene garant ima dobru platu.KENJAC wrote:A sad malo ozbiljno . Rumunija (osim centra Bukuresta) je na nivou Ljubinja !
Gledam neki dokumentarac i prikazuju pedijatriju u gradu Bakau ! Duseci na kojima leze djeca su kupljeni za vrijeme Causeskua. Usli u EU da zajebu Ruse. Kako su usli tako su svi iselili. Oni koji su ostali zive od para iz dijaspore. Italijanska firma napravila fabriku tamo i sef smjene ima 315 eura platu. Sa tom platom zivi cetvoroclana porodica.
nisam nikad pomislio da cu ovo reci ali moram " Lijepa nasa Bosna i Hercegovina "
Neki pljuju na bivsi Komunisticki rezim.....ali ovi su gori i od sjeverno korejskog rezima....mi smo za njih samo stokaGoldenSpoon wrote:Tako tako, Milka je sjela u fotelju i misli da je to njeno....
SDA i HDZ kriminalci u koaliciji za otimacinu
Dabome, pljuju neradnici koji ni tada nisu htjeli raditi i sve bi sa laHke strane. Njima je ovakav nakaradan sistem gdje nikome ne odgovaras nizasta, ako si politicar ili neki klinac, El dorado.spreca wrote:Neki pljuju na bivsi Komunisticki rezim.....ali ovi su gori i od sjeverno korejskog rezima....mi smo za njih samo stokaGoldenSpoon wrote:Tako tako, Milka je sjela u fotelju i misli da je to njeno....
Najveci problem je nasa pasivnost.....ali je pitanje do kada.....omladina i ono malo pametnog svije ta je otislo i jos uvijek odlazi.....ostali su samo uhljebi i dzamijski/crkveni misevi koji samo cekaju upute svojih glasnika sta i za koga da daju glasGoldenSpoon wrote:Dabome, pljuju neradnici koji ni tada nisu htjeli raditi i sve bi sa laHke strane. Njima je ovakav nakaradan sistem gdje nikome ne odgovaras nizasta, ako si politicar ili neki klinac, El dorado.spreca wrote:Neki pljuju na bivsi Komunisticki rezim.....ali ovi su gori i od sjeverno korejskog rezima....mi smo za njih samo stokaGoldenSpoon wrote:Tako tako, Milka je sjela u fotelju i misli da je to njeno....
Znas onu, ko bi dole sad je gore, i obrnuto. Najveca olos i fukara upravlja zivotima ovog naroda, vedre i oblace, odredjuju kad ce biti vode, struje, grijanja ili lijekova
s druge strane, imas forumase koji nas uvjeravaju kako ke to sasvim ok, i ko nas jebe sto nismo kupili kanistere
A šta misliš da se naši koji su zaposleni vani vrate u BiH? Ne znam otkud toliki kompleks više vrijednosti, pričaš nešto o Rumuniji, cigani, nerazvijeni ovo-ono... Koliko si Bosne obišao? Neki dan slučajno sa jaranom odem u Prozor, odavno nešto vjednije nisam vidio, a koliko još takvih kasaba ima u BiH. Realno, imamo par gradova koji mogu nešto i pokazati na neki način (ekonomski/estetski/infrastrukturno), ostalo je gluho bilo. Mislim da je vrijeme da shvatimo koliko smo otišli u qrac.hrle1976 wrote:U Rumuniji broj nezaposlenosti mal jer je velik broj njih zaposljen vani, isto kao Juga i gastarbajteri. Isto u Poljskoj, Litvaniji itd. Svima opao broj nezaposlenih ali na koji nacin. Kad bi pstale drzave vratile se Romune u Rumuniju o kojem % bi ona bila rijec? U po Sofije jaro, a isto Bukuresta jasu se konjska kola. Slika i prizor iz 2016 godine. Kad si zadnji put vidio konjska kola u po sao racaja u Sarajevu?
koliko mi je drago zbog samog naroda jer su ispravili ociglednu nepravdu, toliko mi je i drago zbog forumaski pametnica kojima je rumunija sinonim za ciganiju i zaostalost.TAFKAP wrote:Uspjeli su sa protestima, vlada povukla dekret
http://www.euronews.com/2017/02/04/roma ... nu-head-of
Tako se to radi
Rumunija da nema polozqj koji ima nebi vidila eu za dugo. Bukurest kao glavni grad je po pitanji infrastrukture u pojedinim coskovima iza Sarajeva. Obala je koliko toliko uredjena a ostatak je uzas, imas gradova od 5.000 - 10.000 stanovnika gdje samo glavna cesta je asfalt. Ovi osrednjo veci gradove kako koji ali nijedan nije savrsen i daleko su. Inace za sta viditi, nista ima jeda na sve strane.Al-Batros wrote:A šta misliš da se naši koji su zaposleni vani vrate u BiH? Ne znam otkud toliki kompleks više vrijednosti, pričaš nešto o Rumuniji, cigani, nerazvijeni ovo-ono... Koliko si Bosne obišao? Neki dan slučajno sa jaranom odem u Prozor, odavno nešto vjednije nisam vidio, a koliko još takvih kasaba ima u BiH. Realno, imamo par gradova koji mogu nešto i pokazati na neki način (ekonomski/estetski/infrastrukturno), ostalo je gluho bilo. Mislim da je vrijeme da shvatimo koliko smo otišli u qrac.hrle1976 wrote:U Rumuniji broj nezaposlenosti mal jer je velik broj njih zaposljen vani, isto kao Juga i gastarbajteri. Isto u Poljskoj, Litvaniji itd. Svima opao broj nezaposlenih ali na koji nacin. Kad bi pstale drzave vratile se Romune u Rumuniju o kojem % bi ona bila rijec? U po Sofije jaro, a isto Bukuresta jasu se konjska kola. Slika i prizor iz 2016 godine. Kad si zadnji put vidio konjska kola u po sao racaja u Sarajevu?