KENJAC wrote:Pa , oni nisu u stanju bili osudit Milosevica za koliko vec godina. Njih je Milosevic unistio. Dovodoli svjedoke koji nisu mogli ni za kafansku tucu svjedocit. Izblamirali sud do gole koze. Budale glumili pred svijetom. Kad su vidili da jedu govna , ubili ga ! Da , ubili ga !
To je tvoje misljenje, nije cinjenica. Blize cinjenici je po mom misljenju da se sam ubio da bi sprijecio nastavak sudjenja i izbjegao kaznu koju bi mu sud odredio, i posljedice te kazne po Srbiju i ers.
KENJAC wrote:Sad je neka prica ko , Amerika amignula, fol Penatgon , Nasa, Cia , Kgb, Ozna ...ko sve nije namignuo da se ovo sad pokrene. Nek se pokrenulo. Par radnih mjesta se otvorilo. I to dobro placenih. Da je bog do vise. Nije to problem, problem je sto taj i takav sud vise nije legitiman da spor oko grijanja u haustoru rjesava!
To nije isti sud koji je sudio Milosevicu i co. Kako si dosao do zakljucka da sud nije legitiman, odakle proizlazi legitimited suda? Na koje se izvore pozivas?
KENJAC wrote:I jos nesto. Prva presuda prica o genocidu u Srebrenici ??? Neko sam pravo i ja studiro! Do duse tad nije bilo genocida, al jel kome jasno kako moze bit genocid u Srebrenici a ne bit 50 kilometara dalje. U Prijedoru je stradao veci procenat Bosnjackog stanovnistva i to nije genocid ?? Zar genocid moze imati tako usko prostor o ogranicenje. Moze li onda genocid bit u haustoru ??? I da niko ne postavi to pitanje odma po presudi ? Mislim da ni ovaj sud ni razni "strucnjaci" sto ga cine nisu dorasli jednom ovakom delikatnom zadatku !
Genocid u Prijedoru nije imao medijsku pozornost kao genocid u Srebrenici. Manje je dokaza, jer su tvoji sunarodnjaci to odradili veoma lukavo, prvo su odvojili jedan dio u logore tako da se stranci imaju oko cega zabavljati, a ostatak pobili i zatrpali. Kao sto su uradili i u drugim opcinama diljem ers. Definicaja genocida u sebi ne sadrzi vremensko i prostorno ogranicenje ili plafon koji treba da dostigne broja zrtava da bi bio prepoznat kao takav. Dovoljna je namjera (akt sa zeljom da se unisti, u cijelosti ili djelomicno neki narod/etnicka grupa, nacija, rasa, ili pripadnici druge religije) i nacin na koji su zrtve pogubljene (masovna pogubljenja golorukog naroda koji se ne brani).
Da te pitam jos nesto, - vidim kroz tvoje postove da volis ismijavati i umalozavati svjedoke, prezivjele zrtve etnickog ciscenja i bosnjake opcenito, narucito one iz manjih opcina, pa da te upitam zasto to tebi izgleda smijesno, da li si upoznat sa cinjenicom da su obrazovane osobe i osobe iz javnog zivota iz tih opcina bile prve pogubljene (95 posto njih je pobijeno do pocetka maja 1992, mali broj se dokopao Hrvatske a postedili su mali broj tipa Tihic sa razlogom)??
Da ti olaksam - da se zatre svaka mugucnost borbe za pravdu koja bi nastupila da su isti ostali zivi. Na sve su tvoji sunarodnjaci mislili. Rat se spremao 45 godina.
I jos nesto, vidim da sve te, kako ih ti zoves iz rualnih predjela, smatras seljacinama, da li si upoznat da su bosnjaci zivjeli u gradskim naseljima dok su tvoji sunarodnjaci zivjeli po selima, ali i to nema veze jer ja cijenim seljaka i seljacki zivot, dok tebi smeta kultura bosnjackog naroda. Znas li da se u gradskim naseljima tih rualnih naselja isto drmala glava na rock n' roll i heavy metal, drmala guza uz disco i pop. Shund turbo folk je uvezen iz majcice tvoje Srbije u zadnjih 15 godina, prihvatili ste ga i vi urbani. Ja nisam, srbijansko mi nista ne treba, srpsko prezirem.