Lova je bitna,sve su drugo spinovanja i mazanje ociju, ratovi pocinju,vode se i zavrsavaju se u zavisnosti od finansijskih proracuna,barem ovi moderniji ratovi,ima doduse i pokoji izuzetak,al rijetko, uglavnom je u pitanju prosirenje sfera moci,ili ti ga lova pojednstavljeno,mi mo ovdje macji kasalj,i puno vece i bogatije i organizovanine zemlje ne bi mogle sebi priustiti ratni luksuz cak i kad su u pravu, ako za zahebati krupniji finansijski interes, kamoli da jedan kuurchevv entitet bijedni pravi problemeHomeSweetHome wrote:Crazy_diamond![]()
Lova je sila najveca... Eno, @havani dadose kredit, znaci sve ok![]()
Pa sta je ovo, naki ljudi hoce da stave znak jednakosti izmedju "biti Bosanac" i "biti izdajica"?!?! Jel ovo skrivena kamera jbt? I to cojeku koji je s oruzjem svaku cuku u ovoj zemlji obigro? Mnogo ruzno... Mislim, ne znam cojeka al ako je bio vikicev to mi je dosta...A sve zato sto cojek ne pusi lozionu kako treba opet da zapisava iste cuke po bosni ako se opet budemo rokali?
Bosanac pa mijesani brak?! Pa, to su nekad bili Jugosloveni!
S druge strane, odvratno mi je zazvucalo ono o usluzi onog cetalja pojedincima, fakat... Ljudi su svasta prezivjeli, mnogo cemera u sebi nose, treba se suzdrzati takvih izjava koliko god da ti neke izjave povuku zivac...
Cinjenica je da dijaspora bas nema neke veze s mogucnoscu da li ce ovdje biti rat, osim sto mozda zaplati nesto od imovine, pa me stvarno cudi zasto su oni najaktivniji na temi...
P.s. Najlakse je tudjim xxx gloginje mlatit!
P.p.s. moze li mi neko reci sta ga dodje etno-nacionalni narod?
Lova je bitna, sta se dobija,sta se gubi,i ko dobija i ko gubi. Recimo genocidni isprdak rs da zapocne rat sad neki, na sta bi to licilo,da se zamjeris onima koji te drze u zivotu i dovedes im biznis u pitanja,cak i da uspijes koliko bi ti vojska i civili uspjeli izdrzati da ne pokrepu od gladi
Po meni dobra je ovo situacija s referendumom da za slabljenje i unistenje genocidnog isprdka, al mora se to raditi suptilno,gdje opet lova dolazi do izrazaja,lovom i ekonomijom se mogu unistiti,ratom tesko, al opet dabogda jer za tako sto potrebno je politicke mudrosti koje nemamo