Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.zateznistub wrote:hajde ziv bio, suvisli odgovor, kakve veze ko je iz kakvog braka?Bradafilozof wrote:Jadan ne bio kako nije bitno.hAZNADAR wrote:[
Kao da je to bitno,.. ovdje na forumu se vise gleda da si clan iste raje.
Mrznja prema dijaspori je postala kao neka vrsta identiteta,.. jos samo fali da se krenu oslovljavati sa brother
Ili skraceno bro
Rat u BiH zbog referenduma?
- Bradafilozof
#2326 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
- Bradafilozof
#2327 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
koja dvojica?PM72 wrote:Skijaš,Skijaš wrote:I to apsolutno treba poštovati. Kao što i ti trebaš poštovati stav onih koji kažu da tu secesiju ne bi mirno prihvatili. Niti ti njih trebaš vrijeđati zbog njihove odluke, niti oni tebe zbog tvoje.PM72 wrote:.mi ne prihvatamo mirno secesiju nego u tom slučaju tražimo da nas mirno puste da se negdje daleko rahat patimo.
nas dvojca samo tražimo da nam navedu kad će sranje početi.da znamo i da se spremimo.Zato smo se i uključili u diskusiju pitanjem "kad će rat".Je li i taj stav treba poštovati?
#2328 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
#2329 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Brada,
Moj nick nije PM84 nego PM72.Molim te da napraviš jasnu razliku.PM84 je novija verzija puškomitraljeza napravljenog u Crvenoj zastavi.
Moj nick nije PM84 nego PM72.Molim te da napraviš jasnu razliku.PM84 je novija verzija puškomitraljeza napravljenog u Crvenoj zastavi.
- zateznistub
#2330 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.
a sto se salonaca tiče...to mačku o rep...
#2331 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Većina onih koji spominju oružane sukobe, od političara, preko analitičara do forumaša, oružane sukobe spominju u kontekstu velikosrpske pobune. Odnosno, to hoće li biti sukoba i kada će ih biti, zavisi od Dodika i kapaciteta normalnih ljudi oko njega da ga obuzdaju prije nego sve ovo izmakne kontroli.PM72 wrote:Skijaš,Skijaš wrote:I to apsolutno treba poštovati. Kao što i ti trebaš poštovati stav onih koji kažu da tu secesiju ne bi mirno prihvatili. Niti ti njih trebaš vrijeđati zbog njihove odluke, niti oni tebe zbog tvoje.PM72 wrote:.mi ne prihvatamo mirno secesiju nego u tom slučaju tražimo da nas mirno puste da se negdje daleko rahat patimo.
nas dvojca samo tražimo da nam navedu kad će sranje početi.da znamo i da se spremimo.Zato smo se i uključili u diskusiju pitanjem "kad će rat".Je li i taj stav treba poštovati?
#2332 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja ti i ne namećem neki monopol niti ljudima ispiram mozak pričom kako sam "ratovao".ja samo jasno kažem da ne želim ni nokat svog djeteta da dam za ovakvu Bosnu.Skijaš wrote:Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
- Bradafilozof
#2333 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.
#2334 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I to apsolutno treba poštovati.PM72 wrote:Ja ti i ne namećem neki monopol niti ljudima ispiram mozak pričom kako sam "ratovao".ja samo jasno kažem da ne želim ni nokat svog djeteta da dam za ovakvu Bosnu.Skijaš wrote:Ratovao sam i ja, kao i drug mi koji danas sa ženom i djecom živi u Podrinju i od čije sudbine ne mogu okrenuti glavu. Niti ja imam monopol nad pričom o odbrani državi, niti ga imaš ti. Imamo samo argumente ili ih nemamo. Lične uvrede zamute vodu i onda se energiju bespotrebno troši na gluposti.PM72 wrote:Netačno.Nemaju dva bloka nego se podjela napravi kad nam oni što su bili u babinim mudima ili u Minhenu počnu držati vaz o borbi za Bosnu.
#2335 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Čovjeka koji je pun gelera pitaš "koliki je dio njegove porodice genocidan"...Bradafilozof wrote:Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...Bradafilozof wrote: Covjek je na osnovu razgovora sa pm 84 ustvrdio da bosnhaci mrze bosnjake. Ja mu pojasnio da isti nije bosnjak. Jel ista jasnije? Poselami ostale forumske salonce.

#2336 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sreca pa ovog foruma nije bilo 1992.god.
- Bradafilozof
#2337 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
mislio sam da je salonac. Najezda je pa ih je tesko razlikovati.PM72 wrote:Čovjeka koji je pun gelera pitaš "koliki je dio njegove porodice genocidan"...Bradafilozof wrote:Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.zateznistub wrote:[
no no, ti si ustvrdio da je iz mjesanog braka i to naveo kao manu...pitam u čemu je problem s tim...
-
#2338 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
Nažalost, za prvi ishod neophodna je traktorijada preko Drine, a za drugi konačno zatiranje Bošnjaka kao naroda.
Neriješenog ishoda više ne može biti...a i ne smije.
Nažalost, za prvi ishod neophodna je traktorijada preko Drine, a za drugi konačno zatiranje Bošnjaka kao naroda.
- zateznistub
#2339 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Očito nedovoljan, dok su se takvi ko ti izvukli...Bradafilozof wrote: Haj pisteno reci koliki dio tvoje porodice je genocidan tj ucestvocao u genicidu.
#2340 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.
-
#2341 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.

Bujrum, ko ti brani i danas da ideš gdje hoćeš..ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.
#2342 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
-
#2344 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 05/09/2016 22:16, edited 1 time in total.
-
#2345 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I ja sam za to, ali ja govorim ono što se bojim da je realno.Skijaš wrote:Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
Vidjeli smo i kod nas, kako su se sami i u miru, masovno iselili iz dijelova Sarajeva nakon reintegracije. I na koji način...da ne ostave pomena od sebe, osim pustoši.
-
#2346 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa ubij sejulisiz es grant wrote:ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.

#2347 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
..tamo se radi i nemas kad palamudit po forumu...a nema ni miseva da te tapsu po ramenu i govore "to bro"....PM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.
- General War
#2348 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Reci to ovim pravovjernim forumskim talibanima...takav soj ne oslobadja, vec ceka priliku kao Celo, Caco...Skijaš wrote:Traktorijada podrazumjeva djecu i žene na prikolicama, višekilometarski zbjeg i patnju civila. A to nije rješenje, ne može se na nepravdu odgovoriti nepravdom. Sasvim je moguće da Dodik srpski narod sjebe do te mjere da će se taj scenario na dijelovima BiH i desiti, ali to nije optimalno rješenje, Srbe i sve druge građane treba zadržati na njihovim ognjištima jer ovo i ne bi trebala biti borba za jedno pleme nego za ono što je ispravno i pravedno.julisiz es grant wrote:Ovakve Bosne, ako do pravog rata dođe, više biti neće...može biti samo normalna država, ili će je nestati.
#2349 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa ubij se jer si po postovima okruzen narodom kojeg mrzisjulisiz es grant wrote:Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.![]()
Bujrum, ko ti brani i danas da ideš gdje hoćeš..ja bih se prije ubio nego živio okružen narodom koga mrzim.
-
#2350 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislio sam naravno na ovog lika...ja sam u stvarnom životu srećom okružen SVOJIM narodom. Među kojima ima dosta smeća, kao i u svakom, ali je MOJBodkin wrote:Pa ubij se jer si po postovima okruzen narodom kojeg mrzisjulisiz es grant wrote:Vidi ti, ono bi nekog tamaniloPM72 wrote:Ma Dozerova je svaka zlatna.Bolje da nas puste na Novi Zeland nego da ovdje ostanemo i tamanimo stoku ispranih mozgova.![]()