Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

User avatar
JThomas
Posts: 68861
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#26 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by JThomas »

hazbi wrote:eto....taki smo ti mi....u svemu sumljicavi,u svemu najpametniji,najhrabriji naj.....

pobogu jedan od lidera pravoslavne crkve poziva na prekid objavljivanja karikatura a vecina ovdje i to nadje za shodno negativno komentarisati...sta je trebao-pozvati pravoslavne medije da sto prije i u sto vecem broju objavljuju....jesu li italijani trebali na danasnjim i jucerasnjim utakmicama dopustiti da se unose antiislamski natpisi itd itd...

kamo ide ovaj dunjaluk pa to je cudo.... :run:
a zanimljivo je i šta je vama islamistima dovoljno da vam organizacija koja je blagosiljala tenkove koji su išli u bosnu i hrvatsku odjednom pozitivnije izgleda.
User avatar
LBVIEW
Posts: 9162
Joined: 01/04/2010 22:35

#27 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by LBVIEW »

res publica wrote:
LBVIEW wrote: Stvorena je genocidom, dakle jeste genocida tvorevina,svidalo se to kome ili ne.
Sto se same SPC pak tice,prvo se ograditi od podrske gencidnoj politici 90-tih,ukloniti crkve s bosnjackih imanja te onu u Potocarima, prestati s praksom osvestavanja svakog kokosinjca u sumskoj i pravoslavnom slavom javnih ustanova koje,niti su samo pravoslavne niti srpske, pa tek se onda javiti za rijecnika. :zzzz:
Nije stvorena genocidom niti se genocidom takve stvari mogu stvoriti. To je jedna žešća glupost koja se vrti u bošnjačkoj javnosti, zbog cega i oni nesretnici na putu za Orašje upotrebljavaju tu riječ za svoju muku. Šta to znači uopšte: u početku nije bilo ništa, i bi genocid, i posle njega RS. Ništa glasanja, granice, linije fronta, potpisi, dogovori sl. :roll:

S druge strane, činjenica je da islam naređuje ubistvo onog ko vrijeđa Muhameda - i šta SPC hoće? Da zabrani da se islam kritikuje?
Ma nikako, Podrinje je npr. nekim trikom postalo vecinski srpskim a masovne zlocine i grobnice razasute diljem iste smo valjda sanjali. :evil: Tu pricu,salonac, mozes tusiti na onim vasim forumima,ovdje neces, umjesto da se u misju rupu ti i istomisljenici zabijete od stida , ti bi ovdje prosipao demagogiju.Od 5 strateskih ciljeva Skupstine, do Dejtona,sto se tice srpske strane u Bosni,cilj je bio jasan- zlocinom nad prvenstveno Bosnjacima uspostaviti kompaktnu,cisto srpsku teritoriju, sto presude za UZP nedvosmisleno potvrduju.
User avatar
filosofman
Posts: 1502
Joined: 07/11/2014 22:35
Contact:

#28 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić: Sloboda govora donosi slobodu, a anarhija govora - anarhiju; Svojim činom ubice u Parizu su pucale na sve nas
UBISTVOM autora ne može se boriti protiv uvredljivih karikatura. Vatru gasi samo voda, a vatra je dodatno razvatrava i raspiruje.Ubistva u Parizu prouzrokovaće i druga mnogobrojna ubistva. Moramo sačuvati mir u Evropi i u našoj Srbiji i savladati svakog nerazumnog.

Image

ImageDva dana posle terorističkog napada islamskih ekstremista na redakciju "Šarli Ebdo" u Parizu, ovako govori zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić. On ističe da ubistvo koje je zapanjilo svet i koje preti da upali fitilj verskih sukoba širom Evrope, neće nikome ništa dobro doneti, ali i poručuje da sloboda nije anarhija.

- Sloboda govora donosi slobodu, a anarhija govora - anarhiju. Pored ucveljenih porodica ubijenih ljudi, najveću štetu ćemo imati mi muslimani. Svojim činom ubice su pokušale da pobiju i nas. Ti neljudi nisu marili za činjenicu da kada jednog čoveka ubiješ, kao da si ubio čovečanstvo.

* Sa stanovišta islamske vere, može li ubistvo da se pravda odbranom proroka Muhameda od skrnavljenja?

- Mnogo je primera iz života Božjeg poslanika konačnog, blagoslovljenog Ahmeda Muhameda, koji pokazuju da on nikada nije delovao sa stanovišta svoje sujete, svoga naroda, svoje vere, u smislu veroljublja, već da je svim bićem svojim pronosio Boga, bogoljubljem.

* U neprekidnom ste kontaktu sa muslimanskim vernicima u Beogradu i Srbiji. Kako oni gledaju na ubistvo karikaturista u Parizu?

- Žalimo zbog toga. Mi zaista saosećamo sa neutešnim porodicama žrtava. Kao i sav običan narod, naučeni smo da iz kuhinja, u kojima je rođen i ovaj zločin, možemo očekivati najgore posledice. Moramo sačuvati mir u Evropi i u našoj Srbiji i savladati svakog nerazumnog. Mi smo pogođeni svim uvredljivim karikaturama koje ne vređaju samo Muhameda, već i Isusa i Mojsija. Ovim gnusnim, izdajničkim ubistvom mi smo prvopogođeni, odmah iza ubijenih. Moramo, međutim, da budemo svesni i da je sa 11. septembrom odlučeno da svet više ne bude isti, kao i da život muslimana svuda bude otežan.

* Preti li opasnost da se efekti zločina iz Pariza osete i na Balkanu i da raspire duhove netolerancije u Srbiji? Istorija nas uči da je ovde lako zapaliti varnicu...

- Sebi nikada ne bi trebalo da budemo sporedni. Svoj dom uvek gradimo kraj svoga suseda, ne razgrađujući njegov. To moramo da činimo pouzdano Bogu i sa neizdajničkim osećanjem prema susedu. To je jedini način da uspostavimo miran i pouzdan dom i blagostanje. To možemo samo uz Svemoćnog. Slava samom Njemu.

* Plašite li se da će napad u Parizu dodatno da pogorša odnose muslimana i hrišćana u Evropi, posebno na Zapadu?

- Dosta je takozvanih muslimana i hrišćana i među njima hoće, sigurno. Među pravim, iskrenim vernicima, to je neizvodljivo.

* U Nemačkoj jačaju struje poput pokreta Pegida, koje se zalažu za "čistu Evropu". Da li je to naznaka verskog rata u koji klizi Evropa?

- Niti Evropa, niti Nemačka kao njen najveći zalagalac i založilac to sebi ne žele. Često se ispostavi da je dosta neprijatelja među saveznicima. Najviše stradaju sporedni.

(Novosti)

Image

http://www.novosti.rs/

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... na-sve-nas
Last edited by filosofman on 10/01/2015 20:59, edited 1 time in total.
Hodidid
Posts: 2015
Joined: 27/09/2010 12:09

#30 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Hodidid »

Ima li kakvih info o tome kako se SPC ocituje o Nikolaju Velimirovicu? Slabo pratim ali znam da je nedavno bila neka pompa oko toga
Last edited by Hodidid on 10/01/2015 20:57, edited 1 time in total.
Comaneci
Posts: 50
Joined: 06/01/2015 19:36

#31 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Comaneci »

JThomas wrote: a zanimljivo je i šta je vama islamistima dovoljno da vam organizacija koja je blagosiljala tenkove koji su išli u bosnu i hrvatsku odjednom pozitivnije izgleda.
1000 puta je vec receno: islamistima je Bosna nebitna. I Bosnjaci. Njima je bitna vjera, tacnije islam. Oni ce jebati majku B.H Leviju zbog podrske Izraelu UPRKOS tome sto je vise puta glasnije nego iko drugi u Francuskoj i Evropi stao na strani Bosnjaka u ratu.

Sa druge strane, sada hvale SPC koja je propagirala genocid nad Bosnjacima :lol: :lol: :lol: :lol:

Islamizam je najgore zlo koje postoji za Bosnjake. Ubjedljivo.
User avatar
CSKA
Posts: 3625
Joined: 20/02/2008 16:28

#32 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by CSKA »

Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se poceo uvlaciti muslimanima.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani protiv zlog Zapada i djavola Amerike.
User avatar
filosofman
Posts: 1502
Joined: 07/11/2014 22:35
Contact:

#33 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani .
Ili je srpsko pamćenje još svježe pa se sjeća NATO bombardovanja 1995 i 1999 godine?
User avatar
filosofman
Posts: 1502
Joined: 07/11/2014 22:35
Contact:

#34 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

filosofman wrote:
CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani .
Ili je srpsko pamćenje još svježe pa se sjeća NATO bombardovanja 1995 i 1999 godine?


User avatar
JThomas
Posts: 68861
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#35 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by JThomas »

CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se poceo uvlaciti muslimanima.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani protiv zlog Zapada i djavola Amerike.
a većina ih piše upravo iz zlog zapada i đavola amerike.
User avatar
res publica
Posts: 788
Joined: 17/02/2011 21:49

#36 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se poceo uvlaciti muslimanima.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani protiv zlog Zapada i djavola Amerike.
Kreteni. Prepreka srpskim ciljevima na Balkanu su ciljevi muslimana na Balkanu. A zli zapad je neko ko odlučuje o svijetu. Pa kad se zapad i muslimani posvađaju, to treba iskoristiti, a ne glumiti Robina Huda.
User avatar
res publica
Posts: 788
Joined: 17/02/2011 21:49

#38 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:Možda je nešto i u solidarnosti sa Rusijom?
:?
User avatar
Lokman
Posts: 885
Joined: 28/02/2014 13:00

#42 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Lokman »

https://www.youtube.com/watch?v=Irj_4IVLBP8

Ramzan Kadirov postrojio stadion čečenskih boraca i izjavio lojalnost Rusiji i Putinu.
User avatar
pike
Posts: 921
Joined: 02/12/2004 05:21
Location: Canada

#43 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by pike »

Comaneci wrote:
JThomas wrote: a zanimljivo je i šta je vama islamistima dovoljno da vam organizacija koja je blagosiljala tenkove koji su išli u bosnu i hrvatsku odjednom pozitivnije izgleda.
1000 puta je vec receno: islamistima je Bosna nebitna. I Bosnjaci. Njima je bitna vjera, tacnije islam. Oni ce jebati majku B.H Leviju zbog podrske Izraelu UPRKOS tome sto je vise puta glasnije nego iko drugi u Francuskoj i Evropi stao na strani Bosnjaka u ratu.

Sa druge strane, sada hvale SPC koja je propagirala genocid nad Bosnjacima :lol: :lol: :lol: :lol:

Islamizam je najgore zlo koje postoji za Bosnjake. Ubjedljivo.
:thumbup:
User avatar
filosofman
Posts: 1502
Joined: 07/11/2014 22:35
Contact:

#44 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by filosofman »

Lokman wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Irj_4IVLBP8

Ramzan Kadirov postrojio stadion čečenskih boraca i izjavio lojalnost Rusiji i Putinu.
:thumbup:
User avatar
Altair_SA
Posts: 632
Joined: 09/06/2013 15:16

#46 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Altair_SA »

To brane Islam ovi sto su do jucer osvjestavali jedinice koje su isle klati Bosnjake, rusiti dzamije i silovati Bosnjakinje? Koja komedija :lol:

Pa ta SPC je jedan od temelja velikosrpskog fasizma.
User avatar
Lokman
Posts: 885
Joined: 28/02/2014 13:00

#47 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by Lokman »

filosofman wrote:


:thumbup:
7,30 minuta snimka......
User avatar
res publica
Posts: 788
Joined: 17/02/2011 21:49

#48 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

filosofman wrote:
Sviraš kurcu, filozofe, da prostiš.
Srbi ne žive u devedesetim, kao Bošnjaci, nego u aktuelnom vremenu. U njemu je interes nezavisna RS, a to ne bi sprječavala ni Rusija, ni Kina, Zapad se dvoumi, a Bošnjaci lobiraju protiv.
Odmah se iz toga vidi ko je smetnja tvojim interesima.
U 20 godina poslije rata, Bošnjaci šta rade nego se raduju tvojoj nesreći, predviđaju ti svako zlo, mole taj Zapad da te maltretira - i sad kad na zapadu raste antiislamsko raspoloženje, Srbi bi trebalo da stanu na stranu Bošnjaka muslimana? Kojima je prpa guzi, što se vidi iz izvinjavanja Cerića i Merlina...
User avatar
res publica
Posts: 788
Joined: 17/02/2011 21:49

#49 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by res publica »

Altair_SA wrote:To brane Islam ovi sto su do jucer osvjestavali jedinice koje su isle klati Bosnjake, rusiti dzamije i silovati Bosnjakinje? Koja komedija :lol:

Pa ta SPC je jedan od temelja velikosrpskog fasizma.
Ma ne brane, nego Vlada i Crkva moraju da budu kulturni, ali medijima su dali nalog da pišu o bošnjačkom učešću u pariškim događajima, pa navide neko oružje odavde i nekog učesnika u organizovanju, bla, bla...
User avatar
CSKA
Posts: 3625
Joined: 20/02/2008 16:28

#50 Re: Srpska pravoslavna crkva medijima: Prestanite sa objavljivanjem karikatura Muhameda koje vrijeđaju muslimane

Post by CSKA »

filosofman wrote:
CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani .
Ili je srpsko pamćenje još svježe pa se sjeća NATO bombardovanja 1995 i 1999 godine?
A zbog koga su nas bombardovali ?
JThomas wrote:
CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se poceo uvlaciti muslimanima.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani protiv zlog Zapada i djavola Amerike.
a većina ih piše upravo iz zlog zapada i đavola amerike.
Najbolje se srbi bore,kada prde iz dijaspore.
res publica wrote:
CSKA wrote:Otkako su poceli ovi teroristicki napadi u Parizu,neki dio srpskih nacionalista se poceo uvlaciti muslimanima.Valjda se ide logikom pravoslavci i muslimani protiv zlog Zapada i djavola Amerike.
Kreteni. Prepreka srpskim ciljevima na Balkanu su ciljevi muslimana na Balkanu. A zli zapad je neko ko odlučuje o svijetu. Pa kad se zapad i muslimani posvađaju, to treba iskoristiti, a ne glumiti Robina Huda.
Ma to je neki mazohisticki kod,uvijek biraj slabiju stranu.Ako vec trebam birati neku stranu,onda cu radije Zapad.Oni su nam kroz istoriju i pomagali i odmagali...dok smo sa drugom stranom stalno u sukobu.

Samo stvarno ne znam koji ce musliman na Balkanu popusiti ovu pricu i iznenadnu brigu SPC o vjerskim osjecanjima muslimana.
Locked