USA fan page

L u c i f e r
Posts: 11305
Joined: 30/11/2013 14:50

#951 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r » 12/02/2015 18:56

Ovde ko i u rl, rusiju fali americi se privali... ;-)


User avatar
Altair_SA
Posts: 632
Joined: 09/06/2013 15:16

#952 Re: USA fan page

Post by Altair_SA » 12/02/2015 19:01

L u c i f e r wrote:Ovde ko i u rl, rusiju fali americi se privali... ;-)
Nije ni cudo jarane... na jednom drugom forumu sam znao lika koji je pljuvo maksimalno po USA... kad jednom otvara temu, sav uzbudjen okacio mail koji je dobio, te pita raju da li mu je odgovor za green card lottery pozitivan ili ne :D . Ono igralo zelenu lutriju svo vrijeme, a kad treba pljunuti po Americi prvi koji bi se nasao :lol:

L u c i f e r
Posts: 11305
Joined: 30/11/2013 14:50

#953 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r » 12/02/2015 19:06

Altair_SA wrote:
L u c i f e r wrote:Ovde ko i u rl, rusiju fali americi se privali... ;-)
Nije ni cudo jarane... na jednom drugom forumu sam znao lika koji je pljuvo maksimalno po USA... kad jednom otvara temu, sav uzbudjen okacio mail koji je dobio, te pita raju da li mu je odgovor za green card lottery pozitivan ili ne :D . Ono igralo zelenu lutriju svo vrijeme, a kad treba pljunuti po Americi prvi koji bi se nasao :lol:
To ti velim :D

Rublje niko od njih ne skuplja, a za dolare bi ga fanflali obami... 8-)

User avatar
Altair_SA
Posts: 632
Joined: 09/06/2013 15:16

#954 Re: USA fan page

Post by Altair_SA » 12/02/2015 19:14

@Luci, bas to, za saku dolara :lol: :lol: :thumbup:

Nego, let's continue with our lovely thread. Posto mi se sad vrti tu, pa rekoh da je podijelim... ah grad poroka, jedva cekam, nekad :D :thumbup: :smeker:Image

Image

Image

L u c i f e r
Posts: 11305
Joined: 30/11/2013 14:50

#955 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r » 12/02/2015 19:42

:thumbup:

Image

User avatar
em11r
Posts: 947
Joined: 14/03/2012 16:28
Location: TuzlOk

#956 Re: USA fan page

Post by em11r » 12/02/2015 23:08

Moze mu se svasta spocitavati ali da je iko imao ovako ludog predsjednika nema sanse (nas precednik lepi se ne broji)

http://youtu.be/DEbZqvMu2cQ

User avatar
Grover
Posts: 1201
Joined: 17/03/2008 18:13

#957 Re: USA fan page

Post by Grover » 13/02/2015 02:32

Former American Soldier Speaks the TRUTH About Homicidal Orders ~ “KILL EVERYBODY” – American soldier exposes US policy in Iraq
“KILL EVERYBODY” – US ARMY SPECIALIST DARRELL ANDERSON EXPOSES US POLICY

“I joined in ’03,” ’cause I was broke, I needed money, but I was a young American kid, I wanted to fight in a war. I joined up. [A] month out of training I arrived in Baghdad, Iraq, January ’04. Saddam’s been captured. And I get there and the guys I’m serving with have been there for six months already; they were there in ’03. And I go, “Well, you know what, I think it’s come out that, you know, these people had nothing to do with 9/11, there was no Iraqi on those planes. We can see around here there’s no Al Qaida, there’s no terrorist syndicates in Baghdad, or Iraq. Saddam had stamped ‘em out.” And I asked my buddies, “Well, you know, we’re here to find ‘weapons of mass destruction’.” And they laughed at me. And I said, “Well, you know, we’re here to ‘help the people.’” And they laughed at me. And I said, “What’s our mission? What’s our goal?”…They’re like, “All we’re trying to do is make it home alive…” Anderson describes the escalation of violence against unarmed civilians: “In April, they told us, “In a crowded area, if one person shoots at you, kill everybody.” Anderson explains the rationale from the officers: “They [members of the crowd of people] are letting them [the person or persons firing at the U.S. military] attack you. They’re no longer innocent if they’re there at the time of the crime…” (9/11 conference, Chandler AZ Feb 23-25, 2007)Image

Pišu: Nadia El-Zein Tonova i Khaled A Beydoun

Bez obzira na grupna oplakivanja, transparente ili izraze sa oznakom hashtag, životi muslimana u Sjedinjenim Američkim Državama nisu bitni. Posljedice ubistva tri američka studenta u Chapel Hillu i njen širi kontekst, potvrđuju ovu brutalnu istinu.

Tri žrtve – Deah Barakat (23), njegova supruga Yusor Mohammad (21) i njena sestra Razan Mohammad Abu-Salha (19), ubijeni su u utorak oko 17:11. Identitet ubice, Craig Stephen Hicks (46), otkriven je sedam sati kasnije.

Uprkos objavi tih činjenica i dokazima da su ubistva počinjena iz mržnje, državni mediji su šutili. Historija potvrđuje da bi obrnuti rasni i religijski identitet – arapski i muslimanski zločinci, a bijelci žrtve – izazvali trenutačnu pažnju medija, kako na nacionalnom tako i na globalnom nivou. Međutim, obzirom da su Barakat i sestre Abu-Salha Arapi i muslimani, mediji su zakasnili sa izvještavanjem priče.

Između medijskog lažnog prikazivanja i zanemarivanja i organiziranog nadzora i medijskog gušenja muslimana, činjenice su u SAD-u dovele do neporecivog zaključka da muslimanski životi nisu bitni.

Osim što su mediji umanjili vrijednost života muslimana, politika vlade usmjerena prema američkim muslimanima potvrđuje spajanje muslimanskog identiteta i terorističke prijetnje. Institucionalna politika u obliku praćenja, strategija za profiliranje i borbu protiv radikalizacije, povezivanje muslimanskog identiteta sa sumnjom i korupcijom, potiče obične građane poput Hicksa na nasilje iz mržnje.

Između medijskog lažnog prikazivanja i zanemarivanja i organiziranog nadzora i medijskog gušenja muslimana, činjenice su u SAD-u dovele do neporecivog zaključka da muslimanski životi nisu bitni.

'Muslimanski zločinci'

Možda je nemoguće očekivati da se isti mediji koji su u više navrata pogrešno prikazivali muslimane sada brzo okrenu i potrče da izvještavaju o svojim žrtvama. Napad na list Charlie Hebdo početkom januara, i niz napada u kojima su učestvovali muslimanski kriminalci prije toga, potvrđuje mišljenje da su „muslimanski životi vrijedni izvještavanja samo kada su oni ti koji se nalaze iza pištolja. A ne ispred njega“.

Međutim, „tri žrtve su američki građani“ govorili su građani koji se suosjećaju sa žrtvama plačući. Ili, „uspješni studenti sa čistim dosjeom ispred kojih se nalazi svijetla budućnost“. Dvoje od njih, Deah i Yusor, bili su mladenci, razdvojeni samo četiri mjeseca nakon vjenčanja. Razmišljali su budućem zajedničkom životu sa djecom i bijelom drvenom ogradom.

Muslimanski životi su bitni samo kada su oni zločinci. A ne žrtve. To se potvrđuje u vijestima i iskrivljenim izvještajima u kojima se govori da je „svađa oko parking mjesta“ glavni motiv ubistva a ne mržnja.

Ni njihovo državljanstvo ni postignuća nisu sačuvale žrtve od mržnje. Oni su muslimani. To obilježje je bilo najvažniji. Muslimanski identitet je nadmašio i zasjenio amerikanstvo tri žrtve.

Njihova religija također je bila najvažnija za američke medije, koji su zakasnili sa izvještavanjem incidenta.
CNN, Fox News i MSNBC konačno su objavili priču o ubistvima u srijedu ujutro: više od 12 sati nakon što je ubijeno troje mladih ljudi ostavljajući muslimane da se pitaju: Da su žrtve bijelci i nemuslimani, a napadač musliman, da li bi glavni mediji tako sporo reagovali?

Ne bi. Muslimanski životi su bitni samo kada su oni zločinci. A ne žrtve. To se potvrđuje u vijestima i iskrivljenim izvještajima u kojima se govori da je „svađa oko parking mjesta“ glavni motiv ubistva a ne mržnja.

Kada državna politika pokreće mala nasilja

Strategije koje provodi država i koje ciljaju muslimane obilježavaju pripadnike te demografske grupe kao sumnjive. Strategije Nacionalne sigurnosne agencije za nadzor i borbu protiv ekstremizma, PATRIOT i strategije izvještaja o Izvještavanju sumnjivih aktivnosti, oblikuju se unutra zidova Vlade. Ali te politike također oblikuju stereotipe i potiču nasilje izvan njih.

Ove sveobuhvatne strategije, koje su usklađene i raširene, izgrađene su na starim predodžabama o muslimanima kao „neprijateljskim borcima“, „rizicima za nacionalnu sigurnost“ i „ljudima koji se ne mogu asimilirati“.

Prošli zakoni koji su ograničili asimilaciju muslimana izgrađeni su na rasističkoj i orijentalističkoj retorici.

Međutim, državna politika koja danas profilira i progoni još uvijek se temelji na tim istim osnovama.

Osim što omogućuju diskriminirajuće taktike, antimuslimanski zakoni dopuštaju raširene stereotipe o muslimanima kao nasilnim i neobuzdanim, opasnim i antiameričkim ljudima. Podržavanjem tih stereotipa, ova mreža antimuslimanskih zakona i strategija potiče građane, poput Hicksa, da uzmu pravdu u svoje ruke.

Zlostavljanje „američkih muslimana“ sa državnim pečatom odobrenja potiče islamofobiju i motiviše neopisivo nasilje.

Greška bi bila otpisati antimuslimanske zakone i politiku kao nešto što potiče islamofobiju i antiarapsku kulturu. Umjesto toga, ti zakoni i politika potvrđuju već postojeću psihozu, koja je povećana subjektivnim izvještavanjem i pogrešnim filmskim prikazima, koje jasno možemo vidjeti u filmovima kao što je Snajperist.

Međutim, ti zakoni i strategije nisu proizvod holivudskog studija. Niti ih donose voditelji CNN-a i Fox Newsa. Njih oblikuju i donose dužnosnici unutar praznih dvorana Vlade.

Zlostavljanje „američkih muslimana“ sa državnim pečatom odobrenja potiče islamofobiju i motiviše neopisivo nasilje.

Stajalište države je da su životi muslimana bitni kada su oni subjekti nadgledanja ili mete borbe protiv ekstremizma; ne kada su direktne ili indirektne žrtve te politike.


'Otpor mržnji'


Mediji zaostaju i državni zakoni jasno pokazuju da životi muslimana nisu bitni. Međutim, američki muslimani ne mogu priuštiti da mirno stoje sa strane.

Kampanja „Otpor mržnji“, koju vodi Nacionalna mreža arapsko-američkih zajednica, projekt ACCESS-a, radi sa zajednicama širom zemlje u organiziranju molitvenih bdijenja, edukacijskih radionica i organiziranju unutar zajednica gdje su američkih Arapi i muslimani najviše izloženi.

Ako dvoranama američke moći često odjekuju riječi da muslimanski životi nisu bitni, najsnažniji otpor mora doći od samih američkih muslimana.

Od Kalifornije, New Yorka, Michigana do Floride, građani se okupljaju u svojim lokalnim zajednicama kako bi, ne samo oplakivali tragično izgubljene živote, nego i koordinirali planove kako uzvratiti na vladino profiliranje, diskriminaciju i nasilje.

Ako dvoranama američke moći često odjekuju riječi da muslimanski životi nisu bitni, najsnažniji otpor mora doći od samih američkih muslimana. Otpor koje prevazilazi jecaje, transparente i hashtagove. Otpor koji se promoviše održivim akcijama i en mass mobilizacijom protiv dvorana moći koje sistematski umanjuju vrijednost muslimanskog života.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... nisu-bitni

UnscarD
Posts: 3235
Joined: 27/12/2002 00:00
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#958 Re: USA fan page

Post by UnscarD » 13/02/2015 09:16

Obavezna lektira o USA vrijednostima .


User avatar
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Posts: 40117
Joined: 09/05/2013 13:56
Location: ...da ti pricam prstima..kad padne haljina...

#959 Re: USA fan page

Post by _BataZiv_0809 » 13/02/2015 09:44

JohnnyS wrote:Rezime vaših slobodofobnih upisa je da je SSSR bio napredniji prije 40 godina nego Rusija danas. Pohvalite se... :facepalm:
Ti uvijek iznenadis svojom logikom i poznavanjem istorije :D

User avatar
nosara
Posts: 20539
Joined: 30/03/2005 12:10
Location: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

#960 Re: USA fan page

Post by nosara » 13/02/2015 12:36

UnscarD wrote:Obavezna lektira o USA vrijednostima .

Odvratno... Ali barem ovo ne prikazuju u kinima, za razliku od snajperiste... Inace oba filma, i ovaj i onaj su simptomi iste bolesti...

User avatar
@mba
Posts: 2238
Joined: 22/08/2011 12:57
Location: Çanakkale

#961 Re: USA fan page

Post by @mba » 13/02/2015 22:48

_BataZiv_0809 wrote:
@mba wrote:

e sada usporedi koja je hajka kad je musliman u pitanju, i recimo sad kad neka katolicka budaletina/ubica/terorista ubije muslimane!

danas vec sve kao da se nista nije desilo, kad su muslimani u pitanju e onda se mjesecima vrti po tv-u...zapadna arogancija!
Ali nije arogancija zivjeti na Zapadu :D
e tek onda skontas o cemu se radi kada poznas i ovu zapadnjacku stranu i nacin na koji se izvjestava, nije arogancija zivjeti na zapadu nego je na zalost moranje!

User avatar
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Posts: 40117
Joined: 09/05/2013 13:56
Location: ...da ti pricam prstima..kad padne haljina...

#962 Re: USA fan page

Post by _BataZiv_0809 » 14/02/2015 14:49

@mba wrote: e tek onda skontas o cemu se radi kada poznas i ovu zapadnjacku stranu i nacin na koji se izvjestava, nije arogancija zivjeti na zapadu nego je na zalost moranje!
Znaci zivis u nekoj zapadnoj zemlji.

Propagiras ideje ekstremistickog Muslimanskog bratstva i zbog toga nemas problema (u smislu da gubis osnovna ljudska prava) i pricas o zapadnoj aroganciji.

Pa haj otidji u islamsku drzavu i propagiraj neki krscanski pandan M.B. pa da vidimo hoce li glava na ramenima ostat, da ne pricamo o ostalom :zzzz:

Sva sreca pa dodje Abdel Fatah al Sisi :thumbup:

L u c i f e r
Posts: 11305
Joined: 30/11/2013 14:50

#963 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r » 14/02/2015 18:23

I jos kae moranje... :lol:

User avatar
shibonja
Posts: 1726
Joined: 29/05/2006 08:37
Location: Cogito, ergo sum

#964 Re: USA fan page

Post by shibonja » 15/02/2015 17:53

Ovdje je "zivio" moj junak Carlos Irwin Estévez,aka Charlie Sheen ,mozda nekad posjetim lokaciju :D

Image

jefferson
Posts: 14985
Joined: 28/08/2007 05:31
Location: U.S.A

#965 Re: USA fan page

Post by jefferson » 15/02/2015 18:18

@mba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
@mba wrote:

e sada usporedi koja je hajka kad je musliman u pitanju, i recimo sad kad neka katolicka budaletina/ubica/terorista ubije muslimane!

danas vec sve kao da se nista nije desilo, kad su muslimani u pitanju e onda se mjesecima vrti po tv-u...zapadna arogancija!
Ali nije arogancija zivjeti na Zapadu :D
e tek onda skontas o cemu se radi kada poznas i ovu zapadnjacku stranu i nacin na koji se izvjestava, nije arogancija zivjeti na zapadu nego je na zalost moranje!
Kako moranje? Jel to imas dva policajca ispred vrata koji bdiju nad tobom da slucajno en pobjegnes u Saudiju ili Egipat?

User avatar
em11r
Posts: 947
Joined: 14/03/2012 16:28
Location: TuzlOk

#966 Re: USA fan page

Post by em11r » 15/02/2015 19:32

shibonja wrote:Ovdje je "zivio" moj junak Carlos Irwin Estévez,aka Charlie Sheen ,mozda nekad posjetim lokaciju :D

Image
Ovih dana finalna epizoda, jest da charlija nema, ali ipak :(( kad su gasili king of queens, according to jim i 30rock dreco sam ko djete :)


Tito!
Image
Last edited by em11r on 15/02/2015 19:45, edited 1 time in total.

User avatar
shibonja
Posts: 1726
Joined: 29/05/2006 08:37
Location: Cogito, ergo sum

#967 Re: USA fan page

Post by shibonja » 15/02/2015 19:37

em11r wrote:
shibonja wrote:Ovdje je "zivio" moj junak Carlos Irwin Estévez,aka Charlie Sheen ,mozda nekad posjetim lokaciju :D

Image
Ovih dana finalna epizoda, jest da charlija nema, ali ipak :(( kad su gasili king of queens, according to jim i 30rock dreco sam ko djete :)
Suosjecam se :D

User avatar
Grover
Posts: 1201
Joined: 17/03/2008 18:13

#968 Re: USA fan page

Post by Grover » 16/02/2015 00:51

'No Muslims inside': Alabama store owner refuses to apologise after putting up 'joke message' to customers

Image

An Alabama store owner has sparked fury after putting up a 'joke message' saying Muslims were banned from his shop.

Chuck Biddinger, who owns the Electronic Repair Company, put up the sign which read: 'BBQ pork restaurant is safest, no Muslims inside'.

He has refused to apologise for putting up the message and insists he has received more support than criticism.
Defiant: Chuck Biddinger, owner of Electronic Repair Company, as refused to apologise for putting up a sign saying 'No Muslims inside'

Defiant: Chuck Biddinger, owner of Electronic Repair Company, as refused to apologise for putting up a sign saying 'No Muslims inside'

He told TV station ABC 33/40: 'Muslims do not eat pork. It's a known fact that Muslims have tried to commit crimes in this country.

'I have gotten a few complaints about it, but for every one complaint about it I've had, 10 people tell me that they like it and support it.

'I never thought about that until it got picked up on the internet and it went totally viral when I put this sign up.'

It is not the first time Mr Biddinger has hit the headlines for his electronic messages.

In May he posted a message that caused outrage among domestic violence groups in Alabama which read: 'A dog is wiser than a woman - it does not bark at its master.'

Mr Biddinger put out a public service announcement urging victims of domestic violence to call a hotline after he received strong criticism.

He added: 'For the local area, if I offend a few Muslims, there will be a lot of people who support it. I believe it's a positive.'


http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -shop.html

User avatar
U-zap
Posts: 563
Joined: 12/08/2012 12:10

#969 Re: USA fan page

Post by U-zap » 16/02/2015 09:04

Ma ne bih im ni ja dao u radnju. Sta se ima izvinjavati, njegova je radnja.

User avatar
Grover
Posts: 1201
Joined: 17/03/2008 18:13

#970 Re: USA fan page

Post by Grover » 16/02/2015 23:52

Religion and US Foreign Policy: Glenn Greenwald Crushes Bill Maher


UnscarD
Posts: 3235
Joined: 27/12/2002 00:00
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#971 Re: USA fan page

Post by UnscarD » 17/02/2015 11:41

Americka prava raja :)

http://cpusa.org/

haos1
Posts: 1304
Joined: 24/10/2013 03:39

#972 Re: USA fan page

Post by haos1 » 18/02/2015 11:45

RUSSIA FOREVER!

Image

Image

haos1
Posts: 1304
Joined: 24/10/2013 03:39

#973 Re: USA fan page

Post by haos1 » 18/02/2015 11:53

THE ETERNAL CITY SAINT PETERSBURG


L u c i f e r
Posts: 11305
Joined: 30/11/2013 14:50

#974 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r » 19/02/2015 07:11

Konfucije je rekao

Poseri se i muhe ce doci

User avatar
em11r
Posts: 947
Joined: 14/03/2012 16:28
Location: TuzlOk

#975 Re: USA fan page

Post by em11r » 20/02/2015 07:35


Post Reply