leo karan wrote:
Razumijem ja tvoju logiku..
ali u praksi, ti ces takvim svojim postupkom (glasanjem za cro clana) dati i glas pobjedniku medju bosnjackim clanovima.
to ti je aksiom.
Zar nije apsurd da su na proslim izborima svi bosnjacki clalnovi dobili ukupno 460.000 glasova
A hrvatski kandidati dobili 550.000 glasova.
Iako je bosnjaka 3 puta vise nego hrvata. To govori koliko smo samosvjestan narod. Ne znamo sta radimo.
Izborni zakon je nakaradan i ide u korist vladajucim, zato treba mudro glasati i traziti "rupe".
Budi pametan...
Vidi kako ja to gledam. Ne mora značiti da, ako ne glasam za Bošnjaka, da ću time dati glas pobjedniku. Možda bih ja baš glasao za pobjednika, pa će on u ovom slučaju imati glas manje, to ne znaš. Druga stvar je da mi je potpuno svejedno ko će od njih pobijediti, da li će to biti galamdžija Suljagić (koji mi jedini nije mrzak od tih svih likova, ali ne želim svađalicu u Predsjedništvu), nezavisni novinar koji me banovao s fejsbuk fan pejdža jer sam ga pitao kako je to on ukazivao 2008. na ovo ili ono (a to je govorio neki dan na fejsbuku) ili kriminalac Izetbegović.
Zbog tih stvari moj je izbor ipak čovjek koji se ne svađa, koji kaže da je njegova domovina BiH, čija kćerka nije otišla van zemlje da studira nego je ostala u BiH, koji je 1990. godine bio u Liberalima, koji pokušava naći dijalog sa svima. Ovo što rade tzv. "ljevičarske partije" je sve samo nije lijevo, oni samo znaju da se kolju, svađaju i prepiru, a ja to ne želim u Predsjedništvu.
Drugi razlog je taj što ne želim kriminalca Čovića u Predsjedništvu.
I treći razlog je što volim uzburkati ovaj jebeni ustav i narušiti njihovu tročlanu aždaju, pa samim tim im poremetiti kao što sam remetio i prošla dva ciklusa glasajući za Željka Komšića (koji je, nažalost, politički amater, sposoban da vodi mjesnu zajednicu i ništa više od toga, ali to tada nisam znao).