I ja sam primjetio da masa tih likova iz topa optužuje svakog živog za fašizam....
Fašista ovaj, fašista onaj....
Iznerviralo me više od jednom, pa više nemam šta da kažem osim da sam čitao o teoriji fašizma - i ustanovio da čak i njihov nastup, te stavovi koje generalno promoviraju - npr. ima masu elemenanata musolinijevog fašizma ....
O čemu se radi -
Radi se o tome da čovjek kada ustanovi neke društvene anomalije - korupcija, nepravda i slično.... ima dvije opcije:
1. da šuti i miruje kao beskičmenjak - playing possum,
2. da ne šuti i da ne miruje, da se suprotstavi....
eh sad u elementu broj 2 - ne šuti, ne miruj, suprotstavi se - dolazimo do problema....
Ako želiš pokrenuti bilo kakvu akciju na tom polju, a ta akcija ne uključuje npr. legalizaciju QUEER brakova - iz razloga što si konzervativac - ti si za druge grupe koje imaju potpuno iste stavove kao i ti ali podržavaju legalizaciju queer brakova npr... - fašista, nacista, lažov ili minimalno šupak....
Ukratko ako kreneš u podizanje svijesti o nečemu - tj. borbu za ljudska prava - i nagaziš na žulj nekome koji ne smatra da je poštivanje prava koje ti promoviraš OPŠTI JAVNI INTERES - odmah te optuži za fašizam, pa se ti peri od optužbe ili se nemoj prati....
Eh sad kako smo od svega toga došli do napada na zastavu ljiljana za 9. maj - to mi zaista nije jasno....
Komplet urbana "gerila" je toliko ograničena, da joj nije jasno da treba otići u Gluhu bukovicu i pridobiti podršku za sve svoje aktivnosti od npr. čovjeka sa antologijskom izjavom "hoš da prođem kroz tebe" ili mase takvih ljudi.....
Bilo koji pripadnik "urbane gerile koja bi se borila za prava čovjeka" - a koji kaže boli me briga za lika "hoš da prođem kroz tebe" - je automatski jedna velika 0, i to je 0 ako to radi po automatizmu, nagonski, a ako to radi nakon što pročita ovaj tekst - onda je lažov i licemjer - jer i taj "hoš da prođem kroz tebe" lik je dio društva u kojem živimo, i mi od toga ne možemo pobjeći....
Jedan banalan primjer - : -
Komentari poput sve seljake treba deportovati na selo, koji priliče našoj "urbanoj, ulickanoj ekipi" - pokazuju nivo svijesti i savjesti novih generacija mladih prema svom okruženju.....
To što će se feđa štuka skinuti gol i trčati po centru grada lažući da nema boga - to je cirkuska atrakcija i ništa više....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domicilno -
Italija -
The term fascismo is derived from the Latin word fasces.[15] The fasces, which consisted of a bundle of rods that were tied around an axe,[16] was an ancient Roman symbol of the authority of the civic magistrate.[17] They were carried by his lictors and could be used for corporal and capital punishment at his command.[18][19] The word fascismo also relates to political organizations in Italy known as fasci, groups similar to guilds or syndicates.
The symbolism of the fasces suggested strength through unity: a single rod is easily broken, while the bundle is difficult to break.[20] Similar symbols were developed by different fascist movements. For example the Falange symbol is five arrows joined together by a yoke.[21]
Ukratko, ko god traži jedinstvo u bilo čemu pa čak i u razjedinjenosti - taj je fašista - odnosno - svaki čovjek na ovoj planeti je kvalifikovan da bude optužen da je fašista, jer ljudi prema svojoj prirodi treba da teže zajedništvu....