Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Moderator: O'zone
#1876 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Šta reći...
-
#1877 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
SARS CoV 2 genetska struktura:
96% slicnost sa RaTG13 SARS COV virusom iz sismisa
4% slicnost sa SARS CoV iz Pangolina u RB domeni (Receptor binding domain);
Znaci sastali se sismis i pangolin - jebali se i prenijeli jedan drugom dvije razlicite vrste virusa i nastao SARS CoV 2 ...
Ahaaaa

96% slicnost sa RaTG13 SARS COV virusom iz sismisa
4% slicnost sa SARS CoV iz Pangolina u RB domeni (Receptor binding domain);
Znaci sastali se sismis i pangolin - jebali se i prenijeli jedan drugom dvije razlicite vrste virusa i nastao SARS CoV 2 ...
Ahaaaa

#1879 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Izvini, ne mogu trošiti energiju na ljude koji misle da su samo oni u pravu i koji uzimaju pravo da svima na forumu sude i određuju šta je istina, a šta ne i kako se trebamo ponašati i razmišljati. Ovaj tvoj odgovor na postavljeni video sve kaže o tebi, tako da nemam namjeru da se upuštam u objašnjavanja s nekim takvim. Pored toga, nisam vidio taj tvoj post jer sam te stavio na listu. Da si olakšam život. Pozdrav.
#1880 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Argumentovan odgovor, nema staLao Ce wrote: ↑20/11/2020 17:44Izvini, ne mogu trošiti energiju na ljude koji misle da su samo oni u pravu i koji uzimaju pravo da svima na forumu sude i određuju šta je istina, a šta ne i kako se trebamo ponašati i razmišljati. Ovaj tvoj odgovor na postavljeni video sve kaže o tebi, tako da nemam namjeru da se upuštam u objašnjavanja s nekim takvim. Pored toga, nisam vidio taj tvoj post jer sam te stavio na listu. Da si olakšam život. Pozdrav.

Ne mislim ja da sam samo ja u pravu. Ja od tebe samo trazim da prestanes filozofirati u prazno i das neke dokaze za svoje tvrdnje.
#1883 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Druze, upravo si sam sebe opisao...Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 17:44Izvini, ne mogu trošiti energiju na ljude koji misle da su samo oni u pravu i koji uzimaju pravo da svima na forumu sude i određuju šta je istina, a šta ne i kako se trebamo ponašati i razmišljati. Ovaj tvoj odgovor na postavljeni video sve kaže o tebi, tako da nemam namjeru da se upuštam u objašnjavanja s nekim takvim. Pored toga, nisam vidio taj tvoj post jer sam te stavio na listu. Da si olakšam život. Pozdrav.
#1884 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ima izgleda svega. Ovo ako je istina, onda to još više povečava sumnju u sve ovo oko kovida.

Ovakvih slučajeva ima more.

Ovakvih slučajeva ima more.

Last edited by Lao Ce on 20/11/2020 18:38, edited 1 time in total.
#1885 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne , ja sam samo onaj koji je sjeo s druge strane klackalice da napravi ravnotežu. Vi nemate odgovora na mnoge stvari osim da nadmeno ismijavate i pravite se važni i pametni. Super kler.GAU8 wrote: ↑20/11/2020 18:34Druze, upravo si sam sebe opisao...Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 17:44Izvini, ne mogu trošiti energiju na ljude koji misle da su samo oni u pravu i koji uzimaju pravo da svima na forumu sude i određuju šta je istina, a šta ne i kako se trebamo ponašati i razmišljati. Ovaj tvoj odgovor na postavljeni video sve kaže o tebi, tako da nemam namjeru da se upuštam u objašnjavanja s nekim takvim. Pored toga, nisam vidio taj tvoj post jer sam te stavio na listu. Da si olakšam život. Pozdrav.
Ovdje forumski kler ismijava francuskog nobelovca. Koji tretman onda mi obični forumaši treba da očekujemo.
#1886 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne ismijavam. Dala sam agrumente zasto covjek nije u pravu. U nauci nema dogme. Sve se propituje pa i nobelovci. Uz dokaze, naravno. Ne supljiranje koje ti praktikujes.Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 18:37Ne , ja sam samo onaj koji je sjeo s druge strane klackalice da napravi ravnotežu. Vi nemate odgovora na mnoge stvari osim da nadmeno ismijavate i pravite se važni i pametni. Super kler.GAU8 wrote: ↑20/11/2020 18:34Druze, upravo si sam sebe opisao...Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 17:44
Izvini, ne mogu trošiti energiju na ljude koji misle da su samo oni u pravu i koji uzimaju pravo da svima na forumu sude i određuju šta je istina, a šta ne i kako se trebamo ponašati i razmišljati. Ovaj tvoj odgovor na postavljeni video sve kaže o tebi, tako da nemam namjeru da se upuštam u objašnjavanja s nekim takvim. Pored toga, nisam vidio taj tvoj post jer sam te stavio na listu. Da si olakšam život. Pozdrav.
Ovdje forumski kler ismijava francuskog nobelovca. Koji tretman onda mi obični forumaši treba da očekujemo.
Koristis rijec "kler", a upravo se ti ponasas na taj nacin. Kleru odnosno Crkvi je dijametralno suprotna nauka. Crkva vjeruje bez dokaza (kao i ti). Na drugoj strani je nas nekoliko koji trazimo dokaze za ono sto tvrdis i dajemo ih za svoje tvrdnje.
-
#1888 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma naravno, sve je izmišljotina i laž samo nije oficijalni narativ.daddy-kool wrote: ↑20/11/2020 20:23Identične provale su nama pisali po forumu, samo je lokacija navodno bila Visoko.
Interesantno koliko ovih izmišljotina dolazi iz Srbije.
#1889 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Meni ovo izgleda da je u pitanju malo veća zajebancija sa nama ljudima
Kineski naučnici tvrde da je pandemija koronavirusa počela u Italiji
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kine ... /201120118
-
#1890 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 20:57Ma naravno, sve je izmišljotina i laž samo nije oficijalni narativ.daddy-kool wrote: ↑20/11/2020 20:23Identične provale su nama pisali po forumu, samo je lokacija navodno bila Visoko.
Interesantno koliko ovih izmišljotina dolazi iz Srbije.
Izmišljotine naravno, u rangu sa onim da plaćaju da pišu da su umrli od korone.Nedzada wrote: ↑06/11/2020 23:11Nipošto u Visoko NE idite na testiranje.
Zapravo idite ako hoćete pozitivan test.
Slučaj prvi - žena popunila obrazac i stala u red, jer je gužva i vani u trijažnom šatoru uzimaju uzorak. Bilo joj hladno i otišla, nije mogla čekati, sporo išlo.
Sutradan je zovu na telefon da joj jave da je pozitivna.
Slučaj drugi - bračni par, mladi bez apsolutno ikakvih simptoma radi puta u inostranstvo radili test. Zovu ih - oboje pozitivni. Urade ljudi ponovo ali u Sarajevu - sve ok ... negativna oba nalaza.
#1891 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prava istina je da je pandemija počela kod Lojketa na Grbavici , al o tom po tom . . .Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 21:00Meni ovo izgleda da je u pitanju malo veća zajebancija sa nama ljudima
#1892 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Gdje se to placa? Nije s goreg znati ako bude kakva prilikadaddy-kool wrote: ↑20/11/2020 21:02Lao Ce wrote: ↑20/11/2020 20:57Ma naravno, sve je izmišljotina i laž samo nije oficijalni narativ.daddy-kool wrote: ↑20/11/2020 20:23
Identične provale su nama pisali po forumu, samo je lokacija navodno bila Visoko.
Interesantno koliko ovih izmišljotina dolazi iz Srbije.Izmišljotine naravno, u rangu sa onim da plaćaju da pišu da su umrli od korone.Nedzada wrote: ↑06/11/2020 23:11Nipošto u Visoko NE idite na testiranje.
Zapravo idite ako hoćete pozitivan test.
Slučaj prvi - žena popunila obrazac i stala u red, jer je gužva i vani u trijažnom šatoru uzimaju uzorak. Bilo joj hladno i otišla, nije mogla čekati, sporo išlo.
Sutradan je zovu na telefon da joj jave da je pozitivna.
Slučaj drugi - bračni par, mladi bez apsolutno ikakvih simptoma radi puta u inostranstvo radili test. Zovu ih - oboje pozitivni. Urade ljudi ponovo ali u Sarajevu - sve ok ... negativna oba nalaza.

#1893 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@daddy-kool
Ovo moje je istina sto posto.
A ti vjeruj ili ne.
Ovo moje je istina sto posto.
A ti vjeruj ili ne.
#1895 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I hajmo opet porediti Covid-19 sa prehladom ili gripom... Mislim, kojom logikom je smrtnost 3-4% od Covida ista kao i smrtnost od gripe koja iznosi manje od 0,1%?
Nego sta nego nije kredibilan, zanemaruje cinjenice i zvanicne podatke.
Nego sta nego nije kredibilan, zanemaruje cinjenice i zvanicne podatke.
#1896 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nije prvi put, ali Lauc prenosi lazne vijesti.
Peter Collignon, an infectious diseases physician and microbiologist at Canberra Hospital, said given the virus was brought in from an overseas traveller, it would not be a new strain.
https://uk.reuters.com/article/uk-healt ... VK1hwGdB04
Kome je do odlicne rasprave profesor Boris Lenhard, koji predaje na Imperial College London je Lauca stavio u dzep.

Evo kome se prati rasprava. Boris dominira
#1897 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lauc je clan znanstvenog vijeca drzave s najopustenijim mjerama u Evropi. Mora necim opravdati te "preporuke".
Fantasticno mu je odgovorio Boris Lenhard, postavila sam link na raspravu
Last edited by Mogy87 on 20/11/2020 22:19, edited 1 time in total.
#1899 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Hvala, vrlo korisno. Samo iz nacina pisanja jednog i drugog lako je zakljuciti ko barata cinjenicama a ko mlati praznu slamu. Ne moram stati na stranu ni jednog od njih, ali samim time sto jedna takva "kredibilna" licnost navodi da imamo situaciju kao i svake godine, dakle izjednacava Covid sa obicnom prehladom, dovoljno je za zakljucak. Da je u pitanju obican "forumas", mozes se samo nasmijati i pokazati mu da grijesi, ali da takve stvari prica osoba tog kalibra je za svaku osudu.
Last edited by adsubzero on 20/11/2020 22:26, edited 1 time in total.