Ja se uvijek pokusavam voditi logikom umjesto emocijama, kod ovakvih stvari.Lao Ce wrote: ↑19/11/2020 13:17Ti u to vjeruješ i to je ok. Ja ne vjerujem u takvu vrstu nalaženja opravdanja koje bi zadovoljilo i smirilo nečiji um i reklo: 'Sve je super, mirno spavaj, ništa ne postoji osim ovog svijeta i nitko te ne smije uznemiravati; ni vanzemaljci, ni Bog, ni deep state, ni masoni, ni drugi svijet, ni vještice, ni piramide..... Mirno spavaj. Ne dam te nikome,'GAU8 wrote: ↑19/11/2020 13:10Ja mislim da odgovor na "kako su znali?" glasi: "Nisu znali".Lao Ce wrote: ↑19/11/2020 10:08
U pravu si da je ovo iz 2015, ali zato nije epizoda kada Lisa nasljeđuje Trumpa iz 11 sezone koja je emitovana 1999-2000. Kako su 'znali' da će biti predsjednik uopšte? Pored toga imamo twin towers 'predictions' koji su se pojavila na više mjesta prije nego se to desilo. Najviše u stripovima. Onda imaš slučaj sa Kobetom i padom helikoptera. Ima sigurno more takvih slučajeva. Ima nešto, što se različito 'interpretira', ali 'Confirmation bias' teorija ne pije vode. Ti se sa podsmjehom odnosiš prema teoprijama zavjere, a evo vidim ubacio si i religiju u to.
Netko spomene 'deep state', globaliste, odmah ismijavanje. Zbog čega? Da li to znaš nešto što mi ne znamo, pa se kao ono sa podsmjehom ismijavaš. Čisto sumnjam.
Ako nešto ne poznajemo i nemamo objašnjenje, nemamo ni pravo da to ismijavamo sa visine. Ljudi su stavili pod teoriju zavjere i francuskog nobelovca, a on nije sam koji je izasao s tim, u vezi porijekla virusa. Vidim da su to i ovdje osporili neki forumaši. Mislim s kojim pravom?
Rekao Lauc ili Kon ili onaj iz SZO o nečemu i onda mediji pušu u to. Na maloj sitnici poput ubistva ovog čovjeka od strane migranta i kako su mediji povukli ručnu u vezi te vijesti se vidi da se vlada i manipuliše medijima. Ne mora se posebno biti pametan da bi se to vidjelo.
Manipuliše se informacijama i one se filtriraju - šta treba, a šta ne treba da znaš i u kojem pravcu da razmišljaš.
Ispravnije je pitati se: "koliko je vjerovatno da se inspiracija za radnju crtanog filma poklopila sa stvarima koje se desavaju u momentu nastanka filma".
A to je vrlo vjerovatno obzirom da se Trump sa idejom predsjednika USA poigrava jos od 1988 godine.
Da ne pisem previse: https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Tr ... l_campaign
Epizoda je emitovana u martu 2000 i sasvim je moguce da je inspiracija potekla od tadasnje Trumpove kampanje.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Occamova_o%C5%A1trica