BadBoy wrote: ↑19/02/2021 09:25
TESLA_EDISON wrote: ↑19/02/2021 09:21
BadBoy wrote: ↑19/02/2021 09:20
Nisam ja ni za kakvo pooštravanje mjera. Hiljadu puta sam naveo svoje stavove. Ja sam samo za malo odgovornije ponašanje individua. Evo vidimo iz brojeva da se može kad se hoće.
Ma nisam ni mislio konkretno na tebe već na ove sa šarenim grafikonima u fazonu banovanog
Direktora
Tužno je to što recimo Srbija je broj 1 u Evropi po vakcinisanju, a mi još brojimo nove slučajeve i dopuštamo protuustavno djelovanje bande iz kriznog štaba. Umjesto da smo do sada bandu pohapsili, a narod vakcinisali bar 50%, mi isto trubimo kao u martu prošle godine.
To je to. I svi šute i sjede, trpe. Malo psuju po fejsbuku i forumu i eto... svelo se sve na komentar "pustite nas da živimo". A vlastodršci nas doslovno ubijaju.
Pa tako će i biti kada su većina onih koji bi nešto i mogli uraditi (protesti i sl.) klasični antivakseri i boli ih briga za vakcine. Ostatak je podjeljen između panikbotina, uhljeba i normalnih ljudi i nemaš kritične mase.
To banda koristi kako bi se još malo medijski eksponirala i kako bi trenirali strogoću. Tri čovjeka su od marta do danas gospodari života i smrti u BiH, rade šta im je volja, ne poštuju Ustav, a narod ko ovce jer ih "boli briga".
Tako da, očekujem i u julu da Drljević govori kako će zabraniti okupljanja po jezerima i "moliti" narod da se strpi, a Tegeltija i Turkovićka će guslati da je Covax najsigurniji mehanizam i da su novci uplaćeni.
Do tada Srbija će raspustiti KŠ, ukinuti sve mjere, Hrvatska isto. Turizam će doživjeti ekspanziju, a nama ostaje da gledamo presice Drljevića, Zalihića, Čerkeza i ostalih i da govorimo "samo nek se ne puca".